01.02.08, 09:55
proszę pomóżcie mi....jestem matka samotnie wychowującą troje dzieci w wieku
17, 13 i 3 lat moj syn najmłodszy jest dzieckiem niepełnosprawnym rozpoznanie
mpdz. dip legia chodzę z nim na rehabilitacje od prawie 3 lat jak do tej pory
nie chodzi i nie siedzi samodzielnie....robie wszystko żeby było dobrze
niestety brakuje mi pieniędzy, nie mogę iść do pracy bo mój syn potrzebuje
stałej opieki...mam strasznie zadłużone mieszkanie, centralne i wodę boje sie
ze mnie wyrzuca ...proszę pomóżcie mi każda kwota to dla mnie ratunek...MOJE
konto..66 9430 0006 0025 6944 3000 0002..nie jestem naciągaczka potrzebuje
tylko pomocy jeśli ktoś będzie chciał sprawdzić moja prawdomówność podaje
pocztę mogę wtedy jaśniej opisać stan choroby mojego syna...za wszelka pomoc
serdecznie dziękuję i wierze ze wyjdę z tego dołka a i sama kiedyś będę mogła
pomóc innym gertruda38@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • blanka_32 Re: :) 01.02.08, 10:13
      A czego potrzebujesz najbardziej? Na jakie terapie chodzisz z synem?
      Odpisz.
      • samotna39 Re: :) 01.02.08, 11:20
        w naszym ośrodku rehabilitacji dzieci niepełnosprawnych Kubuś ma zajęcia si,
        zajęcia z logopedą, zajęcia pedagogiczne, spotkania z psychologiem, ma również
        fizykoterapie, no i oczywiście ćwiczenia ruchowe, rehabilitowany jest metoda
        NDT...Kuba jest pionizowany, mam pionizator, fotelik do siedzenia i zakupiłam mu
        mate ozonowa do kąpieli..dlatego moje rachunki za wodę gaz i światło są wysokie
        ..wszystkie te działania dają efekty ,wolnymi kroczkami idziemy do przodu Kubus
        zaczyna mówić wszystko mnie cieszy bo słyszałam ze może być jak roślinka nie
        mówić nie chodzić może wodogłowie wymieniali mi wszystko ale my nie poddaliśmy
        się..i wiem wierze w to bardzo że wyjdziemy z tego...jednak przeszkoda w tym
        wszystkim jest mój dług za mieszanie nie płace za nie juz od 2004 roku to jest
        koszmar ....to jest to z czym nie daje sobie rady!chciałbym spłacić to
        mieszkanie i postarać sie o zamianę ponieważ mieszkam na czwartym pietrze ( bez
        windy )mam czterdzieści lat a Kubus rośnie i jest coraz cięższy...
        • blanka_32 do samotna39 01.02.08, 12:44
          Napisz do mnie na tego emaila: justynanet@poczta.fm
    • pablisia Re: :) 01.02.08, 10:45
      Przede wszystkim proponuję założyć konto w fundacji, nie tylko na leczenie i
      rehabilitację, niektóre fundacje są bardzo elastyczne jeśli chodzi o zbieranie
      środków, więc jeśli Twoja sytuacja jest faktycznie tak dramatyczna, to na
      poprawę bytu dziecka również możesz pozyskiwać środki. Niestety zadłużeń nie
      spłacą. Gdybyś pomyślała o założeniu konta wcześniej, już mogłabyś zbierać 1%
      podatku bez ponoszenia dodatkowych kosztów, bo niestety żeby wysyłać apele do
      firm, trzeba zainwestować w znaczki. Przysługujące zasiłki pewnie masz, kwestia
      dodatku mieszkaniowego, z tego co wiem najpierw trzeba spłacić zadłużenie.
      Natomiast co do wpłat na Twoje konto, to nie jest to takie proste, bo taki post
      w zasadzie może napisać każdy. Jedni wierzą, inni nie, większość jednak wolałaby
      wiedzieć coś więcej, może nawet sprawdzić sytuację naocznie. My zbieramy na
      konto w Fundacji i też nas sprawdzają, zwłaszcza po ostatnich wyłudzeniach na
      rzekomo chore dzieci.
      • samotna39 Re: :) 01.02.08, 11:33
        wiem o tym doskonale że są ludzie którzy zerują na krzywdzie innych sama
        oglądałam te programy o wyłudzeniach i aż sie zapieniłam ...jak tak można...moja
        sytuacje tez można sprawdzić, nie pije od 5 miesiecy nie pale, nie
        imprezuje..chodzę z dzieckiem 3 razy w tygodniu na rehabilitacje...jestem
        całkiem normalna osoba.Moja najstarsza córa uczy sie w Liceum młodsza jest w 6
        klasie...myślałam o pracy nocnej żeby jakoś dorobić do tych zasiłków które
        mam..być moze ktoś z moich okolic ma jakąś dobrze płatna prace lub prace która
        mogłabym wykonywać w domu..nie boje sie pracować ale muszę zapewnić dziecku
        ciągłość rehabilitacji..dziękuje za rade na pewno pomyślę o takim koncie...
    • samotna39 Re: :) 01.02.08, 12:07
      możne żeby było jawniej opisze stan w jakim Kubus sie znajdował...wcześniactwo
      29 tygodni ciąży waga 1280g, ciężka zamartwica, zespół zburzeń oddechowych 4
      stopnia, zakażenie wewnątrzmaciczne, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, drgawki
      , stan po wylewie dokomorowym obustronny 1 st,zapalenie płuc, dysplazja
      oskrzelowo-płucna, niedokrwistość, immunizacja o/a, żółtaczka, retinopatia
      wcześniacza...respirator od 1-53 doby życia, infan-flow od 54-60 doby życia,
      tlenoterapia bierna 61-77 doby życia wypisany do domu w 85 dobie życia...nie
      dawali nam wielkiej szansy jednak ja jestem optymistka i nie poddałam sie...Kuba
      tez! to dzielny chłopiecsmilewyszliśmy ze wszystkiego no prawie ze wszystkiego
      jedynie teraz nosi okularki...jest radosny i zawzięty chce chudzić i robie
      wszystko żeby tak właśnie było...w tej chwili złapał wirusowe zapalenie płuc ale
      jak tylko wyzdrowieje pojedziemy po nasteną porcje botuliny...( juz jedna za
      nami )...
      • foretka Re: :) 01.02.08, 19:25
        Witaj!
        A gdzie ojciec dzieci? Co z alimentami?? A dziadkowie, rodzina?
        Czy mieszkanie masz wlasnosciowe - jesli tak, mozesz dostawac dodaek
        mieszkaniowy nawet z zadluzeniem.

Ja osobiscie przestrzegam przed wplatami na konto podane w
        internecie. Tu naprawde mozna napisac wszystko - jestem chodzacym
        przykladam osoby nabranej (kilka lat temu vikiko).

Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Paulinki
        Zakątek Szczecińskich MaMsmile__1% dla Mateuszka
        Wakacje 2008
        • samotna39 Re: :) 01.02.08, 20:10
          hmmm poczułam sie przez moment zaatakowana..no cóż ojciec moich starszych córek
          delikatnie mówiąc..to jakaś podgrupa osobników rasy nijakiej....nie chce o nim
          pisać ma przyznane alimenty i cóż z tego skoro komornik nie może dać sobie z tym
          rady ...mam zaliczkę alimentacyjna...z ojcem kuby nie utrzymuje kontaktu od
          momentu kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży...moi rodzice są po operacjach
          mama podwójna koronografia ojciec bay- pasy do tego cukrzyca i insulina 3 razy
          dziennie...
          • foretka Re: :) 01.02.08, 21:19
            Tu nie chodzi o atak, tylko z taka latwoscia podajesz konto, zeby
            obcy Ci ludzi wplacali pieniadze. A czy probowalas sciagnac alimenty
            z dziadkow - czyli rodzicow ojcow dzieci. Skoro oni sa niesciagalni
            to mozesz zazadac sciagania z najblizszej rodziny.

Piszesz ze nie placisz czynszu od 3 lat - czyli masz dlugu jakies 10
            tys albo i wiecej??? do tego inne zadluzenia... Tego sie nie da
            splacic przy pomocy forum. Dowiedz sie w spoldzielni (czy kto
            administruje Twoj blok) czy nie mozesz odpracowac dlugu - np.
            sprzataj klatki itp. Nikt Ci takich pieniedzy nie da w prezencie.

Nie wiem gdzie mieszkasz ale jedyna praca w nocy jaka mi przychodzi
            do glowy to hipermarkety lub piekarnie. I nie ma co liczyc
            na "dobra" prace. Wez cokolwiek zeby zaczac w koncu splacac dlugi.

Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Paulinki
            Zakątek Szczecińskich MaMsmile__1% dla Mateuszka
            Wakacje 2008
    • 26magda3 Re: :) 01.02.08, 20:46
      po pierwsze napisz skąd jesteś - być może ktoś z twojej okolicy
      mógłby cie odwiedzić i potwierdzić twoją sytuację...
      czy potrzebujesz czegoś oprócz pieniędzy??? bo szczerze wątpię, że
      znajdą się chętni do wysyłania pieniędzy nieznajomym osobom...

i to nie jest atak tylko dobre rady...
    • ewaaa06 Re: :) 02.02.08, 16:08
      Gdzie masz rehabilitację?
      • samotna39 Re: :) 04.02.08, 11:56
        "Szans" Ośrodka Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych
        • samotna39 Re: :) 04.02.08, 12:00
          "Szansa", - Ośrodka Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych przepraszam
          zgubiłam a...
          • aga-sara83 Re: :) 04.02.08, 19:14
            W jakim mieszkasz miescie?? To pytanie pojawialo sie juz kilkakrotnie i nie
            padla odp. Poszukaj adresu tego osrodka i moglabys podac adres placowki ktora
            moze potwierdzic Twoja sytuacje.
            Mozesz zglosic sie tez o pomoc do opieki spolecznej. Wiem ze jest cos takiego
            jak zapomoga docelowa oraz inne zapomog.

Jestem kolejna osoba ktora nie chce Cie atakowac tylko tez bylam kiedys w gronie
            oszukanych. Podaj jak najwiecej danych ktore pozwola uwiarogodnic Twoją
            sytuacje. Tak jak juz jedna z dziewczyn radzila zglos sie do fundacji.
            Powodzenia
            Agnieszka
    • ewaaa06 Re: :) 04.02.08, 19:15
      Czy to stowarzyszenie nie jest dofinansowane przez NFZ? Moim zdaniem powinno..

Masz dużo zajęć rehabilitacyjnych-i chyba dobra kadrę lekarską to dobrze dla
      dziecka.Na pewno będzie poprawa.

Co do konta i prośby o pieniądze to nie uważam tego za właściwe sad
      • samotna39 Re: :) 05.02.08, 13:12
        jeśli wkleisz ten link z nazwa placówki będziesz wiedziała gdzie mieszkam...mogę podać swoje dokładne dane ale myślę ze nie aż tak publicznie...może jakieś pomocnej emamie..jeśli uraziłam kogoś prosząc bezpośrednio o pieniądze to przepraszam!nie proszę o nic innego ponieważ sąsiad wymieniał meble i wszystko co miał dostałam od niego..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka