Gość: mała Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 13:06 jak tak mozna zamęczyć biedne zwierze i nawet się tym nie przejąć...żaden z turystów nie zareagował tak jak powinien...a co do pożal się boże górala-kata to trzeba by było się nim zająć i może nie tylko nim,gdyby właściciel koni odpowiednio sie nimi zajął nie doszłoby do tragedii...czemu te zwierzęta mają zdychac tylko dlatego,że turyści chcą się przejechać?ile jest klubów jeżdzieckich w których można bez przeszkód pojeździc konno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.ing.uj.edu.pl 27.07.09, 13:17 tak sie to goralskie chamstwo rozzuchwalilo jak przestalismy ich batozyc. Za taki czyn zakuty bylby cham w dyby na tydzien i codziennie batozony, bo 20 batow ostrych dziennie. Kon jest cenniejszy od gorola Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok 27.07.09, 13:41 domyslam sie ze to hr oznacza hrabia tyle ze ten tekst jakis furmanski czyzby ten skrot kryl jakis wybryk dziedzica ktory ulepszal krew w swojej posiadlosci ta nienawisc do braci chlopow swiadczy o komleksie bastarda a ta kich na wsi sekowano wiec ten knajacki styl to odreagowanie sledzac to forum widze ze hrabicze produkowali na potege Odpowiedz Link Zgłoś
ojej24 Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok 27.07.09, 21:32 Czytam opinie internautów i jak większość z Nich nie mogę ochłonąć z oburzenia i przerażenia po tragicznym - skandalicznym wydarzeniu w drodze do Morskiego Oka. Uważam, że "vito3" swym prymitywnym ujadaniem sam wystawia sobie opinię i proponuję Wszystkim Internautom Humanistom po prostu zlekceważyć wypowiedzi tego osobnika. Nie warto komuś takiemu poświęcać najmniejszej nawet uwagi! Trzeba piętnować bestialstwo wobec zwierząt, bo "stosunek do zwierząt jest wykładnikiem człowieczeństwa". Jeśli nasze wypowiedzi czyta autor filmu - pragnę Mu niniejszym przekazać, że postąpił słusznie nagrywając ten akt bestialstwa!! Każdy Człowiek będzie Mu to poczytywał za zasługę - NIE BYŁ OBOJĘTNY!!! Zdał egzamin z Człowieczeństwa!! Oby społeczeństwo przejrzało na oczy! Jeśli będzie silny wielogłos społeczny - może WRESZCIE zostanie ustanowione i B Ę D Z I E EGZEKWOWANE właściwe - surowe PRAWO wobec oprawców zwierząt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty - Janosik Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: *.gwardii.osi.pl 08.08.09, 21:14 Tez uwazam ze Gorale to banda prostakow i sadystow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejt_85 Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.era.pl 27.07.09, 13:55 Uważam, że to świństwo wykorzystywać do tego stopnia zwierzęta... Zwierzęta też mają uczucia, może niech ten góral zacznie ciągnąć powóz zamiast tego konia i niech zobaczy jak to jest!!! [*] biedny konik :( Zwierzęta są lepsze od ludzi - przynajmniej nie wykorzystują innych w taki perfidny sposób !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.ghnet.pl 27.07.09, 14:53 Ludzie piszcie monitujcie krzyczcie - czas wreszcie coś zrobić z końmi w Tatrach i na Rynku w Krakowie, to smutne zdarzenie (jak również ostatnie w Krakowie) to dobry pretekst. Bo bez pretekstu to nawet nikt nie spojrzy na taką sprawę. Do Moka jak i wzdłuż innych dolin tatrzańskich zrobić elektryczne pojazdy - mogą być jakieś stylizowane, ale nich będą elektryczne wolnobieżne i bezpieczne. Niech ich będzie mało. Jka dla mnie to mogło by ich nie być ale zdaję sobie sprawę że są ludzie mniej sprawni którzy także chcilei by liznąć Tatr. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.ghnet.pl 27.07.09, 14:56 A tych dwudziestu paru idiotów, którzy jechali na wozie nie widziało po drodze co się dzieje??? Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby pchać swój leniwy tyłek do przeładowanego wozu!!! A ten co filmował też jechał??? "Kosmos i ludzka głupota są bezkresne"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.chello.pl 27.07.09, 15:09 wszystko przez dutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni261 Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.satkol.pl 27.07.09, 15:21 Nikt sie tymi biedynymi zwierzętami nie interesował dopiero teraz gdy zaczyna się cos dziać i gdy jest to nagłosnione to zaczynamy juz takich sparw nie bagatelizowac ale wlasnie dopiero po....polal mądry ale po....beznadzieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.chello.pl 27.07.09, 15:27 Ja bym tego bace zapie...ła na miejscu za to co zrobił. Dla mnie to po prostu sadysta i śmieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakopianka Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 16:28 a może zamienic konie na meleksy niech sobie odiją te autka płazami i jeżdzą ja jestem zakopianką i wstyt się przyznać do pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:00 Jesteś jedną z niewielu porzadnych zakopianek, bo niestety większosc to chytrusy, ktore za pieniadze zrobia wszystko. Też nie rozumiem, dlaczego nie jeżdżą tam elektryczne pojazdy ewentualnie góra 6- osobowe bryczki (z 2 konikami). Ja juz nie jezdze do Zakopanego, bo razi mnie chciwość ludzi, znęcanie nad zwierzętami i pijaństwo tych górali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.ghnet.pl 27.07.09, 19:27 Czy ktoś temu debilowi zabierze drugiego konia??? Odpowiedz Link Zgłoś
gniot3 Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok 27.07.09, 19:51 Wyjątkowo nie lubię górali właśnie za ich okrucieństwo wobec zwierząt.Nie odwiedzam Zakopanego bo sama ich gwara i to rzępolenie zwane góralską muzyką przyprawiają mnie o mdłości.Prostota ,chamstwo tanie cwaniactwo .Rozmodleni pod figurą a diabła noszą pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:02 właśnie, teraz ten biedny bedzie meczony sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 19:35 a dlaczego nie mogą tam jeździć meleksy? konik to tak romantycznie, nie? starsi ludzie mogą jechać MELEKSEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.icpnet.pl 27.07.09, 19:41 Brak mi słów, płakać się chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:05 bo rowerzyści zagrażają ludziom, kiedy jadą w dól; a co z tym drugim biednym konikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 20:05 To co tam widziałam to horror,szłam z rodziną i płakałam.Te biedne stworzenia tak patrzyły na mijających ich ludzi jakby wołały o pomoc!Nad Morskim okiem nogi odmówiły mi posłuszeństwa ale porzysięgłam sobie że nie przyłożę reki do tego okrucieństwa i ledwo to ledwo ale zeszłam na dół o własnych siłach.Zresztą jeżeli mój sześcioletni synek pokonał ten dystans bez trudu to myślę,że każdy może to zrobić. Obiecałam sobie,że jak tylko wrócę do domu zacznę jakoś działać w tej sprawie. Wczoraj powrót a dzisiaj pstryk telewizor i bach!!!Potworność!!!:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:26 mysle ze taK I NIE,PONIEWAZ PRZEKROCZYL DOZWALONA LICZBE OSOB, ALE TEZ MOGLA BYC PRZYCZYNA NATURALNA NP.ZAWAL. TO NIEPRAWDOPODOBNE,ZE WOZNICA KAZAL KONIOWI JECHAC DALEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 22:16 Pani Rusin w telewizji rzekomo ,,miłośniczka koni,, jeszcze broniła tego kanalii górala!Ona kocha chyba ale kucyki pony w różnych wyfiokowanych wersjach!Niech tam pojedzie i sama się przekona!!A z tymi woźnicami zakapiorami nie idzie się dogadać bo bez łeb przelecą batem i tyle z tego.Pochrzanione to wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: 82.177.125.* 27.07.09, 23:13 Konia nie ma Rusin jest! proste. Jak się jest celebrytą na wszystkim się będzie nabijać popularność - takie to obleśne, błe. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? 28.07.09, 07:40 spojrzalem dzis jeszcze raz do gazety i na cala dyskusje i uwazam ze cos sie z ludzmi porobilo okropnego bez konkretnej wiedzy na co padl kon wydano wyroki a nawet jest sporo chetnych do wykonania jezeli przyjrzec sie koniom na filmie to sa to piekne sztuki na ktorych nie widac sladow zadnego bestialstwa ten znienawidzony goral robi co moze i w niczym nie przypomina besti moze i dobrze ze ludzie nie sa obojetni ale wahadlo tak przegielo w druga strone ze nie zauwazacie ilu np ludzi co dzien umiera w pracy i to nie zawsze z przepracowania skad ta pogarda dla prostych ludzi ta nienawisc do regionu ten szowinizm opamietajcie sie i skupcie na rzeczywistej nedzy tego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof12 Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:45 Dlaczego nas to tak dziwi? Powszechnie znana jest pazerność górali na pieniądze. Wieśniacy nie szanują zwierząt. Te mają pracować do upadłego, lub dać się zjeść. To tradycja od pokoleń. Prokuratura ustali to, co oczywiste, a biegły stwierdzi wrodzoną wadę serca u konia. Sprawa się rozmydli. Góral nie zostanie ukarany, bo szkodliwość społeczna była znikoma. Grozi mu najwyżej wyrok w zawieszeniu, jeśli zamęczy następne zwierzę na oczach współczujących turystów. Tak na marginesie: góral zapewne nie zwrócił pieniędzy za niedokończony dojazd? To oczywiste, stracił konia, należy się nad biedakiem ulitować. Chłop potęgą jest i basta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Oprawcy w góralskich strojach ! IP: *.ip.netia.com.pl 28.07.09, 09:29 Byłem na początku lipca w Zakopanym. Postanowiliśmy pokazać naszej córce polskie tatry latem, piękno polskich gór, historyczne szlaki turystyczne no i oczywiście Morskie Oko. To co zobaczyliśmy to dramat. Chciwość tych pseudo górali jest nieograniczona. Droga do Morskiego Oka przekonała nas żeby już nigdy nie jechać w lato ( i zimą ) do Zakopanego. Tłumy ludzi, wszędzie "górale" wyciągający brudne łapy po niemałe pieniądze i te biedne konające z wyczerpania KONIE. Chciwi "górale" biorą po 40 zł od osoby dlatego ładują tych pseudo miłośników gór do oporu. Poganiają batem koniki na górę a potem szybko na dół po następną grupę pierdzieli. Konie są w tragicznej formie, wywiady w TV z właścicielami koni którzy deklarują miłość do zwierząt to farsa. Fury pełne ludzi powini ciągać ci oprawcy z zakopanego ubrani w góralskie stroje. Kto chce podziwiać piękno Naszych Tatr niech zdobywa szczyty na własnych nogach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Dlaczego ustawa o ochronie praw zwierząt... 28.07.09, 14:02 Dlaczego ustawa o ochronie praw zwierząt jest martwa?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
migiem_migiem dlaczego zakrywają twarz górala? 28.07.09, 10:42 bo może ktoś mściwy by i jego zamęczył, chciwego c.h.uja? Po prostu szlag mnie trafia, nie moge tego ogarnac.. zamęczył zwierzę i spalił, dziad jeden. niech pokaze ryj! boi się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:31 I bardzo dobrze ze zdechł może wkońcu ktoś się tym zajmie dość że górale biorą od osoby za przewożenie 40zl to na furze pisze ze góra do 15 osob a oni nawet ładuja po 30 zeby jak najwiecej kasy mieć i to jeszcze jak pod góre ciągna w lecie jak byłem to aż się lało od tych koni a turyści co jadą to tylko smieją że koń uciągnać nie może buce:/. Powinni kare nałożyć temu góralowi że drugi raz by sie zastanowił ile ludzi ładuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:59 W szczególności powinni zabronic przewozenia na Morskie Oko konno przeciesz tam konie caly czas pod ta gore ciagna i to zeby tyle osob ile powinno ale nie goral chciwy naladuje tak ze az woz sie prawie lamie ale zeby jak najwiecej kasy zgarnac.Niech sobie traktor kupia to bedą ciagnac ciekawe czy uciagnie tyle ludzi co te konie. I to zeby konie byly tam pare godzin ale nie najlepiej caly dzien niech sie mecza. Moze wreszcie ktos sie tym zaiteresuje bo to nie dzieje sie od dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebA Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:57 Górale do gazu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro Góral zamęczył konia w drodze do Morskiego Oka? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.09, 16:42 Idąc od Morskiego Oka mijamy coraz to bardziej umęczone konie.Łzy cisną się do oczu-dramat!!!Spienione rzężące zwierzęta pod górę a i do dołu wcale nie jest lżej,wóz spycha je po zboczu ile sił.W słońcu niemalże 45 stopni,nie powinny wogóle wyjechać bo to zabójcze dla koni!!Większość bez obowiązującego odpoczynku,patrzą jakby błagały o ratunek!!Rozmawiamy o tym okrucieństwie między sobą,górale to słyszą i ciskają na nas wzrokiem pioruny coś tam mamrocząc pod nosem swoją gwarą.Pazerność i znieczulicę mają wypisaną na twarzy.Nie trzeba było długo czekać tragedii!!!!!A można przecież inaczej.Konie w samym centrum Zakopanego wychuchane wydmuchane jak lalki są dumą i wizytówką swoich gospodarzy.Tak niewiele trzeba aby zachować godność,wystarczy odrobina serca odrobina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana góralowi za karę kazałabym stanąc na miejscu konia IP: *.aster.pl 29.07.09, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladaco Re: góralowi za karę kazałabym stanąc na miejscu IP: 77.234.246.* 30.07.09, 01:13 Ja nie widzę problemu w tym, że konie pracują na Rynku, czy na trasie do Morskiego Oka. Problem widzę w opiece nad tymi zwierzętami i przepisach. Każdy, kto choć odrobinę siedzi w końskim temacie wie, ile i w jakich warunkach może pracować to zwierzę. Jeżeli nie wiedzą tego opiekunowie i właściciele koni czemu to nie jest ustalone i egzekwowane odgórnie??? Dlaczego nie można ustalić limitu czasu jaki może zaprzęg przepracować, dlaczego nie można określić obowiązkowych przerw w pracy, dlaczego nie można ustalić, że konie nie mogą pracować w określonych warunkach atmosferycznych? No tak... to pewnie naiwne, skoro nie ma kto dopilnować, żeby wozy nie były przeładowane a woźnice posiadali licencje... TRAGEDIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Co wam Ci górale przeszkadzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:50 Co wam zrobili Ci górale że tak psy po nich wozicie. Odpowiedz Link Zgłoś