agadj 18.02.05, 13:06 Witam; prosze o informacje z numerem tel., jesli to mozliwe, gdzie mozna skonsultowac kardiologicznie miesieczne Malenstwo? (szmery w serduszku) dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgra Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 18.02.05, 15:17 my chodzimy do Medservice, ul Swiętokrzyska 18, tel 8299258. do dr Magdy Marzinek. Za wizyte,konsultacje, echo i ekg 140 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 18.02.05, 15:39 Ponoć najlepszą kardiologię w Warszawie mają w Szpitalu Litewskim - tak przynajmniej twierdzi nasz pediatra, który jest "sławą pediatryczną". Narazie jeszcze nie przetestowałyśmy ale tam właśnie się wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 21.02.05, 09:24 Myśmy byli na Litewskiej, bo też polecono nam to jako najlepszy ośrodek kardiologiczny dla dzieci w Warszawie. Trudno mi powiedzieć czy rzeczywiście są tacy dobrzy, bo synek miał, jak się okazało, problem banalny. Natomiast organizaja pracy w przychodni specjalistycznej jest odstręczająca. Wszystkie dzieci zapisywane są na tę samą godzinę co skutkuje w wielogodzinnym koczowaniu pod gabinetem nawet mam z kilkumiesięcznymi maluszkami. Nic nie wiadomo, kolejność przyjęć w gabinecie jest tajemnicą, nie wydają wyników echa serca. Dla nas był to spory problem, ponieważ synek był konsultowany przez wielu specjalistów, którzy chcieli znać wyniki. Nie wystarczało im (i słusznie) moje ustne zapewnienie, że echo wyszło dobrze. Skończyło się to powtórzeniem badania w innej przychodni. Pozdrawiam Ola mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Do mamy_szefusia 21.02.05, 11:29 .....na Litewskiej....najlepszy ośrodek kardiologiczny dla dzieci w Warszawie. Natomiast organizaja pracy w przychodni specjalistycznej jest odstręczająca.... Dzięki za cenne uwagi donośnie organizacji, wobec powyższego się tam jednak nie wybierzemy. Na szczęście nasz problem też wydaje się banalny, raz słabiej raz mocniej wyczuwalne szmery w sercu, podobno na tle rozwojowym. Pozdrawiam Grażka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: Do mamy_szefusia 21.02.05, 13:52 U nas było to samo - szmery niewinne - tak to się ładnie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 18.02.05, 15:42 dr Kurzpa, ul. Koszykowa (ta wojskowa przychodnia), telefonu nie pomnę, ale u zdrowych dzieci podają. Kapitalny facet, z dobrym podejściem do dzieci, zwłaszcza małych. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 18.02.05, 15:43 Sorry, oczywiście - dr Kurzępa. wana Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek72 Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 19.02.05, 15:19 Witam. Przeczytałam prośbę i mogę polecić dwóch lekarzy, którzy są kardiologami dziecięcymi. Obydwoje to panie; pierwsza to pani doktor: dr Dangel - przyjmuje w prywatnej poliklinice "Diagmed" (specjalizuje się w echo) tel. 849-88-37, a dróga to pani dr. Śmiegowska - przyjmuje u "Damiana" tel. 566-22-22. Proponuję, abyś wybrała się do kardiologa - pediatry, bo podobno kardiologia dorosłych znacznie różni się od dziecięcej (różnica polega ponoć na właściwej interpretacji wyników, a mogą byc znaczne różnice - tak uważają lekarze). A szmerami w serduszku u takiego maluszka nie zamartwiaj sie na zapas - u tak młodych ludzi bywaja często i przechodzą z wiekiem. Trzeba oczywiście to skontrolować, ale nie muszą oznaczać czegoś złego. Mój synek też miał szmery i po kilku miesiącach mineły; miał robione echo i okazało się,że wszystko w porządku. Pozdrawiam Ciebie i Maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
agadj Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 20.02.05, 21:17 Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi, a szczegolnie dzidek72, podtrzymalas mnie na duchu. Pozdrawiam ciplo. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek72 Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 21.02.05, 11:19 Witaj agadj. Cieszę się, że moja odpowiedź zdziałała cos miłego, człowiek czuje się lepiej, gdy wie, ze może poprosic o poradę i jest szansa,że ją uzyska (widziałam, że inne mamy tez odpowiedziały na twoją prośbę). Pozdrawiam, życzę dużo zdrówka i trzymajcie się mocno Odpowiedz Link Zgłoś
beti36 Re: gdzie do KARDIOLOGA W WARSZAWIE??? 25.02.05, 16:57 Witam!Czy orientujcie sie emamy czy dr Kurzępa przyjmuje prywatnie a jeśli tak to ile kosztuje echo,ekg,wizyta.Czy ktoś ma tel.kontaktowy i czy prywatnie też na Koszykowej? Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś