Dodaj do ulubionych

Prośba do mam z Bemowa

IP: *.* 28.02.03, 10:14
Drogie Mamy, mam możliwość kupienia mieszkania w oklicach Obrońców Tobruku. Powiedzcie mi proszę, jak wygląda w tej okolicy sprawa szkół podstawowych i przedszkoli? Czy jest ich dużo? Czy są dobre? Ile jest w nich dzieci? Obawiam się, że z powodu budowania w tamtej okolicy kilku nowych osiedli, niedługo mogą być duże kłopoty z uzyskaniem miejsca w przedszkolu, a szkoły będą przepełnione. Co o tym sądzicie? Bardzo mi zależy na Waszych opiniach, bo jest to jeden z ważniejszych dla mnie czynników przy zakupie mieszkania.Ida.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: Prośba do mam z Bemowa IP: *.* 28.02.03, 16:30
      Cześć Ida ! Mieszkam stosunkowo niedaleko Obrońców Tobruku - na Boernerowie.Jeśli chodzi o przedszkola, to na Bemowie jest krucho. Ja początkowo woziłam Anię i Zosię do przedszkola przy Synów Pułku na Jelonkach, a do niedawna Zosia chodziła do wojskowego przdszkola przy WAT. To pierwsze było niezłe, o tym drugim nie mogę powiedzieć wiele dobrego. Już w zeszłym roku mieli je zlikwidować, narazie jego losy ważą się. Jak go nie będzie, to może być kiepsko, bo chodzi do niego ponad 150 dzieci, ktore będzie trzeba gdzieś upchnąć. Sprawa musi się wyjasnić w ciągu miesiąca.Jest jeszcze prywatne przedszkole "Zielona Ciuchcia" - bardzo fajne i bardzo drogie. Są teżjeszcze 2 - 3 inne przedszkola prywatne, ale nic o nich nie wiem.Szkoły sa różne. Nie wiem, gdzie jest rejon dla Obrońców Tobruku, ale ja mogę polecić Szkołę 150 na Thomme"go. To najlepsza podstawówka na Bemowie w zespole z najlepszym gimnazjum. Kameralna (2 -3 klasy w roczniku), a klasy 1 -3 mają oddzielny budynek (tzw. Szkolniaczek). Moja Ania tam chodzi, a Zosia zacznie od wrzesnia. Niepubliczna szkoła jest na Bemowie jedna, ale nic o niej nie wiem.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem:hello: Agnieszka
      • Gość: Hipcio Re: Prośba do mam z Bemowa IP: *.* 01.03.03, 10:24
        Bardzo dziękuję za informacje. Zmartwiłaś mnie tymi przedszkolami, jest gorzej niż myślałam. A co będzie, jeśli w okolicach Obrońców Tobruku zbudują kilka osiedli po kilkaset mieszkań?! A takie są plany. Nie wiem, czy w takim razie zdecydujemy się na tę przprowadzkę.Pozdrawiam, Ida
        • Gość: dorotaklatka Re: Prośba do mam z Bemowa IP: *.* 03.03.03, 21:16
          zorietuj sie czy autostrada nie bedzie ci przebiegac pod nosem i dzieciaki nie beda musialy do szkoly przechodzic przez 6 pasow ruchu !!! maja juz lada dzien zaczac ja budowac, plany sa w gminie a poza tym wisza teraz na jelonkach i bemowie ogloszenia o tym cudzieja tu mieszkam na razie ale nie wiem jak dlugo bo jak moj syn do kolegow bedzie musial pzekraczac autostrade to ja dziekuje wyprowadzam siepzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka