dr_pitcher UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie 31.03.09, 19:06 No dobrze... Ale ten pan ma tytul magistra UJ. Psim obowiazkiem wladz uczelni jest zapewnienie minimum standartow. Promotor jest pracownikiem UJ, UJ jest odpowiedzilny za jego przyjecie. Jesli promotor nie jest na poziomie, to sie go zwalnia Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie 01.04.09, 00:21 dr_pitcher napisał: > No dobrze... > Ale ten pan ma tytul magistra UJ. Psim obowiazkiem wladz uczelni jest > zapewnienie minimum standartow. Promotor jest pracownikiem UJ, UJ jest > odpowiedzilny za jego przyjecie. Jesli promotor nie jest na poziomie, to sie > go zwalnia =================================== O! I tu jest wlaśnie "pies pogrzebany". A co, jeśli te standardy były zachowane? Zyzak opisł fakty i przecież musiał swoje wywody UDOWODNIĆ. Widocznie tak było, skoro praca nie została odrzucona. I na nic ideologiczno-partyjniackie argumenty rodem z PRLu albo "jedynie słusznej" steropianowo-etosowej linii programowej Trzecio/Czwartej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie 01.04.09, 01:48 gdyby je UDOWODNIL, podajac zrodla - nie mialbym z tym problemu. Praca bez poparcia, referencji etc - nie jest naukowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek, antykosmita No proszę zwolennik lustarcji == homofob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:30 Tylko koszerne gnoje z gazwyba są w stanie takie zbitki zrobić. Ale to dobra szkoła, szkoła stalinowska. Szkoła Bermanów, Radkiewiczów, Romkowskich i Swiatłów. Celowo podaję ich nazwiska w "polskiej wersji". Kto ciekaw - doczyta, dopisze. A ich potomkowie do dziś w POslce rządzą, a gazwyba mają w kieszeni. Nie wierzycie? A kto Wam, Polakom, napluł w twarz w sprawie Jedwabnego? Można więcej przykładów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie IP: 194.187.72.* 31.03.09, 19:35 Biedny kutol myslał, że pis wygra wybory i bedzie miał zapewniona przyszłosc. A tu "bida, panie bida" nie dosc ze pis przerznał wybory i nie ma misiaczek szans na fajne stanowisko (a przecież tak się starał) to jeszcze syjonistyczny UJ nie pozwolił mu sie doktoryzowac. Wprawdzie zaczepił sie u kolegów z ipn-u (czyt. pis-u) ale ci go olali bo sie boja o kasiore dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
c79 UJ nie może się odciąć 31.03.09, 20:33 UJ nie może się odciąć. Książka jest wydaniem pracy magisterskiej, a ta jest zwieńczeniem wykształcenia otrzymanego od uczelni. UJ ponosi odpowiedzialność. Zamiast się "odcinać" UJ powinien co najmniej wywołać debatę na temat rzeczywistych praktyk metodologicznych, uprawianych przez historyków. Prace J.T.Grossa i M.Chodakiewicza też byłyby dobrym przykładem do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
szila2 UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie 31.03.09, 20:59 Klub krakowski "Gazety Polskiej" zaprasza na spotkanie z Pawłem Zyzakiem, 1 kwietnia, godz. 18, kawiarnia Moliere, ul. Szewska 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:52 koledzy chyba Was "pogieło" w psychiatryku jest więcej ciekawych intelektów, ale nikt z nimi nie robi spotkań.Pozwólcie chłoptysiowi zaszyć sie w norce z niejakim Nowakiem i przeczekać może goście "z kaftanami" go nie znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie 01.04.09, 03:38 szila2 napisał: > Klub krakowski "Gazety Polskiej" zaprasza na spotkanie z Pawłem Zyzakiem, 1 kwietnia, godz. 18, kawiarnia Moliere, ul. Szewska 4 Myslalem, ze kawiarnia Moliere jest zacnym miejscem... Szkoda, ze wykorzystuja niepelnosprawnych do tak brudnej polityki... A moze to tylko Prima Aprilis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsolidarnościowiec Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.compower.pl 31.03.09, 21:13 w 1981r wiedziałem o Wałęsie że sprzedawał kolegów do SB,jak o nieślubnym dziecku, to nic nowego mości panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:56 Przepraszam a ile lat miałeś w 1981 i co robiłeś? Ja o takich rzeczach nie słyszałem, chociaż w stopniu średnio- zaawansowanym pomagałem w sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka 31.03.09, 23:53 Gość portalu: bsolidarnościowiec napisał(a): > w 1981r wiedziałem o Wałęsie że sprzedawał kolegów do SB,jak o nieślubnym dziec > ku, to nic nowego mości panowie. ===================================== To chyba musiałeś być jednym z oficerów prowadzących albo (co bardziej prawdopodobne) pochodzisz z tamtych stron. Ja dowiedziałem się o tych wałęsowych hecach dopiero w 1992 roku i za jego "kampanii(sic!) wyborczej". Oczywiście, że całe "podziemie" kooperowało z sbecją, wiadomo już było około 1983-85 roku. Ale do tej pory ciemny lud w to i tak nie uwierzy. ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:23 Przepraszam Cię bardzo ale Twoje schorzenie jest uleczalne Szpital znajduje sie w Tworkacg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw a kiedy wytłumaczą się z Dziejów UJ ? IP: *.autocom.pl 31.03.09, 22:01 Ja nie rozumiem dlaczego władze UJ nie odcinają się od książki DZIEJE UNIWERSYTETU JAGIELLOŃSKIEGO Krzysztof Stopka, Andrzej Kazimierz Banach, Julian Dybiec . Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego wyd. 1 , 2000 r. Redaktor naukowy : prod. dr hab. Jerzy Wyrozumski Recenzent:prof.dr hab.Kamilla Mrozowska Słowo wstępne: rektor Uniwersytetu Jagiellońskiego Franciszek Ziejka gdzie tyle niedorzeczności napisano ? a książka jest lekturą obowiązkową dla uczestników Konkursu Wiedzy o UJ, czyli tym co te bzdury opanują na blachę daje przepustkę na UJ ! blogjw.wordpress.com/2009/03/25/lustracja-dziejow-uniwersytetu-jagiellonskiego/ Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: a kiedy wytłumaczą się z Dziejów UJ ? 31.03.09, 23:16 O, to pan doktor znowu pozwolił ci pisać na klawiaturze komputera, że tylko ty jeden znasz prawdziwą historię? Widać leki lepsze, bo już nie uważasz, że jesteś Napoleonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly student Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.wi.res.rr.com 01.04.09, 01:44 Wstyd, ze zacna Alma Mater dopuszcza do dyplomow takie niedonoszone plody chorych na potrzebe zaistnienia. I jeszcze jedno: od lat mieszkam za oceanem i przysiegam, ze jedyne polskie nazwisko tutaj znane i szanowane to Walesa - mozemy byc z tego dumni. Zapewniam przy okazji, ze nikt tutaj nie zajaknie sie nawet nt.blizniakow ani tym bardziej tego Zyzaka. A porady IPN-u zeby Walesa poszedl do sadu z gowniarzem? To nie tylko on! Rowniez i jego promotor i recenzent powinni odpowiedziec, komu ten dyplom dali! A jedyne co powinien zrobic IPN (zanim go rozpedza) to wyrzucic tego pseudo historyka nie umiejacego udowadniac swoich tez, bo juz takich tam maja nadmiar. Kolejny raz WSTYD ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezus Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.pptp.tuniv.szczecin.pl 01.04.09, 02:17 Cieszę się, że taka książka powstała. 99,9% jej treści to z pewnością prawda. A że Wałęsa nie przypomina sobie aby sikał do kropielnicy? - no cóż Wałęsa o niejedym już zapomniał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Qrestwo usluznych i tchorzliwych pieskow z tytulam IP: 96.237.119.* 01.04.09, 05:17 profesora, plemiela czy obozu spoda znaku GW-na nie ma granic. Bolku za przykladem jakaly wal do sadu. Juz przepusciles Cenckiewiczowi, teraz tez sie poddasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed UJ i IPN odcinają się od książki o Wałęsie IP: *.chello.pl 01.04.09, 05:29 A kto się od książki Grossa odcianał? Jeszcze "szanowny" autor na specjalne zaproszenie z "odczytami" do nas przyjechał. Jakoś lament na temat tamtej książki jak gdyby mniejszy, a tu proszę od kilku dni ciągle na temat ksiązki o Wałęsie. A ilu demaskatorów, moralistów, obrońców i super autorytetów, którzy jeszcze książki nawet na oczy nie widzieli, nie mówiąć o czytaniu, ale swoje zdanie mają i kropka. To dokładnie tak jak głosowanie w Sejmie na temat Traktatu Lizbońskiego. Nie czytali, nie widzieli a uchwalili. Ja tam ni cholery nie mam zamiaru się od niczego odcinać, mam swoje na miejscu i już niech tak zostanie. Wałęsie książka nie pasuje? Niech autora poda do sądu i po sprawie. Dlaczego jak Wałęsie nie pasuje, zaraz kilkudziesięciu "trębaczy" jak na komendę dmucha w bolszewickie trąby antypatriotyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Elaborat Zyzaka reprezentuje poziom tabloidow. 01.04.09, 05:41 Jego, pozal sie Boze, "warsztat", to zbior pomowien i poboznych zyczen, m.in. jego promotora, oraz Wyszkowskiego. Naukowej wartosci sui generis to nie ma. Ale mozna zrobic z tego niezle studium mitologii, mitotwirczosci, a takze psychologii resentymentu i nieawisci, a nawet wspoldzialania ciala migdalowego z czolowymi platami mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Dziadowska uczelnia i tyle 01.04.09, 06:01 Uczelnia odpowiada za poziom prac i ludzki materiał jaki zatrudnia. W wypadku twórczości Zyzaka-Nowaka nie jest sprawa takich czy innych poglądów wyrażonych w publikacji ale śmietniska intelektualnego które nie może mieć miejsca na jakiejkolwiek uczelni która ma uprawnienia dydaktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: kolego po Politechnice, uszanUJ UJ !!! 01.04.09, 09:51 hmm i tak to krakow upadl nizej goowna wybiorczego hehe a nawet kaziowego ,gratulujem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dziadowska uczelnia i tyle IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.09, 10:23 Ty baranie jesteś dziadowski, chłopak prawdę napisał i Wałęsa się posrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenia Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.09, 06:18 Więcej luzu !!!!! Dajcie spokój młodemu człowiekowi. Przecież prace magisterskie humanistyczne to na ogół kupowane, bezbarwne "gnioty". Ta przynajmniej jest napisana samodzielnie, a że dotyczy nietykalnej obecnie osoby ..... no to może tę pracę spalić publicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Dwóch debili na tle zamku,a powinni stac na tle 01.04.09, 06:23 szpitala w Olszówce, tam ich miejsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
barbaramd Tłumaczą się z książki Zyzaka 01.04.09, 06:34 Wstyd mi za moją uczelnię. Jak mogą się w niej chować tacy jak Zyzak i jego naukowi opiekunowie. Niech się UJ nie odcina. To nic nie pomoże. To trzeba "przyjąć na klatę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Hańba UJ, gdy Gross swoje antypolskie brednie IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 01.04.09, 07:49 Junkier, boj sie boga....Co to jest??????? Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Tłumaczą się z książki Zyzaka 01.04.09, 07:59 Nie tylko Jagiellonka na tym straciła. Stracił duch krakowski i jego dobre tradycje. Będę odradzał moim dzieciom studia na tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Jagielloński IP: *.chello.pl 01.04.09, 09:42 Jagiellonka to biblioteka w Krakowie. Uniwersytet nosi nazwę Jagielloński. MASAKRA żeby nie odróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne_d_arc Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka 01.04.09, 16:01 easy.teraz napisał: > Nie tylko Jagiellonka na tym straciła. Stracił duch krakowski i jego > dobre tradycje. Będę odradzał moim dzieciom studia na tej uczelni. A co to za uczelnia, "Jagiellonka"??? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka 01.04.09, 17:54 jeanne_d_arc napisała: > easy.teraz napisał: > > > Nie tylko Jagiellonka na tym straciła. Stracił duch krakowski i jego > > dobre tradycje. Będę odradzał moim dzieciom studia na tej uczelni. > > A co to za uczelnia, "Jagiellonka"??? Taka na której nie miałbyś szansy studiować. Dzieciom też to odradź bo pewnie i tak się nie dostaną. I nie wycieraj sobie gęby tak Szacowną Uczelnią jaką jest UJ - tępaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalinek Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.09, 08:00 Ta wasza koszerna gazeta znowu jątrzy i szczuje. Panie Mimimimichnik wstydx się pan!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświęcimer To jest jednak barbażyński kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 08:01 Na "zachodzie" (np. w takiej Anglii) nie takie rzeczy się publikuje w imię wolności słowa i swobody badań naukowych i jakoś nikt z tego powodu szat nie drze. A tutaj ciągła histeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOkado Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: 212.51.205.* 01.04.09, 08:02 Jak Jagielonka nie będzie się wstydzić za Zyzaka, to PO obetnie jej dotacje i zostanie wpisana na czarną listę i dołączona do zwolenników PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Dlaczego biskupi nie bronią Wałęsy 01.04.09, 08:04 Dziwi mnie tylko, że w obronie Wałęsy nie stanął kler, ale jak się okazuje, noszenie Matki Boskiej w klapie nic nie pomoże, bo nic nie daje. Klerowi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.chello.pl 01.04.09, 09:37 Jagiellonka to biblioteka w Krakowie. Uniwersytet nosi nazwę Jagielloński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.chello.pl 01.04.09, 09:44 Jagiellonka to biblioteka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0les Tłumaczą się z książki Zyzaka IP: *.icpnet.pl 01.04.09, 08:08 To palant jakis..widac ze to ma niezle narabane w glowie...i nie bornie tu Walesy, ze byl taki czy smaki... jednemu mogl bardziej przypasc do gustu, innemu mniej, moze na standardy dzisiejszej polityki to mu daleko do idealu.. ale to dzieki niemu upadl komunizm i zaczely sie zmiany w Polsce jak i dalej w wschodniej europie.. To byly ciezkie czasu i nikomu z nas mlodych nie przystoi oceniac tego co sie wtedy dzialo, bo nie mamy zieonego pojecia o tym!! I co taki 24 letni zyzio moze wiedziec o tym... jak on pewnie jak sie cos stanie do mamy leci... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Skrajności 01.04.09, 08:10 UJ zawsze był silny dzięki skrajnościom poglądów i postaw kadry profesorskiej. Zawsze można było tam spotkać ciekawych ludzi. Tym razem skrajność urwała się z łańcucha w imię wolności słowa w sposób urągający statusowi tej uczelni. Przykre, myślę że władze uczelniane wyciągną z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Tłumaczą się z książki Zyzaka 01.04.09, 08:18 GW głosi poglądy jedynie słuszne - i morda w kubeł i ruki pa szwam!!! Towarzysze z GW robią temu pajacowi z UJ darmową promocję jego "dzieła". Śmiać się czy płakać . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Dziwi mnie, co takiego przyciąga 01.04.09, 11:34 do tego portalu takich motorycznie pobudzonych?Wystarczy nie czytać.Po co się denerwować? Mnie do głowy by nie przyszlo,żeby zaglądać do GP albo NDz....... Odpowiedz Link Zgłoś