24.01.10, 19:02
Dziewczyny ile litrów napoi przewidujecie kupić dla swoich gości lub
kupiłyście na wesele bez poprawin? Wesele we wrześniu, więc nie jest już
bardzo ciepło.
Planuje zakupić : cole, sprite, fantę, wodę gazowaną, wodę niegazowaną,
tymbarki oraz soki (pomarańczowe i jabłkowe).
Myślałam o 3 l. plus soki,ale Tomelanka uświadomiła mnie, że to o wiele za dużo.

Pomocy tongue_out
Obserwuj wątek
    • derenka Re: napoje 24.01.10, 19:35
      a nie macie w lokalu już picia w cenie? Bo przeważnie jest. Jeśli nie to ja wiem
      ile bym wypiła na weselu? Pewnie wszystkiego ze 2 litry. ale różni są ludzie,
      jedni piją więcej inni mniej. Więcej przeważnie ci co się bawią, tańczą i ci co
      piją alkohol.
      • dorothy_mills Re: napoje 24.01.10, 19:46
        niestety nie mamy wliczonych ich w cenę....
        • ma_niusia Re: napoje 24.01.10, 19:51
          Mi się wydaje, że ja też bym liczyła średnio ze 2 litry na osobę + jakiś zapas
          do całości. Starsze osoby, które siedzą i są krócej na weselu wypiją mniej, a ci
          co piją alkohol i tańczą więcej. Ja też mam w cenie napoje bez ograniczeń i
          ciepłe i zimne więc nie zastanawiałam się.
    • inka323f Re: napoje 25.01.10, 11:07
      Nasze wesele bylo 19 wrzesnia od 19:00. Soki + woda niegazowana i cola
      sprawdzily sie rewelacyjnie. Mielismy zaplanowane po litrze soku i pol litra
      coli na osobe. Woda niegazowana byla w cenie i widzialam, ze schodzila najlepiej
      (co zreszta nie jest dziwne, najlepiej gasi pragnienie). Gdybym kupowala tez
      wode niegazowana, zaplanowalabym tez po litrze do poltora. Nie bawilabym sie w
      gazowana dodatkowo. Oprocz tego bylo u nas tez piwo, wiec zapewne mialo wplyw na
      konsumpcje bezalkoholowych.
    • paskud_agg Re: napoje 25.01.10, 11:57
      Moje poszukiwania w góglu przyniosły takie oto rezultaty:
      Dobrze jest jeśli napoje są w proporcji 50% soków, 40% napojów gazowanych i 10%
      wody mineralnej.
      Wydaje się to całkiem rozsądnym podziałem.
      Dalsze wyniki poszukiwań: na jednodniowe wesele 2l napojów na głowę. We
      wrześniu, o ile nie będzie upału, co się raczej rzadko zdarza, powinno się to
      sprawdzić. Ale powiem szczerze, że ja też bym "na oko" obstawiała trzy litry picia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka