makh 18.09.05, 12:41 Zastanawiam się czy chodzić z dzieckiem rocznym do jaskini solnej. Oczywiście skonsultuję to z naszym pediatrą ale jestem ciekawa waszych opinii na ten temat. Pozdrawiam! Mama Hubercika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maminia9 Re: Jaskinia solna-opinie 19.09.05, 08:52 Witam. Kiedy moje dziecko zaczęło chodzić do przedszkola zaczęły się katarki, kaszelki czyli standard przedszkolny. I wtedy ktoś mi podpowiedział Jaskinie Solne. Poszłam kilka razy, ale z odwrotnym skutkiem. Pewnie gdyby było to w innym czasie, może byłoby lepiej, ale jesień uważam, że to beznadziejna pora roku. Pomieszczenia nie są dobrze wietrzone, a nawet gdyby były to i tak wiele nie zmieniłoby to. Ludzie którzy tam przychodzą, głównie dzieci kichają, prychają i też zarażają. My (nie mamy 100% pewności ale to sugerowała nawet nasza pani doktor) prawdopodobnie tam złapaliśmy wirusowe zapalenie ucha i wirusowe zapalenie płuc. Tak było jak my chodziliśmy. Pewnie są tacy którzy mają inne doświadczenia, ale my napewno w sezonie przeziębieniowym tam nie pójdziemy. pozdrawiamy makh napisała: > Zastanawiam się czy chodzić z dzieckiem rocznym do jaskini solnej. Oczywiście > skonsultuję to z naszym pediatrą ale jestem ciekawa waszych opinii na ten > temat. Pozdrawiam! > Mama Hubercika Odpowiedz Link Zgłoś
ivettinka Re: Jaskinia solna-opinie 19.09.05, 09:57 Ja również nie mam najlepszych wspomnień. Sama jaskinia i klimat świetne. Córeczce (1,5 roku)bardzo tam się podobało, mi zresztą również. Niestety po paru seansach córka złapała jakąs paskudną infekcję, która się pożniej strasznie ciągnęła i niestety podejrzewam,ze złapała ją własnie tam (wchodzi z reguły zawsze kilka osób). Tam więc więcej już tam nie poszłam. Ale to może też była kwestia pory roku. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Jaskinia solna-opinie 19.09.05, 15:40 Ja jestem fanem tych jaskin i staram się zabierać dzieci co 2 m-ce A sekret tkwi może w umawianiu się do odpowiedniej jaskini o odpowiedniej porze My chodzimy zwykle w niedzielę rankiem i wtedy chyba wszyscy kichający amatorzy jaskini śpią - zwykle jesteśmy sami. Poza tym w ośrodku, do którego chodzimy są 2 "jaskinie" więc jedna jest przeznaczona li i jedynie na dzieci, więc jakoś nie ma tłoku. Polecam ośrodek na Wrocławskiej 21 w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
maminia9 Re: Jaskinia solna-opinie 19.09.05, 18:58 To co napisałam o moich wypadach do jaskini też było o jaskini Galos na Wrocławskiej. Gratuluje i zazdroszczę. Ja tam napewno już nie pójdę. pa Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Jaskinia solna-opinie 20.09.05, 10:47 No to mi przykro. Naprawdę jestem zadowolona z tej jaskini. Byłam też na Kabatach - ale to nie to. Jeszcze więc pozostaje mi do sprawdzenia Żoliborz. życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś