Dodaj do ulubionych

Lekarze dla dzieci - pytanie

IP: *.* 06.03.03, 00:06
1.)Czy możecie polecić stomatologa, do którego można pójść z dwulatką? Chodzi i o takiego, który przyjmuje państwowo. Wiem, żę na ul. Burzyńskiego przyjmują takie małe dzieci stomatolodzy i na ul. Orzeszkowej. A czy któraś z Was była tam i może polecić jakieś nazwisko osoby miłej i rozsądnej?2.) Gdzie do ortodonty - państwowo? I do kogo?3.) Gdzie do kardiologa? Tu może być nawet gabinet prywatny.Nasz bilans dwulatka Wikuni to skierowanie wszędzie gdzie można:- stomatolog, ortodonta, okulista, ortopeda, neurolog, kardiolog Matko, jak ja dam rade, jeszcze 5 tyg. ssaczek przy cycu :)- Siuniaps. pytam o przychodnie i lekarzy, bo było tyle pacjentów, że nie było czasu wypisac skierowań, mąż ma podjechać w tyg. na koniec pracy naszej pani doktor. Zatem nie wiem gdzie nas skieruje a wiem, że niektórych lekarzy wybrac mozna samemu. Poradźcie gdzie i do kogo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 06.03.03, 14:47
      nie wierzę, że żadna z Was nie ma ani nie miała problemów ze zdrówkiem swoich pociech :)Nadal czekam na informacje- Siunia
    • Gość: plepla Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 06.03.03, 15:11
      Siunia - Ty Babo niecierpliwa!!!! Chciałam ci odpowiedzieć jutro jak wyszikam nazwisko kardiologa do którego chodziłam z Krisem. Ale wywołana do tablicy, piszę co pamiętam:- ortodonta - państwowo - dr Sikora - Przychodnia na Burzyńskiego - biegam do niej raz na rok z Krisem teraz chyba muszę zaciągnąć i Dagę-Histeryczkę (super pokrzywiony zgryz),- dentysta dziecięcy - państwowo - Wojewódzka Przychodnia Stomatologiczna - skrzyzowanie traktu konnego i Traugutta - dr ??? (sprawdzę w domu , bo mi ze łba wypadło) - ogólnie są tam dobrzy dziecięcy dentyści, minus - dłuuuuuuuuugie terminy, a jak chciałam Krisa zarejstrować do kontroli pod konec października to kazali dzwonić ... po nowym roku No chyba ,że z bólem)!!!- okulista - państwowo - sama obecnie szukam dobrego. kiedyś chodziliśmy na Wejhera, ale teraz to wyższy poziom referencyjny i trzeba mieć super skierować od jakiegoś konsultanta itp.- ortopeda - nie polecam zblazowanego doktorka (zero podejścia do dzieci) z Przychodni na Kilińskiego!!!!. Chodzimy prywatnie do dr Sielewończuka.To tyle co mi przyszło do głowy. Pozdrawiam Plepla - biegaczka od lekarza do lekarza
      • Gość: Siunia Re: Lekarze dla dzieci - pytanie - do Plepli IP: *.* 07.03.03, 00:03
        Pleplus, masz racje .Niecierpliwa jestem - chyba ;)Spojrzałam na daty i godziny - faktycznie pisałam oba posty tego samego dnia. Ale to chyba dlatego, że zbyt mało śpie i wydawało mi sie, że duuuużo czasu minęło od napisania pierwszego postu. A bałąm sie, że gdy w innych tematach dojdą nowe odpowiedzi, to mój post z zapytaniem zniknie gdzieś w oddali ;)A przeciez chce dla Wikuni jak najlepiej :)- Siuniaps. czekam na nazwisko kardiologa
    • Gość: Dor Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 07.03.03, 18:37
      My do kardiologa chodzimy na Jaśkową Dolinę, a do okulisty na Wałową. Jak będziesz chciała namiary, daj znać.Pozdrawiam Dorota
    • Gość: BeataG Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 07.03.03, 19:02
      My u okulisty byliśmy wlaśnie na Wejhera i nie trzeba tam żadengo skierowania ale niestety czeka się na wizytę długo, coś około 2 miesięcy. Muszę przyznać, że Kajtek wizytę zniósł bardzo ciężko (czyt. z wielkim płaczem) ale panie bardzo się starały, dwie zabawiały jedna badała i ... jakoś się udało. Znalazłam numer telefonu do rejestracji: 556 28 57, także dzwoń jak najszybciej, ale i tak swoje odczekasz :) - niestety. PozdrawiamBeataP.s. Przy wizycie zakraplają kropelki i trzeba czekać 2 godziny na badanie komputerowe (chyba, że Wiki będzie mogła powiedzieć co widzi na planszy - czarne kształty zwierzątek, domek itd - moim zdaniem dość trudne do rozróżnienia dla przestraszonego 2 latka). Tak więc musisz się przygotować na dłuższe posiedzenie albo na spacerek, bo pewnie będzie już wiosna ;).
    • Gość: malgosia.dz Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 09.03.03, 10:18
      Siuniu!Ja mogę polecić świetnego ortopedę (chodziłam do niego by badać synkowi bioderka) - niestety jest to prywatny gabinet. Facet "dorobił się" chyba najbardziej znanego nazwiska wśród specjalistów swej dziedziny.Nazywa się Piotr Sieliwończyk, a przyjmuje w Gdańsku-Wrzeszczu, ul. Miszewskiegi 18. Rejestracja telefoniczna 302-66-13.Pozdrawiam. Małgosia
      • Gość: plepla Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 10.03.03, 09:15
        Siuniu!1. Nazwiska kardiologa (a właściwie kardilożki), do której chodziłam z Krisem za żadnego skarby świata nie mogę znaleźć. Jedna z dziewczyn polecała ci kardiologa na Jaśkowej - ja trafiłam tam na taką ... flądrę (pediatra, a przyjmu8je jako kardiolog), że moja noga poraz drugi tam nie postała.2. Przypomniałam sobie nazwisko pąństwowej dentystki z Przychodni Wojewódkiej - dr Kuchta.3. Ortopeda (o przekręconym przeze mnie nieco nazwisku) to wspomniany przez Małgosię - dr Sieliwończyk, który na Miszewskiego. Sereczdnie polecam - śmieszny gość i doskonały fachowiec.4. W sprawie okulisty chylę czoła przed BeatąG - moja pediatra chyba szpetnie mnie oszukała - na Wejhera faktycznie nie trzeba obecnie skierowania (Huuura!!!!) - już się zarejestrowałam - dla dzieca nie leczącego się dotychczas termny na połowę maja, dla stałych pacjentów początek kwietnia.Pozdrawiam. Plepla
      • Gość: BeataG Re: Lekarze dla dzieci - pytanie IP: *.* 14.03.03, 14:00
        Hejka!Mam małe pytanko. Ile płaci się za prywatną wizytę u dr Sieliwończyka?PozdrowionkaBeata
        • Gość: sandraw Re: Lekarze dla dzieci - pytanie- sieliwończuk 70PLN IP: *.* 14.03.03, 21:34
          Beatko oto odpowiedź na Twoje pytanie- 70 zł za wizytę, ale jest dobrym specjalistą, porządnie utrzymuje kartotekę dzieciaczków, jak wrócisz za pół roku na np kontrolę ma wszystkie dane i dokładnie omawia z Tobą postępy itp.Znajomi już korzystają z jego usług, my też umówiliśmy sięna wizytę.Wada: Długo dość sięczeka...OLA z Martusią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka