Dodaj do ulubionych

Logopeda - uczę w Warszawie

IP: *.man.polbox.pl 21.10.03, 15:45
Uczę dykcji, emisji głosu.
Pracuję z dziećmi i dorosłymi z wadami wymowy oraz zaburzeniami mowy (takze
niesłyszącymi, niedosłyszącymi, po rozszczepach).
Jestem dyplomowanym logopedą - pedagogiem specjalnym.
Zajęcia u ucznia.

justyna@inpu.net

Obserwuj wątek
    • Gość: tempus NTG IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 19:10
      Od ogłoszeń na temat szukania pracy są inne fora i inne grupy dyskusyjne.
      • sdomitrz logopeda 21.10.03, 19:58
        Witam!
        Mam do Pani pytanie:
        Czy dziecko 25-miesięczne mało mówiące (znacznie mniej niż rowieśnicy - tylko
        ama, daj, dzenia (do widzenia)i naśladujące jakieś dźwięki typu miau, hau,
        brrum), ale nieustannie gadające po-swojemu można w jakiś sposób nakłonić do
        mówienia w ludzkim języku i czy są jakię techniki logopedyczne rozwijające
        mowę u takich maluszków-leniuszków?
        Właśnie się zastanawiam, czy nie byłaby potrzebna pomoc logopedyczna.
        aha, i jeszcze pytanie - ile kosztuje zajęcie z dojazdem do nas i ile trwa?
        Z góry dziękuję za odpowieź
        • Gość: justyna Re: logopeda IP: *.man.polbox.pl 21.10.03, 23:16
          Jeżeli dziecko ma 25 miesięcy i zasób jego słownictwa jest tak ubogi, jak Pani
          napisała, to - faktycznie - moze to (lecz nie musi) wskazywać na zaburzenie
          tempa rozwoju mowy. Wskazane byłoby całosciowe badanie w celu wykluczenia np.
          niedosłuchu (jak dziecko reaguje na dźwięki? czy reaguje na swoje imię?) ew.
          innych zaburzeń. Przez internet trudno mi ocenić na ile poważna jest sprawa.

• Gość: justyna Re: logopeda IP: *.man.polbox.pl 21.10.03, 23:22
            Przepraszam, zbyt szybko wysłałam. smile Jeżlei chodzi o cenę zajeć (z dojazdem)
            to wynosi ona 35 zł. za godzinę zegarową. W wypadku takiego maluszka trudno
            jest jednak przeprowadzić całą godzinę zajęć, tak wiec cena będzie niższa.
            Jezeli ma Pani jeszcze jakieś pytania, proszę pisać na priv. Chętnie odpowiem.
            Pozdrawiam serdecznie.
            justyna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka