mast1 27.06.03, 10:04 Przymierzamy się do Panoramy, ktoś zna i może coś poradzić? Napiszcie, gdzie kupowalicie mieszkania i czy byliście zadowoleni? Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmarabe Re: developer-jakiego wybrać? 27.06.03, 15:22 Hej! Czy to Ty, Magda z eDziecka? Jeśli tak - pozdrowienia dla Maciusia. Mój szwagier kupił mieszkanie od Panoramy jakies dwa lata temu (Gdynia, ul. Lipowa). Ogólnie jest zadowolony a wykończenie jego mieszkania spowodowało u mnie jęk zazdrości Nawet okna miał okręcone folią, żeby się szyby nie porysowały po wstawieniu okien. W porównaniu z naszymi (które podobno były nowe ale długo leżały w magazynie - a wyglądają jakby były z odzysku) to naprawdę kolosalna różnica. Więc naszego developera raczej nie polecam. Dobre opinie znam również o firmie HOSSA. Znajomi mieszkają we Wrzeszczu a inni w Wielkim Kacku. Mnie osobiście podoba się firma Allcon z powodu tempa i jakości budowy. Nie znam jednak nikogo, kto u nich kupił mieszkanie. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: developer-jakiego wybrać? 28.06.03, 21:49 Tak to ja! Maciuś wyrósł na łobuza, psoci strasznie,ale jest takim "słodkim psotnikiem", jego uśmiech pozwala o wszystkim zapomnieć ). Przymierzam się do Panoramy, bo Hossa akurat nie ma nic, co by mnie interesowało....ale na razie nie mam kapitału, więc czekam spokojnie. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: developer-jakiego wybrać? 28.06.03, 21:51 Jeszcze jedno pytanko. W jakim stanie oni wykańczają te mieszkania, chcę wiedzieć, na jakie koszty wykończeniowe się nastawić.... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarabe Re: developer-jakiego wybrać? 29.06.03, 10:15 Niestety nie znam szczegółów. Szwagier jest akurat na urlopie. Jak wróci, to go wypytam. W każdym razie wykończenie kosztowało go dużo mniej niz nas a ma porównywalną powierzchnię Czy już wybraliście lokalizację? Nasz Michaś ostatnio postanowił, że nie będzie jadł Ciekawe, kto dłużej wytrzyma - ja czy on? Niestety SINLAC ani inne mleko modyfikowane mu nie smakuje... Ale na zabiedzonego jeszcze nie wygląda Uściski dla Was i Maciusia. Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: developer-jakiego wybrać? 29.06.03, 16:26 Hej! Przymierzamy się do Lipowej 24, ale po pierwsze, musimy się tam przejechać, bo coś się obawiam, że to może być dość blisko obwodnicy, a po drugie, na razie traktuję tę sprawę trochę na luzie, ponieważ nie mam pewności, że w ogóle będzie nas na to stać (a konkretnie - chcę sprzedać mieszkanie, mam kupca bez kasy i na dniach-tygodniach się okaże, czy kasa jest, czy nie . A wiem z doświadczenia, że dobre lokalizacje i najlepsze mieszkania rozchodzą się jak ciepłe bułki, więc za te parę tygodni może być po ptakach......Trochę by było szkoda, bo w W.Kacku tylko tam by nas coś interesowało, Hossa miała lokale już tylko na parterze. Ale może się uda, zobaczymy. Mój Maciek na szczęście je dobrze, choć czasem nie to, co powinien, jak to maluchy . A jesteś jeszcze na urlopie, czy już pracujesz? pozdrawiamy magda Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarabe Re: developer-jakiego wybrać? 30.06.03, 14:23 Hej! Trzymam kciuki za wasze plany. Może, jak będziecie mieszkać bliżej, łatwiej nam będzie się spotkać na spacerze. Ul. Lipowa wcale nie jest tak blisko obwodnicy, chociaż nie wiem, gdzie jest numer 24. Wróciłam do pracy na 1/2 etatu tylko na czas jednego projektu (dwa miesiące). To miło, że się nie mogą beze mnie obyć, bo mam dokąd wracać. Teraz jestem znów na wychowawczym do końca września. A potem do roboty... Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: developer-jakiego wybrać? 30.06.03, 16:09 Hej, napisałam do Ciebie na priva "gazetowego"! Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: developer-jakiego wybrać? 01.07.03, 20:58 Znam wielu ludzi,ktozy kupili mieszkania w Panorami i sa bardzo zadowoleni. Zdarzaja sie usterki,ale firma zawsze je bez problemu usuwa. Mieszkania oddane sa czyste z rownymi,ale nie cekolowanymi scianami. Super w tej firmie jest rowniez to,ze zawsze sa zrobione chodniki,ulice,miejsca do parkowania,zagospodarowana ladnie zielen,place zabaw dla dzieci. Lipowa 24 nie jest blisko obwodnicy. Pozdrawiam-Jola z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
maderka Re: developer-jakiego wybrać? 07.07.03, 22:14 hej! właśnie przeczytałam Twój post. My właśnie kupujemy drugie mieszkanie od Panoramy. Pierwsze kupilismy trzy lata temu,ale zrobiło nam sie ciasno. Bardzo mi zależało,żeby zamiana mieszkania i przeprowadzka była najmniej bolesna,dlatego wybór padł po raz kolejny na Panorame. Jakość oddawanych mieszkań jest b.dobra, są w terminie, robilismy podczas budowy wiele zmian w mieszkaniu i nie było z tym problemów, idą ci "na rekę". Jeszcze jedno- mąż wytargował nawet rabacik przy zakupie mieszkania,ku zdziwieniu wszystkich.Aha,Lipowa 24 - tam jeszcze obwodnicy nie słychać.jesli masz więcej pytań możesz napisać na :maderka@gazeta.pl. pozdrowienia.Ania Odpowiedz Link Zgłoś