Dodaj do ulubionych

DOKĄD z dzidziusiem

IP: *.* 27.09.02, 14:12
Mam propozycję bu ułożyc liste miejsc w których dzieci sa mile widziane (sklepy, moze restauracje), miejsca do zabaw (place zabaw, parki), INSTYTUCJI (np. urzedy, banki) albo warto tam z dzieckiem po prostu pojsc, cos zobaczyc. Moze juz ktos ułożył taką listę gdzieś??? Chodzi mi o to zeby wiedziec czy np. jest łazienka w której mozna dziecko przewinąć, czy starsze moze sie np. załatwić bez problemu, czy umyc raczki, nakarmić itp.., albo pobawić.Zastanawiam sie np. czy jest W Wawie restauracja do ktorej z dzidziolem mozna by pojsc i z mezem zjesc obiadek??? Chyba utopia co??Poza tym bywam w bankach- place kredyty :( i widze matki z dwulatkami których matki cierpliwie stoją w kolejkach :( a dziecko wola "mamo siusiu". Przeciez nawet nie ma gdzie z takim dzieckiem pojsc. Podbna rzecz sie ma również z parkami. Park wspanialy ale zarowno pieski jak i dzieci załatwaiją sie na trawnikach. Zastanawiam sie czy sa w ogle w naszym miescie miejsca w ktorych dzieci sa mile widziane...Co Wy na to???:benetton:kama mama Mikołajka
Obserwuj wątek
    • Gość: magamaga0 Re: na szczęście są takie miejsca IP: *.* 30.09.02, 12:19
      Witam!Poszukuje opiekunki-od stycznia na 10 godzin dziennie-moze ktos z was ma kogos???pozdrawiam-Basia
      • Gość: magamaga0 Re: na szczęście są takie miejsca IP: *.* 30.09.02, 12:24
        Witam. Z mojego doswiadczenie wynika, że w wiele miejsc można sie wybrac z maluchem. My zaczęliśmy od np. Ikei. Prawie w każdym Centrum Handlowym sa pokoje dla matki i dziecka (np. galeria Mokotów, Klif, ...), gdzie mozna nakarmic i przewinąć. Z restauracjami tez nie mieliśmy większych problemów, zazwyczaj są wysokie krzeselka a w niektorych nawet zabawki dla maluchów. W tej chwili nie potrafię podać konkretnych nazw bo mam lekka sklerozę :-). Co do instytucji to zapewne masz rację, nie wybrażam sobie wizyty z dwuletnią córką w Sądzie, czy na Poczcie głównej.Ps. Galerii Centrum też nie polecam - windy są chwilowo (tzn. od otwarcia tejże galerii) nieczynne a po schodach z wózkiem ciut ciężkoMarghe
    • Gość: Yazon Re: DOKĄD z dzidziusiem IP: *.* 05.10.02, 18:42
      wraz z Żoną mile byliśmy zaskoczeni wizytą w Smyku na ul Kruczej. Jest tam uroczy pokój dla matki z dzieckiem gdzie można na bujanym fotelu nakarmić swoją pociechę. Co do restauracji to jeszcze nie spotkaliśmy takiej gdzie nie moglibyśmy na coś narzekać choćby Pizza Hut niby obsługa miła ale spróbujcie pojeździć między stolikami z wózkiem (przejścia są bardzo wąskie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka