sabola 17.08.06, 16:28 Jest to pytanie gółwnie do osób z Warszawy lub miast gdzie w kranie płynie kiepska woda. W jakiej wodzi zamierzacie kąpać noworodka. Bo słyszałam że niektóre mamy gotują wodę żywiec. Co wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witaaminkaa Re: Kąpiel noworodka 17.08.06, 16:40 ehh lekka przesada, ja będe używać normalnej wody z kranu- przegotowanej lub po prostu podgrzanej przez junkers. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Kąpiel noworodka 17.08.06, 16:56 Co o tym sądzę? Głupota przeplatana z grubą przesadą. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Kąpiel noworodka 17.08.06, 17:14 prowokacja! kotula sie znow wyglupia, he hehe Odpowiedz Link Zgłoś
miaa26 Re: Kąpiel noworodka 17.08.06, 17:33 sabola napisała: > Bo słyszałam że niektóre mamy gotują wodę żywiec. Co wy o tym sądzicie? Żywiec, owszem ale tylko w butelkach 0,33l - inne nie!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.hejhopsa Re: Kąpiel noworodka 17.08.06, 18:01 miaa26 napisała: > sabola napisała: > > > Bo słyszałam że niektóre mamy gotują wodę żywiec. Co wy o tym sądzicie? > > Żywiec, owszem ale tylko w butelkach 0,33l - inne nie!!! > > )) > I koniecznie gazowany, bo bąbelki dobrze robią człowiekowi w każdym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Kąpiel noworodka 18.08.06, 08:25 proponuję żywiec truskawkowy, dzieciak będzie ładnie pachnieć i mieć miętkom skórkem....na ciele zresztom... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kąpiel noworodka 18.08.06, 11:12 W wodzie żywiec jest więcej żywych kultur bakterii niż w jogurcie. I pod względem bakteriologicznym kranówka jest szyściejsza niż woda żywiec. Oto cytat z artykułu we "Wprost" nt. żywności rekomendowanej dla dzieci: "Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej z kranu. – Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ – uważa doktor Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa." A to link do całego artykułu, polecam (równiez o Danodnkach, Morlinkach itp.): www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=48&limit=1&limitstart=0 Odpowiedz Link Zgłoś