Dodaj do ulubionych

Nieruchomości: ceny w dół, ale bez cudów

IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:37
skoro "analityki"podają 10 % to będzie minimum 40 %
Obserwuj wątek
    • Gość: damiana Najtańsze Dębniki i Grzegórzki?? IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:15
      Najtańsze Dębniki i Grzegórzki??

a następnie napisane poniżej:

"W ciągu ostatnich 12 miesięcy najbardziej staniały mieszkania na Dębnikach (11,4 proc.) i Grzegórzkach (10,8 proc.). Najtańszą dzielnicą jest nadal Nowa Huta."

ktoś tu ma chyba problem z logiką (albo pisaniem ze zrozumieniem)
      • Gość: a Re: Najtańsze Dębniki i Grzegórzki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:42
        Dlaczego? Przecież mogły stanieć o 10%, a i tak być wyższe niż w
        Hucie.
        • Gość: damiana Re: Najtańsze Dębniki i Grzegórzki IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:52
          chyba jakaś epidemia ;)
    • Gość: jakarta Re: Mediana IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:18
      Dam państwu dobrą radę, dopóki pseudoanalitycy będą podawali 'średnią' zamiast 'mediany cen' nie ma sensu tracić czasu na ich śmieszne wypociny, sami się kompromitują.
      • Gość: Kazik Analitycy to mądre ludzie - Re: Mediana IP: *.autocom.pl 27.01.09, 22:25
        Analityk to taki człowiek, który co napisze, to mądre jest. I nikt niech nie śmi
        krytykować.
    • simplex "Lepiej nie będzie" hihi 27.01.09, 22:27
      "Każdy, kto w najbliższym czasie planuje zakup mieszkania, powinien się
      pospieszyć. Lepiej już nie będzie, bo kiedy banki odblokują kredyty, ceny znów
      podskoczą. Mówi się o 5, a nawet 10 proc."

Taaa, lepiej nie bedzie, kto nie kupi mieszkania w pierwszej polowie 2009 ten
      przegrał życie ;)
      • Gość: straszne Re: ojej... no to trzeba kupować IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:01
        jutro wstaje z rana i biegnę do dewelopera, nawet nie będę negocjował taka okazja jak 7500zł/m2 na Ruczaju może się nie powtórzyć,
        Mądre te analityki, a ja głupi myślał, że to wielki kryzys, a tak mi się coś przypomina, że jak był taki malutki kryzysik rosyjski to ceny mieszkań do 2004 roku nie mogły podnieść głowy ponad 3 tys./m2 i to w bardzo dobrych lokalizacjach, bo takie deweloperskie od Wawel Service kosztowało mnie dokładnie 2100 złotych za m2.
    • Gość: cc mieszkania będą po 3,5 tys. za metr IP: *.ghnet.pl 28.01.09, 07:28
      poczekajmy 2 lata, już zaczynają się bankructwa deweloperów, będą sprzedawać po
      kosztach czyli po 3,5 tys. Do tego dojdą inwestorzy indywidualni których nie
      stać będzie na obsługę kredytów.
      IBnGR trafnie opisał to w swoim raporcie:
      kredytnadom.pl/artykuly-i-porady/artykul/zobacz/ibngr.html
      Podejrzewam że długo taka hossa na rynku nieruchomości się nie pojawi - może za
      10 lat, ale sporo naciągniętych ludzi będzie pamiętać...
    • Gość: Pawel Wzrost cen .. jakieś brednie robocizna minus 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 20:47
      materiały minus 30% r/r, phi masz kase czeka lub rób to sam...
    • Gość: sprock Nieruchomości: ceny w dół, ale bez cudów IP: *.t-mont.net.pl 05.02.09, 00:16

>>>>Nie należy więc spodziewać się cudów. Każdy, kto w najbliższym
      czasie planuje zakup mieszkania, powinien się pospieszyć. Lepiej już
      nie będzie, bo kiedy banki odblokują kredyty, ceny znów podskoczą.
      Mówi się o 5, a nawet 10 proc.
      Dlatego najlepiej rozejrzeć się już teraz. Na rynku nie brak
      ciekawych ofert.

No po prostu nie mam słów, no nie mam słów ROTFL!!!!

>>>>>Zdaniem ekonomistów z Expandera w najbliższym czasie stopy
      procentowe nie będą podnoszone. Dla rynku nieruchomości oznacza to,
      że kredyty będą tańsze.

Jakaś nowa szkoła ekonomii. Stopy nie będą podnoszone - czyli mogą
      utrzymywać się na stałym poziomie, więc kredyty będą tańsze. Nie
      wiem może to ja jakiś ciemny jestem.
    • Gość: a_a_aa Nieruchomości: ceny w dół, ale bez cudów IP: *.oles.com.pl 06.02.09, 12:06
      zanim zdecydujesz uzyskaj konsultacje z jedyną działającą
      ogranizacją non-profit dla ochrony właścicieli mieszkań -
      www.mojemieszkanie.org.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka