ilj 11.03.08, 16:39 Czy macie jakies informacje na temat tego przedszkola. Strone internetowa maja zachecajaca, a jak jest w rzeczywistosci?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 12.03.08, 15:25 kolezanka dala tam swoja corke, byla zadowolona z tym ze na wrzesien musiala juz w styczniu wplacic wpisowe.Nie wiem czy tak jest nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
ilj Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 12.03.08, 16:58 Dokładnie tak. Mieli rekrutację w styczniu. Udało mi się tam wcisnąć synka w lutym bo nie popłacili wpisowego rodzice. Teraz próbuję się dowiedzieć czy to dobre przedszkole. Do państwowego pewnie nie mamy szans się dostać. Deficyt w tym roku. ( Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 12.03.08, 20:21 moja córeczka jeszcze nie przedszkolak, ale: chodzi tam synek kolezanki, ogólnie jest zadowolona, mały też chyba najwiekszy minus to brak własnego placu zabaw, dzieciaki odwiedzają te osiedlowe Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 13.03.08, 09:35 no własnie, szkoda ze nie maja placu zabaw, tylko muszą biegać po tych osiedlowych gdzie pelno zanieczyszczen po psach , ble.Sama jak ide z moim synkiem to niedobrze mi sie robi jak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilj Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 13.03.08, 11:44 Tabaluga0 a do jakiego przedszkola chadza Twoje dziecię? Znalazłam na innym wątku że też do prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
korra2 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 13.03.08, 09:40 ja tez zapisalam do chatki moja coreczke co by we wrzesniu na lodzie nie zostac i brak tego placu zabaw rzeczywiscie mnie martwi ale moze przez to panie przedszkolanki wieksza inicjatywe spacerowa beda wykazywaly? ilj, jak sie nic nie zmieni to nasze dzieci beda chodzily tam razem Odpowiedz Link Zgłoś
ilj Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 13.03.08, 11:40 No właśnie ten plac zabaw, a raczej jego brak bardzo mi doskwiera. Podobno chodzą na spacery do lasu, jest to można powiedzieć naturalny plac zabaw. Z psami na placach zabaw to tragedia. Czasami nawet ogrodzenie nie pomaga bo wchodzą mimo zakazów. Nie mam nic do czworonogóe bo sama miałam kiedyś psinę ale trochę wyobraźni by się przydało. Nie muszą się załatwiać do piaskownicy. Korra2 u nas pewnie się nie zmieni plan, bo dyrektor w przedszkolu na świętojańskiej (to przy kościele) raczej chłodnawo ze mną rozmawiała, a nie wierzę że dostaniemy się na Tatarczaną przy takim boomie dziecięcym Karwiniano-Fikakowym. Gdzie się nie obejrzysz same wózki i dzieci ) Mam nadzieję że najlepszą rekomendacją Chatki jest to że mają więcej chętnych niż miejsc. Zresztą pani dyrektor jest obiecująca udało jej się przekupić moje dziecko cukierkiem, jak byliśmy się zapisać, a to nie taka łatwa sprawa przekonać moje dziecko żeby wzięło coś do jedzenia i włożyło do buzi. Powiedziała też że może iść do dzieci i zobaczyć co tam porabiają i jakie mają zabawki. Do dzieci podejscie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 14.03.08, 12:00 moj Szymek chodzi do Stumilowego lasu na spokojnej od stycznia, poszedl tam "od reki" bo bylo miejsce a on sie nudzil strasznie w domu, i tak zostal, chodzi na razie na 4 godziny, bo na wiecej mnie nie stac, ja nie pracuję, wiec panstwowe przedszkole tez pewnie nam odpadnie, ale sprobujemy zlozyc dokumenty do przedszkola nr 6. Ja jestem zadowolona, miesci sie w domku jednorodzinnym , maja swoj ogrodek, jakies zabawki, slizgawkę, na razie jest bloto i zawsze wszystkie dzieci sa niezbyc czyste szczegolnie kiedy poprzedniego dnia padało,ale nie łażą po kupach psich i wiem ze niczego takiego nie wiezmie do reki ani do buzi. Jest jeszcze Sikoreczka na buraczanej, czytalam ze ceny przystepne i maja miejsce, ale zadnej opinii nie czytałam. www.sikoreczka.net/index.php?go=1 Odpowiedz Link Zgłoś
dagusek1 do tabaluga0 15.03.08, 11:41 a gdzie jest te przedszkole na Sokojnej?Poprosze o konkretny adres,kurcze mieszkam niedaleko i nic mi o tym przedszkolu niewiadomo Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
malwina72g Re: a ja mam zal do tych mlodych skąpo ubranych ! 29.07.08, 15:47 przedszkole nawet fajne gdyby nie przedszkolanki nimfomanki flirtujące z tattusiami przedszkole fajne troszke przepełnione, ale wszędzie teraz tak jest, zdenerwowały mnie tylko 2 panie przedszkolanki które namiętnie flirtują z mężami przez to rozstałam się z moim misiem Odpowiedz Link Zgłoś
korra2 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 14.03.08, 13:31 a jakie macie opinie o panstwowych przedszkolach na karwinach? jest 6 na chwaszczynskiej i to na tatarczanej? ktore lepsze? caly czas mialam dobre zdanie o tym drugim, ale ostatnio slyszalam baaardzo negatywna opinie i sama teraz nie wiem gdzie jest lepiej dla dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
ilj Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 14.03.08, 15:31 Do przedszkola na Tatarczanej chodziły dzieci mojej siostry. Była bardzo zadowolona, dzieci też i cały czas mnie namawia żebym tam posłała swoje. Parę razy odbieram stamtąd dziecieki i wrażenia mam pozytywne. Nie oglądałam z bliska zabawek a słyszałam że są stare i zniszczone (opinia z forum). Dzieci miały organizowane bale karnawałowe, rodzice i dziadkowie byli zapraszani do przedszkola z różnych okazji, jeździli na wycieczki, mieli różne ciekawe zajęcia, np. robienie papieru czerpanego z gazet. Panie były miłe i zajmowały się dzieciakami. Ale z tego co wiem to już w zeszłym roku był problem dostać się do tego przedszkola. Powiedzmy sobie szczerze że dla samego Fikakowa powinno utworzyć się przedszkole więc miejsc będzie brakować i to dla większości. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 09.09.08, 15:21 z czystym sumieniem polecam przedszkole nr 6 na Karwinach 3 - moja mama przepracowała tam 20 lat , chodziła tam moja siostra i wiele dziciaczków, które znam - b. dobre przedszkole, dbają o dzieci, sympatyczna kadra jako nastolatka czesto tam bywałam .........posłałabym tam napewno mojego synka ale niestety nie mieszkamy juz na Karwinach ....... wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluki Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 06.08.08, 19:35 Moj synek skończył dopiero 2 latka i niestety nie dostał się do Chatki Puchatka,gdyż tam przyjmują dzieci od 3 roku życia ale mieliśmy szczęście bo na Karwinach I dostaliśmy się do Delfinka,gdzie przyjmują dzieci od 1,5 roczku i jesteśmy bardzo zadowoleni,grupka jest mała,panie bardzo sympatyczne i opiekuńcze i warunki bardzo dobre,polecam! www.delfinek-gdynia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czubanna Re: Przedszkole Chatka Puchatka Gdynia Karwiny 08.09.08, 23:21 bylam tam kiedyś, wpadłam jak nie było włąścicielki, przepełnione, brud, dzieci zapłakane,jakaś Pani Małgorzata mówi ale o co chodzi? nie ma placu zabaw, podobno chodzą do tego lasku obok a tam tyle smieci.... powiedziałam nie ... Odpowiedz Link Zgłoś