Dodaj do ulubionych

laryngolog

08.12.06, 10:29
Kto mi poleci dobrego sprawdzonego laryngologa w Warszawie? Piotruś ma 5 lat i
od 3 miesięcy nieustające zapalenie ucha ( w czasie choroby nie słyszy na
uszko) antybiotyk za antybiotykiem, gorączka, a w miedzy czasie obustronne
zapalenie płuc. Dotychczasowi laryngolodzy ręce rozkładają!!! Co robić?
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: laryngolog 08.12.06, 15:21
      A nie ma przypadkiem przerostu 3 migdala? Ja polecam klinike laryngologiczna
      KRAJMED. Tylko badz przygotowana, ze jesli w badaniu endoskopowym wyjdzie
      przerost, to oni od razu zaproponuja usuniecie. U nas to sie sprawdzilo,
      skonczyly sie zapalenia ucha, inne choroby, corka normalnie slyszy. Pozdrawiam
    • agnieszka1809 Re: laryngolog 12.12.06, 11:23
      mrowka moj synek ma 4 latka jestesmy po zabiegu wyciecia trzeciego migdalka i
      nawiercania uszu ja polecilabym ci dr.batory z ul kopernika to jest
      otolaryngolog i moim zdaniem jest super tel do poradni na kopernika 22-829-41-20
      • mami7 Re: laryngolog 12.12.06, 13:48
        A ja nie poleciłabym dr Batory.
    • wasil_ka Re: laryngolog 12.12.06, 14:46
      Krajmed - tam na pewno dobrze zdiagnozują i wyleczą.
    • patyk.od.zosi Re: laryngolog 12.12.06, 16:45
      a wg mnie w krajmedzie naciagaja
      kiedy moja corka pierwszy raz miala zapalenie ucha, niezbyt czesto choruje, to po jednej wizycie w
      krajmedzie, bez przerostu 3migdala, proponowano nam operacje

ja polecam dr roszkowska
      _______
      pozdr.,
      patyk
      • aniaop Re: laryngolog 12.12.06, 17:18
        Pewnie zalezy tez na kogo konkretnie sie tam trafi. Moja corka trafila tam z
        przerostem w 80% i trzecim w ciagu 2 miesiecy zapaleniem ucha, a co za tym
        idzie pogorszeniem sluchu. Lekarz powiedzial nam wtedy, ze dopiero 6 zapalen
        ucha w ciagu 6 miesiecy jest wskazaniem do operacji, jesli nie ma oprocz tego
        innych wskazan. Pozdrawiam
        • mami7 Re: laryngolog 13.12.06, 09:38
          W Krajmedzie przy pierwszej wizycie zakwalifikowali dziecko do zabiegu.
          Inni lekarze nie byli tacy skorzy.
          • grazbed Re: laryngolog 13.12.06, 10:39
            Odnośnie Krajmedu...
            Nas też po pierwszej wizycie zakwalifikowali do zabiegu. Byliśmy u doktora Lipca.
            Było to 2,5 roku temu. Obecnie zarówno migdałek jak i moja córka mają się dobrze
            smile. Nam pomogły wyjazdy lato-morze, zima-góry i środki homeo.
            • bmoty Re: laryngolog 20.12.06, 22:37
              dr Lipiec nie zauważył u mojego synka zapalenia ucha - przyszliśmy na nocny
              dyżur dziecko miało 40 stopni gorączki - dr Lipiec po zbadaniu stwierdził, że
              uszy i gardło czyste i odesłał nas z syropkiem przeciwgorączkowym do domu. Na
              drugi dzień dziecko miało zachwianie równowagi i wiotczało od temperatury.
              wezwaliśmy pediatrę, który stwierdził zapalenie ucha środkowego i stan
              dramatyczny - zwiększona dawka antybiotyku i sterydy!
              Złożyłam skargę do Krajmedyu i na razie zachowali się ok - obieli dziecko
              opieką.... ale dr Lipiec...no cóż nawet nie wie jaka krzywdę i ile bólu zadał
              mojemu dziecku
    • osmag Re: laryngolog 15.12.06, 18:14
      Mojemu dziecku pomogła autoszczepiomka.
      • kafialor Re: laryngolog 21.12.06, 10:21
        w medycynie nie jest tak , jak w matematyce, że dwa plus dwa równa się
        cztery.Czasami wystarczą dwa zapalenia uszu żeby były wskazania do operacji.
        Zostaje potem długo utrzymujący sie płyn w uchu srodkowym , dziecko żle słyszy
        itd , albo tworza sie np. kieszonki retrakcyjne , lub zmieniona jest cała błona
        bębenkowa - wciągnieta. mój syn był i jest leczony w krajmedzie i jestem
        zadowolona.Po zap.ucha płyn utrzymywał sie prawie 9 miesięcy i dopiero gdy nie
        było poprawy po lec. farmakologicznym dr Lipiec , który zajmował sie małym
        zaczał mówić o konieczności zabiegu.Ze względu na wiek dziecka 2.5 roku
        operował go drKrajewski.A co do nie rozpoznanaia zap, uszu - to u dziecka stan
        zmienia sie w ciągu kilku godzin i nawet najwięksi geniusze moga nie rozpoznać
        zap.uszu. u mnie nie rozpoznał go sławny ordynator z jednego a warszawskich
        szpitali, a wizyta u laryngologa nie jest przyjemnością i głaskaniem po
        główce.Niestety czasami trzeba , przy niewspółpracującym pacjencie siłą
        oczyścic uszy zaklejone ropą lub woskowina , by ocenić błony bębenkowe.
        Nie chciałybyście chyba byc w tym momencie na miejscu lekarza.mimo wszystko
        polecam Krajmed , jedyna placówka , która pełni dyżur laryngologiczny 24 godz
        na dobę,szkoda tylko że odpłatnie. Nie piszę o państwowych placówkach , bo
        nawet nie wiem , czy i gdzie są dyżury laryngologów, Na Litewskiej na pewno nie
        ma , chyba Dziekanów Leśny tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka