justyna1908 11.05.09, 09:43 Proszę o pinię o Multimedia w Warszawie. czy jesteście zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariola1315 Re: Multimedia - opinie!!! 11.05.09, 14:59 Ja mam od początku maja i jestem bardzo zadowolona Mateuszek ma Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
glanusia Re: Multimedia - opinie!!! 15.05.09, 17:52 Mam ta kablowke od polowy lutego b.r. Bardzo mi odpowiada ze względu na oferte programowa. W standardowym pakiecie ma to co u konkurencji jest w rozszerzonych pakietach np. TVN Turbo, TVN Style, TVN Warszawa, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel & Living, 5 kanalow dla dzieci i sporo kanalow sportowych. Nie przestawiaja i nie ustawiaja ciagle kanalow np. jak w Aster. Za kablowke analogowa + podst. pakiet cyfrowy z dekoderem 39zl Mam rowniez internet z Multimedi 2Mb. Nie zdazylo się zebym miala przerwe w jego dostawie. Naprawde szybki transfert. Cena 25zl/miesiac Przede wszystkim sa bardzo konkurencyjni cenowo i maja mozliwosc podpisania umow na 12 miesiecy. Nie ma mozliwości posiadania dekodera z nagrywarka. Odpowiedz Link Zgłoś
supermultimedia Re: Multimedia - opinie!!! 25.09.09, 16:08 Jeśli chciałbym ocenić jakość łącza internetowego to dałbym 5 ale jednak tego nie chce robić bo mam coś ciekawszego na temat wielkiej i wspaniałej firmy Multimedia.pl. Wyobraźcie sobie sytuacje podpisujecie umowę na rok. Pani sprzedająca poleca doradza lepiej na dwa lata wtedy opłaty tańsze i w ogóle będzie dobrze. mimo wszystko wybieracie umowę na rok. Miesiąc po miesiącu płacicie 64zł za 1MB, gdy pobieracie coś z internetu i 256KB jeśli wysyłacie. Porównanie cen wychodzi blado ale to i tak nic w porównaniu co dzieje się, gdy umowa się kończy po 12 miesiącach. Mianowicie umowa przechodzi automatycznie na status umowy na czas nie określony i pojawia się UWAGA!!! Standardowa cena za internet. Każdy jest ciekawy ile można zapłacić za 1MB łącza w Multimedia.pl, ano może zapłacić całkiem słoną sumkę bo jest to: 139zł oczywiście za jeden miesiąc no ale teraz co myślimy no niby nie ma tragedii. Dzwonimy do Multimedia a uroczy głos pani oznajmia, że zgodnie z regulaminem mamy miesięczny okres wypowiedzenia. Wysyłamy wypowiedzenie kilka dni po upływie naszej rocznej umowy i czekamy co się stanie. Jednak nie jest dobrze. bo dowiadujemy się, że trzeba zapłacić nie tylko za jeden miesiąc po umowie ale i za drugi. Ponieważ okres wypowiedzenia to cały miesiąc trzeba zapłacić za internet 278zł to tylko dwa miesiące. Wyobraźmy sobie jeśli ktoś wyjedzie i nie poinformuje wspaniałej Multimedia.pl o tym, że roczna umowa jest roczną umową i nie chce jej przedłużać. Podpowiem Przy wyjeździe na rok to jest kwota 1668zł. Niestety mimo iż łącze-technika są piękna, to NIE polecam firmy Multimedia.pl, bo w skali roku to firma zarobi na takim jednym kliencie 1600zł to chyba za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkau Re: Multimedia - opinie!!! 23.10.09, 16:53 do supermulitimedia to ze sie zagapiles/łas w tym przypadku nie jest wina multimedia... kazda umowa na usługe jest zawierana tak naprawde na czas nieokreslony, a te 12 miesiecy czy 24 miesiace to czas trwania promocji na dana usluge czyli w tym przypadku abonament jaki placisz za kablowke, iternet czy telefon... jezeli poczytasz warunki umowy powiniennes sie doczytac ze klient po zakonczeniu umowy ma 2 mozliwosci: - albo na miesiac przed zakonczeniem sie umowy (to jest w 11 lub 23 miesiacu trwania) wypowiedziec usluge - albo przedluzyc i to przedluzenie mozna dokonac nawet w ostatnim miesiacu to ze od momentu zlozenia pisma o rezygnacji trzeba liczyc sie z miesiacem a nawet w niektorych miejscach 45 dniami wypowiedzenia zawiera sie we wszystkich umowach... TP, Orange, UPC, ASTER w momencie zakonczenia sie promocji czyli po 12 lub 24 miesiacach jak sama sytuacja wskazuje dostajesz rachunek z cena cennikowa czyli bez promocyjnej znizki i tutaj rowniez jest to zgodne z regulaminem... np w przypadku neostrady za jakies 64zł miesiecznie w okresie trwania umowy taka cena cennikowa ksztaltuje sie w okolicach 180zł przykro mi ze spotkała Cie taka sytuacja ale to moglo spotkac Cie u kazdego operatora... akurat padlo na Mulitimedia... ja juz mialam rozne problemy z uslugodwcami dlatego teraz uwaznie czytam umowy, regulaminy itd i pilnuje terminów zakonczenia sie umowy promocyjnej bo nie u wszystkich operatorów dzownia do Ciebie juz na 2-3 miesiace przed koncem z pytaniem czy nie chcesz przedluzyc, mimo ze czesto obiecuja ze beda sie przypominac... no coz morał z tego taki ze trzeba uwaznie czytac i pytac pytac i jeszcze raz pytac o terminy zakonczenia, warunki wypowiedzenia umowy (tu bys sie dopiero zdziwił jaką cene by ci policzyli jak bys chcial zrezygnowac przed koncem umowy na promocje i to nie 12 badz 24krotny abonament tylko wlasnie cene cennikowa razy miesiace pozostałe dodatkowo koszty podlaczenia uslugi i np modemu, dekodera itp ktore tez dostales w cenie promocyjnej) no i zawsze zapytaj sie o cenne standardowa- cennikowa, oraz o to czy cenna przypadkiem nie moze ulec zmianie podczas trwania umowy bo to tez sie zdarza, i pilnuj wszystkich terminów bo takim firma uslugowym nie zalezy bo to sa TWOJE i TYLKO TWOJE pieniadze wydane bez sensu... pozdrawiam i powodzenia zycze wracajac do tematu Multimedia to czy ktos moze sie wypowiedziec o jakosci uslug? bo ja wlasnie dostalam ich oferte i telefon za 39zł miesiecznie i w tym 25godzin rozmow brzmi dosc korzystnie... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna1908 Re: Multimedia - opinie!!! 26.10.09, 09:48 Witam Założyłam ten wątek 5 miesięcy temu szukając opinii o usługach Multimedia. Dziś jako klient Multimedia od czterech miesięcy mogę z czystym sumieniem polecić. Nie mam żadnych problemów z usługami (mam telefon, TV i internet) ani z ich jakością. Nie widzę żadnej różnicy w stosunku do poprzedniego operatora - tylko na rachunek milej się spogląda.... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkau Re: Multimedia - opinie!!! 27.10.09, 11:56 No własnie takiej informacji szukałam. Dzięki justyna1980 Odpowiedz Link Zgłoś
orkis Re: Multimedia - opinie!!! 31.10.09, 20:26 jej o czym wy piszecie, ta firma to dno. chyba ze chcecie net do przegladania stron, to jest ok. ale sprobujcie pograc w cos w sieci, porazka.pingi jak z kosmosu, sprawdzilem droge swojego pingu, idzie przez fronkfurt i wraca na polskie serwery. probowalem z nimi rozmawiac ale zbyli mnie, ruch w sieci to ich sprawa, ma byc dla nich tani a wygoda czlowieka jest na drogim miejscu, telewizja tnie sie, net zanika, totalne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
zwrotnic Re: Multimedia - opinie!!! 30.09.10, 11:23 Bardzo proszę o aktualną opinie na temat internetu oraz TV Odpowiedz Link Zgłoś
materac1 Re: Multimedia - opinie!!! 08.08.11, 16:45 przestrzegam przed firmą Multimedia i potwierdzam opinię, kantują klientów jak się da. Jakość usług może i średnia, powiem że nie najgorsza, ale cała obsługa do luftu. nie wspominając o śmiesznych notach odsetkowych i zmianach regulaminu w trakcie trwania umowy tak, ze potem nie można od tej umowy odstąpić na zasadach na jakich się do niej przystępowało - ogólnie o kant d..y rozbić. NIE POLECAM! aha, telewizja jak i dekoder - miernej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Multimedia - opinie!!! 08.08.11, 19:02 No też niestety nie mogę firmy pochwalić. Po przygodach z UPC, z Asterem i Multimedia wrócę chyba do Astera. Przynajmniej chcą negocjować. W Multimediach natomiast płacz i płać Odpowiedz Link Zgłoś
w.konrado Re: Multimedia - opinie!!! 16.02.14, 22:51 Na początku jeszcze było ok. Później przekonałem się, że MM kombinuje, np. Promocja: roczna umowa na internet, 2 letnia umowa na tv (po roku muszę podpisać dowolną umowę na internet jaką sobie zażyczą, jeżeli chcę korzystać z promocji - mi próbowali wepchnąć na 2 lata, tak bym nie mógł zerwać umowy). Jeżeli chodzi o jakość bok, to również jest kiepsko. Zależało mi na wifi. Zostałem poinformowany, że mogę w każdej chwili włączyć, ale na warunkach niepromocyjnych, chyba, że podpiszę umowę na rok lub dwa. Gdy wybrałem w promocji, to włączenie na czas okazalo się niemożliwe. Powody były różne w bok nie wprowadzono informacji do systemu, ruter nie umożliwia pracy z taką prędkością ... mają bałagan, więc któreś z moich zgłoszeń trafiło nareszcie na osobę kompetentną, która włączyła usługę - kilka dni po ustalonym terminie, mimo niewłaściwego rutera, ale ... Faktycznie ruter nie obsługuje max. prędkości, ale sieć oraz wifi działają... Umówiłem serwisanta na wymianę rutera, specjalnie wcześniej lecę z pracy. Gdy serwisant przyjechał okazało się, że zapisali mu nie ten rodzaj rutera (bez wifi) .. ręce opadają. Mieli się odezwać by ponownie umówic wizytę, mija tydzień cisza ... Czy tak postępuje poważna firma? Wiem. W porównaniu do konkurencji mają niższe ceny. Z MM musisz być ostrożny. Przed zawarciem umowy warto dokładnie sprawdzić warunki, bo chętnie wstawią Ci to czego nie potrzebujesz. W promocjach łączonych uważałbym też na terminy promocji poszczególnych usług. Poziom techniczny administrowania usługami, wymiana informacji wewnątrz mm jest według mnie na niskim poziomie. Jeżeli masz możliwość wybrać UPC po korzystnej cenie, to nie ma się co zastanawiać. UPC jest dwie klasy wyżej, a MM brakuje profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzyb2000 Re: Multimedia - oszuści 14.10.10, 11:17 Ja miałem umowę na 24 miesiące, płaciłem na TV kablową i najtańszy internet 94 zł, po okresie trwania promocji tj. tych 24 miesiącach zrezygnowałem z TV i chciałem zostawić sobie tylko internet. Zadzwoniłem o taką prośbę, przyszła piękna pani, poczarowała że nie muszę nic podpisywać (nowej umowy) tylko zrezygnować pisemnie na miejscu w biurze z TV. Tak zrobiłem, pytając, ile będę płacił za sam internet. Pani w biurze powiedziała, że 42 zł. No to super pomyślałem. Po czym za miesiąc przyszedł mi rachunek na 138 zł za sam najtańszy internet. Pomyślałem że pomyłka, a na infolinii w reklamacji powiedzieli mi, że taki mam pakiet. Po 2 tygodniach przyszedł list, że reklamacji nie uwzględnili bo wszystko jest ok. Taki mam pakiet, choć podobno mieli obowiązek mnie poinformować, że mogłem zmienić taryfę. Czyli jak by mnie poinformowali, to logiczne że za ten sam internet chętniej bym zapłacił 42 zł a nie 138 zł. Ale tego już im nie udowodnię, bo rozmowy z piękną panią co była u mnie w domu nie nagrałem, nie nagrałem też rozmowy w biurze. Uważajecie - Multimedia oszukuje jak się da! Kto to widział, żeby płacić prawie 140 zł za najtańszy internet! Odpowiedz Link Zgłoś
twojalewareka Multimedia - słabiutka jakość usług i obługi 10.12.11, 10:44 Mam kablówkę w Warszawie - niestety jakość jest fatalna, kanały HD wyglądają gorzej od tych nadawanych za darmo w technologi DVB-T. Obsługa klienta na żenująco niskim poziomie, co konsultant to inna opinia/rada/polecenie etc. Początkowo chciałem dokupić Internet, ale Bogu dzięki zostałem przy starym operatorze. Z kablówki z pewnością zrezygnuję za 4miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
marchelio Re: Multimedia - słabiutka jakość usług i obługi 15.09.14, 10:16 tym którym się kończy umowa albo starym abonentom astera polecam gigakablówke netii gdzie za 40zł masz internet i kablówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ames86 Re: Multimedia - opinie!!! 03.12.12, 11:29 UWAGA!! Przestrzegam wszystkich przed tymi oszustami!! Problemy się zaczęły już pod koniec umowy ze Streamem. Chcieli nam zamontować jakiś dekoder, zgodziliśmy się ale że wynajmujemy mieszkanie, w którym to miało być zrobione, to prosiliśmy o kontakt z osobą, która tam mieszka w celu umówienia się na montaż. Powiedziałem, że TAK podpisuję umowę, zgadzam się na warunki. No i co? Wyobraźcie sobie że sytuacja była nie do rozwiązania! Baba mi mówi, że ja MUSZĘ być w mieszkaniu przy montażu, które jest 250 km od mojego aktualnego miejsca zamieszkania!! Wkurzyli mnie grubo, powiedziałem że w takim razie dziękuje i nie przedłużam żadnej umowy. Wysłałem pisemne wypowiedzenie umowy, dali mi z terminem 3 miesięcznym (co mam na papierze). Teraz dostaję nagle jakieś wezwania do zapłaty z MULTIMEDIA, które oczywiście są z d*** wzięte na jakieś wyższe kwoty! Dzwonię tam (już nie mówię ile trzeba wysłuchać pierdółek o promocjach itp), mówię o co chodzi a baba mi jeszcze bezczelnie wciska, że wszystko jest w regulaminie, którego NIGDY NA OCZY NIE WIDZIAŁEM! Co więcej ona mi twierdzi, że nie mają mojego wypowiedzenia umowy. Oczywiście wysłałem poleconym, także mogą ściemniać ile chcą. Sprawa pewnie skończy się w sądzie, bo nie zamierzam zapłacić tej firmie ani grosza. Podsumowując firmie wydaje się chyba, że dalej trwają słodkie czasy PRL, w których nie ma konkurencji i mogą sobie robić co im się podoba z cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
materac1 Re: Multimedia - opinie!!! 03.12.12, 11:57 to jest firma która bezczelnie zmienia regulamin w trakcie trwania umowy. ich koszerna praktyka polega na zmianach w umowie, które się akceptuje jeśli... uwaga... nie odstąpi się od umowy. czyli: wprowadzają zmiany i jeśli nie jesteś z nich zadowolony możesz odstąpić. w innym przypadku Z AUTOMATU je akceptujesz. to jest jakaś paranoja i takie praktyki powinny być piętnowane sowitymi karami za przymuszanie konsumenta do płacenia ekstra. nie wspomnę już że nagminne jest zmienianie pozycji kanałów w kablówce oraz znikające kanały. także przekazujcie informację innym o praktykach tej nieuczciwej firmy. niech każdy wie na co się pisze podpisując umowę z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
w.konrado Re: Multimedia - opinie!!! 16.02.14, 23:06 Tak, niestety zmieniają, kręcą, naciągają... Na początku jeszcze było ok. Później przekonałem się, że MM kombinuje, np. Promocja: roczna umowa na internet, 2 letnia umowa na tv (po roku muszę podpisać dowolną umowę na internet jaką sobie zażyczą, jeżeli chcę korzystać z promocji). Po roku próbowali mi wepchnąć internet na 2 lata, tak bym znów po roku musiał zgodzić się na ich warunki. Stoczyłem z nimi długie batalie, nim zaproponowali na rok zamiast 2-uch. Jeżeli chodzi o jakość bok, to również jest kiepsko. Zależało mi na wifi. Zostałem poinformowany, że mogę w każdej chwili włączyć, ale na warunkach niepromocyjnych, chyba, że podpiszę umowę na rok lub dwa. Gdy wybrałem w promocji, to włączenie na czas okazalo się niemożliwe. Powody były różne w bok nie wprowadzono informacji do systemu, ruter nie umożliwia pracy z taką prędkością ... mają bałagan, więc któreś z moich zgłoszeń trafiło nareszcie na osobę kompetentną, która włączyła usługę - kilka dni po ustalonym terminie, mimo niewłaściwego rutera, ale ... Faktycznie ruter nie obsługuje max. prędkości, ale sieć oraz wifi działają... Umówiłem serwisanta na wymianę rutera, specjalnie wcześniej lecę z pracy. Gdy serwisant przyjechał okazało się, że zapisali mu nie ten rodzaj rutera (bez wifi) .. ręce opadają. Mieli się odezwać by ponownie umówic wizytę, mija tydzień cisza ... Czy tak postępuje poważna firma? Wiem. W porównaniu do konkurencji mają niższe ceny. Z MM musisz być ostrożny. Przed zawarciem umowy warto dokładnie sprawdzić warunki, bo chętnie wstawią Ci to czego nie potrzebujesz. W promocjach łączonych uważałbym też na terminy promocji poszczególnych usług. Poziom techniczny administrowania usługami, wymiana informacji wewnątrz MM jest według mnie na niskim poziomie, wyraźnie brakuje im profesjonalizmu. Jak UPC będzie w bardziej konkurencyjnych cenach, to wolę trochę dopłacić i mieć spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
ainahd Re: Multimedia - opinie!!! 22.08.14, 12:51 NIDGY !! nie zawierajcie umowy z MultiMedia na żadną usługę. W Warszawie to firma KRZAK!!! ma jedno biuro na całą Warszawę czynne o zgrozo w godzinach 9-17, w soboty nieczynne-bo jak usłyszałam nie ma klientów.Sorry mam wziąć urlop !!! aby coś załatwić u nich (bo inaczej się nie da).Poza tym jeśli ktoś wynajmuje mieszkanie i podpisze z MM to może sie okazać,że nie przeniesie umowy bo maja bardzo mało okablowanych bloków, np na prawej stronie Wisły nie ma ich w ogóle!!! Są plecami do nas klientów i zero elastyczności, nawet pozorów.BOK na ifolinii beznadziejny, poucza, sadzi się i co do zasady ma nas w d..pie. Należy im się bojkot,bo nie jest to firma która potrafi obsłużyć klienta z dużego miasta, płacącego i zwyczajnie wymagajacego.Przyzwyczajeni do małych miejscowości w których są jedyni nie potrafią sprostać miastu. W życiu nie mają szans na rozwój z takim podejściem. Nie inwestują w nic, ceny mają wysokie-nic nie dając,zero pomocy,zero transferu i same problemy. BOJKOT TEGO OPERATORA to jedyne aby wyciagnęli wnioski a jak nie to fora ze dwora na prowincję. Odpowiedz Link Zgłoś
swordholder Re: Multimedia - opinie!!! 02.07.18, 11:58 Napisalem po angielski i wytulmaczylem przez google translate. Przepraszam za blady. Naprawdę trudno dotrzeć do ich call center. Czasami czekałem około 20 minut i nadal nie mogłem połączyć sie z ich centrum telefonicznego. Multimedia to naprawdę bardzo chciwa firma. Kiedy podpisujesz umowę, subskrybują cię dodatkowe usługi, takie jak program antywirusowy, zapora sieciowa itp., Aby zarobić więcej pieniędzy. Jedyny sposób na pozbycie się tych dodatkowych usług, muszis isc do biura przez długie kolejki i rezygnowac z subskrypcji. Bardzo dziwne. Ta firma może wyłączyć internet w celu modernizacii bez ostrzeżenia i w dowolnym momencie. To zdarzyło mi się kilka razy i nie obchodzi ich, czy przeszkadzają ci w poważnej pracy. Kiedy miałem z nimi kontrakt na 2 lata i przeniosłem się do innego miasta (w momencie przeprowadzki miałem jeszcze około 1 roku kontraktu), w moim nowym miejscu zmusili mnie do podpisania nowego dwuletniego kontraktu. Firma jest taka sama, klient jest taki sam, usługa jest taka sama, tylko w celu przeniesienia musisz podpisać nową umowę na 2 lata zamiast dokonać aneks do istniejącej umowy. Musiałem więc podpisać nowy dwuletni kontrakt, ale jeszcze po roku musiałem się przenieść do tego samego miasta ale na inny adres, ale pod moim nowym adresem nie było uslug Multimedii i zaproponowali mi w biurze Multimedii rozwiązanie umowy. A ponieważ możesz wiedzieć, że przedwcześnie kończysz umowę, musisz zapłacić kare. Najpierw wpychali mnie w pułapkę, a potem zabrali pieniądze za nic. Naprawdę żałuję, że skontaktowałem się z nimi Pomysl dwa razy przed wyborem tego operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
tomvel Re: Multimedia - opinie!!! 05.08.18, 16:49 OSTRZEGAM PRZED FIRMĄ MULTIMEDIA. Jestem ich klientem, więc mają moje dane. Podczas rozmowy z rzekomym konsultant posiadał dane typu imię, nazwisko i miejsce świadczenia usług (internetu). Podałem dane potrzebne do zawarcia umowy i w 2 dni miały przyjść na maila (którego podałem) warunki umowy do akceptacji. Warunki nie dotarły. Skontaktowałem się z firmą Multimedia by zapytać się co z ofertą dla mnie. Poprosiłem także by w trybie szybkim odpowiedzieli czy numer telefonu z którego dzwonił do mnie rzekomy ich konsultant należy do firmy Multimedia czy czasami nie doszło do wyłudzenia ode mnie danych wrażliwych, co mogłoby grozić wykorzystania ich np do zaciągnięcia pożyczki przez telefon na moje konto. Podałem ten numer telefoniczny (oraz z dokładności co do minuty kiedy była rozmowa) lecz przez tydzień nie potrafili mi odpowiedzieć czy ten numer należy do nich! OSTRZEGAM - NIC NIE ZAŁATWICIE, A JESZCE NARAŻACIE SIĘ, ŻE WASZE DANE WYPŁYNĄ! Odpowiedz Link Zgłoś