viboo Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 10.01.03, 16:51 No wlsnie wybieram sie juz tam od jakiegos czasu i nie moge dojsc. Moze kiedys uda mi sie ogladnac noca piekny Kazimiezr. Mam nadzieje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 wiedzieliście o tym? IP: beton:* / 192.168.1.* 12.01.03, 18:52 W miejscu obecnego budynku przy ulicy Józefa 33 znajdowała się najstarsza chasydzka modlitewnia na Kazimierzu, założona w 1815 r. przez Kalmana Epsteina, a nazwana później od imienia jego syna Arona - Reb Arons Klaus. Pozdrawiam Dora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: wiedzieliście o tym? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:20 ja nie wiedziałem nawet, że jest numer 33 na józefa, bo kuriozum jest pod "25", a to przecież sam koniec ulicy... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
dora5 Re: wiedzieliście o tym? 12.01.03, 20:08 a dawniej? czy np. zawsze to był numer 25? Sama jestem ciekawa wiarygodności tej informacji, bo nie wiedzialam o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Bardzo szkoda... 16.01.03, 14:35 ...że mimo wszystko nikt nie wspomniał o rocznicy :-(( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Bardzo szkoda... 16.01.03, 15:06 no ale gdzież był ojciec przedsięwzięcia... jam niegodny podnosić rocznice ! Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: Bardzo szkoda... 30.01.03, 20:48 O zesz w morde!! Witam,witam leniuszkow! Kazmierz nasz ulubiony na stronicy siodmy znalazlem.cos nieslychanego!! Rocznica tyz Nam sie "mysnela" jak to amerykanskie Polaczki gwarzo>tymczasem byla to data ktora powinna byc podlana kilkoma,tfu,hektoliterkami Jabolka marki "Wino">I tu mam letkom pretensje do skks-a!! W lutym bedzie rok jak ja i Bombeleusz bladzimy razem z Wami i w tym dniu napewno bedziemy na Kazmirzu!Na razie kolezenstwu mowie: Pa! Bobel zas:hau-hau!! >zeby czytac trzeba pisac:z sygnaturkami precz!< Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: Bardzo szkoda...Kazimierz juz nie ulubiony...? 26.02.03, 19:59 Co sie wkoncu stac musialo no to sie i stalo.Euforia minela,ogien,jak zwykle polsko-slomiany pod blacho wygasl i szloos! Szkoda,chociaz jak mowio: szkoda jest wtedy gdy krowa do studni wpadnie. Zrodelko kazmirzowskiej weny wyschlo. Tadeusz i Bombeleusz po raz ostatni mowia i szczekajom wszystkim poznanym na Wolnicy:bywajcie zdrowi! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Bardzo szkoda...Kazimierz juz nie ulubiony... 26.02.03, 21:18 magazyn1 napisał: > Co sie wkoncu stac musialo no to sie i stalo.Euforia minela,ogien,jak zwykle > polsko-slomiany pod blacho wygasl i szloos! > Szkoda,chociaz jak mowio: szkoda jest wtedy gdy krowa do studni wpadnie. > Zrodelko kazmirzowskiej weny wyschlo. > Tadeusz i Bombeleusz po raz ostatni mowia i szczekajom wszystkim poznanym na > Wolnicy:bywajcie zdrowi! Oj Magazyniu Magazyniu!!! Dzięki wątkowi poznalismy się, wypiliśmy pare piwek, RAZEM coś stworzyliśmy i TO mamy. Który wątek Forumowy przerodził się w stronę a tak naprawdę to prawie Portalik? Czy uważasz, że www.kazimierz.com to coś mniej niż wątek? Czy strona jest efektem "polsko-słomianego" zapału? Jestes NIESPRAWIEDLIWY. A o ile wiem to prosiliśmy Ciebie byś napisał swoje wspomnienia z Kaźmirza, które napewno znalazłyby miejsce na WWW.KAZIMIERZ.COM - to Ty nie chcesz, to Ty nic nie napisałeś!! Bądź sprawiedliwy, proszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Jaka euforia..?. 27.02.03, 08:35 I niby czemu minęła? To jakieś duperele. Przecież to normalne, ze nawet sprinter, poza tym że biega to jeszcze chodzi, nie? nawet najszybszy, najświetniejszy i champion nad championy. Po co walić w ton żałobny i miniony? Że niby co się skończyło? Naprawdę nie rozumiem. Może to ja nie rozumiem bom trudny, ale jeśli ktokolwiek może i potrafi mi wytłumaczyć te depresyjne nastroje to stawiam flaszkę. Na Kazimierzu...nawet jutro. No to jak tłumaczy mi to jaki Holender? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Jaka euforia..?. 27.02.03, 08:40 :)) Dziękuję:) A co do gorzołecki to jakie masz propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Bardzo szkoda...Kazimierz juz nie ulubiony... 03.03.03, 22:17 magazyn1 napisał: > Co sie wkoncu stac musialo no to sie i stalo.Euforia minela,ogien,jak zwykle > polsko-slomiany pod blacho wygasl i szloos! > Szkoda,chociaz jak mowio: szkoda jest wtedy gdy krowa do studni wpadnie. > Zrodelko kazmirzowskiej weny wyschlo. ale tylko tutaj!! jak przyjedziesz do Polski to zobaczysz, ze w rzeczywistosci nic nie wyschlo:-))) juz niedlugo zobaczysz na stronie!! > Tadeusz i Bombeleusz po raz ostatni mowia i szczekajom wszystkim poznanym na > Wolnicy:bywajcie zdrowi! jakie "po raz ostatni" - magazynie, nie rob, za przeproszeniem, jaj. zabraklo troche osob do ciagniecia watku, a to pingwin, a to Ty, czy inni sie odkompowywali na chwile dluzsze i krotsze i tak wyszlo. no trudno!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojo wątek bardzo kazimierski IP: *.crowley.pl 06.03.03, 22:38 aby podciągnąć wątek i nie robić tego bezproduktywnie, zapraszam 11 marca o godzinie 19.00 do kawiarni lalaLa ul. Szeroka 13 na wernisaż wystawy rysunków Kazimierza Machowiny. Myślę, że Kazimierz na Kazimierzu to podwójny powód aby się tam spotkać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 06.03.03, 23:08 No, duchy przeszlosci, do dziela, zrobciez wy ten tysiaczek bo az sie prosi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 06.03.03, 23:13 a wzięło mnie dzis na wspominki! To przez peteena bo dopisywałem sie do Jego tekstu i zaczęło mi "zycie" doskwierać:( Łatwo jest żyć samemu, Nie trzeba o nikim myśleć, Nie trzeba o nikim śnić, Zamknąć się w sobie i marzyć, O kimś, dla którego będę chciał Cierpieć, płakać i żyć, Bo człowiek stworzony jest do tego, By kochać i kochanym być! No nie wiem kto to napisał:( ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 07.03.03, 08:45 nie może być... dopisałeś coś... bomba !!! ale, ale, tekst był twój, moje tylko opracowanie jużteraz zapraszam wszystkich na stronke kazimierską i tekst o "magicznych miejscach skksa" - jak znam życie zawiśnie na stronie podczas łikendu... Odpowiedz Link Zgłoś
jezebel Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 11.03.03, 08:33 Zgadza sie panowie Kazimierzacy, szable w dlon i nie tracic nadziei. Napewno uda sie nam dotrzec do tego upragnionego tysiaca. Juz niewiele pozostalo. Oczywiscie, pewnie glownym powodem jest powolne otwieranie tego watka , ze wzgledu na dlugosc. Ale zapewniam Was ze warto czekac na otwarcie. Znow sie czuje jakbym byla w Polsce , na Kazimierzu. Stoje na przystanku tramwajowym. Wlasnie wracam z pracy z Borku Faleckiego osemka. Wysiadam tylko na chwile zeby kupic te ulubione lody, zamierzam kontynuowac za chwile. Wsiasc do tramwaju.Jechac do domu. c.d n. Odpowiedz Link Zgłoś
jezebel Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 11.03.03, 08:41 Spogladam w strone Placu Wolnica i zapominam ze mialam isc do domu. Ide wolnym krokiem na jeszcze jedna przechadzke po kocich lbach. Podziwiam stare potargane kamienice, pelne historii. Zagladajac w zaulki, czuje ciarki na plecach.Zawsze mam to dziwne odczucie bedac w poblizu takich miejsc. Mysle ze miejsca te sa przepelnione duchami przeszlosci , ktore staraja sie nam cos powiedziec........ Nie zapomnijcie niczego co sie zdarzylo....... pamietajcie ze kiedys jeszcze tu powrocimy. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
jezebel Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 11.03.03, 08:46 Zamiast wsiasc do tramwaju , zmierzam w strone Wisly, na spokojna przechadzke.... Wiem ze kiedys powroce i przejde jeszcze raz po tych samych miejscach. Tymczasem Wy Kazimierzacy przeniesliscie tam moja dusze. Dzieki za to. Pozdrowienia z Sydney (tym razem mokrym). Elka p.s i tym sposobem dodalismy 3 watki. Ile nam jeszcze brakuje do tysiaca? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 11.03.03, 08:58 Dlaczego kiedy coś staje się modne, powszechnieje i staje się jednocześnie miejscem upopularyzowanym również i dla bezdusznych co tylko duszność przez obecnosć wywołują? Kazimierz miałby się lepiej bez tych nowołobuzerskich...bez tych co to znajdują sobie w nim takie starsze blokowisko... A, zresztą nie będę się odzywał... Ja Kazimierz lubię choć wolałem ten co się mija.... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Numbat Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: 202.138.202.* 17.03.03, 03:48 Stopy postawie, gdzie bruk bedzie smial mi sie w twarz, ogarne duchy prawdziwe, usiadzemy zapalajac cygaro przodkow. Czas wejdzie nam w krtan. Wino czerwone nalejemy Coz jeszcze....pojdziemy jedna i druga ulica Toast wzniesiemy, gdzies po srodku pamietania. W knajpkach przydroznych, zanurzymy ciala spragnione. Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Nie byłem ale myślę jak o zaginionym świecie 17.03.03, 05:13 zrobić kolorowy katalog i wysłać bezpłatnie Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nie byłem ale myślę jak o zaginionym świecie 17.03.03, 07:16 wysłać ? a po co ? po pierwsze: bywają tu często po wtóre: czy amerykanom wysyła się zdjęcia drezna i miast japońskich ? po trzecie: komuna nie podniosła z kolan, a dobiła to miejsce a zatem: odnawiać, ożywiać, bywać... i będzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Nie byłem ale myślę jak o zaginionym świecie IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 17.03.03, 12:16 Kazimierz juz zostal podniesiony z kolan, dzieki forumowiczom.Szczegolnie niektore poetyckie watki nadaly mu specjalnej wartosci.O ile zauwazylam, podroznicze programy telewizyjne w kangurkowie, jesli o Krakowie to zawsze wspominaja Kazimierz jako stara historyczna zydowska dzielnica.Pzdr. elka jezebelka Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nie byłem ale myślę jak o zaginionym świecie 17.03.03, 14:39 niestety... a przecież miasto zydowskie zajmowało ledwie 1/3 powierzchni całego Kazka... odsyłaj ich wszystkich na www.kazimierz.com, niebawem start innych, poza polską, wersji językowych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Numbat Re: Nie byłem ale myślę jak o zaginionym świecie IP: 202.138.202.* 20.03.03, 02:48 Gość portalu: Elka napisał(a): > Kazimierz juz zostal podniesiony z kolan, dzieki forumowiczom.Szczegolnie > niektore poetyckie watki nadaly mu specjalnej wartosci.O ile zauwazylam, > podroznicze programy telewizyjne w kangurkowie, jesli o Krakowie to zawsze > wspominaja Kazimierz jako stara historyczna zydowska dzielnica.Pzdr. > elka jezebelka Witam - Elka -jezbelka....czyli mozna sie domyslec, jedziemy wszyscy do Kazimierza. Tak pewne programy, podroznicze o Polsce, Krakowie ( w Tv. australijskiej) przedstawiaja Kazimierz nie tylko, jako historyczna dzielnice zydowska. Kwestia kto realizuje ,taki podrozniczy program. Ostatnio ( pare tygodni wstecz byl bardzo ciekawy reportaz o Krakowie) i co bylo najwazniejsze w tym reportazu, oczywiscie wszystko co dotyczy magii , mieszkancow i duchow!!!! taka...bo podobno Krakow ma wspaniale duchy!!! i oczywiscie duzo miejsca w tym reportazu bylo o slawetnym czakranie!!!! Na koncu reportazu mlody podroznik powiedzial: -Upilem sie czakranem,coz mam zrobic zostaje:))) Zdrowie Kazimierza. ps. Peeten pozdrawiam jestem przekonany ze, 1000-czny post zostanie godnie uczczony ,jakims fajnym toastem w Kazimierzu, a ja ze swojej strony tez wzniose toast. A moze taka mala propozycja ,zorganiozwac Swiatowy Zjazd Obrzymurkow Kazimierzowskich. w skrucie ( SZOK )....ale nazwa:))) szok kazimierzowski Mozna byloby nawet, pobic jakis rekord Ginessa.Ach to piwko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.otenet.gr 17.03.03, 12:39 Ilekroc jestem w ukochanym Krakowie,zagladam obowiazkowo na Kazimierz. Ma cos tajemniczego ta dzielnica,przed laty wieczorem bylo strach chodzic po zaulkach starych ulic.Obecnie sie poprawilo. Chodze zawsze na wspaniale pierogi.mniam i tanie na Miodowa. Gorzej,ze powstaly jakies wietnamskie i inne knajpy(nie bardzo je kojarze z tym miejscem).ale coz. No ale na kawke... do Singera,i ten polmrok..... Wsaniale. Mam nadzieje ze reinnowacje Kazimierza nie zniszcza jegoatmosfery ,choc mowi sie ze atmosfere tworza ludzie Zagladam na wasza strone wwwKazimierz,zbliza mnie do cudownej starej dzielnicy. Pozdr.Nk Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 17.03.03, 14:59 Gość portalu: Nk napisał(a): > Ilekroc jestem w ukochanym Krakowie,zagladam obowiazkowo na Kazimierz. > Ma cos tajemniczego ta dzielnica,przed laty wieczorem bylo strach chodzic po > zaulkach starych ulic.Obecnie sie poprawilo. > Chodze zawsze na wspaniale pierogi.mniam i tanie na Miodowa. > Gorzej,ze powstaly jakies wietnamskie i inne knajpy(nie bardzo je kojarze z > tym miejscem).ale coz. :)) Jaki strach? już gdzies pisałem, że Kaźmirz i jego mieszkańcy to było dość honorowe menelstwo!!! Po mordzie lali ale za coś! Tak dla jaj to dziś dresy leją na Kurdwanowie i w Prokocimiu! I nic na Kazku się nie poprawiło jest tylko inaczej:( tak bardziej jest plastikowo, sztucznie, hamerykańsko, mcdonaldzko. Ale jednak resztki klimatów pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.otenet.gr 17.03.03, 17:20 Od amerykanizacji ,macdonalstwa,i plastikow chyba sie nic nie uchroni. Przed laty dowiedzialam sie ze otwieraja MacDonalda na Forianskiej, Za glowe sie zlapalam.....wszedzie byle nie tam..bylam pewna ze wladze nie pozwola na to . Jednak..pieniadz to potegi klucz ...wszystko za nie mozna kupic. Wiec i Kazimierz nieuchronnie coraz bardzie plastikowy bedzie. Dobrze ,ze niektore kamiennice odrestaurowuja dosc wiernie. Zeby tylko te okna z plastiku nie wsawiali ,bo to o pomste do nieba wola.. Pozdr.zakochana nieuleczalnie w Krakowie . nk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo wątek 950 IP: *.crowley.pl 17.03.03, 18:02 w czwartek zapraszam na koncert piosenek żydowskich na Meiselsa 20. O godzinie 20.00 zaśpiewa tam Anna Dijuk. Repertuar, jak zwykle w przypadku imprez w które zamieszani są lalaLA-iści pozostanie tajemniczy do samego końca. wstęp wolny i to lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
ajk ha! Wiosna! 18.03.03, 13:56 Dziś, co prawda, średnio, ale wczoraj było tak słonecznie, że sobie nie odmówiłem szybkiego przelotu przez Kazimierz. I wiecie co? Czyściej tam niż w innych okolicach. Może piesków mniej, może firmy sprzątające sprawniejsze, ale czyściej (wracając do domu miałem okazję porównać). Ale najbardziej ujęło mnie to, że na sławnym placyku pusta butelka po ko-Siarce stała. Mam pewne podejrzenia, kto ją tam mógł zostawić, ale nie powiem. Nawet przed komisją. AJK PS To nie ja. Ja się ograniczyłem do piwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: ha! Wiosna! 18.03.03, 15:57 Niecne podejrzenie:) Zawsze po obie sprzątam, nawet na jabolnych imprezach z pieczeniem kiełbach mam czarne wory na śmieci. a pogoda faktycznie sliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: ha! Wiosna! 18.03.03, 22:32 skks napisał: > Niecne podejrzenie:) Stół do nożyc... stół do nożyc... jak mnie słyszycie?... :-) > Zawsze po obie sprzątam, > nawet na jabolnych imprezach > z pieczeniem kiełbach mam > czarne wory na śmieci. Ja też miewam czarne wory. Pod oczami. _Po imprezach_ z użyciem i nadużyciem :-) Niekoniecznie nadużyciem pieczonych kiełbach... ech... aż mi slinka... śśśśchliiiiiiip.... leci...:-) > a pogoda faktycznie sliczna. Może wreszcie wiosna? Bo już mi zaczynał zadek do blaszanych stołów na wiadomym placu przymarzać :-) Może wreszcie zieleninka świat porośnie i będzie można konsumować jak bogowie przykazali - gapiąc się w niebo :-) Pozdrawiam AJK (frakcja "faficzna" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: ha! Wiosna! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 22:47 > Może wreszcie wiosna? Bo już mi zaczynał zadek do > blaszanych stołów na wiadomym placu przymarzać :-) Może > wreszcie zieleninka świat porośnie i będzie można > konsumować jak bogowie przykazali - gapiąc się w niebo :-) iii, to wiosny do konsumpcji na przestrzenii otwartej nie potrzeba... i grillowac mozna i wieczorem wyskoczyc na szeroka ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: ha! Wiosna! 19.03.03, 01:18 Wicie, Mikołaju... ja wiem, że można, ale się rozbestwiłem i marzy mi się trawka, pozycja pozioma, kontemplacja cirrostratusów czy innego kłębiastego cholerstwa... butelka z piwem obok... słoneczko grzeje... A na razie, to warunki takie, że "kontempluć" sobie mogę na tego wilka, co go złapię :-)) Na Szeroką, powiadacie... która to?... no, dziś już chyba za późno, ale jutro... kto wie? pozdrawiam AJK PS A grille zostawiam wprawniejszym - ja się zadowolę kiełbaskami pod Halą w drodze na- lub z Kazimierza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.otenet.gr 19.03.03, 10:39 mam zamiar przeczytac ten tasiemiec postow o Kazimierzu. Nie ukrywam ,ze mnie to cieszy,ze chyba jest to najdluzszy w krakowskim forum Czy moze ktos mi odpowiedziec : ile czasu potrzebuje mniej wiecej na dokonanie tego? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 15:29 Teraz... jakieś 6-7 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka zazdroszcze wiosny IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 20.03.03, 11:25 Wiosny na Kazimierzu i Krakowie.Cztery pory roku sa najlepsze w Krakowie. Przynajmniej czuc roznice, oczekiwanie na zmiane pory roku dodaje uroku.Nie ma tego tu w Kangurkowie. Niemniej tu teraz jest najlepsza pora tzn jesien. Wiecej deszczu, jeszcze cieplo w dzien, a noce juz chlodne. Oh jak przyjemnie mozna spac przy otwartym oknie, sluchajac spiewu slowikow.Ale dzis rzadkie zjawisko pogodowe objawilo sie w Sydney. Cale miasto bylo spowite w brudno-szarej mgle. Moje ulubione Blue Mountains byly prawie niewidoczne. Nie byla to jednak mgla a kurz z burzy piaskowej, pochodzacej z polnocy Australii.Oczywiscie padaly uwagi, ze to moze miec cos wspolnego z wojna w Iranie.Jak widac nietrudno o panike. Ciekawe kiedy magazyn1 sie odezwnie z Szikagowa. Moze cos nada, co Bombel ostatnio powiedzial?To tyle z Kangurkowa do Kazimierza. Pozdrowienia.Elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Booombeel..... co zrobiles z magazynem IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 20.03.03, 11:32 Bombelku szczeknij twojemu panu pozdrowienia od kangurow.Czy zauwazyl ze czas leci a watek wydluza sie w dalszym ciagu. Elka Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 20.03.03, 14:17 Słuchajcie, a może przydałby się jakiś bryk do tego wątku? Bo jak tak dalej pójdzie, to za dwa-trzy lata w krakowskich liceach będą ciekawe tematy maturalne: "Małe ojczyzny - wątki patriotyczno-sentymentalne w twórczości Forum Kraków", "Życie towarzyskie i uczuciowe - na przykładzie wątku >Kazimierz mój ulubiony...< udowodnij istnienie więzi interpersonalno- geograficznych". AJK PS A potem profesor Bladaczka będzie mówił, ze skks wielkim forumowiczem był... i że zachwyca... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.otenet.gr 20.03.03, 15:06 Ciekawy pomysl a skks -owi daj Boze zdrowie ,bo milosnik On Kazimierza pierwszy a i posty zacne,nie powiem. Mam wrazenie ,ze nie starczy mi 7 godzin na przeczytanie calego tasiemca o Kazimierzu Pozd.nk Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 aaaa z tymi kamienicami... 21.03.03, 08:46 jakos tak mnie strasznie , mimo rozumienia kolegi łodzianina, drażni ten padający kamieniczny blok. Dlaczego tu o tym? A dlatego, ze właściwie Kazimierz sam jako taki mógłby utyskiwać na padanie kamienic. Sam przecierpiał nawet swiadome urzędniczo dewastowanie i wrecz rujnowanie tych kamienic, kamieniczek , a nawet małych domków co to miały swój urok.... Kazimierz i jego duchy...to znacznie ciekawsze niz rozwodzenie sie nad padaniem .No, cyba że to deszcz.. trudny Albo rozwodzenie sie jako takie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: aaaa z tymi kamienicami... IP: *.chello.pl 21.03.03, 09:01 Jak widzę "podające kamienice" to tylko wrodzona dobroć, kultura, dostojeństwo z wiekiem moim związane powstrzymują mnie do zawieszenie paru.... Ale z drugiej strony toż to forum - każden se może pisać co "kce" BYLE PRZESTRZEGAŁ NETYKIETY bo ortodoksi forumowi czekają:))) Wiosna na Kazku już widoczna - na placyku na ciemnej nic się nie zmienia!! Jak worki z liśćmi z przed dwóch lat leżały tak leżą:( i psie gówna na kocich łbach na Józefa i Wąskiej!!!! I bidne duchy nic z TYM nie mogą zrobić!! :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 03.04.03, 10:47 Pozdrawiam serdecznie wszystkich Szanownych Kazimierzowiczow. Jak sie czuje Pani Wiosna na Kazimierzu?. Melduje ze w Kangurkowie zrobilo sie calkiem zimno. Jesien nastala nagle i deszczowe pory sie rozpoczely. Zreszta moja ulubiona (listopadowa)pora roku. Tu wprawdzie kwiecien ale podobny do listopada. Skks i reszta co slychac na Kazimierzu? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 03.04.03, 19:04 ano doczekaliśmy się pewnego zainteresowania naszym zbożnym dziełem, w poniedziałek o 18 będą o nas mówić w audycji radia Kraków... a i skks będzie tam miał swoje pięć minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Numbat Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: 202.138.202.* 04.04.03, 05:58 peteen napisał: > ano doczekaliśmy się pewnego zainteresowania naszym zbożnym dziełem, w > poniedziałek o 18 będą o nas mówić w audycji radia Kraków... > a i skks będzie tam miał swoje pięć minut... Zbozne dzielo, trzeba cenic, i wzniesc toast. Pozdrawiam szlachetne dusze kazimierzowskie. Toast wznioslem szlachetny za.....kamieniczki, kamieniarzy....ukrzyzowanych na forum....szlachetnych na forum....innych na forum.Bylo jak w saunie.... albo jeszce gorzej::) poniewaz to juz kompletny tropik. A w oddali krokodyle tylko sie dziwly ze, toast taki.... inny. Coz krokodyl zwierze-ludzkie, zawsze kiedy krokodyl, wypije za duzo to.... wznosi toast : Gdy mam w czubie , lubie grac na tubie w nocnym klubie:)) I juz prawdopodobnie zaczyna sie piekna wiosna .. w Krakowie w Kazimierzu. A wiosna podobno ,nawet bruk Kazimierza pachnie optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.tnt3.penrith.au.da.uu.net 04.04.03, 10:29 W poniedzialek ? o 18 ? audycja. I ja nie moge posluchac. Jaka szkoda. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakretka Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.client.attbi.com 04.04.03, 14:56 Elka,a moze uslyszymy ich na www.radiostacje.com ,ale ktore to radio Krakow,bo widze ze jest kilka..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 15:00 radio Kraków małopolska, innego nie znam... ale dobrzy ludzie maja nagrać, to najwyżej jako mp3 wam wyślemy... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 05.04.03, 07:04 Bedziemy wdzieczne,jesli uda nam sie tez posluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
magazyn1 Re: Bombel:) Tu jest:) n/t 12.04.03, 18:30 Dziek's Zbygniewie! Zaraz przeszczekam te wiadomosc Magazynowi. Podejrzewam,ze bedzie hepi,jak mowio nasze w Szikagowie! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Bombel:) Tu jest:) n/t 12.04.03, 21:32 Magazyniu!! Powiedz Bombleuszowi, że na Kaźmirzu zrobili nową knajpkę!:) - taka grillownia. Kapitalne mięcha dają i to stosunkowo tanio:) Knajpa jest na Józefa w starej stolarni - obok Stajni. To na rogu Józefa i Bożego Ciała. www.kazimierz.com/index.php?t=fotografie&t2=pawel_mazur Na końcu takiego przechodniego podwórka przy Meiselsa położyli Stajnie:) A naprzeciw Eschewerii - to tyż knajpka i to taka którą b. lubię dają super herbaty - a za herbatę i jabole to się cały oddam bez zastanowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazyn Re: Bombel:) Tu jest:) n/t IP: *.proxy.aol.com 12.04.03, 21:39 Czyliz nie po dwoch "malgorzatkach"?-pamietosz ten rozmiar kielonka? u mnie jest dwe wspomniane wyzy + 4 piany!! Pozdrowlonka! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Bombel:) Tu jest:) n/t 12.04.03, 22:22 Gdzieś, kiedyś opisywałem swoje "przeżycia w Spatifie z "pełnym stołem małgorzatek". No miarowa to była pojemność:) 100-tka miciężko wchodzi, 50-tka niby w sam raz:) ale dwie dwudziestki piątki to... jak poniżej: Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Bombel:) Tu jest:) n/t 13.04.03, 11:29 dziadki, zamiast tak se ględzić w tym wątku, może byśta popełnili jakiś wspominek "małgorzatkowy" na stronce, hę ? :c) ps. jednak pięćdziesiątka... Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 12:03 Jak sie skks'a i trudnego posty ,czyta to sie bardziej cieplo i znajomo robi na duszy. Dla mlodziezy to moze i dziadki hm,ale ile czasem i glebokich mysli... Wsponienia to jest to ,co zostaje czlowiekowi najbardziej wierne. Pozdr. A do knajpek nowych we wrzesniu wpadne. Dzieki za info. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen krynico mądrości.... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 14:20 taż oni są dziadki tylko dla przyjaciół... ale, że ciepło się robi, głównie na sercu, to fakt... ściskam :c) ps. zapraszam na nasza kazkową stronę... i wspomnienia skksa... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 17:55 Witaj!! Miło czyta się takie listy:)) Mam nadzieję, że kiedyś poznamy się w realu, że przyjdziesz na jakieś spotkanie Krakforumowe:) i poznasz dziadka skks'a:))))))))))) A dziś zrobiłem sobię właśnie taką niedzielę wspomnień. I rachunek sumienia dotyczący realizacji marzeń:) Wyszło nie źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 15:06 Aaaa to najmocniej przepraszam za nadmiar poufaolosci z mojej strony. Powinnam byla ,bedac stalym czytelnikem Waszego Forum i www Kazimierz,zauwazyc scisle grono szanownego,krakowskiego towarzystwa i jako gosc (wprawdzie nie szary wedrowiec )bardziej stosownie sie zachowac. Starym mozna byc majac tylko 20 pare lat(wiem ,wiem, krynica madrosci)no i na szczescie tez odwrotnie... Pozdr.unizenie Ilenana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 15:47 za mądrość twą pozostaję z wyrazami... wpadaj częściej, kochamy was ! wpadających! peteen - sekretarz Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 17:56 Peteen!! A czemu nie masz humoru?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 19:03 Do sekretarza ! (brr,niemile me skojarzenia ze slowem tym ) Peteen Za mile slowa dzieki. Jak na goscia przystalo ,braku humoru Waszego nie wyczulam. Mam pelne "rece roboty" z czytaniem a raczej studiowaniem tego kilometrowego watku. Wspaniale opisy Kazimierza,(strona Kazimierza tez b.ciekawa ,gratuluje),i duzo ciepla w postach forumowiczow ,ktorzy mieli i maja to szczescie na Kazimierzu zyc. Tylko pozazdroscic Pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 19:07 dzieki za dobre słowo... bądź z nami, nie tylko od święta... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 19:22 Moje wpisy sa niewspolmierne do mojego bywalstwa na Waszym forum. Zagladam codziennie,i pozwalam sobie do zagladania rowniez do starych watkow. To tylko przez delikatna nature rzeczy, nie pozwalam sobie na wpisywanie sie tu czesto ,bowiem w bardzo waskim Waszym gronie ,nie wypada gosciowi.. pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 19:29 > bowiem w bardzo waskim Waszym gronie ,nie wypada gosciowi.. Nasze grono ani waskie, ani zamkniete, pokazuj sie czesciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 19:41 Wszystkiego naj.. Tez sprawdzilam w kalendarzu ,hm nie tak latwo znalezc imie to...ale jednak stoi ze 13 IV!! Jabolka u nas nie ma . Ale dobre winko czemu nie..wznosze toast. A skks pieknie pisze i proponuje zbierac jego posty. Calkiem niezly zbior mysli i rozwazan.. pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 19:42 Wszystkiego naj.. Tez sprawdzilam w kalendarzu ,hm nie tak latwo znalezc imie to...ale jednak stoi ze 13 IV!! Jabolka u nas nie ma . Ale dobre winko czemu nie..wznosze toast. A skks pieknie pisze i proponuje zbierac jego posty. Calkiem niezly zbior mysli i rozwazan.. pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 19:51 Idac kilometrami po tym watku pogubilam adresy. Ze poprzedni post i to 2x,przepraszam. ileana Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 zrobiłam sobie rachunek sumienia 13.04.03, 19:52 i tak mi wyszło, że w tym wątku nigdy jeszcze nie zaistniałam :( wstyd być takim cichym czytaczem pozdrawiam wszystkich tu piszących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac czekamy na skks'a! :) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 20:18 i na jego 'milenijny' post :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac łojciec, Ty mnie nie prowokuj! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 20:25 bo zaczne spamy :P Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: czekamy na skks'a! :) 13.04.03, 20:29 Dzięki!!!! Ale myślę, że ten tysięczny to pospołu należy się nam wszystkim:) I mtq'owi, i Mikołajowi7 za stronkę, i peteenowi za złośliwości i kulturę, i Dorze za ciepło i Magazyniowi za "amerykanckość i tomCracowi za "bycie", i Elce, i Pingwinowi, i Krzychutowi, i skks'ance, i dremlewarce, i Krissowi, i Kubie, i 013y, i Staremukoniowi vel Trudnemu, i Zbigniewowi, i Tosi za to, że wreszcie napisała:), i wielu innym o których teraz Alzheimer mi przypomniał:)) bez , których.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Fajnie:)) IP: 80.48.20.* 13.04.03, 20:43 Magazyn szukał wątka, ja mu przypomniałem (a to chyba mój pierwszy wpis tu:) No i dochodzi do 1000 !!! :))) Ja miło:)) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: czekamy na skks'a! :) 13.04.03, 20:44 Tak po części w celu zblizenia do magicznej liczby (nie mnie oczywiscie, bo byłoby to swiętokradztwo) wreszcie odważe sie zapytać, czy ktos mogłby wyjaśnić, czy mityczny Towot (postrach niekazimierzaków) istniał? Ilekroć bywalismy na plenerach pod Katarzyną, kolega z Szerokiej kazał krzyczeć do żulii miejscowej "znamy Towota". Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: czekamy na skks'a! :) 13.04.03, 20:45 Jej, załapałam się na podziękowanie! To się nazywa mieć szczęście! Skksie, tobie się przede wszystkim podziękowania należą za twój genialny wątek, który nas wszystkich połączył i za tyle innych wspaniałych, ciepłych i mądrych postów, za stronę, za stowarzyszenie, za wszystkie pomysły i inicjatywy! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcrac 998 13.04.03, 20:48 Skks, teraz Twoja kolej, piszesz 3 posty z rzedu, zeby nie bylo wpadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 20:51 Może to spamerski 1000 :) Oby nam się:)) Zapraszam Wszystkich na jezioro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 20:57 Gratuluje i tego watku i popsucia humorow webmasterom gazetowym :)) wystarczy popatrzec na numeracje na dole strony :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 20:56 NIe to zebym sie cyfr czepiala ,ale gratuluje okraglej liczby. Najbardziej sie ciesze z utrzymania sie watku o Kazimierzu i licze na wiele ciekawych jeszcze ciekawostek o tym urokliwym miejscu . Pozdr. ileana Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:00 Ale ja tylko bedę tu komentował:) Wątek w "objęcia" powinni wziąść młodzi i rewitalizować go tak jak Kaźmirz:) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:00 Cieszę się, naprawdę się cieszę, że mogłam być obecna przy tak uroczystej chwili! Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:05 Gratuluje wszystkim, którzy ten wątek tworzyli, choć oczywiście najbardziej temu, który założył i dzielnie dobił do 1000 :))) To dowodzi, ze jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie, a kto wzywa duchy, jest otoczony ich sympatią :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:10 Mam nadzieję, że sympatią nie tylko duchów:)))), że ktoś jeszcze, jednak mnie lubi:(((( Bo często mi się wydaje, że: Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi!!:((((( - ooo mam doła ze wzruszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:13 skks napisał: > Bo często mi się wydaje, że: > Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi!!:((((( - ooo mam doła ze wzruszenia! Tak, to nawet widać po tym wątku - aż 1000 wpisów, żeby udowodnić, że nie lubią skksa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:20 buuuuu, już płaczę, że zostałąm źle zrozumiana i do tego przykrość zrobiłam:(((( Sympatię żywych znacznie łatwiej wzbudzic i cale forum, nie tylko tem wątek jest dowodem:)))) A duchy obłaskawić to znacznie większa sztuka;)), która nie wszystkim się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:23 Jaką przykrość? Znowu czegoś nie zrozumiałem?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:28 Wychodzi na to, że ja niezrozumiałam:( ale juz nie będę zaśmiecac porządnego wątku:) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:31 emko:))) Ależ co Ty mówisz!!! Bądź bardziej wyrozumiała dla starego!! I dlaczego tak szybko chcesz uciekać? czy ktoś Ci dokuczył? Przesadzasz!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:35 :))) Nie uciekam, chodziło tylko o "niekaźmierskie" wtręty, w porządny wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:32 Panie skks'sie Skromnosc przez pana przemawia ale tez i kokieteria.Narzekac na brak milosci i czegos tam jeszcze? kilka watkow nowych zalozyl pan dzis i wszyscy sie przescigaja w postach. Tylko peteena nie widac. ileana Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:40 Pani Ileano!!! Skromność to moja wrodzona cecha:)))) a peteen na dziś to chiba odkompowany na całość - imieniny! Albo ma problemy z "zachowaniem" swiadomości:) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 13.04.03, 21:51 Imieniny raz w roku,tez dobra okazja... A i swiadomosc czasem stracic ,to chyba dobrze.Nie mialam co prawda tej przyjemnosci w zyciu.. A ja mu musze podziekowac peteenowi za dodanie mi odwagi. pozdr.dla wszystkich ileana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus. Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 21:55 Faktycznie,ta atmosfera i te duchy przeszłości.Cienie w myckach na ścianach starych, ciemnych murów.To nawet wciągające i aż chciało by się wrócic do tych fascynujących czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: beton:* / 192.168.1.* 13.04.03, 22:22 Piętnaście miesięcy miłej znajomości, której najwyraźnie sprzyjają dobre duchy i duszki przeszłości, ukryte wśród starych murów ulubionego Kaźmirza... Pozdrawiam Was Wszystkich bardzo serdecznie! Dora Skks! przyjmij, proszę, moje szczere: dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 14.04.03, 02:27 O cie Florek! Nawet na chwilę nie można Was zostawić samych. :-) Zacznie człowiek czytać inne wątki, a tu... pac!... i śmignęło. Wiem, że nie chodzi o rekordy, ale to fantastyczne, że akurat ten wątek urósł, wyrósł i stał sie wątkiem "na miarę naszych potrzeb i naszych możliwości". Pierwszy "wciąż rosnący" pomnik w kraju? :-) Oby mu się oczko nie odlepiało. Temu wątku! I temu Kazimierzu! :-) AJK Chyba sobie to jutro uczczę obiadem u Endziora :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Numbat Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: 203.62.205.* 14.04.03, 04:20 skks, peteen i oczywiscie, wszyscy ktorzy przyczynili sie do tego fantastycznego duchowego poczynania. Kochani pieknie i nadobnie dziekuje Poczynania zaiscie sarmackie. i coz jednak duchy, maja swoja magie. Jestescie juz swiatowym odkryciem:))) Wlasnie wczoraj wracajac z jakiegos, tropiklanego doznania, poniewaz trzeba bylo wzniesc toast za kazimierzowskie doznania.... otworzylem V.S.O.P.( supposed to stand for "very special old pale":)))( The "everyday" barandies, the luxury Cognac are for drinking alone)... i wznioslem toast za, to zby duchy...trwaly w majestacie magii A kiedy zdazy sie mi wpasc, do Krakowa ( mam cicha nadzieje ze, jesienia), to zapraszam na wiele...wiele... i jeszce wiecej toastow, duchowo-tresciowych.:))) serdecznie i tropikalnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 14.04.03, 10:22 Ach, coz za niespodzianka dzisiaj. Ostatnio zerkajac na kazkowy watek widzialam wyraznie 870. Nosilam sie z zamiarem dopisac cos wkrotce.... a tu patrze i patrze i oczom nie wierze. Cale 1019. Teraz mam nadzieje ze dobrniemy do 1100. To nasz nastepny target. Ok?? A narazie serdeczne pozdrowienia dla calego Kazimierza od Kangurkowa. Donoszac ze u nas deszczowo i wreszcie cudownie chlodno. Skks, przyleczam sie do chorku pochwalnych; sopranow, tenorow i barytonow. Dzieki Tobie mamy przyjemnosc czytac wiele interesujacych postow. Naprawde nie ma takiego drugiego watka, dlaczego , nie musze wymieniac. Prawda, prawda, wszyscy sa tu mile widziani i przyjacielsko przyjeci. I tez, nie obiecuje ale byc moze w jesieni uda mi sie pojawic na Kaziemierzu osobiscie. Pod warunkiem oczywiscie ze: nie bedzie terrorystow, SARSa, wojen a beda pieniadze )))))))))).Marzenia ej.Moze sie spelnia..... Elka Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 14.04.03, 15:51 no ładnie, wóda zaćmiła umysł, gdy działo sie tak wiele... gratuluję z całego serca skksowi alias ojcu spirytusowi vel leszkowi 57 de domo siusiaczkowi primo voto frustratowi... wątek, który miał własny artykuł w wybiórcze... to brzmi dumnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 15.04.03, 07:40 Oczywiście, że jestem dumny: i z siebie, i z tego, że tak wielu ludzi przyłączyło się do wątku i, że razem stworzyliśmy COŚ!!! Mam nadzieją, że jeszcze RAZEM coś dla SIEBIE stworzymy i będziemy SOBIE pomocni:) Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bombel Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.proxy.aol.com 17.04.03, 21:28 Wsadzam,ja prosze ja kogo,swojo ciekawsko kufe na Wolnice aby wypatrzec jakies energiczne drzewko do podlania i co moje piekne oczki widzo?Widzo,ze przeskoczylismy tauzena a dzien 13-ty aprila byl jakimsi ewenementem(wrrr) bo tyle bylo "gwarzoncych". Jak przeszczekam zawtra Magazynowi o Wolnicy to chyba fiknie koziolka(kto wi co to koziolek jest?) albo z nerwow albo z radosci. Ale moja nie tym.Zobaczylem i udalo sie przesybaliliz(wrrr)przeczytac wiadomosc z Kangoorkowni(az mi ogon stanal i uszy tyz),ze na Wolnice wybiera sie Elka. Teraz to Magazyn na for sioor fiknie,do jesieni juz nie daleko jest,tyle,ze my musimy wiedziec okolo sierpnia czy Ty Elko jestes juz pewna. Ja chcialbym abysmy tam byli na poczatku pazdziernika aby magazyn dwie swoje urodzinowe Piatki przezyl na Wolnicy czy bliski okolicy! Pozdrawiam energicznie i do przeczytania maniana!hau-hau!Bombeleusz z Szikagowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 15.04.03, 09:45 I spokoj nastal po szalonym pedzie.. Ze spokojem mozna delektowac sie poczatkiem tego watku... Bez picia,ale w ciszy i spokoju ducha..to przyjemne chodzic po zakamarkach Kazimierza. Moze jednak zaczac zagladac do milych napojow.Inne duchy sie wylaniaja po wonnych winkach, ,nie mowiac o wspanialych miadach pitnych ,moze byc i piwko zimne z beczki,i pospolitej acz bardzo lubianej wodeczki czy z czerwona ,czy bez. ..czy to prawda? Moze duza trace,patrzac jak inni ..a ja nie? Miod babuni,delicjum,tu na obczyznie wrazenia nie zrobil,ale twierdze ze gustu nie maja. Ech pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 15.04.03, 22:44 ileana napisała: > I spokoj nastal po szalonym pedzie.. > Ze spokojem mozna delektowac sie poczatkiem tego watku... > Bez picia,ale w ciszy i spokoju ducha..to przyjemne chodzic po zakamarkach > Kazimierza. A bo po Kazimierzu Miła Ileano chodzić należy powoli , o swicie, lub w niedzielę po "targu" gdy ludzi mało:) a nie ma w Krakowie innej dzielnicy z takimi zakamarkami, podwórkami. I ciężko znaleźć podobny "koloryt" w innym mieście nawet o tradycjach żydowskich, nawet większych niz Kraków. > Miod babuni,delicjum,tu na obczyznie wrazenia nie zrobil,ale twierdze ze gustu nie maja. > Ech > pozdr.ileana Nie mają głuptasy:) Miód dwujniak, trójniak tęczyński to napitek prawie jak ambrozja! Tylko jakoś nie może się przebić do "alkholicznej" swiadomości narodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ileana Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł IP: *.otenet.gr 15.04.03, 23:34 skks napisał: > ileana napisała: > > > I spokoj nastal po szalonym pedzie.. > > Ze spokojem mozna delektowac sie poczatkiem tego watku... > > Bez picia,ale w ciszy i spokoju ducha..to przyjemne chodzic po zakamarkac > h > > Kazimierza. > > A bo po Kazimierzu Miła Ileano chodzić należy powoli , o swicie, lub w > niedzielę po "targu" gdy ludzi mało:) a nie ma w Krakowie innej dzielnicy z > takimi zakamarkami, podwórkami. I ciężko znaleźć podobny "koloryt" w innym > mieście nawet o tradycjach żydowskich, nawet większych niz Krak Fakt ze najpiekniej jest o swicie po Kazimierzu chodzic po zaulkach(ja to lubie jak popaduje sobie i mrzy,gdz jeszcze wiekszy urok),nie wiem tylko czy teraz mozna samemu...zwlaszcza niewiescie.. > > Miod babuni,delicjum,tu na obczyznie wrazenia nie zrobil,ale twierdze ze > gustu nie maja. > > Ech > > pozdr.ileana > Nie mają głuptasy:) Miód dwujniak, trójniak tęczyński to napitek prawie jak > ambrozja! > Tylko jakoś nie może się przebić do "alkholicznej" swiadomości narodu:) I te krupniczki uh...,osobiscie bardzo lubie,choc do braci pijacej podskoku nie mam Alkoholiczna swiadomosc narodu powiadasz. Im nie potrzeba ambrozji ani delicjum dla podniebienia ....a szybkiego zapomnienia,a o czym maja zapomniec? Zawsze sie znajdzie cos do zapomnienia pozdrowiena z porze duchow ileana Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kazimierz mój ulubiony.....i te duchy przeszł 15.04.03, 22:53 :) A jeszcze jedno pytanko: a co to za "obczyzna"?:)) Odpowiedz Link Zgłoś