Dodaj do ulubionych

Potrzebuję Pomocy

21.12.14, 22:21
Witam Jestem 19 letnia matka mojej 9msc corki Juli mieszkam na wynajetym mieszkaniu do tyg czasu musze sie wyprowadzic bo nie mam srodkow aby to oplacac .. crying Bardzo prosze o pomoc w formie zywnosci zabawek ciuszków dla Mojej coreczki crying Prosze mi pomoc moja sytuacja finansowa jst krytyczna bardzo crying
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 00:25
      A co z ojcem dziecka? I czemu mieszkasz na wynajmie? Zameldowana jesteś, jak sądzę, u rodziców. Zatem możesz tam wrócić.
      Wątpię, czy ciuszki i zabawki jakoś znacząco poprawią Twoją sytuację.
      • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:20
        Ja wiem ze wy jestescie bogaci i macie pieniadze na wszystko a ja nie a na fb to ze jestem zareczona nie znaczy ze mam pieniadze i jestem bogata taak moje dziecko ladnie jest ubrane bo dostajemy ciuszki a daje jej kasze manne a kazde dziecko ladnie wyglada jak je kaszke .. ;/ Ojciec dziecka byl za granica 2 msc dostal wrzodow na zoladku na dwunastnicy i niestety ale czeka go operacja w marcu .. Ja tutaj napisalam poniewaz jak widzialam dobrze forum emamy to forum na ktorym mozna sie wyzalic prosic o pomoc i wgl ..a panstwo mnie tutaj bez przyczyny osaczyli i ja nie chcem tu nic wyludzac prosilam tylko o pomoc ale widze ze ludzie tutaj sa perfidni i bez serca ... !!!!!!!!!!!!!!! DZIEKUJE ZA WYROZUMIALOSC I WSPARCIE A I PRZEDEWSZYSTKIM POMOC
        • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:38
          Oooo... Jestem niezwykle bogata mając niepełnosprawne dziecko. Opływam w luksusy.
          To, że jesteś zaręczona oznacza, że nie jesteś samotna, zatem Twój kawaler może Cię chyba wesprzeć finansowo?
          Moje dziecko nigdy nie jadło kaszki i też ładnie wygląda, a helicobacter, która powoduje wrzody - leczy się antybiotykiem.
          Nikt Cię nie osaczył póki co. Ale Twój wrzask i lamentowanie aż prowokuje, żeby zapytać, na jakiej podstawie ktokolwiek ma Ci cokolwiek wysłać? Na podstawie inwektyw, tego, że chcesz się ciągać po sądach z człowiekiem, który był uprzejmy wynająć dzieciatej dziewczynce mieszkanie, a ona mu nie płaciła? Czy na podstawie samotności, która samotnością nie jest?
          • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 11:47
            Ale Pani nie uwaza ze pani przesadza ?? Robi pani ze mnie oszustke czy co ?? Leki mu nie pomogly i bedzie mial operacje .. uprzejmy byl bo wynajal mieszkanie ?? to po to sie wystawia na olx mieszkania zeby ktos wynajal i nie trzeba byc uprzejmym wcale .. ale jesli pani chce porozmawiac prosze napisac do mnie na emaila soja.dominika@o2.pl . a samotna jestem tylko te zdjecia sa stare tam jest data na dole z 2011 roku wiec przez trzy lata duuuuuzo sie zmienilo .. a zareczona nie jestem takze ..
    • bj32 Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 00:35
      soja.dominika 21.12.14, 22:33 Odpowiedz
      Witam Nazywam sie Dominika Soja mam 19 lat i jestem samotnie wychowujaca
      Matka mojej 8 msc coreczki Juli ktora jest naprawde cudownym dzieckiem ,
      pochodze ze Szprotawy niestety woj.lubuskie sad Mieszkam na wynajetym
      mieszkaniu ktore oplacaja mi dziiadkowie mam zasilek okresowy 254 zl i
      rodzinne 77 zl a na mieszkanie miesiecznie placa 845 zl sad niestety
      zalegamy z 4 msc i grozi mi eksmisja ale bede sie sadzic w sadzie poniewaz
      nie moga mnie wyrzucic na bruk z dnia na dzien skoro mam umowe najmu na 4
      lata podpisana sad A wiec tak pisze do pani bo potrzebuje pomocy w formie
      zywnosci czy w formie zabawek lub ubranek dla mojej corki juz nie chcem o
      sobie wspominac wole dla niej cos dostac niz dla siebie wiadomon wink na
      emamy weszlam od wczoraj i naprawde potrzebuje pomocy jest mi ciezko nie
      chcem sie zalamywac nie mam srodkow do zycia a zblizaja sie swita to mnie
      najbardzioej boli ze moja corka w zyciu nie bedzie miala tego co bedzie
      chciala sad dziekuje ze moglam do pani napisac prosze o odpowiedz ..
      Dziekuje i Wesolych Swiat zycze .. smile
      • bj32 Re: Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 00:52
        Możesz się sądzić - nie wypełniasz swojego zobowiązania, więc właściciel lokalu jest na prawie. Konsekwencja niepłacenia zapewne została ujęta w umowie. Za to zapewne w bonusie dostaniesz komornika, a może i nadzór kuratora, jak się okaże, że nie masz gdzie mieszkać z dzieckiem...
      • atena12345 Re: Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 10:10
        Mieszkanie nie jest Twoje, nie płacisz i będziesz się sądzić? A niby dlaczego ktoś ma Ci udostępniać swoje mieszkanie za darmo? Witaj w dorosłym świecie.

• mag1982 Re: Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 15:34
          I właśnie przez taką postawę niektórych mieliśmy problemy z wynajęciem mieszkania gdy byłam w ciąży. Większość wynajmujących gdy tylko słyszała, że jestem w ciąży kończyła rozmowę.
      • anna.lucyna Re: Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 10:33
        Ależ....jak tylko pójdziesz do pracy to kupisz swojej córeczce, co tylko będzie chciała. Zasadniczo dobra czy to w formie żywności, czy to w formie zabawek nie rosną na drzewach i kupuje się je za pieniadze, które się zarabia. Jak sie jest dorosłym i ma dziecko to się bierze odpowiedzialność za nie.
        • soja.dominika Re: Wklejone przez moderatora: 22.12.14, 16:25
          Aha A co mam z dzieckiem zrobic ?? ja nie prosilam o pomoc w formie pienieznej czy w formie ciuchow za miliony prosilam tylko o drobna pomoc i sadzilam ze ludzie sa wyrozumiali ale niestety mylilam sie .. Ale tu niech pani lepiej dobrze popatrzy jak rodziny wyludzaja bo napewno takie sa .. a ja naprawde jestem w ciezkiej sytuacji ale nie chcem juz zadnej pomocy skoro i tak jej nie dostane ..
          • anna.lucyna Re: Wklejone przez moderatora: 23.12.14, 10:00
            Co masz zrobić z dzieckiem? To, co tysiące innych kobiet wracających do pracy po macierzyńskim.
            1) Ojciec dziecka, który nie pracuje jak czytam, w oczekiwaniu na operacje może zająć sie dzieckiem
            2) Opiekunka
            3) Żłobek
            4) Babcia/dziadek
            5) Inna mama z dzieckiem

Jest kilka mozliwości.
    • pani.jezowa Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 13:39
      A co z alimentami od ojca dziecka?
      • starymoher Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 14:27
        A wiec na zdjeciach z Fb nie widac, aby corka Dominiki byla jakos zabiedzona a wrecz przeciwnie, dziecko zadbane ladnie ubrane i pewnie dobrze na karmione i pisze, ze jest zareczona wiec pewnie dlatego nie ma alimentow od ojca dziecka
        • pani.jezowa Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 14:34
          Nie rozumiem?
          Przecież to czy jest zaręczona czy nie nie wpływa w żaden sposób na alimenty.
          • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 14:40
            Jeśli za\łożymy, ze jest zaręczona z ojcem dziecka to po grzyba miałaby brać alimenty?

Zresztą też nie wiem, co wówczas miałby na celu post na PE. Wyłudzenie?
            • starymoher Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 14:56
              Sama zainteresowana skoro Prosi o pomoc to musi wyslac dokumenty i odp.na pytania wiec powinno to rozwiac watpliwosci jaka jest rzeczywista sytuacja tej rodziny.
              • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 11:52
                Przepraszam a mogla by mi Pani wyslac jakis nr faksu abym mogla wyslac dokumenty potrzebne Do weryfikacji ?? Pozdrawiam i dziekuje .. ja wysle odrazu po swietach tylko prosze o jakis namiar na co mam to wszystko wyslac wink
                • vi_san Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 12:47
                  Przeczytaj wątek ze szpilki. Odpowiedz publicznie [tutaj, w wątku] na postawione pytania. Zeskanuj i wyślij mailem dokumenty na podany adres [adres jest w wątku na szpilce!].
                  No i jednak Bj ma rację - zaczynasz od fochów i pretensji. To ty i twój eks postaraliście się o dziecko i to waszym [a nie publicznym] obowiązkiem jest je utrzymać. Tak na prawdę nikogo na forum nie obchodzi, czy jesteś zaręczona czy nie, ale to, że ojciec dziecka ma zakichany obowiązek je utrzymywać - już obchodzi. Tymczasem ty "masz zamiar" wystąpić o alimenty. A czemu nie zrobiłaś tego do tej pory? Twoje dziecko ma już blisko 9 miesięcy... Poza tym twoje stwierdzenie "bede sie sadzic w sadzie poniewaz nie moga mnie wyrzucic na bruk z dnia na dzien skoro mam umowe najmu na 4 lata podpisana" mimo, że zalegasz już na blisko 1000zł z czynszem tez nie robi dobrego wrażenia. I, na marginesie - mogą cię wyrzucić. Na wynajmie meldunku nie masz, a nie płacąc to TY zrywasz warunki umowy.
            • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:27
              to nie jest wyludzenie PANI JEZOWA .. i nie jestem zareczona a to ze mam tak na fb to tak nie musi byc chyba tak ??
              • pani.jezowa Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 18:09
                Patrz komu odpowiadasz, bo ja ani słowa o wyłudzeniu nigdzie nie pisałam. Nie wiem też co masz na fb, nigdzie nie zaglądałam.

Zapytałam tylko czy masz alimenty od ojca dziecka.

Bo albo jesteś matką samotną i wtedy powinnaś mieć alimenty.
                Albo żyjesz w związku i wtedy przynajmniej jedno z Was powinno pracować, zakładając, że drugie jest z dzieckiem.

Zamiast się złościć i pisać, że "nie musi być tak jak jest na fb" to po prostu opisz swoją sytuację, odpowiedz na pytania z wątku przyszpilonego i prześlij dokumenty do weryfikacji.
        • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:28
          no nie widac bo dostajemy ciuszki zabawki a o alimenty wnioskuje w styczniu !!!!!!!!!!!
      • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:26
        wnioskuje o alimenty w styczniu ....
        • tosiaczek06 Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 16:50
          Dla mnie to że dziecko jest ładnie ubrane nie świadczy o tym, ze w domu nie ma biedy. Trudno, żeby dziewczyna chwaliła się publicznie niedostatkami.
          Jednak Dominiko, to bardzo nieładnie z Twojej strony, ze chcesz oszukać osoby, które wynajęły Ci mieszkanie. Nie możesz przenosić swoich problemów finansowych na obcych ludzi. To bardzo nie fair. Poza tym przecież Ci dziadkowie płacą za wynajem, więc skąd zaległości?
          Czemu o alimenty nie wystąpisz już dziś. Wiesz, ze sąd powinien wydać postanowienie o zabezpieczeniu w ciągu 7 dni, a to oznacza, ze od tego momentu należą Ci się pieniądze od ojca dziecka.
          Jak w końcu jest z tym narzeczonym, jest czy go nie ma, bo raz piszesz tak a drugi raz odwrotnie.
          Nie pisz też, że nie chcesz pieniędzy. Ubrania to też pieniądze. Swego czasu sporo sprzedawałam po swoim dziecku i mogłam kupić za te pieniądze coś dla niej.
          • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 19:41
            Tak nie chcem sie publicznie chwalic niedostatkami zyciowymi crying ja wiem ze nie ladnie ale zaleglosci sa z nikad ci co mi wynajmuja sa wobec mnie nie fair bo z 300 zl zrobilo sie 900 .. ;/ Dobrze w ogole nie potrzebnie tu pisalam ;/ zareczona nie jestem a na facebooku to byl tak zwany karniak jak to mowia kolezanka mi tak dala .. ;/ a nie usuwalam tego poprostu bo jakos zapominam .. o alimenty wystapie w styczniu w nowym roku sa swieta i w ogole . wink
            • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 22.12.14, 19:49
              Aha. I naliczyli za dużo, i narzeczonego nie było, i koleżanka dała karniak, a jak wrzucał to kucał...
              • soja.dominika Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 11:49
                no bo z paru zl zrobilo sie duzlo zl .. ;/ nie narzyczonego nie mam ale niech pani zobaczy na date jest na dole na zdjeciu .... przepraszam ale ja nie bede pani tlumaczyc ze nie jestem zareczona ..!!!
                • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 12:03
                  Ja nie będę patrzeć na datę, bo ja mam to w nosie.
                  A Ty właśnie masz pierwszą okazję nauczyć się, że jeśli prosisz kogoś o pomoc, to Twoim zakichanym obowiązkiem jest przekonać go, że tej pomocy potrzebujesz - a nie jego obowiązkiem.
                  Czas dorosnąć. Skoro byłaś dość... odpowiedzialna, żeby urodzić dziecko, to teraz Twoim problemem jest, jak je utrzymać. Ja nie ma żadnego interesu w pomaganiu Ci i sprawdzaniu, czy narzeczonego masz, nie masz, czy w ogóle nigdy w życiu nie widziałaś mężczyzny.
                • gwiazdorek1985 Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 15:29
                  Bardzo zle zaczełaś...
                  Może zacznij od początku..
                  Nie zmienia to faktu,że kręcisz i to bardzo.Świat jest bardzo mały,pozdrów Pawła wink
                  • bj32 Re: Potrzebuję Pomocy 23.12.14, 16:08
                    suspicious
                    Co daje się zauważyć od pierwszego kopa.
                • atena12345 soja.dominika 23.12.14, 16:38
                  Czy możesz powiedzieć skąd wiesz o tym forum?
                  • bj32 Re: soja.dominika 23.12.14, 17:06
                    PE może już nie są tak znane jak kiedyś, ale w dalszym ciągu tu i ówdzie można znaleźć informacje... Pewnie szwagra żony brat rodzony podpowiedział. Albo ta koleżanka od karniaka big_grin
                    • renata.36 Re: soja.dominika 23.12.14, 19:27
                      Jeśli Atena mysli tym samym trybem co ja, to dała jej do myslenia nazwa miejscowości(?).
                      jesli sie myle, to mnie poprawsmile
                      • bj32 Re: soja.dominika 23.12.14, 19:51
                        Wiesz, w tej miejscowości PE są znane.
                        Sama zaś miejscowość znana jest z wolontariuszy i nie tylko wolontariuszy big_grin
                        • atena12345 Re: soja.dominika 23.12.14, 20:05
                          Może jednak Dominika powie od kogo ma namiar na PE
    • justyna198515 Re: Potrzebuję Pomocy 27.12.14, 11:15
      Szczerze? To jak przeczytałam Twojego posta pomyślałam, że to jakiś fake domorosłej lietaratki. No, ale nie istniejesz naprawdę. Czy uważasz, że jak napiszesz, że potrzebujesz pomocy to ona zaraz zostanie Ci wysłana? Czy ty byś wysyłała? Napisz skoro Cię wyrzucają czy tam sama opuszczasz mieszkanie to gdzie się podziejesz z maleńkim dzieckiem? Z czego utrzmywałaś się do tej pory?
    • kitaaa67 Re: Potrzebuję Pomocy 03.01.15, 19:37
      www.propertynews.pl/forum/artykuly,2520.html to tez jest blaganie o pomoc?
      • kitaaa67 Re: Potrzebuję Pomocy 03.01.15, 19:38
        dominika 10 03 2014

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka