Dodaj do ulubionych

emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy

29.03.12, 10:04
Dziewczyny jest dziewczynka
www.elizabanicka.pl
śmiertelnie chora! są lekarstwa ratujące jej życie, ale są nierefundowane a tygodniowa kuracja kosztuje ok 12000zł!!! rocznie to ok 600 000zł!

zbieramy kasę gdzie się da! jak się da! pomagamy rodzicom i dziewczynce! wpadłyśmy na pomysł wygrania konkursu chustowego i przekazania wygranej na aukcję charytatywną dla Elizy!
zagłosujcie proszę po prawej stronie pod zdjęciem gdzie jest kwadracik "zagłosuj" - nie chodzi o polubienie strony - to nic nie da.

pl.lennylamb.com/user/show_photo/4555
prosimy o pomoc! można klikać codziennie! my klikamy prosimy znajomych ale nie możemy dogonić tego pierwszego miejsca! jeden klik to jakaś część punku ! potrzebujemy ludzi, którzy nam pomogą! to zaledwie kropla w morzu potrzeb finansowych, ale to zawsze coś!!!! tu trochę tu trochę i się zbiera!

dziewczyny! proszę! klikajcie przez 3 dni! konkurs trwa do końca marca!
nie możemy dogonić no! pomóżcie nam!! pomóżcie Elizie!

buziaki wielkie i dzięki za wielkie serca! smile
Obserwuj wątek
    • dentek_85 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:07
      poszło, będę klikać. powodzenia!
    • pade Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:16
      kliknęłam, ale mozna tylko raz w danym dniu..
      próbujecie na innych forach?
      a może smsa do szkła kontaktowego wysłać? wiecej ludzi to zobaczy
      mało czasu zostało..
    • ladylu Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:19
      kliknięte. wrzucam link na fb.
      • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:22
        kiss dzięki!!! proście znajomych jeśli to nie jest problem smile))

nie wiem na których forach? boję się, że mnie zaraz usunął za spamowanie - jedna osoba to samo info rozrzuca.

Mogę prosić Was, o przerzucenie tej informacji na inne fora? Wtedy to nie będzie spamowanie, bo to nie jedna osoba do wielu? Jaka jest definicja spamu?
        • pade Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:43
          a który moderaor będzie miał sumienie to wyrzucić?
          • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:55
            każdy niestety sad
            • melancho_lia Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 08:23
              Skopiowałam na Pomocne
    • pieskuba Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:24
      Przypomnij jutro!
      • ewela345 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:44
        sofi jesteś wielka!!!
        pomyślałaś , żeby tu dać linka!
        i dzięki b0 jesteśmy już na 2 miejscu!!!
        mam nadzieje, że Nam się uda smile

ps. mnie z imienniczego forum usunęli ....
        • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 10:56
          Dagis jest wielka smile to ona w to wierzyła, że w połowie miesiąca można dołączyć do konkursu i go dzięki wysiłkowi ludzi wygrać!!! smile)

Kurcze miała chyba rację.. smile))
          • ewela345 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:00
            sofi84 napisała:

> Dagis jest wielka smile to ona w to wierzyła, że w połowie miesiąca można dołączyć
            > do konkursu i go dzięki wysiłkowi ludzi wygrać!!! smile)
            >
            > Kurcze miała chyba rację.. smile))

faktycznie masz rację
            ja na początku podchodziłam do tego sceptycznie ale później się tak wkręciłam i wierzę, że damy radę, kurcze i teraz to już się musi udać

wiem, że to kropla w morzu ale coś robić trzeba!

ps. to chyba nawet było później niż w połowie miesiąca bo jakoś chyba 20-tego
            • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:06
              Ewula robisz jeszcze więcej kiss
    • nutka07 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:19
      Kliknelam i do znajomych tez wyslalam.
      • dorcia1234 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:36
        już od jakiegoś czasu klikamy w ten link na innych forach ( na kocim i na zamkniętym )
        ważna informacja- można próbować klikać z różnych urządzeń, czasami przechodziło nawet na jednym IP
        • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:39
          słyszałam, że warto usunąć ciasteczka jak coś nie idzie
    • imasumak Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 11:58
      STrasznie oblegana to strona do klikania, bo nie mogę się na nią dostać.
    • imasumak Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 12:03
      Sofi, jest jakaś szansa, że refundację tego leku da się uzyskać? Czytałam na stronie Elizy, że w NFZ na razie rozpatrują wniosek.
      • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 12:31
        nie wiem sad(((( Eliza straciła już starszego brata sad odszedł na tą samą chorobę sad wtedy chyba nie było jeszcze lekarstwa. Ja nie wiem, jak NFZ do tego podejdzie sad wiecie, bardzo się boję, że koszt 600 000 rocznie na jedną osobę x kilkanaścioro chorujących dzieci, ocenią na zbyt wielki sad ale bądźmy dobrej myśli!!
      • woda.lekko.gazowana Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 00:57
        imasumak, z tą refundacją jest gorzej niż z ruletką - obiecują, obiecują, i nic z tego nie wynika.
        w Polsce na tę chorobę choruje jakieś 20 osób, dla nfz to chyba za mało uncertain
    • kozica111 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 12:22
      Klikajcie!
    • kawka74 Jeśli któraś szyje i ma wolną chwilę 29.03.12, 12:37
      blog.cecylkaknedelek.pl/1-cecylka/5-aktualnosci/78-uwaga-lalki-dla-elizy/78-uwaga-lalki-dla-elizy-html
    • nutka07 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 18:35
      Do gory.
      • woda.lekko.gazowana Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 22:19
        up!
        smile)
    • demonii.larua Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 22:38
      kliknięte i wrzucone do innychsmile
    • sueellen Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 29.03.12, 22:48
      Kliknełam. Jesli (tfu!) nie wygracie oddam swoją chustę na aukcję (w bardzo dobrym stanie). Prosze tylko o przypomnienie na maila gdyby post gdzieś się zgubił sueellen@gazeta.pl
    • sofi84 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 00:45
      dziewczyny mamy pierwsze miejsce!!! to teraz uciekamy przed drugim! na bank będzie nas od rana gonić!!!

kisskisskisskisskiss
      • tabakierka2 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 06:48
        klik
      • eliszka25 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 07:57
        suuuuuuuper! juz kliknelam dzis smile
        • gabi683 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 08:14
          a ja od dziś zaczynam klikać smile
      • melancho_lia Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 08:14
        Klikam z domu i z pracy smile
      • pade Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 09:42
        Nie moge kilknąć, kurczę, co mam zrobić?
        • kanga_i_roo Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 09:53
          Niektórzy operatorzy mają zbiorcze publiczne adresy IP albo ich pulę. Wtedy wystarczy, że jeśli jedna osoba w sieci zagłosuje to inni już nie mogą.

Musiałabyś spróbować z innej sieci.
          U mnie w pracy też juz ktoś kliknął i ja nie mogę, ale kliknęlam rano z domu
    • dagis.1 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 10:09
      dzieki sofi

gutek pozdrawia wink

dziekujemy za kliki!
      • ewela345 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 10:18
        ale świetnie!!
        PIERWSZE!!!
        trzeba teraz to utrzymać!
        klikamy smile
    • demonii.larua Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 10:20
      klik
      • majka_forum Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 10:23
        Klik smile
        • marlena2727 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 11:03
          smile

4x klik wink
    • helka.pentelka up 30.03.12, 10:51
      Do tej Pani, mamy chłopca, na którego od tygodnia głosujęwink

Może warto napisać do producenta chust, żeby z puli swoich gratisów promocyjnych wysupłał jeszcze dodatkową chustę na aukcję? Lub po prostu dał kasę? W końcu cała akcja tez napędziła im zdecydowanie większą klikalnośc/rozpoznawalność.

Gratuluję pomysłu i umiejętności zarażania innych dobrą ideą. Wśród moich znajomych dzięki tej akcji już znalazły się osoby, które przeznaczą 1% dla Elizy. To też ważna pomoc.
      Może jakaś emama jeszcze się nie rozliczyła i nie chce zostawić 1% na zmarnotrawienie przez urzędników?wink

• tabakierka2 Re: up 30.03.12, 11:05
        klikajcie, bo różnica między 1 a 2 miejscem jest b. mała.
        • cudko1 wkleję i tu 30.03.12, 11:37
          > kliknęłam oczywiście
          >
          > a swoja drogą, przeczytałam na stronie, że rodzina czeka na decyzję NFZ o refun
          > dacji!!!
          >
          > a niemożna by zorganizować jakiejś pikiety pod NFZ warszawskim ??
          > zawiadomić uwagę, tvn, interwencje itp. - na 200% znaleźliby się sponsorzy o il
          > e materiał pokazaliby w TV, może NFZ by się ugieło
          > ja bym na taką pikietę czy jak to zwać pojechała specjalnie

co o tym myślicie?
          • owianka Re: wkleję i tu 30.03.12, 11:55
            Deklaruję udział w pikiecie.
          • cudko1 Re: wkleję i tu 30.03.12, 12:06
            potrzeba by zgoda prezydenta na zgromadzenie, ktoś z wawy musiałby się zając organizacją, potrzebna by była zgoda rodziców na to, przy okazji można by zrobić zbiórkę pieniędzy - na to tez potrzebna zgoda o ile się orientuję, ale nie wiem jakiego urzędu

jak byłby odzew, mogłabym się poorientować co potrzebne, zadzwonić do znajomych z wawy, może byliby w stanie pomóc
          • policjawkrainieczarow Re: wkleję i tu 30.03.12, 13:23
            pospolite ruszenie typu "zawiadomic uwage" o tyle nic nie da, ze refundacja tego lekarstwa zgodnie z obecnymi przepisami jest niemozliwa. Jest jak ustawa czy inne cos, ktore decyduje, ze limit kasy na leczenie jednego czlowieka wynosi trzykrotnosc sredniej krajowej czy cos kolo tego, wiec ministerstwo musi znalezc sposob na zlamanie wlasnych przepisow. Byl artykul na ten temat ostatnio. Jedyne, co sie osiagnie, to w swietle jupiterow jakis jeden poselz drugim obieca, ze zobaczy, co sie da zrobic i tyle. Komisja ds. Choron Rzadkich, Komisja Zdrowia, minister, prezydent i wszyscy poslowie juz byli molestowani setkami lostow, w mediach tez sprawa byla i pewnie jeszcze bedzie. Podobno ostatnio "cos drgnelo", wiec moze nastapi jakas decyzja w najblizszych tygodniach, ale przez ten czas wciaz trzeba kupowac lekarstwa.
            Mozna tez pomagac inaczej - kupowac na aukcji, dac cos na aukcje, polubic strone fejsbukowo
            • policjawkrainieczarow Re: wkleję i tu 30.03.12, 13:26
              toznaczy, prosze mnei zle nie zrozumiec, kazdy pomysl jest dobry, tylko mowie, czego sie po nich mozna spodziewac - czyli predzej znajdziesiesponsor, niz ugiety NFZ pod publicznej rozróby smile
            • pablisia Re: wkleję i tu 31.03.12, 09:58
              Chusta, chustą, ale to jeden przedmiot i dużej ceny nie osiągnie. Jeśli mogę coś zasugerować. Regulaminowo nie wolno, ale wszyscy to robią, no prawie... Wystawcie cegiełkę, zdjęcie cokolwiek, w kategorii "dla dzieci- pozostałe-pozostałe", odbiór osobisty lub przesyłka e-mail. Nie każdego stać na licytację gadżetu, a 2 czy 5 zł, wpłaci więcej osób, tym bardziej, że cała akcja jest mocno nagłośniona. Myślę, że warto spróbować. To bezpieczna kategoria i Allegro takich aukcji nie usuwa. Głos oddany. Powodzeniasmile
              • agattka_84 Re: wkleję i tu 31.03.12, 12:45
                Ja też kliknęłam.

I podobnie jak poprzedniczki też polecam wrzucić na aukcje coś za 2-3-4-5 zł - jest większa szansa, że ludzie zdecydują się pomóc.
      • dagis.1 Re: up 30.03.12, 18:13
        dzieki za glosiki
        dzieki za zaangazowanie
        za kady kliczek, procencik, ze czytacie o elizie

dziekuje za swietn pomysl - na pewnio do nich napisze
    • mirszy Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 12:52
      Poszło. Powodzenia. Dodałam do ulubionych, na pewno jutro nie zapomnę smile
      • bezak25 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 13:28
        kurcze dziewczyny, a ja nie mogę kliknąć, nie wiem dlaczego - piszę z domu, więc nikt tu u nie nic nie robił na tej stronie suspicious
        Cały czas wyświetla mi się komunikat pod zdjęciem 'dziękujemy i zapraszamy jutro' nosz...
        • ewela345 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 13:43
          bezak25 napisała:

> kurcze dziewczyny, a ja nie mogę kliknąć, nie wiem dlaczego - piszę z domu, wię
          > c nikt tu u nie nic nie robił na tej stronie suspicious
          > Cały czas wyświetla mi się komunikat pod zdjęciem 'dziękujemy i zapraszamy jutr
          > o' nosz...

ja też tak miałam jednego dnia
          wstałam rano , chciałam kliknąć a tu się wyświetla na stronie 'Dziękujemy i zapraszamy jutro' i nie wiem czemu bo nikt nic nie robił tam... uncertain
          ale kolejnego dnia już było ok
          • imasumak Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 13:56
            Ja też nie mogę dzisiaj kliknąć. Co więcej sporo osób się na to skarży. Musi być jakiś błąd.
            • mond33 Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 30.03.12, 14:37
              Chętnie kliknę, nawet codziennie, niestety mam problem jak poprzednicy i nie jest to możliwe. Jakiś błąd techniczny?
    • imasumak Dzisiaj też się nie da 31.03.12, 09:35

• bezak25 Re: Dzisiaj też się nie da 31.03.12, 13:11
        no właśnie, nic się od wczoraj nie zmieniło, szkoda.
        • ewela345 Re: Dzisiaj też się nie da 31.03.12, 14:11
          a ja dzisiaj mogłam
          i klikam
          • slonko1335 Re: Dzisiaj też się nie da 31.03.12, 20:21
            ja też kliknęłam przed chwilą
            • mond33 Re: Dzisiaj też się nie da 31.03.12, 21:40
              Mnie dzisiaj też się udałosmile
              • bezak25 To ciekawe, 31.03.12, 22:57
                nie rozumiem tego, nadal nie mogę zagłosować na Elizę, a wchodząc na inne zdjęcie mogę.
                No cóż, przykro mi, bo chciałam pomóc sad
    • owianka Re: emamy pomóżcie - emamy klikamy! dla Elizy 03.04.12, 08:58
      Widzę, że chusta wyklikana! Super! Jak tam rozmowy odnośnie ewentualnej drugiej na aukcję?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka