Dodaj do ulubionych

Co można robić w weekend z dziećmi?

16.03.11, 19:12
Witam!
Najbliższy weekend spędzę z dziećmi w Warszawie. Dzieci mają 3 i 5 lat. Czy mogę prosić o jakieś propozycje spędzenia wolnego czasu? Myślałem o teatrze Guliwer, kinie, sali zabaw (wygooglałem Kolorado). Będzie prawdopodobnie zimno, więc spacery na świeżym powietrzu raczej odpadają. Gdzie możemy smacznie i w miłej atmosferze zjeść. Wszelkie porady mile widziane.
Obserwuj wątek
    • rzeszowkrakow Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 16.03.11, 22:26
      zobacz w google kawiarnia fiku miku (nie bylam ale fajnie wyglada)
      fajna jest Kalimba (obok super plac zabaw dla dzieci )!
      • zasieki1 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 17.03.11, 00:17
        kalimba wygląda bardzo fajnie. przy okazji znalazłem jeszcze coś takiego www.mamamia.com.pl/
        • rzeszowkrakow Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 17.03.11, 12:47
          a wrzuc jeszcze www.plac-zabaw.waw.pl
          • ap77 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 17.03.11, 21:03
            zapraszma na moje forum
            info w sygnaturcesmile
            • 3koniczynka do autorki wątku 18.03.11, 09:22
              w Kalimbie się nie najesz, bo tam są słodkości a nie obiady, mało miejsca i odbywają się tam zajęcia, na które są zapisy, gdzie często nie ma miejsc. Plac zabaw owszem obok fajny, możesz zajrzeć do sklepiku Kalimbowego, ale tam raczej drewniane i tekturowe zabawki i książki dla dzieci małych do lat 3.
              Zachęcam do odwiedzenia Centrum Kopernik, jest tam sala dla dzieci, ale wejścia do tej części o określonych godzinach, ponadto przeważnie w wekkendy są kolejki do wejścia po bilety, ale może się to zmienia- nie wiem bo mam bilet roczny, wchodzę bez kolejki wink
              Teatry W-skie dla dzieci są fajne, ale niestety bilty trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniemsad
              Sale zabaw i poranki w kinach np. Multikino czy Muranów ratują sytuację weekendowa, bo nie trzeba stać w kolejce i rezerwować miejsc.
              Na ul.Odyńca róg Al.Niepodległości też jest fajny plac zabaw-ogródek Jordanowski obok restauracje. Podobnie fajny placyk jest na Janka Bytnara-też Ogródek Jordanowski. Nie wspomnę o rewelacyjnym placu na Bemowie-ul.Obrońców Tobruku, ale pogoda na wyjścia na zewnątrz to tylko w niedzielę, bo jutro ma być brzydko.
              Jest jeszcze ZOO z hipopotanariumsmile Restauracji z kacikiem dla dzieci i klaunem przy obiedzie całkiem sporo.
      • kowalskanataliapl Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 18.12.12, 11:26
        Zawsze warto zastanowić się gdzie na weekend z dzieckiem pojechać. Dlatego takie forum to prawdziwy skarb, dziękuję wszystkim za wskazówki i komentarze.
    • lysathebest Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 16.10.11, 13:08
      Odkryłam niedawno fajną salę zabaw dla dzieci na Bielanach. Sala nazywa się bawialnia i mieści się przy Marii Dąbrowskiej 15. Byłam tam w zeszłym tygodniu na urodzinach z moim 3 i 6 latkiem u córy koleżanki. Dzieciaki fajnie bawiły się cztery godziny co im się rzadko zdarza. Sala naprawdę wyjątkowa jeśli chodzi o przestrzeń i zabawki. Jest kawiarenka gdzie można napić się dobrej late. Adres strony to www.bawialnia.com Zachęcam do odwiedzenia bawialni – warto!
    • 1katarynka Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 17.10.11, 13:47
      Widzę że fajnych sal jest coraz więcej.
      My chodzimy do Inca Play bo jest to duża sala zabaw gdzie mogą się bawić dzieci od 1 do 14 roku życia. Dla najmłodszych jest oddzielna strefa więc nie muszę się bać że starsze dzieci rozdepczą mi maluszka smile .
      Najlepiej zobaczyć na zdjęciach jaka to fajna sala więc zajrzyjcie na ich stronę do galerii smile
      www.incaplay.pl/galeria.html
      moje pociechy są na kilku zdjęciach big_grin
    • kristina_barcelona Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 02.10.12, 09:19
      Fajne się wydają te warsztaty - czy coś sie za nie placi?
      • mamakrzysia4 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 02.10.12, 22:04
        looknij na str www.zacisze.waw.pl
    • amajszczyk Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 08.10.12, 11:32
      polecam restauracje OLWKA -jesi chodzi o jedzenietrzeba sobie przejrzeć karte kazdy ma inne gusta, ale jest tam w środku placyk dla dzieci-wiek Pana dzieci jak najbardziej odpowiedni do plackusmilePozdrawiam
      • jolas75 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 23.10.12, 18:25
        www.alefun.pl
        w każdy weekend mają zajęcia dla dzieci, my byliśmy na Kuchcikowe rozmaitości, Dzień Ksiązkowego Misia, a teraz idziemy na Plastycznie rzecz biorąc. 3 godzinne zajęcie w cenie 45 złotych, dziecko się bawi a ja w tym czasie domek ogarnę albo na zakupy pójdę.
        • aniol.stroz Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 06.11.12, 11:34
          Ja polecam HULAKULA na niestety zimne juz weekendy, dzieci się pobawią i dorośli teżsmile. Mój syn polubił granie w kręgle a ścianka wspinaczkowa to jego ulubione miejsce.
          • olenka843 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 02.12.12, 19:04
            My z mężem często zabieramy naszgo szkraba do Hulakuli, ma tam mnóstwo rozrywki, a mąż spokojnie gra sobie w kręglewink
            • kasiek804 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 03.12.12, 11:53
              haha mój mąż ostatnio też złapał bakcyla na kręgle i na siłe zaciąga nas do Hulakuli, młody też zaczyna już grać
    • mamakrzysia4 iść do teatru oczywiście :) 25.11.2012 08.11.12, 23:27
      Polecam i zapraszam!!!! Rodzice i dzieciaki przybywajcie !!!!
      Niedziela 25 listopada 2012, godz. 17.00.
      Przedstawienie teatralne dla dzieci w wieku od lat 3 (do 103)
      Pomieszanie z poplątaniem czyli „Baśń o niegrzecznej królewnie”
      Dom Kultury Zacisze ul. Blokowa 1 Warszawa
      Bajka lalkowo-aktorska dla najmłodszych, pełna humoru, zabawnych przygód i wartkiej akcji.
      Spektakl interaktywny oparty na motywach znanych bajek o królewnie, rycerzach, księciu i smoku, ale opowiedziana nieco inaczej. Albowiem:
      Nasza królewna jest złośnicą i kapryśnicą,
      Książę nieco bojaźliwy,
      Rycerze są tchórzliwi i troszkę leniwi,
      Smok miły,
      Baba Jaga zaś to dobra wróżka.

Bilety do nabycia w sekretariacie DK Zacisze

Warto!
    • ktos1993 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 10.11.12, 12:20
      Witaj, skoro masz takie małe dzieci może potrzebujesz ubezpieczenia smile Myślę że mogę ci pomóc ponieważ pracuję w ubezpieczeniach smile a wybrać się możesz np. do Galerii Mokotów do kina z dziećmi myślę że im się spodoba wink
      • kowalskanataliapl Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 18.12.12, 11:24
        Jeżeli myślicie o tym gdzie pojechać na weekend z dzieckiem to polecam takie mało znane miejsce: lubinowe.pl/lp/gdzie-na-weekend-z-dzieckiem/

Zobaczcie filmik który jest na stronie! Ja niestety mam za daleko bo jestem z Krakowa, ale kiedyś na pewno się wybiore!
    • mamakrzysia4 zrobic bombki 02.12.12, 23:57
      WARSZTATY ZDOBIENIA BOMBEK dla młodzieży i dorosłych
      Sobota 15 grudnia 2012 Dom Kultury Zacisze, ul. Blokowa 1 Warszawa
      I grupa godz. 10.15-15.10
      II grupa godz. 9.45-14.40
      Święta tuż tuż… Z tej okazji w ciepłej przedświątecznej atmosferze będziemy artystycznie zdobić bombki. Poznamy ciekawe techniki tworzenia ozdób choinkowych. Własnoręczne wykonanie tych ozdób sprawi, że choinka w naszych domach będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Zajęcia dostarczą nie tylko radości, ale pozwolą twórczo spędzić czas.
      Na warsztatach powstaną bombki:
      - zdobione techniką decoupage (2,5 godziny),
      - oplatane ozdobną nicią (1,5 godziny),
      - ręcznie malowane farbami akrylowymi (40 minut).
      Każdy uczestnik wykona 4 bombki - 3 z nich zabierze do domu.
      Przyczynicie się Państwo do dekoracji choinki DK wieszając na niej jedną wykonaną przez siebie bombkę.
      Cena warsztatów: 35 zł.
      Obowiązują wcześniejsze zapisy.
    • 11lilianna11 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 09.09.13, 11:18
      Ja z rodziną wolę jakieś wyjazdy, niekoniecznie z nocowaniem, ale aktywnie, polecam Gospodarstwo Rybackie w Dolinie Będkowskiej jest tam przepięknie, można dobrze zjeść i jest wiele atrakcji jak wędkowanie, pływanie łódką, wapniaczka, moje dzieciaki były zachwycone smile
      • bialy-kruk02 Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 26.09.13, 09:28
        Byliśmy tam rok temu, bardzo fajne miejsce na weekend smile
    • ewlinaem Re: Co można robić w weekend z dziećmi? 05.04.16, 21:44
      Na planowane od dawna zakupy, polecam wybór Galerii Janki wink w dniu 09 kwietnia od godziny 11 do 19 specjalnie dla dzieci organizowane będą tam zabawy i gry przy udziale bohaterów Angry Birds smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka