Dodaj do ulubionych

Early stage - Warszawa

18.07.08, 15:36
Czy ktoś z Was posyłał/posyła/bądź może słyszał coś na temat szkółki języka
angielskiego Early stage?
Mają zajęcia w różnych miejscach w Warszawie.
Zastanawiam się nad zapisaniem tam 7 latka. Dobry wybór?
Obserwuj wątek
    • owocoskala Re: Early stage - Warszawa 20.07.08, 08:25
      Dobry wybór?
      Z tego co wiem o ile finanse nie stanowią przeszkody - bardzo dobry
      wybór smile
      • kababy Re: Early stage - Warszawa 20.07.08, 12:53
        Owocoskala, rozumiem, że masz doświadczenie z tą szkołą.
        Jako rodzic? Nauczyciel? Napisz proszę coś więcej.
        • owocoskala Re: Early stage - Warszawa 20.07.08, 14:58
          odpiszę na pw, dobrze?
          • maksimum Re: Early stage - Warszawa 20.07.08, 22:41
            owocoskala napisała:

> odpiszę na pw, dobrze?

Dobrze!
            I na pewno wyjdzie na to,ze Kowalska dala siana.
            Kowalska wysyla corke na tenisa placac 70 doll dziennie,a ja nauczylem syna sam
            grac bardzo dobrze.
            Domyslam sie,ze zawsze sa co najmniej 2(dwa)wyjscia.

• kababy Re: Early stage - Warszawa 21.07.08, 08:00
            owocoskala napisała:

> odpiszę na pw, dobrze?

Tak, dzięki. CZekam na wiadomość.
            • alex05012000 Re: Early stage - Warszawa 21.07.08, 10:59
              moja córka chodziła zeszły rok szkolny, super... ona zadowolona z
              pani i sposobu prowadzenia lekcji i ja też z poziomu i sposobu
              nauczania, dobra komunikacja z władzami szkoły, zebrania i spotkania
              dla rodziców, dużo testów i sprawdzania wiedzy, niezły podręcznik,
              do tego płytki cd, no i lekcje na terenie szkoły, ze świetlicy pani
              zabiera... oprócz zajęć mają ofertę kolonii, sylwestra i ferii, 2
              razy w roku dzieci z pania przygotowują przedstawienie dla
              rodziców... ogólnie polecam ...
              • alabama8 Re: Early stage - Warszawa 21.07.08, 13:04
                Ten, tego ... ale ja myślałam że napiszesz że dziecko się sporo
                nauczyło. Rok nauki to sporo i może napisz czy są testy umiejętności
                na koniec roku, co jest w programie? Co dziecko powinno umieć po
                pierwszym roku - czyli minimum programowe. Mają takie?
                • kababy Re: Early stage - Warszawa 21.07.08, 20:05
                  alex, czy można wiedzieć dlaczego zrezygnowaliście?
                  • alex05012000 Re: Early stage - Warszawa 22.07.08, 12:51
                    ależ nie zrezygnowałyśmy! gdzie ja coś takiego napisałam???
                    wręcz przeciwnie, chodziła w pierwszej klasie i mam zamiar żeby
                    chodziła aż do 6 włącznie...
                    dużo się nauczyła, moim zdaniem... i napisałam to ...
                    natomiast, odpowiadając na post alabamy przecież nie opiszę na forum
                    całego programu dokąłdnie i podręcznika, jestem lingwistą, akurat
                    nie anglistka, ale to bez znaczenia, uważam że podręcznik jest ok,
                    skłąda si.ę z książki i ćwiczeń, do każdego płytka, oprócz tego mają
                    zeszyty, zajęcia właściwie prowadzone, częste sprawdziany dają
                    gwarancję przyswajania wiedzy, chętne do nauki dziecko naprawdę sie
                    może przez rok sporo nauczyć, z drugiej strony to dopiero 1 klasa,
                    moja córka po polsku pisze ledwo co, czasami po angielsku nawet
                    lepiej jej idzie ....
                    • kababy Re: Early stage - Warszawa 22.07.08, 14:56
                      Dzięki Alex. Coś źle zrozumiałam. Cieszę się, że jesteś zadowolona.
                      Chciałam jeszcze zapytać jakie masz zdanie nt organizowanych przez szkołę
                      wyjazdów. Czy Twoja córka uczestniczyła może w jakimś?

A może wiecie coś nt szkoły/siedziby na Ochocie?
                      • alex05012000 Re: Early stage - Warszawa 23.07.08, 10:57
                        w wyjazdach nie uczestniczyła, bo ona pytanie o wyjazd sama traktuje
                        jak próbę porzucenia, więc ja nawet nie pytam... zresztą te wyjazdy
                        są bardzo drogie...
                        aha, napisałam na priva na temat dalszego ciągu...
                  • krzychu00171 Re: Early stage - Warszawa 15.07.14, 13:59
                    ja od jakiegoś roku próbuję zgłębić ten sukces metody Early Stage,
                    i czy więcej analizuję tym więcej mam wątpliwości sad

prawie wszyscy piszą na tych forach jakby byli z Early Stage,
                    -) super metoda (jaka to metoda? czym ona się różni od tradycyjnej metody/książek które obowiązują w szkołach)
                    -) dzieci zadowolone (czy to jest wyznacznik że metoda jest dobra smile, że dzieci są zadowolone i są miłe Panie ?, przecież jak idziemy z dzieckiem na lody to dziecko też jest bardzo zadowolone ! smile, a gdy idziemy lekcje odrabiać to już nie każde dziecko jest szczęśliwe sad
                    czy "dziecko jest zadowolone" to jest jakiś wyznacznik metody?, no chyba że wysyłamy dziecko na te zajęcia żeby się dobrze bawiło (lepiej niż np. na świetlicy)
                    • marzena23411 Re: Early stage - Warszawa 18.07.14, 15:56
                      Witam,
                      od września chciałabym zapisać moje dzieci na język angielski w Warszawie? Czy zna ktoś metodę nauki opisaną na stronie www.speak4kids.eu ? Wydaje się być ciekawa ale czy jest skuteczna?
                    • pamietka Re: Early stage - Warszawa 18.09.14, 17:12
                      @krzychu00171 To ja może kilka informacji dlaczego w mojej opinii jest to dobra szkoła - zaznaczam, że
                      1) nie jestem z Early Stage - mój syn uczęszczał do oddziału na Sadybie dwa lata, niedługo zacznie trzeci / 2) mój syn jest średnio zadowolony ale na tym etapie pozwolę sobie to Jego niezadowolenie pominąć wink
                      1) szkoła jest wymagająca - prawie na każdej lekcji odbywa się weryfikacja poprzednio przerobionego materiału (kartków, testy ze słuchu, pisanie, czytanie)
                      2) szkoła jest wymagająca - trzeba dużo pracować również w domu, ale dziecko potrafi sobie poradzić z pracami domowymi bez wsparcia rodzica
                      3) szkoła jest wymagająca - trzeba uczyć się słówek, konstrukcji gramatycznych itp. - zarówno tego jak sie je pisze, jak tego jak je czyta
                      4) szkoła jest wymagająca - po prostu wspiera prawdziwą naukę, nie uczy rozwiązywania testów po to aby je zdać.
                      Mój syn bez problemu potrafi się dogadać na wakacjach, zrobi zakupy czy zamówi sobie coś bez naszego wsparcia po angielsku. I bedzie to coś więcej niż "coke please" wink
                      Tajemnica Early Stage jest to, ze w tej szkole nikt nie ukrywa że nie da się nauczyć języka w sposób magiczny tylko trzeba nad tym pracować. I to jest to co odróżnia od innych szkół w mojej opinii.
    • kababy Re: do alex 23.07.08, 16:56
      Nic nie dostałam na pw - czasem nie dochodzi.
      Czy mogłabyś wysłać raz jeszcze? Dzięki.
      • alex05012000 Re: do alex 24.07.08, 11:58
        napisałam na kababy@gazeta.pl, ta gazetowa poczta jest beznadziejna,
        moze masz innego maila...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka