Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

21.01.13, 14:02
Witam jestem mama dwójki dzieci syn 5,5 roku córka 21 miesiecy.utrzymujemy sie tylko z zarobku meza i opieki społecznej.Niestety duzo wydaje na opłaty mieszkanie gaz prad mamy ogrzewanie elektryczne.Dzieci czesto choruja na zapalenie oskrzeli,gardła uszu i bardzo duzo wydaje na leki.Brakuje nam wszystkiego dzis niemam nawet mleka dla małej i pampersów i tylko ze wzgledu na dzieci prosze o pomoc.Bede wdzieczna za wszystko.Agnieszka z Torunia
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: prosze o pomoc 21.01.13, 14:30
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
    • rusinowa28 Re: prosze o pomoc 21.01.13, 20:55
      tez kopiuj+wklej ze Szlachetnej Paczki.Przed chwilą po raz kolejny wklejone też na tamtym forum
      • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 09:41
        oczywiscie ze tam tez wkleiłam tam jestem edłuzej lecz nie otrzymuje pomocy nikt na wpisy nie odpowiada,dlatego po raz pierwszy wstawiłam wpis tu.Jestem uczciwa osobą i jesli otrzymam pomoc tam lub tu wstawie podziekowanie na obu forach.Nie wyłudzam i prosze tylko wtedy kiedy nie mam naprawde dla dzieci mleka,pampersów i zywnosci.
        • atena12345 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 09:43
          Cieszymy się, że wstawisz podziękowania na obu forach. Tylko tu obowiązują zasady - dostosuj się do nich!
          • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 09:49
            czyli najlepiej bedzie jesli udziele wypowiedzi na wszystkie pytania w jednym poscie?
            • atena12345 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 09:54
              prochotka wkleiła Ci link, wystarczy przeczytać
              Powinnaś tez udokumentować swoją sytuację
              • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 09:59
                jesli chodzi o decyzje to mam ale nie bardzo dam rade wkleic czy wysłac mailem bo mam popsuty komputer a ten jutro musze oddac pozyczyłam na dwa dni zeby posprawdzac poczte.dzis jeszcze wstawie wpis zeby sytuacja była jasna najwyzej podam nr tel do naszej pani socjalnej ona zna cała sytuacje mojej rodziny jesli to cos pomoze
                • miedzymorze Re: prosze o pomoc 22.01.13, 10:16
                  Bez przesady, jest dopiero dziesiąta, spokojnie zdążysz zeskanować/zrobić zdjęcia dokumentów i wysłać na adres bj32@gazeta.pl przed oddaniem dobrego komputera.

pozdr,
                  mi
                  • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 10:18
                    no chyba, że ma tyyyyyyyyle poczty do sprawdzenia, że nie zdąży ze skanami wink
                    • miedzymorze Re: prosze o pomoc 22.01.13, 10:25
                      Życie to dokonywanie wyborów ...smile

pozdr,
                      mi
                    • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:33
                      na poczatku trzeba miec skaner
                  • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:32
                    tylko problem z tym ze ja niemam skanera ani urzadzenia wielofunkcyjnego bo mnie na niego niestac
                    • prochottka1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 13:27
                      dzeny22 napisał(a):

> tylko problem z tym ze ja niemam skanera ani urzadzenia wielofunkcyjnego bo mni
                      > e na niego niestac

czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem???
                      nie trzeba miec skanera przeczytaj co napisalam !!!

skontaktuj sie bj32@gazeta.pl
                      to moderatorka tego forum reszte ustalicie na priv
                      ze wzgledu na ochrone danych osobowach
                • atena12345 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 10:44
                  aha...
                  i my mamy sobie dzwonić do "pani socjalnej" i potwierdzać tak?
                  dokumenty można również wysłać pocztą
                  • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:35
                    jesli dostane adres gdzie mam wysłac to bardzo chetnie tylko kazdy tu mówi o skanowaniu a ja nie mam takiego urzadzenia dostałam urzywany stary komputer który mi sie popsuł i sa jakies dziwne aluzje do mnie
                • prochottka1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 10:47
                  dzeny22 napisał(a):
                  jesli chodzi o decyzje to mam ale nie bardzo dam rade wkleic czy wysłac mailem bo mam popsuty komputer a ten jutro musze oddac pozyczyłam na dwa dni zeby posp rawdzac poczte

mozna i tak
                  bierzesz dokumenty idziesz do punktu ksero i wysylasz poczta polska do moderatorki
                  • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:39
                    oczywiscie ze mozna tylko trzeba znac adres a jesli ktos jest pierwszy raz i uczy sie dopiero zasad na tym forum to nie powinno sie na niego naskakiwac tylko wyjasnic jak sie tu pomaga i podac adres gdzie wysyłać dokumenty.
                    • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:43
                      skaner niepotrzebny. Też nie mam. Masz aparat? Albo koleżanka ma? Zrób zdjęcia, za pomocą kabelka prześlij na kompa i potem wyślij zdjęcia do moderatorki. A jeśli wolisz pocztą to chyba nie sądzisz, że bj będzie tu rzucać swoim adresem na forum. Zapewne jak poprosisz to na priv ci przyśle swój adres.
                    • atena12345 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 12:44
                      w pierwszym poście dostałaś link - powinnaś odpowiedzieć na pytania. Resztę można dopytać - odpowiemy, podpowiemy.
                      Chociaż jak dla mnie nie musisz już nic udowadniać
                      • sabka22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 15:11
                        A dlaczego nie musi nic udowadniać?tak tylko pytam bo w sumie nie ma jeszcze dokumentów więc nie wiadomo jaką sytuacje ma ta osoba tak na prawdę.
                        • celticdream Re: prosze o pomoc 22.01.13, 16:12
                          www.flirtujemy.com/index2.php?akcja=ogloszenie&id=16643&lng=pl
                          • hugo43 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 16:28
                            to chyba tylko zbieznosc nickow,mam nadzieje?choc z torunia do bydgoszczy rzut beretem.
                          • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 16:42
                            celticdream napisał(a):

> www.flirtujemy.com/index2.php?akcja=ogloszenie&id=16643&lng=pl
                            To ty myslisz ze to ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Chyba jestes niepowazna osoba skoro o matce dwójki dzieci ty tak myslisz!!!!!!!!!!!!!!!!Skoro wiesz o takich profilach to albo kozystasz sama lub wysyłasz tam matki które na tym forum szukaja pomocy.taki sam loging to czysty przypadek i ja napisałam ze jestem z Torunia a nie z Bydgoszczy jak juz czytasz czytaj uwaznie i nie przyklejaj łatki prostytutki komuś kto nią nie jest.
                            • agpagp Re: prosze o pomoc 22.01.13, 17:01
                              wg mnie jesteś trollem - jak nie to pierwsza odwołam ... na razie zamiast zrobić co dziewczyny mówią to sobie piszesz dla pisania - żadnych konkretów , żadnych odpowiedzi z przyszpilonego wątku .
                              • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 17:44
                                bo juz nie zamierzam prosic tu o pomoc.Teraz wiem ze tu proszac zostanie sie tylko oskarzonym o cos co sie nie robi
                                • rusino.wa28 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 17:58
                                  To jest właśnie przykład na różnice między Waszym forum dziewczyny- dla Was chapeau bas
                                  a forum podwieszonym pod SzP, gdzie Agnieszka J jest przyzwyczajona do pisania o pomoc.Myśle,że tutaj większość tamtejszych Pań byłaby w podobnym szoku,że wymaga się od nich uwiarygodnienia dokumentami swojej sytuacji, zamiast dzwonienia do "pani socjalnej".
                                  • dzeny22 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 18:11
                                    ja udokumentowac moge a i tam jest sie sprawdzanym u mnie była wolontariuszka i prosze tylko w okresie zimowym o pomoc gdy dzieci choruja i mam duze rachunki za prad bo mam ogrzewanie elektryczne a niestety musze grzac bo mam duza wilgoc,a wiekszosc dochodu jaki mam idzie właśnie na opłaty a reszta na leki i praktycznie na jedzenie nie starcza.Ale róznica miedzy tym forum a tamtym jest taka ze tam o takie rzeczy jak tu nie jest sie oskarzanym.I jest mi bardzo przykro bo nie myslałam ze zakładajac tu konto bede tu tak oczerniana a prosze tylko ze wzgledu na dzieci
                                    • agula30-2006 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 18:31
                                      Skoro możesz udokumentować to zrób to i odpowiedz na niezbędne pytania, bo jak na razie tylko dyskutujesz.
                                      • tekl.a278 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:23
                                        agula30-2006 napisała:

> Skoro możesz udokumentować to zrób to i odpowiedz na niezbędne pytania, bo jak
                                        > na razie tylko dyskutujesz.
                                        A kto ci dał prawo,do żądania dokumentów od obcej osoby,jeszcze zrobiłyście z niej ladacznicę,za bardzo w pióra obrosłyście,jesteście nie moralne.
                                        • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:35
                                          tekl.a278 napisała:

>
                                          > A kto ci dał prawo,do żądania dokumentów od obcej osoby,

hahahahaha. mam tak po prostu wysłać kasę/jedzenie czy co tam trzeba bo autorka napisała, że potrzebuje więc tak jest? I jaką mam pewność, że telefon, który mi poda do rzekomego socjalnego opiekuna nie będzie telefonem do zaprzyjaźnionej koleżanki, która poda się za pracownika socjalnego? Skoro ktoś chce uzyskać pomoc z tego forum powinien się dostosować do reguł tu panujących. W sumie droga wolna, nikt tu nikogo na siłę nie zmusza do proszenia o pomoc. Można iść szukać w inne miejsce...

,za bardzo w pióra obrosłyście,jesteście nie moralne.

A moralne jest oszukiwanie? Moralne jest oczekiwanie pomocy nie przekonując nas, że się tej pomocy faktycznie potrzebuje?
                                          • tekl.a278 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:40
                                            Właśnie nie zmusza,tylko wy żądacie pełnych danych i nikt nie zmusza cię do pomagania.
                                            • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:45
                                              nikt nie żąda pełnych danych. Forum ma moderatora, który jako jedyny ma wgląd w dokumenty, które mają potwierdzić sytuację proszącego o pomoc. nikt na forum nie wrzuca danych osobowych czy jakichś szczegółów z dokumentów. Blanka po prostu pisze, że otrzymała takie i takie dokumenty. I tyle.

I tak jak piszesz, że nikt nie zmusza nas do pomagania tak my nie zmuszamy nikogo do udostępnienia danych i zaświadczeń.
                                              • tekl.a278 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:50
                                                Ale ty w którymś wątku wręcz żądałaś tych dokumentów.Bj nie ma prawa przyjmować cudzych dokumentów,pewnie zacznie się powoływać na znajomości,co dość często to robi.Dla mnie ta osoba nie jest godna zaufania.
                                                • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 19:58
                                                  tekl.a278 napisała:

> Ale ty w którymś wątku wręcz żądałaś tych dokumentów.

A to proszę o wskazanie, w którym bo nic takiego sobie nie przypominam. Łżesz jak ta lala.

.Dla mnie ta osoba nie jest godna zaufania.

Ty dla mnie też. Ani tym bardziej autorka tego wątku. EOT z mojej strony.
                                                • renata.36 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 20:02
                                                  A co maja na celu twoje posty?pomagasz?Przeszkadza? czy tak sobie. bo ci sie pomyslało....
                                                  • renata.36 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 20:03
                                                    ...przeszkadzasz?-miało być.
                                                  • renata.36 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 20:05
                                                    Moje posty kieruje do tekl.a oczywiście.
                                                  • brysia0 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 20:13
                                                    No Tekla chce z nami spędzic wieczór po prostu. Na kilku ostatnich wątkach jest smile
                                                • bj32 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 20:49
                                                  Te, trollica, nie ma przepisu zabraniającego dziewczynom żądania i nie ma przepisu zabraniającego wysyłania, oglądania, czytania, a jak chcę, to mogę sobie nawet wydrukować i wytapetować tym łazienkę.
                                                  I pewnie, ze się powołam. mi wolno wszystko, bo widziałam raz z bliska Fedorowicza i gadałam z Laskowikiem big_grin
                                                  A jak mi nie ufasz, to po prostu nic mi nie przysyłaj big_grin
    • bj32 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 21:00
      Dzenny, od 12.35, kiedy pisałaś "Jak dostanę adres..." mogłaś 400 razy napisać na mail, ze prosisz o ten adres i byś go dostała. Mniemasz, że upadłam na łeb i go opublikuję? Albo że siedzę tu bez przerwy, śledzę i to ja do Ciebie napiszę? Czy co?
      • gosssia_g dziewczyny 22.01.13, 21:13
        reguły tego forum są jasne,,,każda osoba zanim napisze post na tym forum może jak najbardziej przeczytać wcześniej potrzebne informacje -są przecież na stronie głównej przed listą postów.
        I wówczas zdecydować czy stosują się do danych reguł i proszą o pomoc, czy nie...
        niestety Świat poszedł w tą stronę że jest dużo naciagaczy , coraz więcej ludzi oszukuje, często na tym forum są osoby które pomagają a same mało mają..uszanujmy to wszyscy a nie róbcie kolejnej jadki.
        I osobiście uważam , że osoba patrząca dobrem dziecka , i będąca w bardzo złej sytuacji, schowa dume i wyśle dokumenty bo POTRZEBUJE POMOCY i innego wyjścia z sytuacji nie widzi...
        co do autorki tego postu- obserwuję dzisiaj cały dzień ten post...miałaś cały dzień na to by napisać kilka słów , by zrobić coś w swoim temacie by pomoc uzyskać...co zrobiłaś w tym kierunku?bo moze jednak coś zrobiłaś..a ja o tym po prostu nie wiem...

• dzeny22 Re: dziewczyny 22.01.13, 21:30
          na poczatek wchodze tylko na chwilke i od razu widze posty mnie oskarzajace ze naciagam ze sie puszczam za kase i zamiast pisac co i jak musze sie bronic.niestety mi nikt przy dzieciach nie pomoze i nie moge spedzac całych godzin przy komputerze.Widze dałam wam tylko powód do wywyzszania sie nad innymi .
          • bj32 Re: dziewczyny 22.01.13, 23:47
            Na początek wchodzisz, nie zapoznajesz się z zasadami i przez kilka godzin nie jesteś w stanie wysłać maila z prośbą o adres. Budujące... Świadczy o dobrej woli i konstruktywnym działaniu.
        • easyblue Re: dziewczyny 22.01.13, 22:53
          > osoba patrząca dobrem dziecka , i będąca w bardzo złej
          > sytuacji, schowa dume
          A pierw zniesie wiadra pomyj i szczekania?

> by zrobić coś w swoim temacie by pomoc uzysk
          > ać...co zrobiłaś w tym kierunku
          Musiała chować dumę i próbować odpowiadać na jadowite maile.
          • gosssia_g Re: dziewczyny 22.01.13, 23:00
            Uważam w dalszym ciągu że jeżeli ktoś wchodzi na forum to stosuje się do pewnych zasad na nim panujących i tyle w temacie
            • bj32 Re: dziewczyny 23.01.13, 13:24
              Gosssia_g - nie przekonasz. Są biedne i nieszczęśliwe, a my podle się dowartościowujemy wylewając na nie nocnik, bo to tak jakoś jest, że do obwieszczania potrzeb ktoś zawsze kompa z netem pożyczy, ale już do potwierdzenia sytuacji ni ma...
              W pierwszej chwili Dzenny wywarła na mnie dobre wrażenie, ale minęła doba i dalej zero maila z zapytaniem, jak wysłać papiery...
              Od pewnego czasu nowe osoby, zakładające wątki, są miłe i uprzejme *najpierw* mi wysłać papiery na mail, albo zapytać, czy mogą i gdzie podesłać ksero i dopiero wtedy zakładają wątek, czyli da się i nijakich "pomyj" nie ma... Ale jak tu, w sąsiednim wątku, dziewczyna - nie Dzenny! - pisze, ze "może przysłać" i że żyje za 250,- miesięcznie, to sorry, ale takie rzeczy to tylko w Erze. Dzenny nawet nie pisze, że może przysłać, tylko, ze "nie wie gdzie", wiec chyba nie przyśle. No to mamy posłużyć się wiarą...
              Ale to my jesteśmy nie OK...
              • tekl.a278 [...] 23.01.13, 19:32
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka