amber2005 26.07.05, 22:03 Gdzie w Warszawie można zrobić USG 3 lub 4 D u dobrego specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: USG 4D Warszawa 26.07.05, 23:39 Dobrzy specjaliści + 3D: Pruszków- www.contenta.pl- Makowski 150zł W-wa: Ceran- ul. Grenadierów-Zwoliński- 200zł tel 8132238 Finlandzka 9-Turowski, Garwoliński( 170 bodajże)...Roszkowski(!300ł,ale- mało sympatyczny, czasem nie mogą wchodzić partnerzy i 3D wykonuje tylko dla diagnostyki płodu). tel 6161387 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 08:00 ja polecam dr. Roszkowskiego (finlandzka 9). sama do niego chodziłam i z nagraniem na kasetę brał 180 zł, ale to było 2 lata temu. dla mnie ważniejsze było że to naljlepszy specjalista od wykrywania wad płodu. zna go chyba cała polska. nie było problemu żeby mąż wchodził, ba , sam go zapraszał. Odpowiedz Link Zgłoś
roma_2000 Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 17:43 Ja w pierwszej ciąży byłam u Roszkowskiego - brał 180, był średnio miły, ale nie płaciłam mu za to abym był miły, jak chce żeby mi było miło to idę z koleżanką na kawę. Był fachowy i to się liczy. W drugiej ciąży byłam u dr. Ślusarskiego - przyjmuje na Jana Pawła. Też fachowy (polecił mi go mój ginekolog prowadzący) i też spoko. Ma dwa monitory, mama może sobie wygodnie popatrzeć na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 09:21 Gdyby Roszkowski był choć odrobine milszy to miałby o 50% wiecej pacjentek w zdrowej fizjologicznej ciąży. A tak może skupić się na rzeczywiście bardzo trudnych ciążach i pomóc przyszłym mamom. Ja nie spotkałam sie z tym że nie pozwala wchodzić partnerom na USG wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 11:04 a co to za USG 4D? Jaki czwarty wymiar oglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie 3D 27.07.05, 11:29 dr Zwolinski, gromada medica, pl powstancow wawy 2 582 94 55 Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 13:35 > a co to za USG 4D? Jaki czwarty wymiar oglądają? No wlasnie, tez mnie to zaintrygowalo ). Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 13:55 Jest 4D. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale np. ja miałam nagrany na płytkę CD filmik na którym oglądałam dzieciaczka w 360 st(jakby wziąźć np rzeźbę i obracać ją przed twarzą o 360 st, przy czym małe ruszało się, drapało po twarzyczce itp). Podejrzewam, że nałożenie kilku obrazów. A jednak! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 17:41 CZAS przy usg widzimy obraz w czasie rzeczywistym, a nie jak w przypadku USG 3D zdjęcia 2-wymiarowe przetworzone przez program komputerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand 4D 27.07.05, 17:53 > > przy usg widzimy obraz w czasie rzeczywistym, powinno być : przy usg 4D widzimy obraz w czasie rzeczywistym Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 13:45 ja jeszcze nt Roszkowskiego. gdyby miał 50% więcej pacjentek, to na wizytę trzeby czekać 3 miesiące. a tak czeka się miesiąc. co ja uważam że to jest dużo. a usg w ciąży robi się 3-4 razy i nie zuważyłam żeby był niemiły. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 14:01 To miałaś szczęście. Facet naprawde potrafi być nieprzyjemny. Wszystko zależy od jego humoru. Potrafił np. wyprosić męża znajomej( nie wiadomo dlaczego), nie nagrać obrazu na płytkę( bo jak się chce filmik to płytkę samemu się wkłada, a teraz to już za późno), albo np mimo, że ktoś jasno powiedział, że nie chce znać płci na siłe go informować. Nie jest to kwestia jego fachowości- ale że jest nieprzyjemny to fakt. Nie ma co czarować- nie jest to tylko moja opinia, ale całej masy innych pacjentek.A inna sprawa, że przynajmniej 1 usg u niego to, powiedzmy wg mnie- obowiązek Choć-drogi dodam( 300zł to tegoroczny cennik). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 14:38 masz rację,. jedno usg u niego to obowiązek, szczególnie to najważniejsze z 22 tygodnia. ale podrożał strasznie przez 2 lata. jeśli chodzi o resztę to chyba miałam szczęście że był w miarę miły , a byłam u niego 3 razy. ale z tego co wiem to w srodowisku lekarskim jest fachurą. poweim Ci że kiedyś pojechałam do innego miasta gdzie miedszkają moi rodzice i u tamtejszej pani ginekolog dowiedziałam się że uważany jest za najlepszego specjalistę od wykrywania wad płodu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonkafi Re: USG 4D Warszawa 27.07.05, 22:43 Dziewczyny przestańcie narzekać na Roszkowskiego ok.jest malo sympatyczny ale przychodzą do niego najczęściej pacjętki z ciężkimi chorobami plodu ja sama bylam u niego w 30tyg.ciąży(nie wykryta o czasie toksoplazmoza) i gdyby było coś nie tak to on musiałby mi to powiedzieć to on musi poinformować matkę że jej dziecko jest b.chore nawet za 300złnie chciałabym być na jego miejscu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 03:31 Dopiero w tym roku 4D zostalo ulepszone i mozna obserwowac prace niektorych organow wewnetrznych , dotad to byla tylko ciekawostka dla rodzicow ktorzy chcieli zobaczyc plod przed narodzinami. Jesli lekarz nie dysponuje mwooczesnym sprzetem z teog roku to takie USG nie ma znaczenia z medycznego punktu widzenia - ot widoczek dla rodzicow. Bedac w ciazy mialam zamiar zrobic USG 4D ktore wtedy weszlo na rynek, ale okazalo sie ze w USA nie jest brane na powaznie przez lekarzy, a szkoda bo tak reklama byla taka wzruszajaca: www.gehealthcare.com/usen/ultrasound/4d/commercial.html tak to wyglada: www.gehealthcare.com/usen/patient/ultrasound/ultra_thennow.html www.babypicturesultrasound.com/images/baby%20mpg.MPG Odpowiedz Link Zgłoś
amber2005 Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 21:38 Dziękuję za informacje. A może jeszcze wiecie który lekarz lub która klinika dysponuje tym nowym sprzętem do USG 4D? Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 21:54 4D ma na pewno Kulik na Krakowskim 67/2 www.ginekolog.com oraz Makowski- www.conetnta.pl Kilka miesięcy temu wizyta usg u Kulika kosztowała 200zł, Makowski jak pisałam 150 zł( Pruszków). Co do Kulika-nagrywa filmik na płytkę obracającej się twarzy dziecka i drukuje zdjęcie, ale hmmm..to była moja 1-sza wizyta i jak się później dowiedziałam nie powinien tak naświetlać na tym etapie płodu, tym bardziej, że nawet nie wiedziałam, że ma bajery typu 3D, 4D i zdecydowanie o to nie prosiłam, poza tym postwaił złą diagnozę, która mnie trochę nerwów kosztowała, więc... nie polecam. U Makowskiego w Pruszkowie nie byłam, chodzę do niego natomiast na Łucką na zwykłe i jestem zadowolona, ale na 3D jak mówię- nie byłam( dziewczyny z którymi czekałam te kilka razy w kolejce- były zachwycone). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 22:38 dziewczyny!!! ale czy ważne jest czy lekarz zrobi wam zdjęcie dziecka na 3d czy 4d??, chyba ważne jest żeby to był dobry lekarz a nie miał usg z bajerami!!! co z tego że będziecie miały piękne zdjęcie płodu jak aparature będzie obsługiwał lekarz któremu tylko wydaje się że jest ok. jeszcze raz ROSZKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: USG 4D Warszawa 28.07.05, 23:20 No, ale jej chyba chodzi o bajer- do tego chyba też ma prawo? Konkretnie pyta o 3D i 4D, a nie o dobrego lekarza specjalizującego się w diagnostyce prenatalnej płodu- więc pewnie o bajer Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: USG 4D Warszawa 29.07.05, 08:01 jasne że ma)), moge zgodzić się tylko z tym że na lepszym sprzęcie można więcej zobaczyć, ale jak lekarz nie jest dobry to nawet taki sprzęt nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
amber2005 Re: USG 4D Warszawa 29.07.05, 22:10 O bajer u dobrego specjalisty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś