Dodaj do ulubionych

ola,ania,bartuś,karolina

07.12.12, 00:57
Witam jestem mama 4 dzieci pisze tutaj,bo potrzebuje o ile to możliwe pomocy.Opisze krótko swoją sytuacje.Mieszkamy w wynajetym mieszkaniu bez dodatku mieszkaniowego,koszt wynajecia 700 zł,jestem zarejestrowana w urzedzie pracy bez prawa do zasiłku,dostaje pom oc z MOPR w Lublinie kwota tego zasiłku jest 300 zł,również otzrymuje zasiłek rodzinny + alimenty wynosi razem to 1200+500 zł .
Po opłaceniue wszystkiego i kupieniu leków dla siebie i syna zostaje nam na zycie nie wielka kwota,ja narazie nie moge pojsc do pracy bo jeszcze jest syn w domu ,ma 4 latka i do przedszkola dopiero idzie od wrzesnia,Syn jest po zapaleniu opon możgowych i ma wilelkogłowie,ja jestem tez po cięzkiej operacji usuniecia nerki i poł roku pozniej po usunieciu nerki przeszłam usuniecie woreczka żółciowego .Córka Ania ma 5 lat i chodzi do zerówki a córki Ola ma 11lat i chodzi do 4 klasy a Karolinka ma 9 lat i chodzi do 3 klasy i nie biore stypendium bo nie miałam ja złożyć bo nie miałam zaswiadczenia o dochodach bo jestem w konflikcie z mezem bo wobec mnie stosowam przemoc rodzinna i była sprawa i został skazany..potrzebujemy najbardziej żywnosci i ubrań dla syna buty rozmiar ma 28 a ubrania nosi tak na 4 5 lat mniej wiecej na 120-125 cm.Jest mi cięzko bo niemoge pojsc do pracy ze względu na syna ,najgorzej ze był mikołaj a mnie nawet nie było stac na mikołaja dostali w szkole i przedszkolu,najgorsze benda świenta bo nie wiem jak obchodzic bedziemy ,nie wiem czy mi wystarczy raczej watpie to bo musze kupic nowe laki dla syna i siebie,Mam nadzieje że ktos znajdzie sie i pomoże mi i moim dzieciom.
Obserwuj wątek
    • trixii Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 08:49
      Witaj ?

A czy dokumenty potwierdzające przesłałaś ?
      • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 09:14
        a moge wiedziec jak to mozna wysłać pocztą to wysle bo nie wiedziałam ze trzeba przepraszam
        • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 09:16
          i jakie dokumenty trzeba
          • nioma Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 10:14
            horwaty> napisz maila do moderatorki forum bj32@gazeta.pl
            jesli nie mozesz zeskanowac dokumentow i przeslac ich mailem to zapytaj moderatorke jak mozesz wyslac te dokumenty zwykłą pocztą.
            chodzi o potwierdzenie Twojej sytuacji, na podstawie tychze dokumentow, czy np nie wymyslilas sobie wszystkiego, wiesz, taka forma zabezpieczenia. Moderatorka nie ujawni tych dokumentow nikomu - nie musisz sie obawiac, Twoja prywatnosc zostanie zachowana, moderatorka jedynie napisze na forum, ze dokumenty otrzymala i potwierdza (lub nie) to co sama napisalas o swojej sytuacji.
            • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 11:52
              Już napisałam ,szkoda że nie mam skanera bo było by szybciej ,mam nadzieje ze szybko dostane odpowiedz zebym mogła przesłać
    • pablisia Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 09:15
      Horwaty, czy kwota zasiłków rodzinnych to razem ze świadczeniem pielęgnacyjnym, bo jeśli nie, to zorientuj się czy Ci nie przysługuje na opiekę nad synem.
      • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 11:46
        nie nie pobieram zasiłku pielegnacyjnego bo moj neurolog stwierdzi ze nnam sie nie należy
        • pablisia Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 12:12
          Hm, pisałam akurat o świadczeniu, a to coś zupełnie innego. To takie świadczenie, które otrzymuje rodzic, który musi lub chce zrezygnować z pracy żeby zająć się dzieckiem, więc może faktycznie Twój syn nie wymaga takiej opieki. Ale czy nie wymaga żadnej rehabilitacji w ogóle, jakiegoś wspomagania? Może warto zmienić neurologa? Zasiłek pielęgnacyjny otrzymuje dziecko mające orzeczenie o niepełnosprawności i nie decyduje o tym neurolog tylko komisja orzekająca. Neurolog musi wypisać papiery do złożenia na komisji.
    • kannama Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 18:04
      jestes z Lublina? z jakiej dzielnycy jesli możesz napisac?
      • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 20:01
        Moge powiedziec :dziesiata:ale po co ci? jak mozna powiedziec

> jestes z Lublina? z jakiej dzielnycy jesli możesz napisac?
        • bj32 Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 20:32
          Boisz się, że Cię odwiedzi?
          • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 07.12.12, 23:52
            Jak chcesz to zapraszam serdecznie odwiedzic zawsze możesz
            • oteczka Re: ola,ania,bartuś,karolina 08.12.12, 07:22
              O ja też mieszkam na Dziesiątej ,chętnie cię odwiedzę mogę też pomóc zrobić zdjęcia dokumentów ,potrzebnych do potwierdzenia sytuacji.
              • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 08.12.12, 16:30
                Było by super a daleko mieszkasz od ul dunikowskiego
                • oteczka Re: ola,ania,bartuś,karolina 08.12.12, 16:46
                  blisko po drugiej stronie osiedla,a to znaczy dzieci do szkoły 40 chodzą,chcesz napisz adres na priv to możemy się umówić,a może się znamy? wnuczka tez do tej szkoły chodziła , ma 11 lat tak jak twoja córka
                  • oteczka Re: ola,ania,bartuś,karolina 10.12.12, 11:55
                    A to jednak nie potrzebujesz pomocy ?czekałam na wiadomość od ciebie i się nie doczekałam ,szybciutka weryfikacja nie chcesz odwiedzin znaczy coś nie jest zgodne z prawdą z tego co napisałaś ,bo gdyby wszystko było ok to zależało by ci żeby jak najszybciej dokumenty doszły do moderatorki.Bardzo dobrze pomocne i tak mają bardzo dużo naprawdę potrzebujących.
                    • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 10.12.12, 17:33
                      Witaj
                      Nie miałam jak napisac i odpowiedziec na tamto,bo miałam troche problemow z mieszkaniem i życiem,musiałam sie wyprowadzic i nie miałam internetu anic potrzebuje pomocy.ale musze teraz to wszytsko poskładac przepraszam że nie odpisywałam siły wyższe.Nawet kurtki nie mam zeby jakoś wyglądac i gdzie kolwiek sie wybrac do kogos w odwiedziny,dlatego bardzo,bardzo przepraszam i czekam na odpoiedz
                      • kroliczyca80 Re: ola,ania,bartuś,karolina 11.12.12, 10:10
                        W sensie, że już nie mieszkasz koło Oteczki? Cóż za niefortunny zbieg okoliczności.
                        • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 11.12.12, 11:51
                          ja sie niczego nie obawiam moj adres stary dunikowskiego 5/31 a teraz montażowa 12/10 kto zap-r5aszam,mam dużo kłopotów i musiałam opuscic tamte mieszkanie niestety
                        • oteczka Re: ola,ania,bartuś,karolina 11.12.12, 11:53
                          To samo miałam napisać no ale trudno się mówi,chciałam zobaczyć co i jak ,mam sporo ubrań po wnuczce i córce myślę zobaczę, jak sytuacja taka jak opisana naszykuję i zaniosę ,a tu niestety w sobotę jeszcze mieszkała w poniedziałek wyprowadzka, szybka jesteś przez niedzielę z czwórką dzieci ,spakowane ,mieszkanie nowe znalezione i nawet zdążyłaś się wyprowadzić .Szkołę też zmieniłaś ?czego niektórzy myślą że tu naiwniaki siedzą co każdą bajkę kupią
                          • totorotot Re: ola,ania,bartuś,karolina 11.12.12, 13:31
                            Może ma latający dywan?
                            • horwaty Re: ola,ania,bartuś,karolina 12.12.12, 17:31
                              Może i mam latajacy dywan a jezeli nie wiecie jak jest i jak tzreba uciekac gdy w domu szaleje osoba pijana, a po drugie szkoły nie zmieniałam bo po co do dojazdu mamy nie całe 20 min tak wiec daje rade przykro mi z tego powodu ze minie uwazaja za oszustke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka