Dodaj do ulubionych

b. dobra restauracja - Warszawa

30.06.11, 17:02
Wygralam kolacje dla dwojga w restauracji - moge wydac max 400 zl.
Ja jestem miesozerna, maz takze, ja nie znosze owocow morza (ale ryby lubie),
maz owszem. Mozecie cos polecic w Warszawie.
Sprawa jest o tyle pilna, ze w przyszlym tyg. jest u nas mama
i moze zaopiekowac sie dziecmi wieczorem.

Obserwuj wątek
    • misia_matysia Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 17:08
      A jaka kuchnia was interesuje?

ja mogę polecić Smaki Warszawy - jedzenie bardzo dobre i na deser obłędne jak dla mnie wyroby z ich cukierni.
      • ivana6 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 17:39
        Dla mięsożernych ludków jest fajne miejsce:
        www.churrasco.pl/
        serwują mięska grillowane bezpośrednio ze szpadek, czego nie spotkałam gdzie indziej.
        Warto przyjść porządnie głodnym! smile
    • aniani7 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 19:06
      Jak chcecie zjeść coś pyyyysznego, a jednocześnie egzotycznego, to proponuję hinduską restaurację Arti, ale tylko na pl. Zawiszy. To jest ich pierwszy lokal i najlepiej dbają o niego kulinarnie. Aż apetytu sobie narobiłamsad
    • jul-kaa Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 19:11
      Restauracja Różana - bardzo polecam.
      • asiaiwona_1 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 19:25
        Meltemi (grecka) - na ochocie, albo El Popo (mexykańska) przy teatrze narodowym. Obie pyyyyyszne. I mięsno-rybne.
    • sebaga Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 19:54
      uuu, 400 zl to duzo jak na dwie osoby, wg mnie oczywiscie. Ja polecam Samirę, jedzenie orientalne, ale tam jest tanio jak na Wasze standardy wink Moze sushi? Akashia jest ok.
      • aga_sama Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 21:38
        le cedre
        Z winem w 400 zł się zmieścicie, jedzenie jest nieziemskie

new.lecedre.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=115&Itemid=35
      • leeloo2002 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 01.07.11, 13:33
        Sorry, ale Samira to jest fast food (niezły, ale fast food)
    • iw1978 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 30.06.11, 23:08
      Le cedre mogę polecić, karmią naprawdę zacnie i oryginalnie.
      Santorini i el popo też są ok. W Santorini miewają tak zrobione owoce morza, że nawet sceptycy potrafią się skusić (przypadek mojego małża ). W el popo jedzenie dobre, a truskawkowa margherita - rewelacja.
      • kocianna Re: b. dobra restauracja - Warszawa 01.07.11, 07:49
        Ja gorąco polecam oregano-restauracja.pl/ - bardzo daleko od centrum, ale jedzenie... palce lizać!
        A potem można się wybrać na spacer po choszczówkowskich lasach...
    • leeloo2002 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 01.07.11, 13:32
      Uważam że znakomite ryby są w Meltemi (ale to nie jest w centrum), w ogóle polecam Ci restauracje Kręglickich (może oprócz El Popo). Na stronach poszczególnych restauracji znajdziesz menu. Aha świeże ryby są w 2 poł tygodnia (chyba czw/ pt) bo wtedy są dostawy ryb i owoców morza do W-wy - warto się upewnić. Wtedy w karcie jest dodatkowa wkładka z menu dnia

www.kregliccy.pl/
      Niezły jest Boathouse, www.boathouse.pl/
      ale ryby do tych w Meltemi się nie umywają
    • kropkaa Re: b. dobra restauracja - Warszawa 01.07.11, 18:10
      Wszystkie Kęglickich, jedne bardziej eleganckie, inne bardziej codzienne, ale wszędzie pysznie. Boathouse jest ładny, ale tam wszystko jest chyba z krewetkami. Gdy kilka lat temu dostałam krewetki w przystawce, zupie i daniu głównym, tak mi uszami wyszły, że do tej pory nie tknęłam i na sam zapach cała zawartość żołądka podchodzi mi do gardła.
      Jakieś 2 l. w Belvedere nasz rachunek (łącznie z winem i deserem) wyniósł dokładnie 407 złwink
      • irina_katodina Chorwacka knajpka przy Suzina. 01.07.11, 19:21
        Chorwacka knajpka przy Suzina.

O jedzeniu wiele nie powiem, bo byłam raz i wtedy akurat, niestety, nie mogłam ze względów zdrowotnych poszaleć. Ale klimat fantastyczny.

restaurantica.pl/2010/01/13/nowe-miejsce-klub-winiarnia-guccio-domagoj/
    • beti.b Re: b. dobra restauracja - Warszawa 13.07.13, 15:51

antyka, tu ex-florka. gdzie Ty znowu to wygrałaś??
      • narciarka88 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 17.07.13, 12:51
        Dla mnie najlepsza knajpa pod słońcem to proaktycznie nowo otwarta restauracja na żoliborzu atmosfera
        www.atmosferazoliborza.pl/menu.html
        jedzenie pyyycha, w szczególności sernik! polecam serdecznie. Jak zabrałam mojego ukochanego tam z okazji urodzin był zachwycony!
    • paulinakar Re: b. dobra restauracja - Warszawa 10.08.14, 21:00
      Świetną restauracją jest nowy lokal na Rynku Nowego Miatsta - "Bernie". Mają tam przepyszne steki, takie prawdziwe, rozpływające się w ustach. Po prostu marzenie. smile
      Jeżeli ktoś lubi na prawdę dobrą kuchnię, w dobrym lokalu ze świetną atmosferą, to gorąco polecam bo z doświadczenia wiem, że warto tam zaglądać smile
      • 1-buc Brudna knajpa bez gosci? Stąd tyle SPAMu? 11.08.14, 15:11
        bo jak widać, ciul wszędzie to samo wkleja
    • ziaja7787 Re: b. dobra restauracja - Warszawa 09.03.17, 14:57
      Smakowało mi w Ganesh na Ursynowie. Pierwszy raz tam byłem ostatnio i jestem pozytywnie zaskoczony. Jakoś nigdy za takim egzotycznym jedzeniem nie przepadałem, a tutaj wszystko mi smakowało od ryżu, przez kurczaka, po warzywa i piwko. Jeszcze tutaj wrócę.
      • 1-buc Re: b. dobra restauracja - Warszawa 09.03.17, 17:30
        zizja7787 Wiemy, wiemy. Wszędzie się reklamujecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka