pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 19:55 deklarowana przeze mnie paczka została właśnie wysłana. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 20:35 A moja paczka już doszła?daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 20:53 No właśnie miałam pisać. To jedyna paczka z tych wysłanych tak dawno która nie doszła. Masz numer nadania ? poszla jako ekonomiczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 20:55 Jako ekonomiczna ale wysłana w sobotę w urzędzie pocztowym więc pewnie wyszła w poniedziałek,daj znać jak dojdzie żebym się nie martwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 20:56 przepraszam w oddziale pocztowym. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 06.12.12, 21:07 Jasne dam znać jak tylko przyjdzie. Ekonomiczna idzie dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Marzenam32 07.12.12, 15:29 Serdecznie podziękowania od całej rodziny. Paczuszka oczywiście doszła. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 01:16 Nadal poszukuję ubrać dla Maxa rozmiar 134/140 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 14:00 Witam Prosze podaj co jeszcze potrebujesz dla chlopca 134-140?? Mam podkoszulki, majtki, spodnie bluzki, bluzy, mozliwe ze znalazlabym skarpetki. W ilosci po pare sztuk. Generalnie ubior, mozliwe ze tez kurtki. Minus nie zdarze juz odswie, mogloby do jutra rana nie wyschnac. i poprosilabym moze ktos pokryl by wysylke, ..po chorobie mam ogromna dziure....a konca chorobka nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 14:03 buty pewnie te tylko podaj mi romiary -paczke musze nadac jutro bo potem nie bedzie szansy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 14:34 Hey ! Dla chłopca konkretnie dla Maxymiliana do tej pory poszedł bodajże sweterek i t-shirt i nic więcej. Potrzebne buty rozmiar 32 zimowe (ale tu już ktoś coś mi deklarował muszę sprawdzić pocztę), kurtkę (też ktoś mi pisał) więc to wymaga sprawdzenia. Co do reszty ubrań to potrzebne generalnie wszystko w szczególności spodnie (dresy, jeansy, ewentualnie jakieś ocipelane na szelkach) bo chłopak nie ma w czym zbytnio chodzić, może z 2 bluzy,swetr 2- 3 bluzki z długim, jakaś koszula do szkoły, buty sportowe do szkoły, koszulki kr rękaw, podkoszulki. W dalszej kolejności kurtka na wiosnę. Jednak najważniejsze są spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 17:51 Zimowe buty chyba beda musze sprawdzic, kurtka wiosenno-jesienna moze troche wieksza. Ale to spokojnie ma czas uroslac do wiosny. Podaj adres, I jeszcze raz czy ktos moze pokryc koszty wysylki?? Jakies 20zl bo posle kurierem, wychodzi taniej niz poczta. Dla starszego spr moze jakies koszulki. ef="5stonesfilm.com/rodger/?page_id=4" target="_blank">1% dla Rodgera na rehabilitacje i leczenie </a> Integrujące Stowarzyszenie Jeden Świat im. prof. Zbigniewa Religi KRS 0000144665. Konieczne w dopiski informacje uzupelniajace- cel szczegolowy 1%- dla RODGER ZYRO Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują. /Henry David Thoreau/ Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 12:21 hej, wysłałam na gazetowy maila w sprawie kosztów przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 16:42 Forum "Mamy niecałodobowe" (mond33, agas- 30) przygotowało wspólnie paczkę dla mamy dzieci. W paczce znajduje się chemia: - proszek do prania - płyn do płukania tkanin - komplet mydeł różanych - komplet ściereczek z mikrofibry - świąteczne świeczki - świąteczny stroik na stół - zabawki dla maluchów (książeczki, sorter, kostka sensoryczna, pozytywka, klocki, inne) - aniołek na szczęście dla całej rodziny Paczka zostanie nadana w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 17:55 Proszę napisz do monikaob2 na prv widziałam że ona się wsześniej deklarowała że pokryje koszty . Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 18:32 trixii napisała: > Proszę napisz do monikaob2 na prv widziałam że ona się wsześniej deklarowała że > pokryje koszty . Ja? Ja wyślę na swój koszt, druga osoba też na swój. Jeśli to do mnie było Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 18:35 No i zrobilo się zamieszanie. Mond nie to nie do ciebie było. Ktos o tym nicku wcześniej się deklarował ze pokryje koszty Poza tym może się znajdzie ktos kto zechce pokryć koszty. Ja niestety już jestem tak spłukana że szok Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 20:12 hey dziewczyny może znajdzie się ktos kto sfinansuje wysyłkę ubrań dla Maxa ? to dość pilne jest Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.12.12, 20:45 Sprawa wygląda tak że przez dlugi okres czasu szukalam ubranek dla Maxa bo z nim bylo najgozej teraz znalazal się osoba ktora takie ubrania ma ale nie na wysylke. Jezeli ktos by chcial pomoc w nadaniu tej przesylki prosze o kontakt na prv. Wysyłka z tego co wiem może nastepić tylko jutro ponieważ osoba która się zadeklarowała wyjeżdza a dostęp do neta będzie miala tylko dzisiaj. Posiadam numer telefonu do tej osob jak by ktos chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 12:16 ja mogęe wysłać 20 zł na pokrycie przesyłki dla Maksa Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 12:19 Pysia paczka dla maxa została już dzisiaj nadana. Jednak proszę zerknij na drugi moj topik. Dzisiaj dziewczyna pisala do mnie na maila w tamtej sprawie i pytała własnie czy ktos by nie pokrył kosztów. Daj znac na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 13:51 Ok Trixii coś namieszała albp zapomniała dopisać. Tak więc proszę sie nie obrażać - która to Pani Eliza z Ustronia ? bo już nie ogarniam od kogo przyszła ta paczka - wybaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
spring-2 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 17:44 Jutro wysyłam: dla Adriana - 3 bluzy - kurtka wiatrówka - 5 par spodni (nie jestem pewna, czy wszystkie będą pasować) - 2 koszulki dla Maxa - spodnie - 3 bluzy - 2 koszule - 2 czapki dla rodziny - obrus świąteczny - 2 ręczniki - pampersy 62szt. - 2 paczki chusteczek nawilżonych - zabawki (puzzle, lalka) - słodycze (czekolady, gwiazdory, wafle, pierniki, ptasie mleczko, nutella, delicje) - 3 herbaty - 4 kaszki Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.12.12, 23:43 Pilnie potrzebne: buty zimowe rozmiar 43 dla Adriana buty sportowe (na wf) rozmiar 43 buty zimowe dla Maxa rozmiar 32 buty sportowe rozmiar 32 dla maxa buty sportowe rozmiar 34 dla Nikoli Odpowiedz Link Zgłoś
spring-2 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 07:05 Mam buty zimowe dla Maxa. Co prawda jest to rozmiar 32, ale wypadają większe. Dorzucę do paczki i dziś będą wysłane. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 09:14 A co z antykoncepcją? Może oprócz (niewątpliwie potrzebnych) ciuszków i środków do pielęgnacji niemowlaka złożyłybyśmy się (mogę na ten konkretny cel wpłacić 50 zł - nie żartuję) na wkładką antykoncepcyjną dla Pani i wizytę w tym celu u lekarza (gdzieś w jej okolicy)? Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 10:07 Czy to tylko ja mam wrażenie że we wszystkich wątkach dotyczących wielodzietności pojawia się ten sam komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 13:13 trixii napisała: > Czy to tylko ja mam wrażenie że we wszystkich wątkach dotyczących wielodziet > ności pojawia się ten sam komentarz? A nie jest trafny? Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 15:26 Może i jest. Ja bronić nikogo nie będę ale co do skuteczności trwałych środków antykoncpecji to bym miała pewne ale. Jaka antykoncepcja daje 100% skuteczności ? . Poza tym w tym topiku ja głównie proszę o pomoc dla dzieci a nie dla rodziców chodz Magda jest bardzo rzyczliwą kobietą. A dzieci nie są wcale winne poczynań rodziców i czy właśnie to że pochodzą z rodzin wielodzietnych dyskwalifikuje je pod względem pomocy w sparcia? chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 16:08 Buty zimowe Max powinien dzis otrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 16:14 Lepsza skuteczność 95% (tyle albo więcej daje wkładka) niż 80% prawdopodobieństwo zajścia w kolejną ciążę przez niestosowanie żadnej. Ile Was miłe Panie kosztuje to nieszczęsne niemowlę ( i datki na pozostałe dzieci, wszak nie gorsze od niemowlaka) , a ile by kosztowała wkładka starczająca na 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 16:35 Ale to czy mama dzieci zdecyduję się na wkładkę lub to czy będą używać gumek czy też nie lub to czy mama będzie łykać tabletki czy też nie nie zmienia faktu iż były są i będą dzieci czyż nie ? Więc nie widzę sensu drążenia tematu o antykoncepcji bo to czasu nie cofnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 16:45 Ale może zapobiec jeszcze większej biedzie niż jest w przyszłości bo każde kolejne dziecko kosztuje. Co Wy tak (na tym forum) boicie się antykoncepcji? Przecież to nie forum katolickie i nie proponuję aborcji czy sterylizacji (które są w Polsce zakazane) tylko legalne środki typu wkładka. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 16:53 Ale ja nigdzie nie napisałam że jestem przeciwko antykoncepcji. Masz w 100% rację w tym co piszesz. Z tym że ja się bardziej skupiłam na pomocy dla dzieciaków które są a nie na gdybaniu co by było gdyby ... Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Ubrań już nie potrzeba 11.12.12, 17:03 Ubrań już na dzień dzisiejszy nie potrzeba (o ile wszystkie zadeklarowane przesyłki wyjdą). Na ta chwile potrzebne: buty zimowe i jakieś sportowe dla Adriana tanisówki/trampki dla Nikoli/Maxa Mleka modyfikowanego oraz kaszek rodzina trochę dostała ale biorąc pod uwagę jak to szybko schodzi co jakiś czas pewnie będę tutaj przypominac. Ewentualnie przydałoby się jeszcze kilka 2,3 ręczniki oraz jedna zmiana pościeli i prześcieradła z 2 szt. Będę na bieżąco informować. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 20:34 To błąd, bo oprócz pomocy tymczasowej należy myśleć o przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 20:40 Myśleć owszem myślę ale o dzieciach o tym żeby miały co ubrać, żeby nie było im zimno a nie o tym czy matka dzieci zafunduje sobie jeszcze jedno dziecko czy nie. Tym bardziej, że śmiem wątpić w to, że miałaby na to odwagę. Także prosze nie róbmy z tego wątku spamu na temat brzucha i przyszłych domniemanych ciąż w tej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_35 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 12.12.12, 10:40 hej, dzisiaj powinna dotrzeć ode mnie paczka z pampersami i zywnoscią dla najmłodszej dziewczynki. Prośba o potwierdzenie jak dotrze do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 21:02 gazeta_mi_placi napisała: > A co z antykoncepcją? No stosuj, stosuj jak najbardziej, bo inaczej nic tylko współczuć twoim dzieciom. Poza tym się powtarzasz i staje się to nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 11.12.12, 21:07 Zadeklarowana wyżej paczka: > Forum "Mamy niecałodobowe" (mond33, agas- 30) przygotowało wspólnie paczkę dla > mamy dzieci. W paczce znajduje się chemia: > - proszek do prania > - płyn do płukania tkanin > - komplet mydeł różanych > - świąteczne świeczki > - świąteczny stroik na stół > - zabawki dla maluchów (kostka sensoryczna, pozytywka, klocki, inne) > - aniołek na szczęście dla całej rodziny została dziś wysłana. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 12.12.12, 10:36 Dziewczyny jesteście boskie ! Prośba nie szykujcie już ubrań bo jest już full (dzieci mają wszystko co jest możliwe do ubrania wliczyłam w to oczywiście paczki zadeklarowane które mają jeszcze wyjść także prośba by wysłać te paczki a potem z ubrnkami już stop) . Tutaj potrzebne rzeczy to mleko modyfikowane, kaszki pampersy bo to schodzi na bierząco. Jak się coś zmieni będę Wołać. Ewentualnie forum.gazeta.pl/forum/w,615,141027755,141027755,Kolejna_rodzina_wielodzietna_prosba_o_pomoc.html tutaj potrzebuje ubranek i innych rzeczy, żywności itd... Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 13.12.12, 22:42 W poniedziałek zostanie wysłane: herbatka kaszka i kleik pościel butelka 3 bluzki dla chłopaka(dla najstarszego chłopaka) 2 ręczniki 2 pieluchy flanelowe śliniak łyżeczki 3 słoiczki krem na zimę opaska na rękę(dla starszej) Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Trixii paczka doszła????? 14.12.12, 20:17 No to super bo już się martwiłam Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Potrzebne buty dla Adriana 14.12.12, 21:01 Nadal potrzebne buty zimowe dla najstarszego chłopca .. Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Potrzebne buty dla Adriana 15.12.12, 22:44 Hej, a nie wiesz czy moja dotarła już? W sumie może być dłuższy czas przekazu, bo święta za pasem, a wysłałam ekonomicznym. Mam nadzieję, że dojdzie na święta. Daj znać, chyba, że mama oddzwoni jak dojdzie jak poprzednim razem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Paczka 15.12.12, 22:50 Hey Madzie wyłączyli telefon. Ale z tego co wiem Twoja paczka dotarła. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii ubrania 17.12.12, 11:24 Buty dla Adriana mamy !. Tak więc dla nich na chwile obecną potrzebne tylko i wyłącznie większe ubrania dla sandry to jest 116-112, oraz dla Wiktori na 86 Max na 140 Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: Paczka 17.12.12, 11:27 trixii napisała: > Mond a Ty czasem sprawdzasz pocztę ? P Tak, tylko potrafię się czasem zakopać w necie i nie reaguję natychmiast Odpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Paczka 21.12.12, 10:03 Paczka a następującymi rzeczami została wysłana: herbatka dla Wiktorii kaszka i kleik pościel do łóżeczka nowa butelka 3 bluzki dla chłopaka(najstarszego) 2 ręczniki 2 pieluchy flanelowe śliniak łyżeczki dla Wiktorii 3 słoiczki dla Wiktorii krem na zimę dla Wiktorii opaska na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Nowa kuchenka gazowa ! 21.12.12, 23:33 Chciałabym bardzo podziękować usi432 za nową kuchenkę gazową z elektrycznym piekarnikiem, oraz za opłaty rachunków. Jest Pani niesamowita ! Przypominam Magda w chwili obecnej ma kuchenkę gazową w której działa jeden palnik oraz nie działa piekarnik od lat. Ponadto Magda ma wyłączony telefon z powodu nie opłacenia rachunku. teraz to już tylko rodzinie do szczęścia brakuje lodówki i wyremontowanego poddasza!@. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Uwaga Magda w telewizji :) 21.12.12, 23:35 Magda zdecydowała się reprezentować obdarowanych w telewizji na polsacie. Nie znam konkretnej daty emisji. Za to wiem że będą kręcić w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Nowa kuchenka gazowa ! 21.12.12, 23:37 Nowy sprzęt został zamówiony dzisiaj. Dotrze pewnie po świętach. Dziękuję w imieniu tej rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Nowa kuchenka gazowa ! 22.12.12, 09:20 To jak się dowiesz kiedy ta transmisja to daj znać Magda na pewno zostanie poinformowana kiedy to puszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Polsat Wydarzenia w roli głównej Magda ! 23.12.12, 18:09 Tak więc dostałam informację. Transmisja będzie w pierwszy lub drugi dzien świąt w wydarzeniach na polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii kuchenka gazowo - elektryczna 29.12.12, 19:27 Dzisiaj rodzina otrzymała nową kuchenkę gazowo-elektryczną (której tak bardzo potrzebowali) od Pani Urszuli. Bardzo dziekuję w ich imieniu. Poza tym jestem w trakcie przygotowywania paczki z rzeczy które otrzymałam od doti11 oraz od spring ponieważ jak mowilam chciałam te ubrania i inne rzeczy rozdzielić na kilka rodzin i tak też się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
joa261 Re: kuchenka gazowo - elektryczna 29.12.12, 22:13 A ja potwierdzam, że Trixi sprawiedliwie obdzieliła ubrankami nawet moich podopiecznych. Nie wiem , które z ubranek trafiły akurat do mnie. Ale dzieci bardzo szczęśliwe i zadowolone. Dzięki Trixi za kawał dobrej roboty. Pomóżmy Kamilkowi odnaleźć swój świat..... Podziel się swym 1% podatku na leczenie autyzmu u mojego siostrzeńca. Numer KRS:0000037904,KONIECZNIE z dopiskiem: 8544 - Kamil Jędrach Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Pilne potrzeby 05.01.13, 11:10 Witam wszystkich w nowym roku No to do rzeczy. Sytuacja wygląda tak iż Magda w tym miesiącu ma do zapłacenia bardzo duży rachunek za prąd (dzięki Pani Urszuli jest on już mniejszy za co dziękujemy) jednak jak na warunki finansowe nadal to ogromna kwota która niestety ale zapłacić muszą bo odetną im prąd. Tak więc po opłaceniu tego rachunku rodzina nie będzie miała na jedzenie. Stąd też prośba do was dziewczyny bardzo pilnie potrzebny prowiant typu ryż, makaron, kasza zresztą co ja wam będę pisać wszystko co da się wysłać. Ponadto wyżywienie dla najmłodszej tj. mleko, kaszki, ewentualnie jakieś deserki. Pytałyście o ubrania. Rodzina generalnie ubrań dostała bardzo dużo. Jednak jeżeli komuś zalegają np buty sportowe trampki, tankisówki przydałyby się Nikoli i Maxymilianowi, dres chłopięcy na 140 cm dla Maxa, podkoszulki dla Sandry, Nikoli, Maxa. Będę informować o postępach. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilne potrzeby - żywność 05.01.13, 14:01 Tak sobie myślałam jakby to zorganizować i jest kilka opcji 1. Każda która ma ochotę wesprzeć tę rodzinę wysyła we własnym zakresie to co uważa za słuszne i to co chce (tym samym sama płaci za kuriera) 2. Zbieramy pieniążki i robimy zakupy w jednym ze sklepów internetowych 3. Zbieramy pieniążki i przekazujemy je do osoby która mieszka najbliżej i która by się podjęła zrobienia takich zakupów. Moje osobiste zdanie jest takie że najtańszą opcją jest punkt 2 i 3. Czy ktoś z was korzystał z takiego sklepu ? Bo jakoś nie mogę znaleść żadnego który by dostarczał do tej miejscowości ;/ Dostałam też zapytanie dotyczące rachunku za prąd tak więc rachunek ten opiewa na kwotę około 650 zł Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Pilnie potrzebna żywność ! 05.01.13, 15:13 W przyszłym tygodniu będę wysyłała paczkę z ubrankami dla dzieci dołożę coś z wyżywienia. Dziewczyny jak by któraś się zdecydowała na wysyłkę jakiejś żywności to najtaniej teraz wychodzi przez sendit do 30 kg za 16 zł. Więc tej żywności można naprawdę napchać w jedną paczkę. Zawsze można się złożyć i wysłać jedną wielką paczkę niż kilka małych i płacić za każdym razem za kuriera. co do żywności to prosiłyście do mnie na maila o wypisanie: 1.kasza gryczana/jęczmienna/manna 2.ryż 3.makaron 4. konserwy 5. pasztet 6. herbata 7. dżem 8. miód 9. płatki dla dzieciaków (a jest ich 5 więc to schodzi) 10. budyń, kisiel, galaretki i inne które się nie wyleją czy też nie rozmrożą. W między czasie może znajdzie się ktoś kto by podjął się zrobienia bardziej sprecyzowanych zakupów na miejscu. Jednak w tej chwili to nie ma co czekać. Pomózmy tej rodzinie przetrwać ten trudny okres. ... A co do delikatesów online to też jest jakieś rozwiązanie ale nie mamy co liczyć na świeże artykuły bo nie dowożą więc mamy do wyboru e.leclerk z tego co widzę oraz alma które wysyłają zakupy kurierem. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Ogromny rachunek za prąd - Prośba o pomoc 05.01.13, 15:49 Jeżeli ktoś jednak chciałby pomóc inaczej tj. wpłacić jakąś kwotę na poczet tego rachunku a raczej dwóch z którego jeden na kwotę 725 zł z czego 100 zl zostało wpłacone przez darczyńcę w grudniu rach. miał być zapłacony do końca grudnia (scan posiadam do wglądu) proszę o info to podeślę numer konta bezpośrednio do energa. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Ogromny rachunek za prąd - Prośba o pomoc 05.01.13, 15:55 skąd im sie wziął az taki rachunek za prąd? może warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś błedu albo czy ktoś się nie podpiąl pod licznik im. bo ja mam wszystko na prąd, gotuje też na kuchence elektrycznej i placę 159 miesięcznie. no chyba,ze to niedopłata jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Ogromny rachunek za prąd - Prośba o pomoc 05.01.13, 16:04 Niestety 725 zł to jest niedopłata z całego roku 2012 ;/. Następny rachunek płatność w lutym już jest na kwotę 259 z tego wynika że oni mają płatności co dwa miesiące.... Jeżeli rodzina zapłaci ten rachunek na jedzenie nie zostanie im praktycznie nic. Dlatego każde wsparcie tj. wysyłka wyżywienia czy też jakakolwiek wpłata na rachunek energa im bardzo pomoże. Przypominam też, że rodzina w grudniu miała awarie pieca i część pieniążków odłożonych właśnie na prąd zostało przeznaczone na naprawę pieca żeby dzieci miały ciepło. PS Sytuacja rodziny tj. nowy kwit z MOPS został wysłany do Blanki także sytuacja rodziny jest potwierdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Ogromny rachunek za prąd - Prośba o pomoc 05.01.13, 16:36 Warto udać się do elektrowni, oni niedopłaty rozkładają na raty.ogólnie to na dwie raty ale z zaświadczeniem ,ze się korzysta z mops to na 4 raty Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Ogromny rachunek za prąd - pierwsze deklaracje 05.01.13, 16:48 To zapewne dobry pomysł jednak nawet gdy rozłożą rodzinie to na raty to śmiem wątpić iż uda im się tą kwotę zapłacić w terminie wyznaczonym co skończy się wyłączeniem prądu. Jest to zbyt duża suma dla rodziny z takimi przychodami. Mam też informację iż Magda będzie w poniedziałek składała wniosek o dożywianie dla dzieci. Jeżeli będzie decyzja pozytywna oczywiście prześlę ją do Blanki. Na taką decyzję jednak trzeba czekać... Mam deklarację wpłaty 30 zł na rachunek bankowy Energa, oraz deklaracje wysyłki deserków dla najmłodszej dziewczynki Dziękuje w imieniu rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilnie potrzebna żywność ! 05.01.13, 17:09 Ja paczkę będe wysyłać pod koniec tygodnia więc jeżeli ktoś by chciał dołożyć jakieś fundusze do żywności (którą bym włożyła do mojej paczki by nie płacić 100 razy za kuriera) zapraszam na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Wydarzenia na Polsacie i ta rodzina - link poniżej 05.01.13, 17:36 Poniżej dla tych którzy nie oglądali wklejam link gdzie występuje Magda i jej rodzina w reportażu odnośnie Akcji Gwiazdka 2012. www.youtube.com/watch?v=3vwNIMc9Fvc&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Wydarzenia na Polsacie i ta rodzina - link po 06.01.13, 10:07 A czy paczka ode mnie doszła?nadawcą jest Karolina O. powinna już być. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Wydarzenia na Polsacie i ta rodzina - link po 06.01.13, 10:10 Doszła wczoraj. Rodzina oczywiście bardzo ci dziękuje ! W sumie to bardzo ich podratowałaś bo kaszki już dla najmłodszej nie było a jak pisałam w tym miesiącu jest u nich bardzo ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparcie 06.01.13, 10:08 Póki co zakupiłam 3 op. makaronu i 2 op. ryżu. Coś jeszcze dokupię. Co do rachunku za prąd a niestety nie będę w stanie nic pomóc przynajmniej nie w tym miesiącu. Nadal potrzebne wyżywienie dla najmłodszej pociechy mleko modyfikowane i kaszki jak również wyżywienie dla starszych dzieci. Ten miesiąc dla tej rodziny jest naprawdę bardzo ciężki wszystkie oszczędności które miały iść na prąd poszły na naprawę pieca który przestał działać tydzień przed Wigiią. W tej chwili jest ważna każda złotówka. Jeżeli ktoś chce pomóc można przesłać mi jakąś kwotę za którą kupię coś z żywności i włożę do paczki, można przelać jakąś kwotę na konto Energa bezpośrednio lub po prostu samemu przygotować jakąś żywność której rodzina na chwilę obecną nie ma. Otrzymają pieniążki koło 15 stycznia i to własnie z tym pieniędzy zapłacą część rachunku za prąd. Na wyżywienie tej licznej rodziny nie zostanie praktycznie nic. A jest tam 5- dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 12:53 >Czy ktoś z was korzystał z takiego sklepu ? Bo jakoś nie mogę znaleść żadnego który by dostarczał do tej miejscowości ;/ Są sklepy spożywcze, które wysyłają na całą Polskę, znalazłam ich w necie klika, np. bdsklep.pl, który wysyła kurierem w każde miejsce w Polsce za 14,99 (do 30 kg). Proszę o nr konta na prv, wpłacę parę groszy do wykorzystania na dowolny cel dla tej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 13:45 Faktycznie fajny ten sklep. Jeżeli uda nam się nazbierać więcej środków to już jest rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 13:50 No ale widze, że np już nawet pakowanej wędliny nie kupisz albo np suchej kiełbasy a w normalnej paczce można wysłać. Jeszcze jakieś pomysły na sklep ? Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 14:03 jeszcze taki widziałam: dodomku.pl/kategoria/3204/mieso_i_przetwory_miesne.html Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 14:20 Myślę że ten sklep jest znacznie lepszy. Jeszcze żeby nam tylko środki dopisały Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_35 Re: Pilnie potrzebna żywność ! - Prośba o wsparci 06.01.13, 19:49 proszę o nr konta na maila. Dorzuce 30 zł na żywność. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Zbieramy na żywność oraz częściową opłatę za prąd 06.01.13, 20:08 Super to mamy 90 zł na żywność 30 zł na prąd które zostało wpłacone bezpośrednio na konto Energa. Dysponuję skanem rachunku który mogę przedstawić do wglądu. Jest na nim również numer konta na który można bezpośrednio wpłacać pieniążki na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
spring-2 Re: Zbieramy na żywność oraz częściową opłatę za 06.01.13, 20:42 Zrobiłam właśnie przelew (25zł) na żywność dla rodziny Magdy. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Zbieramy na żywność oraz częściową opłatę za prąd 06.01.13, 20:47 Mamy 115 na żywność 30 poszło prąd (jak by ktoś chciał pomóc w tej sprawie na privie podam dane i adres do przelewu). Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Stój na bal 06.01.13, 13:05 > Zupełne mi wyleciało z głowy. Mała Sandra chodzi do przedszkola w lutym na bal przebierańców jak by komuś zalegało jakieś przebranie mała by była wniebowzięta. Czy ten strój już jest? Jeśli nie, mogę coś zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Kolejna deklaracja 06.01.13, 13:41 Dziewczyny mamy kolejna deklarację 60 zł na dowolny cel - kwota ta zostanie przeznaczona na żywność. Ponieważ sytuacja jest dość dramatyczna. 30 zł - poszło na rachunek energa (prąd) Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: Kolejna deklaracja 06.01.13, 16:10 Trixii już ogarnęłam sprawę i lecę na priv. Tam napiszę Ci co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
malinowe_lody Re: Kolejna deklaracja 06.01.13, 21:42 Prześlij mi proszę nr konta do Energii, wpłacę jutro 50,-. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Potrzeby 07.01.13, 11:32 Prócz żywności oraz pieniążków na rachunek za prąd rodzina potrzebuje jeszcze : 1. spodni oraz dres dla Maxa 2. spodni dla Adriana 3. Buty sportowe dla Nikoli i Maxa 4. żywność oraz pieluszki dla Wiktorii 5. jeżeli ktos by miał na zbyciu fieranki 6. koszulki z krótkim rękawem dla męża Magdy 7. sweter/bluzka dla Magdy Poza tym dziekuję Spring która jest w trakcie przygotowywania wysyłki wózka spacerowego dla tej właśnie rodziny. Poza tym nadal zbieramy pieniązki na żywność która zostanie najprawdopodobniej zakupiona za pomocą sklepu internetowego. Oraz zbieramy środki na prąd (numer konta Energa wysyłam na Priv) Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: Potrzeby 07.01.13, 11:59 trixii napisała: > M/L Idealnie, na pewno coś znajdę, pewnie nie jedną, a kilka sztuk, proszę o adres na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_35 Re: Potrzeby 07.01.13, 13:15 zgodnie z wczorajszą deklaracją wysłalam 30 zł na żywność. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Potrzeby 07.01.13, 13:57 Super - to zbieramy dalej. Zastanawiam się tylko do kiedy. W sumie to jeżeli chodzi o wyżywienie to goni nas troszkę czas. Co do prądu zresztą też. Także myślę że będę zbierać do środy włącznie. Jestem przekonana że uda nam się coś zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 17:18 Dziewczyny mam deklaracje wysyłki jednej przesyłki żywnościowej (budynie, galaretki, kisielki + słodycze) - dziekuje w imieniu tej rodziny. A my dalej zbieramy środki na zakupy spożywcze oraz na chociaż częściowe pokrycie tego kosmicznego rachunku za prąd) Odpowiedz Link Zgłoś
blueagrafka Re: żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 20:26 Trixii, w jakim rozmiarze miałyby być te koszulki dla męża? Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 20:32 Mąż Magdy jest postawnym mężczyzną myślę że XL ale dopytam i dam znać może jeszcze dzisiaj. Zaś Adrian jest szczupłym nastolatkiem i nosi rozmiar M (koszulki) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 23:31 Trixii, robię paczkę z podstawową żywnością. Mogłabym też dorzucić coś z chemii ( jakąś pastę do zębów czy szampon). Na pewno też się przyda. No i oczywiście pieluchy, mleko i kaszki dla Wikusi, bo to idzie na bieżąco, wiem, bo mam 2 małych brzdąców. Napisz na priv co ewentualnie jeszcze się przyda ? Paczkę mogłabym wysłać dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Niestety do rachunku z prąd nie dam rady się dorzucić, może któraś z Pań by jeszcze zechciała podratować rodzinę w tej sprawie? Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 23:36 Trixii dużo tego nie będzie, ale bardzo bym chciała pomóc tej rodzinie. Może ktoś jeszcze zechce się przyłączyć do zakupu żywności? Do kiedy zbierasz pieniążki na żywność? Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: żywność - prośba o wsparcie 07.01.13, 23:41 Do środy włącznie w czwartek rano chciałabym coś już kupić by na piątek dostali. Póki co to na żywność jest jakies 115 zł. Może jeszcze uda się coś zebrać na żywność. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: żywność - prośba o wsparcie 08.01.13, 13:20 A gdzieś są wymiary Adriana? I może taty? Mam trochę rzeczy po synu ale muszę mieć wymiary, żeby nie wysyłać bez sensu za małe i za wąskie. A tacie czego brakuje? Sweter? Koszulki? Odpisując w tytule podaj "wymiary", łatwiej będzie szukać nie przekopując każdej linijki. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Wymiary Adriana oraz Darka 08.01.13, 21:34 Tak więc dane jakie posiadam to Adrian : wzrost 174 cm, w klatce piersiowej 93 zm, długość rękawa (ręki? ) 52cm, długość nogawki 86, w pasie 83 cm rozmiar buta 43 Koszulki nosi na rozmiar M Wymiaty Darka (taty) - 180 cm wzrostu, w pasie 101 długość rękawa (ręki ?) 58/60, dlugość nogawki 90 cm, klatka piersiowa 105, rozmiar buta 43 Koszulki nosi na rozmiar XL Odpowiedz Link Zgłoś
malinowe_lody Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 08.01.13, 10:23 zrobiłam przelew na kwotę 50,- bezpośrednio na konto Energa, zgodnie z danymi z rachunku otrzymanym od Trixii Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 08.01.13, 15:18 Trixii piszę od razu tutaj, bo w tym tygodniu mam mało czasu a chciałabym, aby inne dziewczyny również wiedziały. Ponieważ mieszkam jakieś 50km od Magdy i jej rodziny, której pomagamy, Trixii poprosiła o ewentualną możliwość zawiezienia zakupionej żywności. Zgodę moją ma, ale wiem, że chcecie kupić przez sklep internetowy, więc ok. Rozmawiałam telefonicznie z Magdą i jesteśmy umówione, że w piątek ich odwiedzę i od siebie zawiozę trochę żywności i innych potrzebnych rzeczy. Na chwilę obecną mam przyszykowane: - 6 słoiczków dżemu - 5 słoików litrowych ogórków - 2 słoiki buraczków wiórki - 2 słoiki buraczków w całości - 2 słoiki litrowe marchewki kons. - 3 paczki makaronu świderki - kasza manna - 12 paczek kuleczek kakaowych Bobovita Do tego postaram się wziąć im trochę świeżych warzyw. Jak mi się uda znaleźć jakieś środki to chciałabym im kupić choć trochę mięsa, ale nie wiem, czy dam radę. Jutro będę wiedziała, co mam z brakujących ubrań. Powinnam mieć coś dla Maxa, dla wszystkich dzieci koszulki, ale to napiszę jak już będę wiedziała konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 08.01.13, 15:36 Na tą chwilę zbieramy pieniążki. Postaram się jednak wygospodarować fundusze i. Ci je przelać bys mogla kupić mięso i wędliny jakieś. Mam taką cichą nadzieję że ktoś nas wesprze jeszcze jeżeli nie środkami na żywność to na prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 08.01.13, 22:41 Mamy deklaracie wpłaty kwoty 50 zł na żywność osoba chce jednak pozostać anonima ale tak czy iak dziekuje w imieniu tej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 09.01.13, 22:31 Kolejna deklaracja 100 zł na żywność. Czyli jeżeli wszystko spłynie kwota na żywność to 265 zł i 50 zł zostało wpłacone na prąd. Pieniążki zbieram do jutra włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.01.13, 19:36 Dziewczyny ze wzgledu na to iż nie wszystkie pieniążki deklarowane doszły więc przekazuje (przelewam) Agnieszce 65 zł na zywność typu mięso czy też jaja. Jutro powinnam mieć wszystkie pieniądze na koncie to złożę zamówienie w sklepie internetowym w którym jeżeli zakupy przekraczają kwotę 200 zł transport jest gratis. A tyle własnie zostanie nam na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: Pomoc da rodziny wielodziietnej 10.01.13, 20:01 Zgodnie z tym co napisała Trixii jutro zrobię zakupy i odwiedzę naszych podopiecznych Od siebie oprócz rzeczy wymienionych wyżej biorę 2 swetry dla Magdy, 4x koszulki i 4 pary spodni dla Adriana (mam nadzieję, że będą tylko za długie),po 2-3 koszulki dla młodszych dzieci, dla Adriana jeszcze 2 pary spodenek krótkich (może przydadzą się na wf albo na lato) i kurtkę wiatrówkę, i tenisówki rozm. 36. Ciągle nie mam jeszcze ubrań dla Maxa, ale może jeszcze jutro z rana do mnie dotrą a jeśli nie to na pewno wyślę w krótkim czasie. Jak wrócę zdam relację Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Ubrania dla Magdy 11.01.13, 11:41 Wysyłam listem poleconym ekonomicznym: sweter w serek czarny sweter w serek fioletowy bawełnianą bluzkę H&M w paseczki biało-szare bawełnianią bluzkę H&M w paseczki biało-zielone bluzkę koszulową fioletową Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Podziękowania 14.01.13, 21:30 Chciałabym podziękować wszystkim za pomoc tej rodzinie. Rodzina otrzymała dużą pomoc rzeczową otrzymała w ostatnim czasie sporo ubrań, pościeli oraz żywności i pieluch. Więcej chyba nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Ja ze swojej strony deklarowałam że od czasu do czasu będę podsyłać rodzinie ubranka te które uda mi się zgromadzić oraz kaszki dla małej o ile będę dysponowała środkami. Uważam, że wielką sztuką jest utrzymać pięcioro dzieci. Jak wiemy dzieciaki szybko rosną a ubranie ich sporo kosztuje. Z drugiej strony zaś nie chcę by rodzina zbytnio przywykła do tego iż otrzymują paczki z każdej strony. Takie działanie które trwa zbyt długo na pewno nie mobilizuje.Tak więc taka prośba do was jeżeli któraś z was chciałaby pomagać tej rodzinie ja nie zabraniam ale proszę skupmy się na dzieciach tylko i wyłącznie na dzieciach. Rodzina teraz musi trochę sama powalczyć o siebie i swój byt. To samo tyczy się drugiej rodziny którą również ja zgłosiłam. W razie czego będę informować o potrzebach dzieci. Póki co mają one wszystko Ps. Rodzina w dniu dzisiejszym odebrała zakupy robione w sklepie internetowym. Jeżeli któraś z was chciałaby wgląd do faktury zapraszam na prv, A i jeszcze jedno jeżeli któraś z was zna się na sprawach komorniczych, dziedziczeniu itd to miałabym parę pytań na priv oczywiście ze względu na problemy w tej właśnie rodzinie. Może by się udało coś sensownego wymyśleć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Ubranka dla Wiktorii 11.02.13, 12:48 Jeżeli któraś z was miałaby ubranka (ale takie już pod kontem wiosny) na rozmiar 86 lub 116-122 nie mniejsze to bardzo by się przydały tak samo pieluszki i kaszki dla najmłodszej. Odpowiedz Link Zgłoś
trixii Re: Ubranka dla Wiktorii 13.02.13, 11:03 Zakupiłam mleko modyfikowane i wyślę w paczce z odzieżą jaką otrzymałam od Pani Urszuli dla Adriana. Może komuś zalegają jakieś bodziaki, śpioszki na rozmiar 86 i 92 (mała szybko rośnie) rodzina byłaby bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś