Dodaj do ulubionych

biustonosz do karmienia Warszawa

14.07.08, 11:55
Witam,

Znacie i polecacie jakies sklepy z biustonoszami do karmienia w
Warszawie,chodzi mi duuze rozmiary 75 E,F.??
Obserwuj wątek
    • monikatra z innej beczki 14.07.08, 12:08
      Przepraszam, że podłączę się do watku koleżanki z innym pytaniem:
      Czy noszenie takiego stanika to konieczność? mam mały biust, w ciązy
      prawie w ogóle nie nosze stanika, bo uciska mi przepone i robi mi
      sie słabo. Jakie sa "ZA" noszeniem stanika do karmienia? poza tym,
      że higiena - bo podrzymuja wkładki laktacyjne no i biust
      nie "obwisnie" wink.
      • koma77 Re: z innej beczki 14.07.08, 12:23
        Dla mnie to było po prostu wygodne-odpinasz miseczkę i już masz pierś na
        wierzchu-nie trzeba "szamotać się" jak ze zwykłym stanikiem.
        • koma77 Re: z innej beczki 14.07.08, 12:34
          acha dodam jeszcze że ja przerabiam wygodny, zwykły, fiszbiniasty stanik na taki z odpinanymi miseczkami, bo te typowe staniki do karmienia są STRAAASZNE (wizualnie -tragedia, podtrzymywanie biustu-zazwyczaj nie najlepiej sobie z tym radzą)
          moim zdaniem tylko do spania się to-to nadaje
          • kammik Re: z innej beczki 14.07.08, 14:03
            > te typowe staniki do karmienia są STRAAASZNE

No to chyba zależy, które? Ten:

www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/freya/nursing-bras/fye2-details.aspx?colour=Petal

albo ten:
            www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/emily-b-maternity/nursing-bras/eb04-details.aspx?colour=Black

nie są chyba takie złe?
            • koma77 Re: z innej beczki 14.07.08, 15:00
              Z Bravissimo to co innego-tam to można się obkupić w staniki (tak na marginesie
              to mój ulubiony sklep).
              Pisząc straszne miałam na myśli to, co nam tu w Polsce oferują-takie babciowate
              cuda. Z fajnych kojarzę kwiecisty Alles z Allegro ale rozmiarówka jest bardzo uboga.
              Odkąd zobaczyłam "na żywo" w galerii biusciastych stanik do karmienia, ten:
              www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/royce/nursing-bras/ro06-details.aspx
              postanowiłam przerobić jednak Tango II, Arabellę lub Daisy.
              Różnica między zdjęciem z Bravissimo a realem była tak duża, że ja już się tych
              karmników po prostu boję...
    • kaeira Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 13:14
      A możesz napisać, jakie dokładnie masz wymiary pod biustem (mierzone super
      ścisło) i w biuście (mierzone na wydechu)?
      • kaeira Korekta 14.07.08, 13:18
        Korekta: w biuście mierzone na WDECHU
    • osa551 Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 14:23
      Mogę polecić sklep Pępek Świata w Galerii Mokotów. Ja tam kupiłam 75E. Staniki
      są super, tyle tylko, że drogie. Przy pierwszym dziecku miałam Triumpha i
      cierpiałam, teraz jest naprawdę OK. Duży biust, nic nie uciska, biust nie lata i
      nie "faluje".
    • margo13ak Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 15:26
      Też muszę mieć rozmiar 75 pod biustem - ale z miseczką gorzej - potrzebuję
      H/I...obecnie! Do karmienia...hmmm - na pewno będę chciała kupić jednak stanik
      do karmienia, przy takim biuście nie wchodzi w grę wyjmowanie piersi "pod
      spodem" stanika, a zwykłe na fiszbinach - dość trudno się dostać do piersi, nie
      bardzo to sobie wyobrażam, dlatego jednak spróbuję kupić coś w odpowiednim
      rozmiarze. To moja druga ciąża, a pierwszą córeczkę karmiłam ponad rok - i
      wydaje mi się, że wiem, co bym chciała - co dostanę, to inna sprawa... Na pewno
      chcę stanik przymierzyć, nie znam siebie na tyle, żeby wybrać coś w internecie
      "na oko".
      Na początku ciąży, gdy weszłam w te wspaaaniałe rozmiary i skończyła mi się
      polska rozmiarówka (polskie 75H było za małe...) kupowałam staniki w Avocado na
      Bartyckiej i w Satine na Mazowieckiej - Avocado nie ma staników do karmienia,
      ale ze sprzedawczynią w Satine prawie się umówiłam - w 8 miesiącu pojadę tam i
      poszukamy - uprzedziła mnie lojalnie - nie ma takiej rozmiarówki, ale na miejscu
      robią też przeróbki - nieodpłatnie (w cenie), więc powinno się dać coś dopasować.
      Ty potrzebujesz nieco mniejszy rozmiar (jeśli się nie mylisz - a jeśli nawet,
      dopasują Ci tam właściwy), więc polecam - zajrzyj do Satine - Mazowiecka 3/5,
      lub Puławska 24B. Ja jestem zadowolona - i szczęśliwa, że moje opcje nie kończą
      się na loterii w internecie lub wizycie u gorseciarki wink.
    • anmod Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 18:37
      na Smolnej jest sklep HANNA kóry prowadzi słynna Pani Hania - nie jest możę
      najsympatyczniejsza ale za to fachowiec jakich mało. Wybór rozmiarów bardzo
      duży, są też do karmienia. Polecam
    • 987ania Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 19:48
      A ja szukałam stanika do karmienia pod biustem 70 i nigdzie nie masad Tylko od 75.
      • margo13ak do 987ania 14.07.08, 20:54
        Zajrzyj na www.satine.pl - jest tam oferta tych sklepów, o których pisałam. Nie wiem, jaką miseczkę potrzebujesz, ale znalazłam tam co najmniej jeden biustonosz w rozmiarówce 70 do karmienia (np. Anita 5051 - choć ten akurat tylko na duży biust), w sklepie stacjonarnym oferta jest większa niż ta w internecie, poza tym jak wspomniałam - można dopasować stanik do przeróbki (np. z 75 - przymierzą, poprawią - zmniejszą i jest!).
        Z internetu (jedna ze stron, na które zaglądam) - mniejsze miseczki www.mamadama.pl - Anita 5058 (mis.70D do F); Anita 5062; Anita 5011 (mis.70C do F); Anita 5031 (70B do F) - to przykłady - ja osobiście nie korzystałam z tego sklepu internetowego, ale skoro mają je w ofercie i sprowadzają - to jest możliwość ich zakupu, jest tam informacja, że te nietypowe sprowadzają od producenta, ponieważ zbyt duży wybór uniemożliwia magazynowanie - co wyjaśnia, dlaczego tych rozmiarów w tych modelach nie ma w innych sklepach sad. Anita jest droga - ale ma sporo nietypowych rozmiarów i jakiś wybór w nich, warto więc poszukać.
        Powodzenia!
    • asiakostecka Re: biustonosz do karmienia Warszawa 14.07.08, 21:03
      Wydaje mi się, że Kappahl ma takie rozmiary. Ich staniki do
      karmienia są bardzo wygodne.
      • lacatus Re: biustonosz do karmienia Warszawa 16.07.08, 15:20
        polecam sklep satine na puławskiej chyba 24 (koło knajpy dziki ryż)
        i avocado na brackiej www.avocado.com.pl
    • mary.ka Re: biustonosz do karmienia Warszawa 12.09.13, 00:50
      Polecam Satine bielizna, mają duży wybór i pomagają dobrać odpowiedni rozmiar smile
    • elainea Re: biustonosz do karmienia Warszawa 27.01.14, 22:28
      Ja kupowałam w Lady's Place w Metrze Centrum, świetna obsługasmile)) taki dobry stanik trochę kosztuje, ale myślę, że warto!!! Karmię już ponad 7 miesięcy i biust nadal bardzo ładnie wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka