Dodaj do ulubionych

klub malucha hopsi - warszawa

01.09.10, 17:36
Drogie Mamy/Ojcowie (?)
od poczatku przyszlego roku bede chciala, a raczej musiala, oddac mojego
Michala do zlobka. Jestem prawie zdecydowana na klub malucha hopsi, kolo
stacji metro dworzec gdanski. czy ktos z Was slyszal cos o tym miejscu? moze
ktos oddal tam dziecko? bede wdzieczna za wszelkie opinie.
pzdr i zycze szczesliwego macierzynstwa smile
e.
Obserwuj wątek
    • joshima Re: klub malucha hopsi - warszawa 01.09.10, 17:43
      Zostawiałam tam córkę "na godziny" jak miałam coś załatwić w okolicy. Uważam, że
      dzieciaki mają tam świetną opiekę. Dziewczyny cały czas zabawiają dzieciaki,
      organizują im czas, prowadzają na spacery albo nawet wożą na plac zabaw. A jak
      trzeba to noszą i utulają płaczącą marudę, żeby jej było trochę lepiej.

ja tam byłam bardzo zadowolona.
      • enjo Re: klub malucha hopsi - warszawa 02.09.10, 11:24
        spada mi kamien z serca... chociaz pewnie i tak "bedzie bolalo".
        dzieki za opinie smile
        e.
        • joshima Re: klub malucha hopsi - warszawa 02.09.10, 11:28
          enjo napisała:

> chociaz pewnie i tak "bedzie bolalo".

Pewnie trochę będzie. Ja musiałam zostawiać tam dziecko w nieciekawym dla niego
          momencie życia (nasilenie lęków separacyjnych) sad Ale dziewczyny dały radę.
          • joshima PS 02.09.10, 11:30
            Tak mi się przypomniało. Byłam tam kiedy przyszła jedna z opiekunek. Jak się
            zorientowałam po urlopie. Jeden z malców (taki około 2,5 roku. Stojąc przy
            bramce powitał ją słowami: "Ciociu, tęskniłem za Tobą".
            • enjo Re: PS 03.09.10, 11:17
              serdeczne dzieki. mam zamiar przeprowadzic pare prob - zostawiac Mlodego na 2-3
              godziny i zobaczyc jak sie bedzie czul i czy bedzie chcial wracac. ciekawe dla
              kogo ostatecznie bedzie to trudniejsze - dla niego czy dla mnie? wink
              pzdr
              e.
      • ewa_mama_jasia Re: klub malucha hopsi - warszawa 19.07.11, 13:15
        albo nawet wożą na plac zabaw
        czyli własnego placu zabaw nie mają?
    • agrafka_1980 Re: klub malucha hopsi - warszawa 21.09.10, 17:39
      enjo a ile ma twój synek ?
      ja też zastanawiam się an HOPSI, moja córeczka ma 10 miesięcy. myślalam wcześniej o republice malucha na kleczewskiej, bo mam tu bliżej, ale Republika jakoś powoli się rozkręca, zaczynam rozglądać sie za czymś co już dlużej istnieje ...
      • miluszkagw Re: klub malucha hopsi - warszawa 12.01.11, 15:55
        Podbijam!
        Bardzo zalezy mi na opini na temat tego klubu malucha! Moze autorka sie wypowie!
        Bardzo prosze!
        • gagachmiel1 Re: klub malucha hopsi - warszawa 24.05.11, 10:36
          Witam mój syn chodzi do tego klubu maluch . Na początku byłam bardzo zadowolona. Synek przepada za ciociami i muszę im przyznać że staja na rzęsach aby było dzieciom dobrze . Niestety zmieniła się kierowniczka żłobka i wszystko zaczęło się walić. Młoda dziewczyna zupełnie nieodpowiedzialna i nie mająca zielonego pojęcia o prowadzeniu tego typu instytucji jestem bardzo zawiedziona i z sercem na dłoni oddaje teraz tam syna martwiąc się w jakim stanie odbiorę go ze żłobka. Oczywiście ciocie starają się jak mogą i bardzo je podziwiam ale jest ich zbyt mało a kierowniczka bez pomyślunku przyjmuje kolejnych wychowanków. Zapewne niedługo ten klubik padnie a przynajmniej nie będzie miał najlepszej reputacji . Bardzo mi z tego powodu przykro. Żal mi dzieciaczków i cioć!!
          • mamusialobuza Re: klub malucha hopsi - warszawa 03.06.11, 21:33
            Witam
            moja corka tez uczeszczala do tego klubiku ponad rok - bylam naprawde super zadowolana zarowno ja jak i moja cora i zgadzam sie z gagachmiel1 ze po zmianie kierownictwa w zlobku nastapil chaos. Dlatego tez zabralam z dnia na dzien moja corke z tego miejsca. Cocie sa tam wspaniale (BYLY 1,5miesiaca temu bo teraz nie wiem kto sie opiekuje maluszkami) naprawde lubily dzieciaki, ale nie sa w stanie zajmowac sie coraz liczniejsza grupa dzieci ktore przyjmuje kierowniczka - dziwie sie ze wlasciciel sie tym nie interesuje czyzby chodzilo im tylko o zysk kosztem maluszkow poza tym w tym klubiku tez zabardzo nie ma miejsca by przyjmowac coraz liczniejsza grupe dzieci..
            • enjo Re: klub malucha hopsi - warszawa 12.07.11, 21:52
              to ja sie odzywam. przepraszam. zagapilam sie!
              na usprawiedliwienie dodam, ze bylam zajeta szukaniem nowego klubu malucha dla Mlodego.

Hopsi teraz odradzam! odradzam! odradzam! rotacja kadr jest taka, ze prawie miga w oczach. przyjmowane sa osoby, ktore nie maja zadnego doswiadczenia w opiece nad wieksza grupa dzieci! na dodatek jest ich zbyt malo - 2 opiekunki na 10-12 dzieci to naprawde zbyt malo. do tego dochodza jakies nowe "mody" typu szczelne zamykanie wszystkich drzwi (i prawie wszedzie haslo "nie otwierac", "wstep wzbroniony" albo inne bzdury), dzieciaki nie wychodza na spacery (co nie jest w sumie dziwne przy takiej ilosci opiekunek), owe opiekunki kompletnie ignoruja prosby rodzicow odnosnie do opieki nad dzieckiem (a przynajmniej moje byly ignorowane), a nowa kierowniczka klamie w zywe oczy.
              bardzo dlugo bylam zadowolona i z duzym psychicznym luzem oddawalam tam dziecko. ale takie miejsca tworza nie pokoje, a ludzie. niestety, to wlasnie uleglo zmianie...

nie chce na razie robic nikomu reklamy (bo jeszcze nie wiem, jak bedzie) ale moge tylko napisac, ze poprzednia kierowniczka zlobka wraz z wiekszoscia owczesnych "cioc" otworzyly nowy klub malucha. niestety, po drugiej stronie miasta sad

powodzenia dla Was i Waszych Bobasow
              e.
              • vivo_waw Re: klub malucha hopsi - warszawa 05.09.11, 21:19
                Milo mi poinformować, że owa "poprzednia" kierowniczka powróciła na Słomińskiego. Od 1 września w miejscu w którym funkcjonował klub malucha Hopsi został otwarty drugi oddział Klubu Malucha Kokoszka www.klubkokoszka.pl .
              • kamilabarska Re: bawialnia - warszawa 13.12.11, 13:14
                Ja tak na poczatek zostawiałam dziecko w Bawialni Czary Mary.Mysle ze to dobry pomysł,teraz w okresie po światecznym,zeby móc zostawic dziecko i sprawdzić jak sie zachowuje,czy dobrze sie bawi z rówieśnikami...U nas taki pobyt zdał egzamin.
    • mamula_to_ja Re: klub malucha hopsi - warszawa 11.11.11, 21:07
      Jak teraz wygląda opieka w tym klubie malucha?
      zamierzam się wybrać i zobaczyć jak wygląda.
      • ma_ma_30 Re: klub malucha hopsi - warszawa 14.10.12, 11:52
        Mój synek uczęszcza tam od ponad roku. Jestem bardzo zadowolona, on również, nie chce wychodzić tak dobrze się bawi. Ciocie przesympatyczne i bardzo odpowiedzialne. Wszystkie sugestie rodziców są uwzględniane. Polecam z pełną odpowiedzialnością!
      • enjo Re: klub malucha hopsi - warszawa 27.11.12, 23:19
        Hopsi juz nie jest hopsi, tylko Kokoszka 2 (Kokoszka 1 na Mokotowie).
        Ja wrocilam w to miejsce, jak tylko wrocila pierwotna szefowa i bylam bardzo zadowolona. moj synek chodzil tam do konca pazdziernika (od listopada poszedl do przedszkola) i moge tylko polecic.
        Ciocie sa swietne, szczegolnie Ilonka, Monika i Gosia. Maja bardzo duzo pomyslow na opieke i na zabawe i w ogole na spedzanie czasu, chetnie przyjmuja sugestie rodzicow, potrafia tez szczerze, bez upiekszen poinformowac jak przebiegal dzien (czy dziecko jadlo, czy bylo grzeczne, co je ew. niepokoi). mi sie tez bardzo podobalo to, ze one sa bardzo konsekwentne i staraja sie w taki spokojny sposob te dzieciaki tez wychowywac (np. ucza: prosze, dziekuje, przepraszam etc.). ja sie nigdy nie musialam obawiac, ze moje dziecko zostanie np. pobite przez jakies inne agresywne dziecko, albo ze moje dziecko kogos pobije. niby oczywiste, ale same wiecie jak jest...
        ponadto uwazam, ze bardzo fajnie przygotowaly mojego Misia do przedszkola. mimo, ze teraz jest najmlodszy w swojej grupie, to sobie radzi i jego "pani" nie zglasza zadnych problemow.
        tak wiec polecam i od razu proponuje bardzo szczerze rozmawiac z opiekunkami - to sa naprawde fajne dziewczyny i zalezy im na dzieciakach!
        powodzenia
        e.
        • mstelmaszak Re: klub malucha hopsi - warszawa 19.02.15, 04:47
          czy ktos mógłby się podzielić aktualnymi opiniami na temat Klubu Malucha Kokoszka? Szukam czegoś dla małej do czasu przedszkola..
          • 420karolina Re: klub malucha hopsi - warszawa 14.12.15, 18:42
            NIE POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka