Dodaj do ulubionych

Odradzam tego stomatologa dzieciecego

29.06.06, 22:43
Czytalam w jakims watku ze Fundacja Promocji Inicjatyw Stomatologicznych
na ul. Miłej 6 jest rewelacyjna. BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!! Sugerujac sie
opiniami pewnej forumowiczki poszlam tam z moim dzieckiem. Pani dr.M nie miala
zadnego podejscia do dzieci, zaczela krzyczes na corke (3 latka) ze wypuscila
z raczki rurke odsysajaca kiedy ta zaczela jej "borowac" zeba, nie zapytala
sie czy podac dziecku zel znieczulajacy (to byla nasza pierwsza wizyta u
stomatologa), kazala nam przejsc do gabinetu dla doroslych - biale sciany,
biale kitle dokturek i "komunistyczne" podejscie do pacjenta - nie drzyj sie
bo ci wyrwe w koncu tego zeba. Nie wiem jak ja teraz przekonam dziecko do
dalszego leczenia. Ze wogule tacy lekarze chodza po Ziemi i sie okreslaja
mianem lekarzy dzieciecych - zenada. Odradzam szczerze
Acha i wystoj kliniki daleko odbiegajacy od przyjaznego dziecku (kilka
ksiazeczek rzuconych na stół)
Obserwuj wątek
    • ale80ssandra Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 14:45
      Mogę polecić Ci wspaniały gabinet. Rewelacyjną panią doktor. Cierpliwą, miłą,
      dokładną, zainteresowaną dzieckiem.
      Jak wchodzisz z dzieckiem, nie intersuje się już Tobą, tylko bierze dziecię za
      rękę, mówi: opowiedz cioci, co u Ciebie slychać, rozmawia, smieje się, wozi na
      fotelu, rysuje na zębach krasnoludki, księżniczki albo inne pokemony. Chwali
      dziecko za każde otwarcie buzi.
      Moje dzieci ją uwielbiają.
      A również jesteśmy po niezby miłych wspomnieniach w Elefancie na Ursynowie sad
      Jeśli jesteś zainteresowana pisz na priva.
      • barbamama Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 16:03
        Poprosze o namiary na priv
        Wielkie dzieki
        • patyk.od.zosi Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 21:14
          Ja tez mam namiary na super stomatologa dzieciecego (m.in.), znalezionego po
          rozczarowaniu Elfantem...
          Barba chcesz?
          • barbamama Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 02.07.06, 23:56
            Patyk poproszę please, potrzebny mi w tym tygodniu bo potem to już wyjazd,
            dzieki
      • aniarad1 Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 18:34
        my tez mamy nieprzyjemne doświadczenia związane z Elefantem na Ursynowie, a
        miało być tam tak super sad((
        Ale80ssandra, czy mogę prosić o adres tej rewelacyjnej pani doktor?
        • ccleo Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 20:55
          Ja tez poproszę o namiary Ale80ssandra -dziekuję!
          A co z Elefantem niedobrego?> PRzeciez to ponoc slynne PRzyjazne Zębom Dzieci
          Miejsce...??
          cleo
          • makoc Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 30.06.06, 21:35
            no wlasnie tak myslalam, ale przyjazna dzieciom to ta przychodnia na pewno nie
            jest. jedyne co to telewizory z bajkami i mala zabaweczka przy wyjsciu. ale do
            20 miesiecznego dziecka nie mieli kompletnie podejscia, tylko na sile zagladali
            do buzi, czyscili i lakierowali ząbki.
            dziewczyny tez bede wdzieczna za namiary na tych stomatologow na priv. dzieki!
      • abbra Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 03.07.06, 07:46
        Czy ja też mogłabym prosić o namiary na priva ?
        Też byłam z córcią na Miłej - to była pierwsza wizyta - a pani dr od razu na
        dzień dobry powiedziała, że jeżeli mała nie otworzy buzi , to będzie robić na
        siłę...! Skończyło się na tym , że sprawdziła tylko ząbki - na siłę ( ledwo
        się udało , bo córcia była przerażona ). Teraz musimy "załatać" dziurkę i nie
        mam pojęcia jak uda się to zrobić ...
        Pozdrawiam
        Baśka
        • natali101 poprosze namiary 03.07.06, 07:50
          na stomatologa napriva.dziękiuję
      • guta1976 Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 03.07.06, 13:19
        Hej, czy mogłabym też dostac namiary na tego dentystę? Gdzie mam napisać? Które
        to forum? Moje dziecko też chodziło do Elefanta i byliśmy zadowoleni, ale
        właściwie tylko dlatego, że tam dają "głupiego jasia" w syropie, bo bez tego
        nie było mowy nawet o tym, żeby wejść na fotel. Natomiast ceny mają porażające.
        Dlatego usiłujemy od jakiegos czasu znaleźć gabinet, gdzie jest taniej i mają
        podejście do dziecka, mimo że nie ma znieczulenia.
        Będę wdzięczna za informację.

ale80ssandra napisał:

