Dodaj do ulubionych

Bagatela cede

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.10.03, 17:31
Już mnie kurwica bierze po prostu... od dwóch tygodni prawie codziennie
sprawdzam opóźnienia na liniach 124, 152 i 502 na przystanku Bagatela (jako
że tam wsiadam do autobusu) w godzinach szczytu i od dwóch tygodni jest za
każdym razem to samo - autobusy mają DOKŁADNIE SIEDEM (nie mniej i nie
więcej) minut opóźnienia. Myślę, że skoro warunki są ZAWSZE takie same,
należy te rozkłady UREALNIĆ...

Długoterminowość moich obserwacji wyklucza przypadkową zbieżność :-P

Pzdr.
LOKI
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Bagatela cede IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.10.03, 18:27
      To ja się podzielę jeszcze dłuższymi (od 1991) obserwacjami, zawsze 124,
      ówczesne B i D miały spóźnienia lub nadsopieszenia, nie ma wyjścia innego przy
      obecnym stanie Lubicz i Ronda Mogilskiego, chcesz punktualności to idź na 173
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Bagatela cede IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 21:05
      Witam

No i co my mamy z tym zrobić? Niestety nikt z nas na tym forum nie ma takich
      możliwości, żeby korygować rozkłady jazdy, a ty od kilku już dni się nad nami
      znęcasz. Napisz do MPK, albo zrób coś innego...... nie wiem....

Michał Wojtaszek
      • Gość: Michał Wojtaszek Re: Bagatela cede IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 20:42
        Nie jeżdżę 502 od jakiegoś miesiąca, chociaż bardzo lubię tę linię, bo po
        prostu nigdy nie wiadomo, kiedy przyjedzie. Jak skończą tą estakadę to pewnie
        będzie lepiej.

Michał Wojtaszek
        • Gość: mouset Re: Bagatela cede IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 07.10.03, 20:50
          A najlepiej to widać jak dwie 502 się mijają pod Geantem a między nimi nie ma
          juz zadnego wozu
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Bagatela cede IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 21:05
            > A najlepiej to widać jak dwie 502 się mijają pod Geantem a między nimi nie ma
            > juz zadnego wozu

AAAAAAAAAha. No to fajnie ;-/

Michał Wojtaszek
        • Gość: Locutus Re: Bagatela cede IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.10.03, 23:09
          Tiaa... Linie #124 (w stronę Ruczaju), #152 (w stronę Chełma) oraz #502 (w
          stronę Bieżanowa N.) mają siedmiominutowe opóźnienia w stosunku do rozkładu na
          przystanku Bagatela z powodu budowy estakady na Wielickiej...

Zupełnie jakbym naszą złotoustą panią niedorzecznik słyszał...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Bagatela cede IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 20:30
            > Tiaa... Linie #124 (w stronę Ruczaju), #152 (w stronę Chełma) oraz #502 (w
            > stronę Bieżanowa N.) mają siedmiominutowe opóźnienia w stosunku do rozkładu
            > na przystanku Bagatela z powodu budowy estakady na Wielickiej...
            >
            > Zupełnie jakbym naszą złotoustą panią niedorzecznik słyszał...

Jerzy do cholery jasnej! Cały czas się wypowiadam o linii 502 i tylko o tej
            linii!

Niedawno byłem światkiem takiej sytacji pod Bagatelą w stronę Podgórza.
            Wszystkie linie były opóźnione o 7 minut tak jak ty mówisz, a 502 było
            opóźnione 30 minut!

Już ci mówiłem, jak ci sięnie podoba rozkład, to zrób coś z tym. Wyślij maila
            do MPK, albo idz z pisakiem na przystanek i sam popraw, nie wiem. Ja 502 nie
            jeżdżę, bo ta linia w tej chwili dla mnie po prostu jest nieprzydatna.

Michał Wojtaszek
            • Gość: mouset Re: Bagatela cede IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 08.10.03, 21:17
              124 i 152 mają opóxnienia z powodu permanentnego korku na Brodowicza i Lubicz
              • Gość: Locutus Re: Bagatela cede IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.10.03, 09:40
                502 tyż... chyba posłucham kolegi Misiastego i pobiegnę z pisakiem na
                przystanek popoprawiać rozkład :-)

Pzdr.
                LOKI
    • kuba203 Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy 08.10.03, 21:24
      A 11 w rzeczonym miejscu zawsze spóźnia się 4 minuty, i jakoś nie rozpaczam z
      tego powodu, po prostu wychodź sobie na przystanek te 7 minut później i będzie
      spokój :)
      • Gość: Locutus Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.10.03, 09:41
        Tylko ja mam takie pytanie - za co jebane nieroby-pierdzistołki - eksperci od
        rozkładów jazdy w MPK dostają w ogóle pieniądze? Za takie zasrane buble?
        Przecia mnie cholera bierze jak widzę tę biurwokrację...

Pzdr.
        LOKI
        • kuba203 Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy 09.10.03, 16:47
          A to ich wina, że korki są?! Pewnie nie pamiętasz, jak w 2000 roku zrobiono
          dla 502 rozkład uwzględniający korki, efekt był taki, że nieraz autobus jechał
          nadspieszony 6-8 minut.
          • Gość: mouset Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: 217.96.109.* 09.10.03, 20:25
            Poza tym "stałe" korki jak do Mogilskiego, Lubicz, 29-ta są uwzględnione
            • Gość: Misiek K Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.chello.pl 09.10.03, 20:32
              Boze co tak placzecie nad tym 502 jakby na Biezanow nic innego nie jechalo,
              no mi tez szkoda bo sie nim dobrze jezdzilo,
              ale bylo minelo, ZYCIE ;)

dzisiaj wracalem 502 bo mi sie nie chcialo isc pod bagatele do 13...
              wystalem sie 22 minuty i przyjechal autobus opozniony o zaledwie... 31 minut
              wedlug rozkladu kierowcy ;)
              • Gość: mouset Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: 217.96.109.* 09.10.03, 20:33
                Dlatego zawiesiłem spisywanie brygad tej linii i podobnie jak Michał W omijam
                ją szerokim łukiem
                • Gość: Michał Wojtaszek Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 20:38
                  Tylko, żeby teraz nie zrobili jakiegoś badania zapełnienia w 502, bo cholera
                  nikt tym nie jeździ i jeszcze nam fajną linię wytną.

Michał Wojtaszek
                  • Gość: Yasioo Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 11.10.03, 13:16
                    Najwcześniej za 3 tygodnie będą pomiary na krakowskich liniach. Zaraz jak tylko
                    coś będzie wiadomo, to dam cynk które linie i którego dnia. Jak chcecie, to
                    możecie pojeździć i porobić frekwencję :)
            • Gość: Locutus Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.10.03, 01:08
              No właśnie o tym tu trąbię, że NIE SĄ UWZGLĘDNIONE!!! Wszystkie kursy 124, 152
              i 502 pod Bagatelą wykazują opóźnienie rzędu siedmiu minut. Zawsze jest to
              siedem. Nie mniej i nie więcej niż siedem. To o czymś świadczy, nie?

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: mouset Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.10.03, 12:59
                Przy 7 minutach potrzeba dołożyć po 1 brygadzie dla korekty
              • kuba203 Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy 11.10.03, 21:22
                Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Nie mniej i nie więcej niż siedem.

A skąd wiesz, czy to jest 7, czy może 7+15 (poprzedni kurs)? Zaglądasz w
                rozkład każdemu kierowcy?
                • Gość: Locutus Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.10.03, 23:00
                  Na 502 zawsze może to być 20+7... ale #124 i #152 o aż takie numery nie
                  podejrzewam...

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: mouset Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: 217.96.109.* 12.10.03, 11:43
                    Na 502 spodziewałbym się 30+7
                    • Gość: Locutus Re: Pl. Bohaterów Getta po raz pierwszy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.10.03, 23:42
                      40+7 (poza szczytem kursuje z f=20, a moje obseracje przeprowadzane są
                      zazwyczaj poza szczytem).

Pzdr.
                      LOKI
    • Gość: Michał Wojtaszek Dobre wieści IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 21:02
      Dzisiaj jechałem z Wielickiej do Rynku Podgórskiego i na tym ostatnim był o
      czasie! Mam tylko nadzieję, że nie był opóźniony 15 minut :D

Michał Wojtaszek
      • Gość: Locutus Re: Dobre wieści IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.10.03, 10:38
        To tylko nadzieja, Michał, uwierz mi... on mógł być opóźniony o 45 minut
        nawet...

Jak ostatnio spóźniłem się na mój #173 (odjazd 7:03), to musiałem pojechać #502
        (7:08). No i w efekcie pod Bagatelą byłem o 7:58, a do szkoły wpadłem lekko
        spóźniony. Na marginesie: dawniej kurs o 7:08 był pod Bagatelą około 7:36...

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: mouset Re: Dobre wieści IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 14.10.03, 21:12
          Dziś 502-09 juz na Pl. Wolnica ok 12 spóźniony 15 minut

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka