Gość: guest IP: *.* 14.05.02, 09:28 czy mozecie mi poradzic gdzie w Warszawie jest fajny (czysty z instruktorem) basen nadajacy sie dla 10 miesiecznego maluha?dziekiagata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kabat Re: gdzie na basen IP: *.* 15.05.02, 07:21 Moim zdaniem najlepszy basen dla maluchów to Spartańska. Wiem, że wymaga on remontu i jest tam, tylko jeden zbiornik z wodą /głębokość ok 120 cm/, ale:1/w szatni damskiej jest stół do przewijania dziecka2/w szatni jest kojec, więc można położyć malucha i samemu się przebrać.3/woda w basenie jest b.ciepła4/powietrze jest bardzo ciepłe ok 27 stopni nawet zimą.5/nad wszystkim czuwa instruktor /niestety nie ma tam zajęć zorganizowanych/6/cała masa zabawek ogólnie dostępnych do wody7/w wodzie może przebyać jedno z rodziców, a drugie siedzieć na ławce i podziwiać pociechę. My tak robimy. Tata w wodzie a mama ogląda. Pałci się tylko za osoby w wodzie.Wiem, że w Warszawie są baseny z grupami rozganizowanymi i instruktorem dla maluszków, ale na żadnym basenie zimą nie jest tak ciepło jak tam. Poza tym moim zdaniem Spartańska jest dobra na początek, kiedy chcemy oswoić dziecko z wodą, późnie można chodzić na zajęcia zorganizowane.Cena za 1/2h to 10 pln. Na miejscu można kupić pieluchy na basen /HUGGIES- uważaj bo one wcale nie są jednorazowe, wystarczy wysuszyć i można spokoje używać kilka razy/Najlepiej chodzić tam w niedzielę na 14 wtedy jest najmniej ludzi.pozdrawiamLidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gdzie na basen IP: *.* 15.05.02, 12:31 Dobry basen jest przy Spartańskiej - sa tam specjalne zajecia dla maluchów. My jezdzilismy na Saska Kepe a teraz do Grodziska Mazowieckiego (duzo taniej niz w Warszawie). Nasza mała miala 3 miesiace jak zaczelismy chodzic na basen, teraz ma 2,5 i bardzo chetnie plywa (w rekawkach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vialle Re: gdzie na basen IP: *.* 16.05.02, 16:08 my chodzimy na Potocka, na Zoliborzu. Zajecia sa dla maluchow, w tygodniu albo w weekendy, o roznych porach. Sa fajnie prowadzone, sa rozne zabawki, sporo urozmaicenia, wszystko jest starannie pokazywane etc. Nie lubie tam przebieralni (malo miejsca, tylko jedna kozetka na ktorej mieszcza sie od biedy scisniete obok siebie trzy niemowlaki, trudno jest sie przebrac i jest tam dosc chlodno). Mam taki patent, ze jak juz przebiore malego i sama chce sie wytrzec i ubrac to go wsadzam do szafki (nawet w bucikach jest slisko na mokrej podlodze, a jak sie wywali to bedzie nieszczescie). Woda jest podobno sprawdzana przez Sanepid co tydzien, moj syn nigdy nie mial zadnych klopotow ze skora, ale basen dla malych dzieci laczy z drugim wiekszym "podwodna dziura", wiec nie wiem jak to jest. Kiedy zaczelismy chodzic na basen maly mial 2,5 i chodzilismy do Wodnika na Abrahama i tam mi sie podobalo znacznie bardziej tylko mam daleko. Slyszalam ze jest jeszcze jeden fajny basen na Saskiej Kepie, ale nie pamietam ulicy - dopytam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaz Re: gdzie na basen IP: *.* 17.05.02, 13:05 Bardzo proszę o nr telefonu na Spatrańskąplizzzjoannaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2505 Re: gdzie na basen IP: *.* 17.05.02, 16:14 Ja rowniez polecam Potocka. Minus - nalezy stawic sie tam na pelna godzine - co jak pewnie wiecie - nie zawsze z naszymi maluchami wychodzi.Dla nas wazna jest temperatura i czystosc wody a na Potockiej jest ok.Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gdzie na basen IP: *.* 20.05.02, 08:26 Ja chodziłam z synkiem na AWF. Zajęcia prowadzi tam ta sama osoba co na Potockiej. Niestety od kilku tygodni mój synek nie chce nawet wejść do budynku, nie mówiąc o basenie. W związku z tym mam karnet do odsprzedania (do końca czerwca, niedziela godz. 9.30), może byłabyś zainteresowana.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gdzie na basen IP: *.* 22.05.02, 12:31 My chodzimy z maluchem też 10-miesięcznym na basen "WODNIK" na Gocławiu w Warszawie, niedaleko ul. Abrahama. Jest ok. Płacimy 250,00 za 4 m-ce. Ale chyba w wakacje nie będzie zajęć. Zapisy będą w sierpniu/wrześniu do nowych grup. Teraz raczej nie ma miejsc, gdyż basen cieszy się popularnością, ale radzę zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gdzie na basen IP: *.* 23.05.02, 21:38 A ja chciałabym polecić niedawno otwarty basen na ZGGW. Chodzę tam od miesiąca z moim 9-miesięcznym synkiem. Zajęcia odbywają się z dwiema instruktorkami. Woda cieplutka, ozonowana, też są zabawki i dużo fajnych ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: gdzie na basen IP: *.* 28.05.02, 22:19 Możesz dać jakieś bliższe namiary na ten basen? Odpowiedz Link Zgłoś