> Mogę polecić Ci wspaniały gabinet. Rewelacyjną panią doktor. Cierpliwą, miłą,
        > dokładną, zainteresowaną dzieckiem.
        > Jak wchodzisz z dzieckiem, nie intersuje się już Tobą, tylko bierze dziecię
        za
        > rękę, mówi: opowiedz cioci, co u Ciebie slychać, rozmawia, smieje się, wozi
        na
        > fotelu, rysuje na zębach krasnoludki, księżniczki albo inne pokemony. Chwali
        > dziecko za każde otwarcie buzi.
        > Moje dzieci ją uwielbiają.
        > A również jesteśmy po niezby miłych wspomnieniach w Elefancie na Ursynowie sad
        > Jeśli jesteś zainteresowana pisz na priva.
        • aniarad1 Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 03.07.06, 14:15
          w Elefancie było b. źle!
          Wszystko chcieli robic na siłę, więc mojej córce jeszcze powiększył sie lęk
          przed dentystą, na dodatek u nas nie pomógł nawet "głupi Jaś" w syropie. Za
          takie podejście na siłę do dzieci - to ja dziękuję.
          • ammeux Re: Elefant - odradzam 03.07.06, 16:33
            Nasz przygoda w Elefancie również nie należała do udanych. Pierwsza wizyta -
            owszem wszystko ok. Wożenie na fotelu, oglądanie zębów krówki, wiaterek,
            ręczniczki i te sprawy. Ale to wszystko takie sztuczne, wyuczone, pokazywane z
            narastającym zniecierpliwieniem pani doktor................... No ale ok.
            Jednak następna wizyta - dużo gorzej. Straszenie dziecka, ze jak grzecznie nie
            otworzy buzi, to u ją otworzą na siłę, przytrzymają na siłę..... poganianie, bo
            już następny pacjent czeka: "ja tu nie mam czasu tylko dla Ciebie".
            Nigdy więcej tam nie poszliśmy..............................
            • ale80ssandra Re: Polecam 03.07.06, 16:42
              Dziewczyny, odpisuję tutaj, bo na priva tak dużo osób do mnie napisało, że nie
              dam rady każdemu indywidualnie odpowiedzieć.

Stomatolog dziecięcy dr Rogala
              ul podleśna 40 lok 33 Bielany
              tel 835-29-57

Nam ta pani doktor baaaardzo odpowiada. Mam nadzieję, że inne osoby też będę
              zadowolone.
              Ale skargi i zażalenia -w razie czego - nie do mnie proszę wink
              • abbra Re: Polecam 04.07.06, 08:03
                Dzięki !
            • annba1 Re: Elefant - odradzam zdecydowanie!!!!!!!!!!! 05.07.06, 15:28
              Trafiliśmy tam z potwornym, nagłym bólem ząbka, gdy Jaś miał niecałe 3 latka.
              Bardzo trudno było znaleźc kogokolwiek , kto podjąłby się leczenia w sobotę
              popołudniu... Efekt był taki, że w elefancie, kazali usiąść mężowi z małym na
              fotelu i..na tym się skończyło uświadamianie! Ani znieczulenia "bo go to
              przeciez nie boli", ryk histeria itd...Najgorsze było to, że inne dzieci w
              gabinetach darły się równie głośno i nikt z tego nie robił afery..... Wpadłam
              do gabinetu z \młodszym synkiem przy piersi, mąż siny z nerwów i stresu, zaś
              Jaś..ach szkoda pisać\. Doktorka nie przekonsultowała , czy zgadazamy się na
              BOROWANIE , tym bardziej BEZ ZNIECZULENIA! NIC! (Wolałam dać mu coś
              przeciwbólowego i przez kilka dni przychodzic codziennie do dentysty,
              aż "zaskoczy") Myślałam, ze ubiję babsko, ale skoro już zaczęła wiercić małemu
              w ząbku musiała jakkolwiek załatać toto!
              Skutek "pracy konowała" jest taki, ze jaś u dentysty ze stresu potrafi
              zemdleć! Przeszliśmy już szereg miłych stomatologów i..po 2 kolejnych latach
              jest w stanie otworzsyć dzioba i pozwala włożyć lusterko!
              • anek28 Re: Elefant - odradzam zdecydowanie!!!!!!!!!!! 23.10.06, 12:00
                Dziewczyny czy w gabinecie na Podleśnej oprócz dr Małgorzaty Rogala możecie
                polecić jeszcze jakąś inną doktor. We wcześniejszych postach z ubiegłych lat
                wymieniana była także dr Renaty Zielińskia, dr Magdalena Kośmider. Co sądzicie
                na ich temat?
                www.mrmed.waw.pl/
                Pozdrawiam
    • kjagoda Re: Odradzam tego stomatologa dzieciecego 25.10.06, 09:01
      Moi chłopcy od ponad 6 lat są fanami doktor Rogali. Sami upominaja sie o wizyty
      kontrolne i przypominają o terminach. jeździmy do gabinetu na ul . Koncertowej.
      sprawdzilismy podczas dłuższej nieobecności dr Rogali /urlop macierzyński/,że
      także inni lekarze pracujacy w tym gabinecie są o.k.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka