Dodaj do ulubionych

Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy

28.08.12, 22:29
Cześ wszystkimsmile
chce zając sie robieniem kartek okolicznościowych. Ale nie wiem od czego mam zacząc,co mam pokupowac..moze ktoś zna sie w temacie??????
może ma ktos z gdańska, jaieś zbędne farby?? bo chciałabym zaczą malowac też i ściany,ale ceny w sklepie są kosmiczne a mi sie naprawde nie przelewa...
Wogóle szukam pomysłów jak jeszcze mogłabym sie wykaza artystycznie, a przy okazji zarobic na mleko czy pampersy dla maluchów...
Pewnie nie ten dział i zaraz bedzie przeniesionysmile
Obserwuj wątek
    • mojerobaczki Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 28.08.12, 23:20
      w pasmanterii kupisz różne sznureczki, wstążeczki itp poniżej 1 zł za metrsmile do tego koraliki.... klej magic 4 zł i filmiki na youtube gdzie zobaczysz jak mozna zrobic kwiatuszki z tasiemek npsmile
      • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 08:46
        Ola daj ogłoszenie wszędzie gdzie się da,że artystycznie pomalujesz pokój dziecięcy w najfantazyjniejsze wzory, co dusza zapragnie. Z doświadczenia wiem,że ludzie szukają takich ogłoszeń a i ceny są dosyć wysokie. Poza tym w jakiś salach zabaw, przedszkolach może zgłoś mailowo ofertę niedrogiego ale pięknego ozdobienia pomieszczeń. Zresztą jak masz talent to i inne pomieszczenia w mieszkaniu możesz machnąćsmile pozdrawiam

a co do kartek- na allegro są różne bardzo tanie ozdoby jak kwiatuszki, koraliki, piórka, brokaty i kleje np tu: allegro.pl/listing.php/search?category=76700&change_view=1&order=p&sg=1&string=scrapbooking
        • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 09:16
          Justyna-masz racjesmile tylko chodzi o to ze te farby malarskie są cholernie drogieuncertain najpierw musze poszukac,czy moze ktos chce sie pozbyc,mysle ze nawet zwykłych ściennych farb.

Te zestawy na allegro-supersmile
      • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 09:17
        dzięki smile dzi s na spacerku wstapie do pasmanteriismile
    • bj32 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 16:16
      Jak "nie ten dział"? Masz pomysł na dorobienie, a tu mrowie takich, co nie mają - będzie jako przykład poszukiwania rozwiązańbig_grin
      • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 21:10
        oj nie byłam pewna czy mnie nie wyrzucisztongue_out
        tak wiec jak ktoś ma pomysł na plan mojego "biznesu" proszę pisacsmilesmilesmilesmilesmile
        • atom211 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 22:20
          Bardzo fajny pomysł smile gratuluję.

Ja spróbuję z bransoletkami ...

motki muliny już mam ...

rozglądam się za koralikami.
          • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 29.08.12, 23:18
            pomysł może fajny,ale im bardziej orientuje sie w temacie,tym bardziej mysle ze nie stac mnie na to... masakra
          • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 09:02
            Dziewczyny a może kolczyki. W zeszłym roku robiłam sama- to łatwizna tylko trochę inwencji. Zainwestowałam ok.50 zł na tych parach zarobiłam z 300 zł, a wymaga mało czasu( robiłam wieczorami). Wszystko ściągłam z allegro bo tam najtaniej i wielki wybór.Jakbyście chciały to moge wam napisać co potrzeba żeby zacząćsmile Sprzedawałam po 5 zł parę a cały wyrób jenej kosztował ok 2 zł, więc czysty zysksmileA i nakładów wielkich nie potrzeba.
            • pablisia Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 09:10
              Oj z tym czystym zyskiem, to bym uważała. Pomyśl ile musiałabyś zrobić biżuterii czy kartek aby móc z tego opłacić ZUS i podatek do US. Rozważam od lat założenie DG na męża żeby sobie dorobić rękodziełem, ale jakby nie liczyć, wciąż mi się to nie opłaca. Zbyt duże koszty i musiałabym cały czas zapierdzielać żeby mieć co sprzedawać. Więc póki co sprzedaję fanty na aukcjach charytatywnych mając z tego pieniądze na leczenie i satysfakcję, że moje "dzieło" się komuś podoba.
              • bj32 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 10:32
                Pablisia, przy DG obowiązkowy jest ZUS. Skarbówka zależnie od dochodu. Ale dziewczyny tu nie mówią o zakładaniu działalności, tylko o robieniu. W sumie mogą rozdawać, a że dobrzy ludzie im w zamian coś tam...
                Albo podpiąć się pod kogoś, kto ma taką działalność.
                Byłą tu jedna taka, co arcydzieła krawieckie tak sprzedawała, ale też od momentu, kiedy "życzliwa koleżanka" podsypała ją do US i jeszcze donos podpisała moim nazwiskiembig_grin Tak z marszu nikt tego nie sprawdza.
                Zresztą własnie sprzedajesz na aukcjach, więc i tak można sobie poradzićsmile Podpowiedz może, jak to zorganizować, zamiast straszyć konkurencjęwink
                • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 10:59
                  Niekoniecznie myślałam zaraz o zakładaniu działalności- bo przy nawet najniższym zusie przy takiej konkurencji to nie da się z tego wyżyć. Chodziło mi raczej o to co napisała Blanka. Tak czy inaczej służe radą , nawet mogę którejś z dziewczyn podarować co nie co na początek bo mi zostałosmile Tylko może umawiajmy się na maile bo jak tu są takie życzliwe to nie ma bata- donos będziesmile
                • pablisia Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 13:21
                  > Zresztą własnie sprzedajesz na aukcjach, więc i tak można sobie poradzićsmile
                  Bj sprzedaję na aukcjach charytatywnych, a to zupełnie inna bajka. Do mnie nie wpływa ani złotówka, pracuję "społecznie", nie mam zwracanych żadnych kosztów, a i koszt przesyłki w 99% opłacam sama. Zarobioną kasę wydaję na potrzeby Pawła, niestety ani zakup materiałów do decou, ani koszt wysyłki paczek się na liście refundacji fundacji nie znajdują.
                  Przedmioty wykonuję więc, gdy mam nadwyżkę na koncie prywatnym, no i ćwiczę rękę, bo jak ruszę z działalnością na własną ręką, to na żadne błędy nie będę sobie mogła pozwolić.
                  Dołączyć się pod kogoś nie mam jak, nie znam po prostu takiej osoby. Rozważam oddawanie rzeczy w komis jakiejś galerii, ale póki co to też się nie kalkuluje, bo dorobię stówkę, a stracę na rok zasiłki rodzinne. Czekam aż mój Paweł dostanie rentę, wtedy już zasiłki mi automatycznie odpadną i pomyśli się jak to najkorzystniej rozwiązać.
                  Sprzedaż na Allegro swojej twórczości na własny rachunek bez działalności jest bardzo dużym ryzykiem, bo tego się nie da podpiąć pod rzecz używaną w posiadaniu przez 6 miesięcy, nietrafiony prezent itp. A od każdego przedmiotu, który został wykonany w celu odsprzedaży należy zapłacić podatek. Gdyby to był tylko podatek, dałoby się przeżyć, ale na cholerę dokładać do tego ZUSy? A US skarbowy sprawdza coraz bardziej, już nie tylko Allegro, ale inne portale typu graty z chaty itp również. Do tego stopnia, że ja trzęsę portkami gdy pozbywam się rzeczy po dzieciakach. Mam trójkę, więc to już prawie mini lumpekswink
                  • bj32 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 16:51
                    Nie znam się kompletnie, bo ie handluję niczym. Z handlu potrafię zrobić zakupysmile
                    Nie mam też orientacji, czy jest teraz wysyp kontroli i jak to wygląda, bo generalnie to jest poza moim kręgiem zainteresowań. Dlatego też dzięki za informację, która się przyda ogółowi.

Opłacalność zakładania DG akurat znam i wiem, ze w takich wypadkach się nie kalkuluje.
                    O ile się orientuję - jeśli znasz kogoś, kto ma sklep z czymśtam na allegro, to się możesz dogadać na zlecenie albo dzieło i wygląda to jakoś inaczej, ale też nie znam szczegółów.
                    Wiem, że kilka dziewczyn tu ma handel, ale to jak się same do Ciebie zgłoszą, bo ja się nie wtrącam.

Natomiast co do donosów: dlatego między innymi jest prośba, żeby na forum linków do własnych dzieł nie wklejać, to raz; przypadek był jednorazowy, to dwa. I szło o prymitywną wendettę. A że moje nazwisko? No cóż, nie mam tu samych sympatyków - zawsze to dodatkowy powód do życiabig_grin
                  • bj32 Pablisia - help. 30.08.12, 21:31
                    Wrzuciłam maila.
    • lorek08 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 17:35
      Z kolczykami radzę uważać.Teraz kosztują dosłownie grosze.
      Ja np kupiłam 200 par w licytacji i wyszło z wysyłką 15 gr za parę.W kup teraz można po złotówce kupić.
      • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 18:15
        Ja wiemsmile Dlatego myślałam raczej aby posprzedawać znajomym, sąsiadkom, koleżankom- kolegom dla koleżanek, nauczycielkom, przedszkolankomsmileBo na allegro jest tego wysyp, dlatego ja raczej wśród znajomych rozprowadzałam za darmosmile a oni mi to gratyfikowalismile
        • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 21:02
          kolczyki też ciekawe zajecie,tylko że jak na moje ambicje za mało twórczesmile ja mam talent w rysowaniu,nie wiem czy potrafiłabym to "poprzenosi" na tworzenie kolczyków....
          Kurcza,na trójmieście.pl jest jedna babeczka,ogłasza sie od paru dni z kartkami.. fajne ma te kartki, tylko ona musi miec chyba jakieś wycinarki,szablony do tego.....
          no i te ściany mnie intrygują...poczekam na jakiekolwiek pieniążki i chyba zainwestuje w białą emulsje i pare pigmentów.tylko teraz coś na próbe musze wyszuka,jakąś ścianeczkesmile
          myślałam tez o mebelkach dzieciecych,żeby malowac,ale gdzies cos kiedys wyczytałam,ze to nie jest takie proste jak sie wydaje..
          • mamamilenki2 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 09:41
            Jeśli chcesz coś bardziej twórczego , z małym nakładem finansowym , to polecam ci haft matematyczny . Jest pracochłonny ale bardzo efektowny .
            Moim zdaniem piękne kartki i zaproszenia robi ta dziewczyna ; agnieszka-scrappassion.blogspot.com/ , możesz pomyśleć o decoupage , moja znajoma zajmuje się tym i nie wyrabia z zamówieniami .
            • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 11:44
              haftowac raczej nie potrafiesmilesmilesmile
              ale decoupage to super sprawasmile mogłabyśmi na priv napisac-moze znajoma udzieli informacji dla potencjalnej konkurencjismile-co potzrebowałabym na start,jakie farby,pędzle...
              • mamamilenki2 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 15:31
                Będę się z nią widziała dopiero w przyszłym tygodniu , ale w internecie jest pełno filmików z instrukcjami , są blogi , jak np.ten : asket.blox.pl/html , www.smolny.pl/ . Z tego co wiem , to preparaty do spękań są dosyć drogie a rodzajów spękań chyba ponad 10 , ale chusteczki są tanie i na pewno wystarczy na początek opanować dwa - trzy sposoby , a potem próbować więcej . A to są dzieła właśnie mojej koleżanki : www.dropbox.com/sh/8hcdl1ap1whomon/VRo5kb9ZgD .
                • agpagp Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 14:13
                  no niestety muszę ostudzić trochę zapał bo decoupage nie jest najtańsze.
                  Na początek nawet gdybyś zdobiła tylko rzeczy które masz w domu i nie są potrzebne ( butelki , pojedyncze kieliszki, jakieś pudełka) to trzeba zainwestować w klej ( mały ok 15 zł ) lakier ( nie opłaca się małego lepiej duży ze sklepu budowlanego ok 30 zł ) farby ( koszt przeróżny w zależności od firmy i pojemności ) , wspomniany krak czyli preparat do spękań jednoskładnikowych ok 17 zł dwuskładnikowe ok 20 zł ( nie ma więcej spękań). Do tego serwetki które lepiej kupować na sztuki od 60gr nawet do 2 zł za sztukę. Pędzle ( niestety takie dziecięce od akwareli czy do szkoły się nie nadają bo gubią włosie ) jednak zdecydowanie częściej używa się specjalnych gąbek ( można je początkowo zastąpić zwykłą kuchenną ) a co jak będzie się chciało bardziej profesjonalnie? Konturówki , złocenia, specjalne preparaty... mnie też ktoś powiedział ze na początek wystarczy 100 zł uncertain niestety to nie była prawda.
          • aniaj21 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 01.09.12, 09:41
            ola powiem ci tak co do kartek jeśli nie masz nic do nich to troszkę drogi interes ale tez nie zawsze z własnego doświadczenia wiem ze i bez sprzętu zrobisz na allegro możesz kupić gotowe szablony plus inne małe pierdołki do kartek łącznie z napisami. wystarczy ze ponaklejasz na kartkę według własnego pomysłu ale i tu zaczynają sie koszty - nie wszystko przykleisz zwykłym klejem niektóre rzeczy przykleisz tylko klejem na gorąco uncertain ja miałam o tyle dobrze ze robiłam chałupniczo kiedyś i firma mi wypożyczyła sprzęt za darmo, robiłam kartki w hurtowych ilościach do nich i małych ilościach ale już z własnego wzoru do siebie. jak chcesz coś więcej dopytać napisz do mnie na pocztę gazetową smile

• atom211 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 21:01
      Ta dziewczyna to ma talent !

ogloszenia.trojmiasto.pl/zamienie/kartki-okolicznosciowepodziekowaniapamiatki-ogl5444376.html
      Ja pozostanę przy swoich bransoletkach smile Jeżeli się sprawdzę pomyślę nad innymi częściami biżuterii smile
      • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 21:30
        też tak myślę. Tylko zauważcie-może sie myle,ale wydaje mi sie właśnie,że ona korzysta ze specjalnych wycinarek..ale kartki przepięknesmile
        chyba napisze maila do niej, moze mi podpowie co mam kupic tak na start. Są na allegro zestawy, ale to zestawy tematyczne. No i wogóle to myślałam robic kartki tak zupełnie ręcznie, bez żadnych gotowych form, bo mnie nie stac na takie wydatki sad
    • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 21:33
      no i kurcze- nie mam drukarki.....żeby drukowac te napisy.
      no chyba ze z Aurinko pogadam,moze by mi pomogła.. choc chyba jej nie widuje ostatnio na forum, a numeru do niej nie mam bo był na mojej starej karcie uncertain
      • aurinko Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 22:57
        Ola, jestem jestem tylko telefon w którym miałam Twój nr mam w naprawie, podrukować mogę czarne i w kolorze, jakby co to pisz bezpośrednio na maila, nawet jak mnie nigdzie nie ma (na maila najwyżej odpowiem po kilku dniach ale zawsze odpowiem).
        • mamba30 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 07:35
          i do mnie się też nie odzywasz, a ja zmieniłam aparat i nie mam do Ciebie telefonu.
      • miedzymorze Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 23:12
        Hm, może to co piszę to jakieś oczywistości, ale chciałam wtrącić swoje 3 grosze smile
        Do robienia samodzielnie kartek mozna wg mnie podejść na dwa sposoby:
        1. (droższy) nakupować specjalnych papierów, wycinarek, nożyczek, ozdóbek i z tego tworzyć kartki (zazwyczaj) w tonacji słodko--pastelowej lub też

2. pójśc w stronę wykorzystywania różnych papierniczych resztek domowych - zamiast drukować napis - wyciąć literki z gazety/magazynu/starego podręcznika/opakowań, koraliki zrobić z papieru itp itd. Tu raczej można celować w kartki hm, kolażowo-jajcarsko-recyklingowe, ale taki styl też ma swoich amatorów. Chodzi mi o myslenie bardziej w tę stronę:zycierzeczy.pl/monroe-z-guzikow.html
        niż w tę:
        tnij.org/ry2g
        pozdrawiam i życzę wielu inspiracji wink

mi
        • miedzymorze Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 23:26
          Piszę dalej bo mnie wena naszła:
          -możesz pozbierać i ususzyć na płasko w grubek książce kwiaty, liśćie itp
          - wyklejać z ryżu, kaszy itd
          - poeksperymentować z wycinankami (wpisz w google paperart i pooglądaj obrazki)
          - 'wyszywać' kartki resztkami nici i wełny na tekturkach
          - spróbować wyplatanek papierowych: www.minieco.co.uk/geeky-weaves/

jak mi jeszcze coś wpadnie do głowy to podrzucę wink

pozdr,
          mi
          • ola.gda Aurinko 30.08.12, 23:52
            Cześ Elusmile no właśnie ja też nie mam telefonu, a chciałam ostatnio sie z toba kontaktowac na jakies spotkanie,gdybys była u mamy, bo moje juz stęsknionewink jak wysyłam do Ciebie wiadomosci to mi jakis błąd wyskakujeuncertain
        • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 30.08.12, 23:55
          miedzymorze- bede kombinowac, ale liście czy kwiaty przesuszone moim zdaniem nie beda miały trwałości..Ale dzięki za pomysły-oby takich więcejsmile
          Najtańszym kosztem, ale zrealizuje swój plan i poniekąd marzenie,żeby udzielac się w czymś,co najlepiej potrafiesmile
          • payuta Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 08:23
            Olk,Olka smile Nie kombinuj,tylko rob!!
            Na poczatek to ci wystarczy klej i nozyczki i pare fajnych pomyslow.Sama piszesz ze umiesz rysowc.Moze zrob se 2-3 kartki z rysunkiem???? Mozesz np,jesli umiesz ......ze zdjecia na kartke facjate solenizanta narysowac i dokleic mu wasy???? Kase ze sprzedazy po malu inwestuj w dalsze przybory.Masz zdolnosci.....pakuj prezenty.
            Moje 2 przyklady:
            Prezent zapakowalam w szary papier,owinelam najzwyklejszym szarym sznurkiem,tak jak dawno temu sie pakowalo.Napisalam ladnie adres,nakleilam stare znaczki....i juz.I naprawde zarobilam na tym €2,50 smile
            Moj wtedy trzy letni sasiad,mial urodziny.Szal na piratow.Karton po bucikach,mialam szczescie byl czarny.Na wieczko z papieru porobilam:palmy ,statek piracki,flage,skrzynie skarbow.Bialy papier poopalalam zapalniczka porobilam “droge do skarbu“.I juz.Dziecko od dwoch lat trzyma tam swoje skarby smile Czasem mu musze palme dokleic,ale co tam smile.Flaszke wina,w szry papier,na to doklejasz krawat.... i za to tez grosik wpadl.Popytaj po znajomych,moze od tego zaczniesz,a pozniej po malu,po malu.Ja tak zaczelam i juz prawie miejsca mi brak na szpargaly tongue_out
            • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 08:47
              Suche kwiatki będą trwałe jak je popryskasz albo lakierem do włosów albo lakierem bezbarwnym do paznokci. Dziewczyny mają rację -nie trzeba iść w słodkie desenie ale np. styl eko jest modny lub czarno-biały.
    • lorek08 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 11:12
      A może pomyśl nad bukietami z pieluszek itp?Na allegro ładnie schodzą smile
      Kilka pieluszek,wstążek i dodatków i wygląda fajnie i kosztuje z 60-80 złotych.
      • slonko1335 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 15:02
        U nas cieszą sie zkolei wzięciem bukiety ze słodyczy, z cukierków, lizaków, gumiaków. Pani w sklepiku robi cuda i sporo ludzi toto kupuje jako fajne dodatki do prezentów.
        www.podarunkownia.pl/dla_dziecka/bukiety/bukiet_z_cukierkow_bravo,p2055028034
        www.podarunkownia.pl/dla_dziecka/drzewka_z_cukierkow/drzewko_z_cukierkow_zozole,p336667044
        • justyna198515 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 17:32
          Też świetny pomysł- taki sizalowy rożek kosztuje 2 zł, kg cukierków ok.10 zł, a jest tego trochę, więc opłaca się chyba najbardziej. A i roboty nie ma aż tak dużosmile
        • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:05
          fajnesmile tylko czym sie spina w całośc takie cukiereczki..
          • atojaxxl bukiety z cukierków i drzewka 06.09.12, 09:39
            Cukierki wpina się w gąbkę florystyczną przy pomocy drucików również florystycznych miękkich - na jednym końcu okręcasz papierek drucikiem i wbijasz w gąbkę albo w kulę gąbkową do suchych kompozycji
    • anetchen2306 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 20:57
      Wejdz tutaj:
      pinterest.com/search/?q=quilling
      W De modne sa obecnie rozne obrazy w tej technice, kartki, obrazy z monogramami (np. do powieszenia na drzwiach, w korytarzu, przy wejsciu do domu/mieszkania).
      Na stronach pinterestowych znajdziesz mase pomyslow, podzielone na kategorie. Prawdziwa kopalnia! Sama ostatnio robilam sobie dwa obrazki z quillingu. Jak znajomi przychodza i widza to zawsze pytaja, gdzie kupilam takie oryginalne cuda ...
      • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:08
        anetchen-rewelacja!smile

kurcze,tyle super pomysłówsmile teraz musze tylko poszperac co pokupowac na start- guziczki,kolariki itp smile zbierałabym grosz do grosza i wtedy zainwestowała w sprzety profesjonalnesmile
        • pitahaya1 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:22
          Jakie guziki? Jakieś konkretne mają być?
          Jak chcesz to mogę zastukać do krawcowych i pogrzebać w resztkach. Albo sama zajrzyj do pracowni krawieckich. U mnie ścinków są całe kosze. Kobiety za darmo pozbywają się końcówek.
          • anetchen2306 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:34
            Z guzikow mozna stworzyc takie cudo (moja corka dostala cos podobnego, z inna literka na chrzciny):
            http://img819.imageshack.us/img819/2135/97460779405587856rolycw.jpg

Uploaded with ImageShack.us
            • pitahaya1 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:43
              Cudnesmile
              W razie czego trochę guzików mam. Może nie kilogram ale odrobinę mogę podesłać.
        • anetchen2306 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:24
          Do quillingu mozna z powodzeniem uzyc ... kolorowego papieru do kserowania big_grin Sama tak robie. A jako "nawijaczki" uzywam patykow drewnianych do szaszlykow (sa w roznej grubosci). Widzialam tez cudenka robione z ... papieru gazetowego wink
          A widzialas te monogramy-obrazki (niezapomniany podarunek na chrzciny!) z dopasowanych tonacja kolorow guziczkow?
          • ola.gda Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 21:53
            No nie widziałam.

Jeśli guziczki nie potzrebne baardzo proszesmile
            u
            • pitahaya1 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 22:04
              To prześlij mi adres na skrzynkę. Przejrzę i wyślę. Rozumiem, ze za ścinkami nie biegać?
      • slonko1335 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 31.08.12, 22:41
        o rany-przepiękne to jest. Możesz wkleić to coś o czym piszesz niżej z guziczków na chrzciny? bo nie mogę znaleźć...
        • anetchen2306 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 01.09.12, 12:25
          ... zobacz moj post wyzej wink Gdzies jest wiecej takich przykladow, na stronach pinterest, ale jakos teraz nie moge znalezc. Te jedna fotke zostawilam sobie na wzor a reszty sie nie moge teraz na szybko doszukac. Baly literki na rozowym tle, na blekitnym i jakies paski nawet tez widzialam. Takie zwyczajne proste, w bialej ramce (mozna pomalowac zwykla ramke do zdjec, ja swoje tez przeszlifowalam i nowyl akier polozylam) a takie piekne w swej prostocie ...
          • agus-ka Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 01.09.12, 23:02
            Sporo było mowy o wycinarkach. Może na początek by wystarczyly dziurkacze. W jednym z przykładów widzialam misie, one chyba są robione dziurkaczami. W przedszkolu u mojej corki takie mają w różnych ksztaltach. My w markecie kupilyśmy w gwiazdki i kwiatki. Koszt ok 5 zł z tego co pamiętam.
            Nie wiem czy to dobry pomysł, ale podrzucam, bo może się przyda.
          • slonko1335 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 10:59
            Fajne, bardzo. Szukam inspiracji na prezent dla nowonarodzonej kuzyneczki który chcemy zrobić z córką. Mam co prawda dwie lewe ręce ale nie wygląda to skomplikowanie a efekt super.
            • anetchen2306 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 11:15
              Gdy urodzila nam sie w rodzinie dziewczynka, robilam dla niej cos takiego (zamiast pakowac):

http://img23.imageshack.us/img23/4743/048er.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tylko, ze trzeba troche zainwestowac sad
              • slonko1335 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 14:06
                Mam ograniczenia bardziej wielkościowe, bo muszę to wysłać za granicę. Póki co kupiłam kilka drobiazgów ale chciałam dołożyć właśnie coś nie ze sklepu do przesyłki i wielkość obrazka jest bardziej ok .
    • lorek08 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 01.09.12, 00:00
      Nie wiem czy to dobry pomysł czy nie ale nikt nie sprzedaje(nie widziałam) zawieszek z pierwszą literą imienia,które są wykonane szydełkiem big_grin
      • babcia_marysia Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 18:32
        zajrzyj tutaj , może coś ci się przyda
        www.artimeno.pl/
        • babcia_marysia Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 18:42
          i tu kolejne
          swiatpasji.pl/kreatywny/quilling/
          www.youtube.com/watch?v=uQ9DOF7zdGg
          quillingowo.blox.pl/html
          uroczystechwile.blogspot.com/2012/03/moj-pierwszy-quilling-krok-po-kroku.html
          • babcia_marysia Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 02.09.12, 19:17
            sklep-scrappasja.blogspot.com/2009/12/11111111.html
    • atojaxxl Dorzucę swoje dwa grosze 06.09.12, 09:32
      Ja uwielbiam robić kartki techniką iris folding. Tu naprawdę nie trzeba cudów: sposób wykonania i szablony ściągniesz z internetu, do pracy wykorzystasz nawet resztki papierów kolorowych, kawałki kartonów, papierów rysunkowych, ciekawe fragmenty ulotek i gazetek promocyjnych.
      Rewelacyjne rzeczy wychodzą przy użyciu kolorowego papieru metalizowanego krepowanego (mały zeszyt 4 zł, większy 7 z groszami). Mogę Ci przesłać namiary na wzory i kilka przykładów prac na maila. Może być na gazetowy ?
      Jeśli chodzi o guziki to ja kupowałam po prostu w seconhandzie - właściciel odcinał wszelakie guziki od rzeczy, których nie sprzedał i kupowało się garściami za złotówkę smile - ile zmieściłam w dwie garście to było moje smile
      W sklepie typu "flohmark" w moim mieście kupiłam niemieckie dziurkacze ze świątecznymi wzorami, po 2 zł sztuka - za podobne w sklepie plastycznym musiałabym zapłacić 8 - 16 zł.
      Powinnaś jednak zdecydować się, w jakim kierunku chcesz iść, na razie entuzjastycznie reagujesz na wszelkie pomysły. Wybieraj takie, które tanim kosztem pozwolą Ci zrobić ładne i ciekawe rzeczy. Kartek teraz jest po prostu potop i naprawdę trzeba się starać, żeby zrobić coś oryginalnego. I znależć nabywcę. Pozdrawiam serdecznie
      • ola.gda Re: Dorzucę swoje dwa grosze 06.09.12, 12:49
        atojaxxl-masz racje, tego jest masa... ale mysle ze i te techniki mozna łączycsmile

tak czy inaczej jak tylko nadarzy mi sie okazja bede chciala isc w kierunku malowania sciansmile
        • buzka25 Re: Dorzucę swoje dwa grosze 13.09.12, 14:23
          ja obecnie chce dorobic sobie ozodbami świątecznymi, juz rozpoczełam produkcje na Boze narodzeniewink, w polowie pazdziernika-stroiki na groby, ciekawe czy cos uda mi sie sprzedac., bo to roznie bywa.
          • justyna198515 Re: Dorzucę swoje dwa grosze 13.09.12, 15:14
            Ja co roku mam plan na 1 listopada- stroiki na groby ale co roku nic mi z tego nie wychodzismile
    • michal.sawczuk [...] 24.11.17, 14:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • penelopa40 Re: Chce robic kartki okolicznościowe-pomocy 27.11.17, 09:51
        skoro są darmowe to po co jest na tej stronie CENNIK ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka