Dodaj do ulubionych

Półpasiec.

17.02.11, 15:17
Dziewczyny chciałam zapytać czy jest jakiś domowy sposób( bez wydatków) na leczenie tej choroby.Syn wrócił od lekarza z taką diagnozą i receptą na leki min.hascovir , paracetamol calcium u mnie brak kasy.Jeżeli znacie jakiś domowy sposób będę wdzięczna.
Na gorączkę i przeciwbólowe jakieś leki mam w domu ale reszta mnie zastanawia.
Asia
Obserwuj wątek
    • dorotkastokrotka Re: Półpasiec. 17.02.11, 15:20
      Musisz wykupić hascovir, on ma zniżkę, wiec nie jest tak źle z cena. Hascovir działa p/wirusowo. Jeśli się nie zastosuje hascoviru/ lub odpowiednika to trzeba sie liczyć z powikłaniami neurologicznymi po półpaścu.
      • nioma Re: Półpasiec. 17.02.11, 15:37
        stan na glowie i wykup leki
        pani Basia mama Daniela przechodzila zakazenie polpasccem, byly bardzo powazne powiklania, minal rok od pobytu w szpitalu a ona nadal odczuwa skutki uboczne.
    • zebra12 Re: Półpasiec. 17.02.11, 16:08
      Nie wiem jaki jest przebieg u Twojego syna, ale zwykle wirus ospy nie daje powikłań. Moja córka właśnie przechorowała ospę i nie dawłam jej leków przeciwwirusowych, tylko calcium i syrop antyhistaminowy - przeciw drapaniu. Jeśli przebieg choroby jest łagodny to hascvir nie jest konieczny.
      • missmiriam1 Re: Półpasiec. 17.02.11, 16:29
        Asiek, bez hascoviru się nie obejdzie, powikłania po półpaścu są groźne.
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,118434779,118434779,jestem_zalamana_bieda_ktora_widze.html
        From nowhen to nowhere
    • asiek_00 Re: Półpasiec. 17.02.11, 16:42
      No nic. Widzę że bez antybiotyku się jednak nie obędzie.
      Dziękuję Wam jednak za odpowiedzi.
      A najśmieszniejsze jest to że teraz ja z córą chodzimy i się drapiemy smile
      Pozdrawiam Was cieplutko.

• sylwia11022000 Re: Półpasiec. 17.02.11, 17:00
        koniecznie kup lekarstwa.
        od mojego półpaśca niedługo rok minie, a zmiany na skóre mam nadal
        a był leczony zgodnie z zaleceniami.
      • bazia8 Re: Półpasiec. 18.02.11, 12:32
        Asiek
        Hascovir na receptę kosztuje 6,50 zł
        to nie antybiotyk, ale lek przeciwwirusowy, uchroni dziecko przed powikłaniami
        paracetamol i calcium też nie są drogie
        • asiek_00 Re: Półpasiec. 18.02.11, 14:06
          Leki wykupiłam.
          bazia8 zapłaciłam więcej napewno nie 6,50zł bo za calcium i heviran( lek o podobnym działaniu) jak hascovir zapłaciłam prawie 25 zł.
          • aurinko Re: Półpasiec. 18.02.11, 14:51
            Asiek, właśnie Hascovir jest tańszy niż Heviran (nawet w internetowych aptekach można porównać ceny i są spore różnice między tymi lekami mimo, że mają podobne działanie), najważniejsze że udało Ci się leki wykupić, zwłaszcza ten na wirusa (i tak jak wcześniej dziewczyny pisały to żaden antybiotyk).
            • asiek_00 Re: Półpasiec. 18.02.11, 15:04
              Nie będę się spierać o ceny, ale jedną aptekę mam pod nosem i w tejże aptece za heviran i calcium powiedziano mi 34 zł.zaś w drugiej aptece św.Krzysztofa( ponoć tańsza, tak wyczytałam na necie) za calcium i heviran zapłaciłam prawie 25zł.Czyżby apteki u mnie były tak drogie?
              bazia napisała że 6,50 kosztuje hascovir
              Najważniejsze że kupione smile
              Pozdrawiam Was cieplutko
              • bazia8 Re: Półpasiec. 18.02.11, 15:19
                Asia
                zawsze przed wizytą w aptece warto wejść na stronę doz.pl
                www.doz.pl/apteka/p130-Heviran_tabletki_powlekane_200_mg_30_szt
                www.doz.pl/apteka/p49767-Hascovir_200_mg_tabletki_30_szt
                niestety widzę, że ceny się nie wyświetlają, bo musisz zaznaczyć na recepcie oddział NFZ i uprawnienia/ lub ich brak
                w aptekach Dbam o zdrowie możesz zamawiać leki recepturowe przez internet i odbierasz je w aptece po dużo niższej cenie, niż gdybyś kupowała normalnie

naprawdę różnice mogą być ogromne. Teraz wiele leków można kupić taniej z tzw. importu równoległego, ale nie wszystkie apteki mają te leki
                np. za szczepionkę doustną z importu równoległego zapłaciłam 88 zł (przepakowywane w Polsce)
                a w innej aptece ten sam lek kosztował 134, widzisz, że różnica ogromna.
                • asiek_00 baziu 18.02.11, 15:31
                  Dziękuję za linki, przydadzą się.Dzieci mi ostatnio chorują także napewno skorzystam .
                  • mamasi doz.pl 18.02.11, 16:58
                    zamawiają przez net w doz.pl masz ceny bez marży, ja tak na szczepionkach małej na 1 szt zaoszczędziłam 32 zł, a były 4, siostra teraz kupowała mleko nenatal za 25 zł przez net a w tej aptece kosztował 33smile teraz jak tylko mogę wszystko tam zamawiamsmile pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
                    p.s. mój tato przechodził półpasiec, za późno poszedł do lekarza i teraz ma straszne bliznysad
                    • asiek_00 Re: doz.pl 18.02.11, 18:27
                      Ja z początku myślałam że to jakieś uczulenie,syn poszedł do lekarza po dwóch dniach.Prawa łopatka jest bardzo nieładna.A tak wogóle to pierwszy raz mam do czynienia z tą chorobą, na necie szukałam informacji na temat tej choroby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka