Dodaj do ulubionych

Zia86 wychodzi za mąż 9

• aeris [...] 01.04.11, 20:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zia86 RE: 01.04.11, 20:06
        Bardzo nieładnie oceniać ludzi przez taki pryzmat, zwłaszcza, że nie to co ładne, tylko to co się komuś podoba. Rozumiem, że długie włosy u chłopaka to jakaś zbrodnia? A "dużo szumu" wokół ślubu mogą robić tylko ludzie "bez skazy"?
        • z_plus_z Re: RE: 01.04.11, 20:11
          Ale o diecie akurat dobrze gadała. Warto się zdrowo odżywiać. wink
          • aneta-skarpeta Re: RE: 01.04.11, 21:01
            Miko ma się Zii podobać, a nie wszystkim naokołotongue_out

ja sama mam misiowatego chlopa i po 1. bardzo mi sie podoba po 2. wiem, op nim samym, ze kazdy wie ze warto zdrowo sie odzywiac, dbac o linie i sie odchudzac, ale jakby to bylo takie proste to kazdy bylby szczupłytongue_out
            • z_plus_z [...] 01.04.11, 21:28
              • aneta-skarpeta [...] 01.04.11, 21:32
            • gazeta_mi_placi Re: RE: 01.04.11, 22:31
              I fajnie się przytulić do czegoś puchatego i miękkiego a nie do twardych mięśni uncertain
        • panda_zielona Re: RE: 01.04.11, 21:58
          Napisałaś bardzo delikatnie, że nieładnie, dla mnie to jest po prostu chamskie i śwadczy o braku jakiejkolwiek kultury. A te wszystkie krytykujące Twojego N. to pewnie samych Bradów Pittów mają.big_grin
          • aneta-skarpeta Re: RE: 01.04.11, 22:01
            dla mnie takie przytyki są na poziomie 15 latek, ktore skreslają kolezankę dlatego ze ma wg nich za grube udasmile
            • kolpik124 [...] 01.04.11, 22:41
              • blue.bluebell Re: RE: 01.04.11, 22:57
                Ale, ale, dyskwalifikuje względem czego? Narzeczonego Ziaji jako kandydata na męża dla Ziaji? Popraw mnie, jeśli się mylę, ale Ty raczej o tym nie decydujesz.

Koleżanka (ta hipotetyczna) ma poobcierane i opryszczone uda? Więc co w związku z tym? jasne, nie musisz uprawiać z nią seksu (ostatecznie te opryszczone uda na wysokości twoich oczu... no tak), ale czy to oznacza, że 1. nie nadaje się na koleżankę, 2. jest beznadziejnym człowiekiem, 3. nie nadaje się na partnerkę dla pana X (lub pani Y), którym akurat te uda nie robią różnicy, 4. trzeba obrzucać ją łajnem na forach?
                • kolpik124 [...] 01.04.11, 23:12
                  • polna_trawa [...] 01.04.11, 23:15
                  • zia86 Re: RE: 01.04.11, 23:16
                    A czy ja muszę składać jakieś podanie o zaakceptowanie przez Ciebie mojego partnera? Mnie się taki podoba i już, innym nie musi. Każdy z nas ma inny gust również jeśli chodzi o dobór partnerów czy partnerek. A ja lubię jak on maluje figurki i może nie chce go na siłę zmieniać, bo nie po to się ma partnera żeby go zmieniać tylko żeby go pokochać całym sercem takiego jakim jest, jak chce się kogoś diametralnie zmieniać, to lepiej znaleźć sobie kogoś innego.
                    • ronalilly Re: RE: 01.04.11, 23:32
                      Zia, olej trolla wink
                      Wracając do tematu wątku - czy Wy chcecie na tym trawniku rozstawić 150 krzeseł? (bo strzelam, że tylu będzie gości na uroczystości). Jakoś tego nie widzę, szczerze mówiąc uncertain
                      • zia86 Re: RE: 01.04.11, 23:41
                        No, bez problemu się i 200 zmieści. smile
                        • chomiczkami Re: RE: 01.04.11, 23:46
                          A dwudziesty rząd zobaczy coś prócz białej i czarnej plamy w okolicach altanki? smile
                          • odsrodkowa Re: RE: 01.04.11, 23:59
                            Zawsze można wypożyczyć telebimy ;D
                            • ronalilly Re: RE: 02.04.11, 00:00
                              Albo lornetka w gratisie dla każdego gościa big_grin
                            • gazeta_mi_placi Re: RE: 02.04.11, 15:20
                              Zia przy Placu Imbramowskim reklamuje się na telebimie firma wynajmująca telebimy. Obecnie mają promocję, 499 zł (tu niestety nie doczytałam za jaki czas), firma ma w nazwie "Led", może znajdziesz przez internet.
                              • zia86 Re: RE: 02.04.11, 15:26
                                Gazetko jakbyśmy chcieli telebim to nasz DJ ma. smile Ale nie chcemy telebimu. wink
                          • zia86 Re: RE: 02.04.11, 00:02
                            Widać. smile Sprawdzałam.
                            • angazetka Re: RE: 02.04.11, 00:10
                              Ale sprawdzałaś, by tak rzec, przy zapełnionej widowni? Oraz z uwzględnieniem osób, które mają słaby wzrok? wink
                              • zia86 Re: RE: 02.04.11, 00:14
                                No nie sprawdzałam, ale przecież nigdy nie jest tak, że wszyscy siedzą z przodu i w kościele i w urzędzie są rzędy, ludzie itd. Skoro śluby się tam odbywały to jednak wszystko działa jak należy. smile
                          • panda_zielona Re: RE: 02.04.11, 00:09
                            A w kościele to wszyscy przy samym ołtarzu stoją? big_grin
                            • skorek Re: RE: 02.04.11, 00:20

a widziałas kiedyś w kościele taki wysoki kopiec i namiot ?
                  • blue.bluebell [...] 01.04.11, 23:17
          • semihora Re: RE: 01.04.11, 22:29
            A te wszystkie krytykujące Twojego N.
            > to pewnie samych Bradów Pittów mają.big_grin

Pewnie tak big_grin Albo tylko śnią o Bradzie, bo w realu żadnego chłopa dopaść nie mogą big_grin I tak, teraz kopię po kostkach, ale ta dyskusja o urodzie Miko jest żenująca. Zia na niego leci i fajnie, on ma się jej podobać, a nie komukolwiek innemu. Każdy ma swój gust. Faceci tych krytykujących Miko estetek też na pewno nie sprawiają, że wszystkie laski ściągają majtki przez głowę na ich widok.

Odczepmy się od wyglądu! Zajmijmy się motylkami! tongue_out
            • gazeta_mi_placi Re: RE: 01.04.11, 22:33
              >Zajmijmy się motylkami...

Dwa dni temu widziałam na Azorach laskę na różowym motorze w motylki (autentyk, nie Prima Aprilis), czy to była Zia?
              Poza tym w lesie widziałam pierwszego tej wiosny cytrynka i do razu pomyślałam, no właśnie uncertain
              • zia86 Re: RE: 01.04.11, 23:06
                Nie Gazetko, to nie ja byłam. smile Ja się od wczoraj kuruje w domku a wcześniej byłam w rozjazdach ale nie na Azorach. smile
              • kolpik124 [...] 02.04.11, 00:12
              • 3-mamuska Re: RE: 02.04.11, 00:14
                azeta_mi_placi napisała:

> >Zajmijmy się motylkami...
                >
                > Dwa dni temu widziałam na Azorach laskę na różowym motorze w motylki (autentyk,
                > nie Prima Aprilis), czy to była Zia?
                > Poza tym w lesie widziałam pierwszego tej wiosny cytrynka i do razu pomyślałam,
                > no właśnie uncertain
                >
                dokladnie mam tak jak ty.
                Wracajac do domu widzialam kobitke w jechala takim autem malym kremowym, z jednej strony od przedniej maski do samego tylu byly motylki . Cos podobnego jak wyzej ktos wklejil samochod do slubu z kwaitka przyczenionymi.
                Moja 7-latka az krzyknela mamo zobacz ,fajjjnnnyyy.

Wszedzie widze motylki. No zarazilam sie.

• zia86 Obrączki 02.04.11, 12:28
      Mamy iść zamawiać w przyszłym tygodniu. smile Ale teraz przed chwilą zobaczyłam, że w Aparcie pojawiło się dużo nowych wzorów i to takich, które lubimy. smile I teraz nie wiem co robić. Przede wszystkim boję się, czy te obrączki, które wybraliśmy będą takie jak na zdjęciu a tutaj widzimy jednak na co byśmy się decydowali. Podobają nam się takie zestawy:
      1.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5394_0_m.jpg

2.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5408_0_m.jpg

3.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5410_0_m.jpg

4.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5418_0_m.jpg

5.
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5396_0_m.jpg
      • brytf-anna Re: Obrączki 02.04.11, 12:58
        Na litośc boską, Zia, czy obrączki nie miały być od Bielaka, model Mokume gane???
      • brytf-anna Re: Obrączki 02.04.11, 13:02
        A i jeszcze jedno:
        Ja rozumiem, że spodobały Ci się nowe wzory - ale nowe wzory będą się pojawiać co kilka miesięcy i takie stwierdzenie "pojawiły się nowe i nie wiem co teraz" niech będzie dla Ciebie alarmujące - może rozwiązaniem byłyby klasyczne, najprostsze obrączki bez wzoru, które na pewno nigdy się nie znudzą i nie opatrzą? Nie zrozum mnie źle, ale sama w momencie, gdy zauważyłam, że co chwila podobają mi się inne uznałam, ze klasyka będzie w tym wypadku najlepszym wyborem.
        No i obrączki na zdjęciu lub w katalogu wyglądają ZUPEŁNIE inaczej niż na palcu. Także najlepiej się po prostu przejść i poprzymierzać, najczęściej wybiera się wtedy coś, na co zupełnie nie zwróciło się uwagi w katalogu.
        • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 14:49
          Tak, tylko, że dopóki nie wybierzemy czegoś to możemy oglądać. smile Ale głównie chodzi o to, że ja nie wiem jak nam ta obrączka u pana Bielaka wyjdzie, jestem absolutnie pewna jej jakości, profesjonalizmu firmy itd. smile Natomiast nie jestem pewna tego jak to będzie wyglądać w procesie końcowym, bo takiego wzoru, który wybraliśmy nie widziałam jeszcze, a te mokume gane są dość ciemne a mnie zależy na tym żeby obrączka była jasna tak jak na tym zdjęciu tej z kamyczkami dookoła. A tutaj widzę po prostu co zamawiam, minusem jest to, że jest to wzór normalny do sprzedaży, no i że do Apartu akurat mam średnie zaufanie, choć pod względem wzorów jest ostatnio najbardziej zróżnicowany i najwięcej różnej biżuterii tam można znaleźć. smile
          --
          Nasza historia
          Nasza strona ślubna
          Mój blog z inspiracjami
          https://global.theknot.com/tickers/tt90421.aspx
          • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 02.04.11, 15:16
            Apart jest bardzo przeciętny, z masówki lepszy już jest Kruk (moim zdaniem).
            • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:18
              No ja też wolę Kruka jako salon ale obrączki te nieklasyczne ma takie nijakie bardzo naszym zdaniem.
          • spicy_orange Re: Obrączki 02.04.11, 15:20
            > minusem jest to, że jest to wzór normalny do sprzedaży,

że co???? to jest chyba plus, bo możesz pójśc do sklepu, wsadzić na palec i ocenić efekt. A coś robione na zamówienie ocenisz jak już będzie zerobione i czy ci się spodoba czy nie zapłacić trzeba. Chyba nie chciałaś tym zdaniem dac do zrozumienia, że nie chcesz niczego co może mieć też pierwszy lepszy człowiek z ulicy? surprised
            • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 02.04.11, 15:22
              Co w tym dziwnego? Ponoć niektóre Panie nie lubią jak na ulicy spotkają drugą Panią w tej samej sukience. Każdy woli mieć coś oryginalnego.
            • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:23
              To o czym mówisz to jest plus. Ale mnie chodziło o to, że mokume gane jest indywidualne bo nie ma dwóch takich samych obrączek robionych tą techniką, o to mi chodziło a nie o to, że nie będę nosić tego samego co inni, bo to, że można przyjść i zobaczyć właśnie jest dla mnie w tym momencie plusem. smile
            • angazetka Re: Obrączki 02.04.11, 15:34
              Chyba chciała tongue_out Bo wszystko ma być przecież spersonalizowane.
              • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:37
                Nie wszystko. wink
          • audrey_horne Re: Obrączki 02.04.11, 21:32
            Też uważam, że Apart jest raczej przeciętny, to właściwie taka sieciówka z dość słabym wzornictwem. Zdecydowanie lepszy jest Kruk, w dodatku moim zdaniem ma duuuużo lepsze podejście do klienta. Ja na pewno u Kruka będę obrączki kupować. I zgadzam się, ze w tej kwestii należy stawiać na klasykę. Obrączkę będziesz przecież, przynajmniej z założenia, nosić przez całe życie, lepiej, żeby ci się ten wzór z czasem nie opatrzył.
            • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 21:36
              Jak pisałam, też wolę Kruka ale jeśli o wzornictwo obrączek to nie znaleźliśmy tam nic co by nas zaciekawiło, my wolimy jednak nieklasyczne obrączki i takich szukamy. smile
      • ronalilly Re: Obrączki 02.04.11, 13:44
        Zia, a jakie wzory Wy właściwie lubicie? Bo każdy z zaproponowanych jest inny. Jakoś nie mogę znaleźć wspólnego mianownika np. dla 2 i 5.
        Obstawiam Bielaka.
        • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 14:46
          Nieklasyczne, z przewagą białego złota, takie "maziane", moja z kamieniami.
          • mirmunn Re: Obrączki 02.04.11, 19:41
            obrączki tandetne, każda para bez wyjątku
            wieś tańczy, wieś śpiewabrakuje na nich tylko przysłowiowego "dziada i baby"

jeśli miałabym wybierać eksperymenty, to raczej w wydaniu dobrego ! jubilera, a nie Apartu
            koszmarne wzornictwo
      • lili-2008 Re: Obrączki 02.04.11, 13:46
        Mnie się podoba nr 2. Te ostatnie - połączenie żółtego złota z białym - wyglądają odpustowowink
      • clio_1 Re: Obrączki 02.04.11, 14:11
        1 i 2 najładniejsze, ale jakościowo apart najlepszy nie jest.
        • picaflor Garnitur 02.04.11, 14:51
          Zia, może nie zauważyłam, ale kiedy ruszacie z szyciem garnoturu? Bo miara już pobrana jest? Kiedy pierwsza przymiarka? Bardzo mnie intetresuje efekt.

I jakbyś mogła napisać jaki jest przedział cenowy w tej pracowni? Nie chcę wiedzieć ile płacicie, tylko od jakiej kwoty można zacząć myśleć o szyciu w tym miejscu?

• zia86 Re: Garnitur 02.04.11, 14:56
            Już jak byliśmy na pierwszym spotkaniu, to Miko został pomierzony i ruszyliśmy z szyciem. smile Pierwsza przymiarka po świętach, odbiór 30 czerwca. Ceny na priv posłałam.
      • inn-ka Re: Obrączki 02.04.11, 15:22
        A jak cenowo wygląda Bielak i te Apartowe? Obstawiam, że tańsze...
        IMHO do Was będą pasowały te nr. 4.
        • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:24
          Bielak jest tańszy i to tak sporo nawet.
          • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 02.04.11, 15:25
            Serio jest tańszy? Ceny w Aparcie przeciętne bardzo...
            • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:26
              Serio, można porównać na stronie, pan Bielak ma bardzo przyjemne ceny. smile
              • audrey_horne Re: Obrączki 02.04.11, 21:45
                Spojrzałam na stronę Bielaka, obrączki wcale do tanich nie należą. Apartu raczej nie polecam, to niska półka, takie sobie wzornictwo, kiepska jakość. Powtarzam: sprawdz Kruka, może tam znajdziesz coś dla siebie. Wprawdzie nie są to obrączki robione na zamówienie, ale mają przepiękne wzory, krótkie serie, świetną jakość.
                • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 21:50
                  Jak na ręcznie robione obrączki według wzorów indywidualnych to naszym zdaniem cena jest przyjemna. smile Co do Kruku, to napisałam już, że sprawdzałam i owszem mają ładne obrączki klasyczne ale z nieklasycznymi krucho, a my chcemy nieklasyczne. smile
        • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 02.04.11, 15:25
          Apart to dość niska półka na jubilerskim rynku, masówka...
          • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 15:30
            Nie do końca, ja też go nie lubiłam, ale odkąd wypuścili te diamentowe kolekcje 2 lata temu to się bardzo wyrabiają a już ich salon w Wawie w Złotych Tarasach z biżuterią no to robi wrażenie, mogłabym stamtąd 3/4 rzeczy mieć, nie umiałabym się zdecydować. smile Ja np. też wolę Kruka a charmsy uznaje tylko od Yes i perły też mają piękne, ale jeśli patrzeć tylko na obrączki to w tym momencie tylko Apart ma tak zróżnicowaną kolekcje. Nam się właśnie podoba przeciwieństwo tych co ty opisałaś. wink
      • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 02.04.11, 15:24
        Z tych podoba mi się nr 2 i nr 3, ale generalnie żaden z tych zestawów.
        Ja wolę klasykę bez udziwnień, kryształków i kilku barw oraz żółte złoto (białe kompletnie mi się nie podoba), ale co kto lubi.
        • picaflor Re: Obrączki 02.04.11, 16:55
          Dla mnie najładniejjsze 2. Ale jedynka też fajna. Reszta mi się nie podoba. Kto co lubi...
          • spicy_orange Re: Obrączki 02.04.11, 17:20
            a jak dla mnie trójeczka smile
            • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 17:21
              Trójeczka to również mój faworyt. wink Ale nie wiem jak narzeczony. wink
              • joanka-r Re: Obrączki 03.04.11, 12:45
                zia dla mnie jest niepojętym, jak można prawie przez 3 lata , nie wybrać obrączek? Ja na tym etapie co twój miałam je już w domu. Dostaliśmy je od babci, i byliśmy bardzo wdzięczni. Do tego dostaliśmy złote monety do przetopienia, gdy się nam ''darowane'' obrączki nie podobały. Ja mam płaskie, cienkie jak makaron, i jestem z nich zadowolona, spisują się ok, już prawie 15 lat. Nigdy ich nie zdejmujemy, nosimy na co dzień. Nie są jakoś bardzo zniszczone. A do tego są ''ruskie''. Nie zamieniłabym ich na żadne inne. tongue_out) Ty zaś wymyślasz, cudujesz i sama nie wiesz co wybrać. Nie ma już chyba marki , której byś tu nie wymieniła i dalej jesteście z niczym.
                • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 12:52
                  Joanka wybór obrączek był zaplanowany na 3 miesiące przed, czyli na ten okres, zamówimy w tym tygodniu, lub przyszłym w zależności od tego kiedy wyjdę z łóżka. Mamy problem z wyborem, bo podobają nam się specyficzne wzory, których mało u jubilerów, musimy jeszcze raz na spokojnie odwiedzić wszystkich jubilerów i pracownie i zdecydować. smile
                  • agniesiek Re: Obrączki 03.04.11, 15:07
                    zia, nie sądzę, aby był lepszy wybór niż bielak. a już zestawienie go z apartem to jakiś absurd. cenami na stronie bielaka się nie sugeruj, bo cenę oni ci dopiero wyliczą, kiedy wybierzecie grubość i szerokość, no i ustalicie rozmiary. jeśli chcesz jasną, to pewnie połączenie palladu i białego złota albo palladu i srebra powinno cię zadowolić.
                    aha, ja nie mam nic z apartu, ale czytałam na innym forum, że są tam problemy z reklamacjami i w ogóle obsługą, która sprzedaje, ale na jubilerstwie się nie zna.
                    jeśli z jakichś względów nie chcecie bielaka, to może red rubin? jest tam dużo 'gotowców', ale są w stanie wszystko dostosować do konkretnego zamówienia. i jest dużo obrączek z brylancikami dookoła.
                    • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 03.04.11, 15:13
                      Apart jest beznadziejny pod względem obsługi niestety...
                      A i pod względem biżuterii też nienajlepszy...
                    • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 15:13
                      Widziałam mokume gane od Bielaka na żywo z palladem i srebrem i było to ciemne, takie nawet dość ciemne, nie do końca pasowało mi do pierścionka, przejdziemy się i jeszcze raz o wszystko wypytamy. Znam mniej więcej ceny i najdroższe mokume to jakieś 5000 zł niecałe, nie sądzę żeby mogło być jeszcze drożej. No właśnie obsługa w Aparcie jest bardzo niedobra i to jest minus, bo jeśli chodzi o wzornictwo to są tam przynajmniej 4 pary obrączek, które moglibyśmy kupić tak "z ulicy", jeśli te obrączki byłyby np. w Kruku to bym się w ogóle nie zastanawiała, a tutaj właśnie taki ryzyk fizyk z tą firmą.
                      W Red Rubinie byłam, nawet miałam tam jedną bardzo ładną obrączkę wybraną taką z szafirami i diamentami dookoła, wiem też, że robią projekty indywidualne, no ale jeśli chcielibyśmy projekt indywidualny to bardziej u pana Bielaka, no i właśnie to tak jest bo każde rozwiązanie ma jakieś wady, ech. wink
                    • cashianna Re: Obrączki 03.04.11, 19:19
                      ja mam bardzo ładny, lekko futurystyczny pierścionek z białego złota z 6 brylancikami z Apartu właśnie. trzyma się bardzo dobrze, jedyne co to trzeba go czyścić ale to tyczy się całej biżuterii. kwestia tego, że ja w posiadanie pierścionka weszłam 5,5 roku temu kiedy Apart, bądź co bądź, miał trochę inną renomę i wydaje mi się, że i jakość była dużo lepsza.
                      na tej samej zasadzie 5 lat temu dostałam bardzo ładny komplet z Apartu - kolczyki, zawieszkę i łańcuszek. nie noszę ich często bo są bardzo wizytowe. z kolei moja mama dostała podobny komplet (w sensie, kolczyki, zawieszkę wisiorek ale zupełnie inny wzór) z Apartu 1,5 roku temu i już jest w gorszym stanie niż mój. także z biegiem czasu niestety rezygnują z jakości.
                      a same obrączki średnio mi się podobają. jak coś to 3.
                  • joanka-r Re: Obrączki 03.04.11, 19:11
                    ''Mamy problem z wyborem, bo podobają nam się specyficzne wzory, których mało u jubilerów, musimy jeszcze raz na spokojnie odwiedzić wszystkich jubilerów i pracownie i zdecydować. ''
                    to wybierz tylko sobie , miko nich rezygnuje z obrączki, tak jak książe Hsmile mozesz sobie kupić wówczas megahiper wypasioną.
                    • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 19:52
                      Oboje chcemy nosić obrączki. smile
                      • nutka07 Re: Obrączki 04.04.11, 22:09
                        Halo ale tu pustki. Ja tu do zdrowia wracam i nie ma co czytac.
                        Zia nie zaplacilas za prad czy internet? wink
                        • zia86 Re: Obrączki 04.04.11, 22:14
                          Jestem, jestem. smile Choruje w domu. wink I całe przygotowania via email i telefon, na odległość. Teraz pustki ale końcem tygodnia będzie niespodziewajka. smile
                          • next_exit Re: Obrączki 04.04.11, 22:21
                            Niespodziewajka będzie końcem tygodnia? Czyli ze się w ten koniec zamieni?tongue_out

Wiem, czepiam się smile
                • slimakpokazrogi Re: Obrączki 03.04.11, 18:02
                  joanka, ja rozumiem, ze Tobie mogą się podobać Twoje obrączki, ale dla mnie wybór jest ważny (jak dla większośći chyba jednak...). Tez miałam "ruskie" obrączki. Tez dostaliśmy, a na zakup innych nie było nas stać (no własciwie woleliśmy pieniądze wydać na coś innego niż drugie obrączki). skończyło się tym, ze nosiliśmy je ze 3 miesiace chyba i tyle. Teraz nawet nie wiem, gdzie są. Jakbym miała obrączkę, która mi się podoba, to moze bym nosiła... Wybieranie obrączki 3 miesiące przed ślubem to chyba żadna masakra... Szczególnie jeśli zamawia się "na miejscu" (znaczy nie w USAwink)
      • kati_p Re: Obrączki 02.04.11, 19:31
        Forumowe głosowanie nie ma sensu, to musi być wasza decyzja.
        Dla mnie wszystkie obrączki oprócz 1 są paskudne, ale wiem że to kwestia zdjęć, na żywo obrączki generalnie wyglądają lepiej.
        • anielica.4 Re: Obrączki 02.04.11, 19:41
          Mi osobiscie podoba się jedyneczka
          Czy obączki chcesz soczewkowe ?
          • landora Re: Obrączki 02.04.11, 20:05
            Jesli w ogóle, to dwójka, ale generalnie żadna mnie nie powala (ale i tak lepsze niz te nakrętki na śruby od Bielaka tongue_out).
            A wiesz, czy to białe złoto z Apartu jest prawdziwym białym złotem, czy jest rodowane? Nasz jubiler powiedział nam wczoraj, że rodowanie schodzi z obrączki po upływie roku. wtedy białe złoto przestaje być białe sad Nierodowane białe złoto jest mniej białe, za to zostaje takie do końca.
      • podpseudonimem Re: Obrączki 02.04.11, 22:10
        a twój narzeczony nie ma nic przeciwko paradowaniu w takiej fikuśnej obrączce? bo mimo że ładne to nawet wersja 'męska' wygląda bardzo kobieco
        • zia86 Re: Obrączki 02.04.11, 22:22
          Jemu się też takie maziane podobają. smile
          • violetlake Re: Obrączki 03.04.11, 10:55
            Ziu ja nie wiem jakimi zasadami Ty się kierujesz w wyborze obrączek. Kiedyś pamiętam był Cartier, bo wzornictwo wyjątkowe i najlepsza jakość. Stąd, nie chcąc nikogo urazić, Apart wywołał moje ogromne zdziwienie. Taki przeskok!. W Aparcie, czy Kruku fajnie sobie kupić wisiorek, albo kolczyki, ale wybór obrączek mają naprawdę średni, nie mówiąc o jakości i elastyczności dostosowania pod PM. Chociażby nie możesz nic zmienić w danej obrączce, nawet dodać soczewki od spodu... Byliście wogóle mierzyć obrączki w różnych salonach? Bo wydaje mi się że nie. W internecie to wszystko wygląda ładnie, a dopiero jak zrobisz porządny rekonesans na mieście to można mieć jakiś ogląd. Różnicę się czuje namacalnie.

Jeśli faktycznie szukasz naprawdę najlepszej jakości i orginalnych wzorów, to polecam niemiecką firme Breuning (w Krk do dostania chyba u Łodzińskich i nie wiem czy nie gdzieś jeszcze). Apart im do pięt nie dorasta, świetne podejście do klienta i duża elastyczność Sama u nich zamawiałam obrączki i jestem mega zadowolona, więc mogę z czystym sercem polecić
            • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 12:27
              Viol, tylko tym czy nam sie cos podoba czy nie. smile A malo jest wzorow ktre nam sie podoba. Co do mierzenia to bylismy chyba z 10 razy w roznych salonach, przewqznie jak jestesmy w galerii to wchodzimy do jubilera zobaczyc czy cos nowego moze. W Aparcie bylismy i obraczki z tej kolekcji nam sie podobaly bardzo na zywo( ale tylko z tego Odkrycia). Ta firme ktora polecasz rowniez ogladalismy ale z tego co widzialam u jubilera to tez glownie klasyka badz taka polklasyka. wink Co my zobimy jak nam sie "maziaje" i laczone zloto podoba. Jesli widzialyscie inne obraczki w tym stylu w czyms innym niz Apart to bede wdzieczna za polecenie. smile
              • polamana-parasolka Re: Obrączki 03.04.11, 12:37
                Cos słabo szukacie, bo ja pochodzę z dużo mniejszego miasta niż Kraków i zarówno w sieciówkach jak i tych miejscowych salonach widziałam zdecydowanie więcej tych przekombinowanych obraczek niż klasycznych. Ja osobiście kupowałam u miejscowego jubilera i jestem bardzo zadowolona, bo moglismy sobie wybrać np. różne szerkości, co w sieciówkach było niemożliwe.
                • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 12:43
                  Ja byłam u Kruka, w Yes, w Aparcie, właśnie u tych Łodzińskich, w Red Rubinie z takich sieciówkowych jubilerów. smile To nie chodzi o to, żeby one ogólnie były ogólnie nieklasyczne, bo wariacji na temat obrączek jest dużo ale żeby one były w konkretnym kierunku nieklasyczne. smile Dla nas to oznacza albo jakąś wariacje na temat mokume gane, lub z ciekawie łączonym złotem(np. jak we wzorze nr 3). smile
                • magdalena.ko Re: Obrączki 05.04.11, 10:12
                  nieprawda, w kruku też można wybrać różne szerokości (ja mam mniejszą niż mąż, bo mam szczupłe palce - 7). kształt wewnętrzny obrączki też chyba dobieraliśmy, ale tu już głowy nie dam, bo jednak trochę czasu minęło wink
                  • zia86 Re: Obrączki 05.04.11, 14:45
                    To prawda, w "sieciówkach" jubilerskich przy niektórych wzorach można wybrać szerokość, ja mam taki sam problem jak ty, mam mały rozmiar obrączki więc przydałaby się cieńsza. smile
              • violetlake Re: Obrączki 03.04.11, 12:46
                Widziałam, ale w Londynie to Was chyba nie ratuje wink

Co do Breuninga, to oni mają niesamowity wachlarz wzorów i masę bardzo orginalnych, poza klasyką, tylko trzeba zobaczyć na ich stronie, bo w salonie Ł jest o ile pamiętam mniejszy wybór. To prawda, wydaje mi się, że nie robią Mokume Gane, ale takie w stylu tych co pokazałaś nr 2-5 to jak najbardziej. Jak rozmawialiśmy z panią w Krakowie to mogą sprowadzić wzory, które się podobają. Ale my w efekcie zamawialiśmy za granicą bo było nam łatwiej.
                • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 12:54
                  No właśnie na miejscu wzorów mają mało. smile A jak mam zamawiać w ciemno to tak samo mogę iść i zrobić w ciemno wzór a właśnie dlatego się waham nad wyborem gotowej obrączki żeby widzieć ją przed zamówieniem.
                  • anielica.4 Re: Obrączki 03.04.11, 14:12
                    My sosobiście wybieraliśmy obrączki na szybko nawet powiem na bardzo szybko więc pod uwagę wzieliśmy szerokość próbę złota i to aby była soczewkowa. Szukaliśmy i w red rubin i excelsior. W Aparcie naprawdę nic nie przypadło nam do gustu.
                    Teraz patrzę na swoją obrączkę śliczna prosta klasyczna soczewkowa z brylantem.
                    • anielica.4 Re: Obrączki 03.04.11, 14:13
                      Zapomniałam dodać przede wszystkim bardzo wygodna
                    • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 03.04.11, 15:02
                      Co oznacza "soczewkowa"?
                      • spicy_orange Re: Obrączki 03.04.11, 16:26
                        też nie wiedziałam: gugiel mówi że to taka wypukła na wierzchu a wklęsła od wewnątrz a nie prosta. Piszą że to mega wygodne-no ja nie wiem czy się brzegi nie wrzynają? uncertain
                        • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 16:35
                          To taka nie jak od rurki odcięta tylko zaokrąglona i mają racje, jest bardzo wygodna, nic się nie wbija. smile
                        • ruda_80 Re: Obrączki 03.04.11, 23:00
                          Obrączka soczewkowa to taka która od wewnętrznej strony - od tej która przylega do palca, nie jest płaska, tylko jakbyś patrzyła na nią w przekroju jest najbardziej wypukła na środku i zwęża się ku brzegom. Więc brzegi się właśnie nie wrzynają, bo nie przylegają ściśle do palca, obrączka przylega najbardziej do niego swoją środkową, zaokrągloną częścią.
                  • nutka07 Re: Obrączki 03.04.11, 14:31
                    Zia zamowilas juz kolczyki dla druhen?
                    • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 14:45
                      Nie, czekam aż się ich kreacje skończą szyć żeby mieć pełen obraz. smile
                      • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 03.04.11, 15:08
                        A zdjęcia tych kolczyków wstawisz?
                        • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 15:14
                          Wstawię jak już się na coś zdecydujemy. smile
            • kati_p Re: Obrączki 03.04.11, 12:34
              Widziałam w Bonarce obrączki Breuning. Wyglądają jak obrączki innych firm, tyle, że mają ceny w euro wink
              • madziorek889 Re: Obrączki 03.04.11, 13:54
                no to już naprawdę trzeba mieć pecha żeby przez 3 lata na całym świecie nie było ani jednej pary obrączek który były by was godne nic wam się nie spodobało
                • zia86 Re: Obrączki 03.04.11, 14:44
                  Tego nie napisałam, było co najmniej kilka modeli, które nam się podobały, tylko każde rozwiązanie miało jakieś wady. wink
    • zia86 Wzór laserowy 02.04.11, 17:03
      Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak powstają np. zaproszenia w druku laserowym, to dzisiaj na Facebooku Ceci jest filmik z takiego cięcia. smile Robi wrażenie. wink
      • sympatyczna1980 Re: Wzór laserowy 02.04.11, 20:39
        zia a możesz podesłać jakiegoś linka?
        • zia86 Re: Wzór laserowy 02.04.11, 20:42
          Nie wiem czy mi zaraz nie wykasują. wink
          Klik i tam na początku jest. smile
      • kati_p Re: Wzór laserowy 02.04.11, 20:46
        Fajny film smile Mam nadzieję, że pokażą więcej takich filmów "od kuchni".
        • zia86 Re: Wzór laserowy 02.04.11, 20:49
          No też czekam. smile
    • zia86 98 dni 02.04.11, 21:07
      I już dwa kawałki zostały odcięte z centymetra, to świetne i przerażające uczucie zarazem. smile Przez tą chorobę mogłam na spokojnie nadrobić maile, od wczoraj korespondujemy z paniami konsultantkami o szczegółach, ja wysyłam im coraz to nowe prośby a one niezłomnie odsyłają mi rozwiązania. wink Mamy załatwiony już kwartet smyczkowy na ceremonie, kaligrafie do zaproszeń, wszyscy usługodawcy są powiadomieni o nowym miejscu ceremonii, na następny tydzień jest zaplanowane spotkanie z panią florystką na miejscu i omówienie i dopasowanie wizji, dziewczyny mają prawie umówione przymiarki do pań projektantek(tylko kurczę nie wiem czy na wszystkich będę), kończymy też szczegóły wieczorków(mój narzeczony oczywiście dalej ma na wszystko czas, więc ja napisałam jak to ma wyglądać wink), mamy też zaklepanych fotografów na wieczorki. smile Czekamy na wizualizacje od Kasi i myślę, że będziemy mogli podpisać umowę. smile Jeszcze obrączki, trochę szczegółów i możemy ruszać. smile
      • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 21:08
        A ja zabieram się do odświeżenia tekstów i przeproszenia się z antologiami poezji wszelakiej. wink
      • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 22:24
        > kończymy też szczegóły wieczorków(mój narzeczony oczywiście
        > dalej ma na wszystko czas, więc ja napisałam jak to ma wyglądać wink)

HĘ???
        • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 22:31
          Hę, co? wink
          • cashianna Re: 98 dni 02.04.11, 22:39
            no tak, przyszła sobota, o której Zia zapowiadała, że będzie u Zienia i da mi znać a tym czasem wielka choroba i znaku nie było.
            zatem ponawiam zaproszenie. może na przyszły tydzień?
            • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 22:57
              Teoria spiskowa się potwierdza... tongue_out
              • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:01
                Tak potwierdza. wink Chciałyście niespodziankę z sukienką to się nie odzywam nic. smile
                • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 23:17
                  Nienienienie. Miałaś się z nią spotkać i się urealnić, ktoś od razu napisał, że ci się pociąg spóźni. A tu nie pociąg, a choroba. jak tu nie wierzyć w spiski? tongue_out
                  • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:19
                    Ale przedtem miałam nie pisać o sukience, tak? Dopóki nie pojadę i nie zamówię. Poza tym ja się mogę urealnić 9 lipca. smile
                    • cashianna Re: 98 dni 02.04.11, 23:24
                      nie Zia, nie o to chodzi. tylko o elementarny brak kultury.
                      napisałaś, że będziesz dziś u Zienia. co jeśli jak głupia wystawałabym pod Zieniem czekając na Ciebie? bo nawet nie raczyłaś napisać na privie 'spotkanie nieaktualne'.
                      ja jednak nadal ponawiam zaproszenie bo mam niewyczerpane pokłady cierpliwości i ani jednym palcem nie podpisuję się pod 'niepisaniem o sukni'.
                      • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:29
                        Cashianna ale ja myślałam, że nie mówisz serio skoro nie zgadałyśmy się na priv. Napisałam ci już na priv wiadomość, skoro mówisz serio. smile
                        • cashianna Re: 98 dni 02.04.11, 23:34
                          bo zaprosiłam Cię oficjalnie, przy wszystkich, że tak powiem a na priv miałaś mi potwierdzić - nie potwierdziłaś. idę zerknąć co na privie.
                          • cashianna Re: 98 dni 02.04.11, 23:52
                            ciekawych informuję, że termin spotkania został zmieniony a reszta niech pozostanie moją i Zii słodką tajemnicą wink
                            • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:58
                              O! wink
                            • mirmunn cashianna i Zia 03.04.11, 07:51
                              pisałam, że pociąg się spóźni, trafiłam "pół centa w lewo" - nasza kochana Zia zachorowała; oby spotkanie wam się udało, bo w sprawie krakowskiego zostałam kilkakrotnie zignorowana - taki pech Zii, że i do Andel's i do Turbasy mam blisko, więc się dziewczynka wystraszyła

co do sukienek u Zienia, to moze wybierzecie razem, żeby choć jedna rzecz panny młodej była w miarę gustownasmile bo jeśli narzeczony ma rzeczywiście szyć garnitur w tej pracowni, jestem o niego spokojna

dodatki od razu tez wybierzcie, bo potem brzydki Manolo i Jimmy tudzież Marni Zię wystawią do wiatru i będzie pomykać w butach z CCCsmile

• gazeta_mi_placi Re: cashianna i Zia 03.04.11, 15:32
                                Zia była na krakowskim spotkaniu forumowym w tłusty czwartek.
                                Teraz można by zorganizować jakieś spotkanie z fankami, jak oczywiście chce i ma czas.
              • gazeta_mi_placi Re: 98 dni 03.04.11, 15:12
                Akurat po Krakowie lata teraz jakiś wirus, w zeszłym tygodniu ja byłam chora, teraz dwie inne znajome osoby.
                • morgen_stern Re: 98 dni 04.04.11, 14:42
                  Haaahha jasne facet, byłAś chora tongue_out trollisko nigdy nie wyjdzie z nory tongue_out
          • next_exit Re: 98 dni 02.04.11, 22:47
            Angazetce chodzilo zapewne o to, że TY omawiasz szczegóły wieczoru kawalerskiego dla Twojego narzeczonego, i po drugie, ze co to znaczy ze on ma czas? Przeciez ponoc wszysto robicie razemtongue_out
            • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 22:52
              Ja przekazuje to co omówiliśmy a nie sama wymyślam, choć uważam, że umiałabym mu zaplanować bardzo fajny wieczór. smile
            • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 22:57
              Owszem, o to Angazetce chodziło. Czy ten bidny chłopak nie może mieć chwili dla siebie? wink
              • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:01
                Może, on dość dosadnie określił w trzech słowach co by chciał na takim wieczorze ale teraz moja głowa w tym żeby to ładnie zaplanować. smile
                • gazeta_mi_placi Re: 98 dni 02.04.11, 23:06
                  >on dość dosadnie określił w trzech słowach co by chciał na takim wieczorze...

Dziwki, wino i śpiew.
                  Zgadłam?
                  • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:09
                    Nie do końca. wink Ale prawie.
                  • madziorek889 Re: 98 dni 02.04.11, 23:11
                    a co jemu drużbowie też nei chcą/nie mogą zorganizować wiczoru? ciekawe czy striptizerkę też mu zamówisz jakby zechciał? bo czy on nie może jednej rzeczy sam zorganizować. obrączki ani od Bielaka ani tez z apartu nie zachwycają zresztą to całkiem różne style wiec nawet nie wiadomo co się wam podoba
                    • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:17
                      Z drużbami jest dogadane tak samo jak z druhnami. smile Nie do końca rozumiem o co chodzi ze striptizerką, że będę mu wybierać, czy jak? Nie będę wybierać.
                  • spicy_orange Re: 98 dni 02.04.11, 23:22
                    ja pomyślałam: dziwki i święty spokój big_grin
                    • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:24
                      To są dwa słowa. smile Świętego spokoju to narzeczonemu nie brakuje, nie mam zwyczaju mu czegoś zabraniać czy gderać mu nad uchem. wink
                      • spicy_orange Re: 98 dni 03.04.11, 11:28
                        ja widzę trzy słowa i spójnik, no ale ok, rozumiem że chodziło ci o trzy rzeczy a nie trzy słowa wink
                        • kati_p Re: 98 dni 03.04.11, 11:31
                          sex, drugs and rock'n'roll wink
                • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 23:16
                  Kotuś, wieczoru kawalerskiego nie planuje narzeczona, tylko koledzy. Dajże im szansę.
                  • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:18
                    Dostaną. smile Napisałam, że jest ugadane tak samo jak z druhnami, czyli my "zaplecze" i atrakcja dziennie oni czy one resztę. smile
                    • angazetka Re: 98 dni 02.04.11, 23:23
                      Nie "wy", tylko "ty", jak widać smile
                      • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:24
                        My, każdy ma w tych przygotowaniach określone funkcje. smile
                    • madziorek889 Re: 98 dni 02.04.11, 23:24
                      a to co Miko nie potrafi sobie sam wymyśleć co by chciała i to zamówić faceci z regułu nie robią nic interesującego oprócz picia a już napewno na stole nie stoi dekoracja kwiatowa bo to nie męskie
                      • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:27
                        Madziorek toż napisałam, że potrafi, ale teraz trzeba to rozszerzyć i załatwić. Np. powiedział, że na atrakcje dzienną chce laser tag więc teraz ja przekazuje paniom konsultantkom taką misje żeby dowiedziały się o zniżki, rezerwacje, grupy zorganizowane, przesłały jakieś scenariusze do wyboru itd. smile A swoją drogą to jest świetna zabawa, byliśmy w zimie, ale lepiej będzie w więcej osób.
                        • madziorek889 Re: 98 dni 02.04.11, 23:36
                          rozumiem że on nie ma za dużego kontaktu z waszym sztabem ludzi skoro ty to załatwiasz choć to mogę zrozumić bo nie każda osoba ma dryg organizacyjny. ale np to co bedą robić w klubie i jak to ma wyglądać mogłby już sam załatwić lub jego znajomi a nie że ty mu kwiatki będziesz stawiać
                          • zia86 Re: 98 dni 02.04.11, 23:42
                            Ja po prostu mailuje z paniami, bo nie ma sensu żeby to samo szło z dwóch maili. smile To co oni będę robić w klubie to już sprawa drużbów, my tylko określamy jaki ten klub jest i jaki jest limit na barze, lub jak w przypadku naszym co jest jeszcze do jedzonka, cała reszta zostaje w rękach orszaku. smile
                          • cashianna Re: 98 dni 02.04.11, 23:47
                            oj nie czepiajcie się. ich wieczory kawalerskie/panieńskie i tak odbiegają od tzw. normy. ja jestem przyzwyczajona, że takie wieczory organizuje świadkowa i świadek tudzież druhny i drużbowie. tym samym całą impreza jest niespodzianką dla młodej i młodego a nie szczegółowo zaplanowanym przez powyższych party z kolorami przewodnimi, strojami i atrakcjami prawie co do godziny. no ale mój świat jest trochę inny, trochę polski i trochę zagraniczny. może po latach na obczyźnie mam wypaczony obraz a koleżanki z Polski po prostu się nie znają wink
                            • zia86 Re: 98 dni 03.04.11, 00:00
                              No dokładnie, u nas jest inaczej i musimy zrobić tak żeby nikt nie poczuł się pokrzywdzony. smile Wiem, że moja główna druhna już coś tam miała ustalać ale to niespodziewajka. wink
    • zia86 Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:27
      Dziewczyny ponieważ tak mnie namawiałyście na ostanikowanie to teraz mam do Was pytanko techniczne. smile Zaopatrzyłam się w różne staniki w nowym rozmiarze(na razie tylko w ilości 3, bo podobno po noszeniu dobrze dobranego stanika ma mi coś tam urosnąć wink) ale teraz do przymiarek sukienkowych przydałby się jakiś biały, a ja same kolorowe mam. wink I teraz pytanie gdzie mogę dostać prosty biały stanik w moim nowym rozmiarze? Nie musi być już dobrany pod suknie ale żeby nie był różowy albo w ciapki. wink
      • niebieski_lisek Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:35
        Tam gdzie kupiłaś poprzednie?
        • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:38
          No właśnie nie było białego w moim rozmiarze, bo rozmiar bardzo malutki mam. wink Myślałam, że może są jakieś sklepy które specjalizują się w ślubnej bieliźnie i tam większy wybór białych by był. smile
          • agniesiek Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:21
            zia, moja krawcowa podkreśla, że pod suknię ślubną (czy cokolwiek białego) absolutnie nie zakłada się białego stanika!!! bo biały to bardzo intensywny kolor i będzie prześwitywał (no, chyba, że masz gruby gorset czy coś w tym stylu, a nie wiem ostatecznie, co masz).
            pod jasne stroje bielizna powinna być CIELISTA i gładka. wtedy nie będzie jej widać.
            • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:23
              No tak ale ja na razie szukam na przymiarki, może być cielisty, w każdym razie te co mam w domu czyli różowe i w ciapki się nie nadają. wink
              • sangrita Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:34
                A na przymiarki nie trzeba mieć przypadkiem od razu tego właściwego stanika? Ostatecznie biust się nieco inaczej w różnych biustonoszach układa.

(Większość sukienek ślubnych jest chyba z dosyć grubego materiału, więc biały stanik raczej nie powinien prześwitywać, ale nie wiem, jaka konkretnie jest kiecka Zii).
                • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:42
                  Tak ale już na tych przymiarkach właściwych, jak będzie moja sukienka, do wyboru kiedy to jest rozmiar 36, który jest na mnie za duży to nie trzeba. smile
            • agniesiek Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:25
              a co do sklepu, to choc sama tam jeszcze nie byłam polecam intimo for you na dietla. wysłałam tam teściową to be i wróciła zachwycona nowym rozmiarem. i obsługą. po jakims czasie postanowiła wymienić wszystkie staniki, więc poszła tam znowu i wróciła z dwoma nowymi.
      • johanka79 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:38
        tam gdzie kupiłaś te różowe i w ciapki?
        • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:39
          Tam gdzie je kupiłam, to wzięłam wszystkie w swoim rozmiarze, które były na mnie dobre. wink
      • xxxtabxxx Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 13:47
        A może od Ewy Michalak? Tylko tam rozmiarówka jest inna (jest kalkulator na stronie). Wysyłają szybko, w razie czego możesz oddać. I podejrzewam, że na ślub dałoby się u Ewy załatwić nawet spersonalizowany stanik tongue_out
        (nie będę wstawiać linka, bo wytną, wpisz w google "Ewa Michalak" i trafisz do sklepu)
        • mmoni Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 14:43
          W KRK Effuniaki można kupić albo poprzymierzać nawet stacjonarnie.
          • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 14:47
            Dzięki, przejdę się tam. smile
            • mankencja Re: Pytanie do lobbystek 05.04.11, 10:59
              tak konkretnie, to staniki tej firmy można dostać w brafitterii na krakowskiej.

btw, wczoraj mierzyłam tam fioletowego/granatowego (jakiś taki pośredni odcień) halfcupa o nazwie "motylek" i z tymże motylkiem na ramiączku smile
              • xxxtabxxx Re: Pytanie do lobbystek 05.04.11, 13:33
                ten kolor to podobno granatowo-wrzosowy
                https://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/pictures/large/2/4/142_2.jpg
                • mankencja Re: Pytanie do lobbystek 05.04.11, 13:46
                  moze byc granatowo-wrzosowy. zreszta nie ogladalam go w swietle dziennym, wiec ciezko mi orzec.
      • sangrita Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:31
        Jakieś pół roku temu nader wytrwale Cię przekonywałam, że musisz się za białym stanikiem rozejrzeć, bo wybór dupy nie urywa, ale wtedy się jeszcze nie spieszyło wink.
        Mierzyłaś Masquerade Tiffany strapless? Jak nie, to wspomniana Ewa Michalak, któryś ze sklepów stacjonarnych w Krk ma jej staniki. Jak tam nie będzie rozmiaru, to przez net. Ale nie oszukuj się, że teraz kupisz sobie jakiś tam biały, a potem specjalnie dobrany pod suknię. Nie będzie specjalnie dobranego pod suknię, białych staników w lobbowej rozmiarówce jest mówiąc wprost cztery na krzyż, a z tego trzy bez odpinanych ramiączek. A nie mówiłam? wink
        • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 15:43
          E to tak bez wyboru to ja nie chcę. wink Wracam do starego rozmiaru. wink
          Nie mierzyłam ale wygląda obiecująco, można go gdzieś w Krk zmierzyć?
          • sangrita Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 16:00
            Googluj "biuściasta mapa świata" i ruszaj w teren wink.
          • maddalena81 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 16:04
            A nie moszesz przez internet zmowic jak juz znasz rozmiar? Zawsze mozna zwrocic.
            • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 16:10
              Na sam ślub pewnie tak zrobię ale przymiarki mam niedługo więc nie wiem czy zdąży dojść. smile
              • sangrita Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 16:35
                Oj Zia Zia, jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę smile
                Ostatecznie na przymiarkę możesz iść w różowym.
                No i ostatecznie... jak sukienka jest z nieprześwitującego materiału, to do ślubu też możesz iść w różowym.
                Kiedy planujesz zamawiać stanik ślubny?
                • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 16:37
                  Jaka sukienka będzie to się okażę. smile Zamawiać mam zamiar po wyborze żeby był już na pierwsza przymiarkę. smile
                  • slimakpokazrogi Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 18:03

no właśnie, napisz co z tą sukienką... kiedy poznamy ostateczny wybór, bo jestem ciekawa...
                    • zia86 Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 18:06
                      Niedługo. smile Jadę na przymiarki i mam zamiar wrócić z sukienką a mam nadzieje, że z dwoma. smile
                      • slimakpokazrogi Re: Pytanie do lobbystek 03.04.11, 18:12
                        supersmile ja niestety do Wawy mam dalej niż do Krakowa, więc nie moge obserwować przymiarek hi hi.
                  • violetlake Re: Pytanie do lobbystek 06.04.11, 09:52
                    Ziu, musisz zwrócić uwagę też na to, czy stanik Ci wogóle będzie pasował do sukienki, jak chcesz taką bez ramion, to one mają często głęboki dekolt na plecach i każdy stanik będzie wystawał. A jak jesteś taka chudzinka i sukienke nie będziesz miała sznurowaną to Ci się może osunąć lekko zawsze...

Możesz też pomyśleć o wedding basque, sorry nie wiem jak się to po polsku nazywa, jest dość duży wybór i świetnie się nadaje do sukienek bez ramion, dodatkowo, można sobie conieco powiększyć big_grin wink
                    Ja musze przyznać, że szukałam bielizny i w Krakowie i w Londynie i w końcu wkurzyłam się i zamówiłam online, co było strzałem w 10tkę. Także może poszukaj na jakichś zagranicznych stronach smile
    • zia86 96 dni 04.04.11, 22:31
      Zostałam wywołana więc piszę, choć opisywać nie ma co za bardzo bo jestem uziemiona w łóżku. wink Dziewczyny rozpoczęły rundę przymiarek, każda w tym tygodniu zaliczy drugą przymiarkę, sukienki są już gotowe czekają tylko na buty żeby dopasować długość. Wszystkim koordynuje pani stylistka a ja nie mogę zobaczyć jak pięknie dziewczyny wyglądają w sukniach, ale dostaje sygnały z obu stron, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. smile
      Zaproszenia się drukują, czekamy na projekt innych akcesoriów, kaligrafie prawdopodobnie będziemy wykonywać na miejscu, jest to dużo mniej ryzykowne i jak się okazuje szybsze, więc myślę, że do miesiąca zaproszenia będą w PL i będziemy mogli je rozdawać wcześniej niż zaplanowaliśmy. smile Wszystko idzie bardzo dobrze do przodu, myślę, że po weekendzie większość rzeczy będzie gotowa i zostanie nam tylko kilka szczegółów i oczekiwanie. smile
      • nutka07 Re: 96 dni 04.04.11, 23:27
        Kupilas juz buty dla druhen?
        • zia86 Re: 96 dni 04.04.11, 23:31
          Prawie, pani stylistka szuka jeszcze rozmiaru i jak tylko będziemy mieć wszystkie 5 par znalezione to kupimy. smile
    • zia86 Bufecik 04.04.11, 22:51
      Właśnie kończymy formalności z bufetem herbaciano-kawowym i dostałam informacje od pań konsultantek, że wszystko się udało załatwić. smile Więc będzie i pyszna, różnorodna herbata i aromatyczna kawa z profesjonalnego ekspressu(będzie można nawet robić motylki! big_grin) i dzbanuszki malowane na zamówienie pod nasze inspiracje i paczuszki z herbatką weselną dla gości. smile
      • nutka07 Re: Bufecik 04.04.11, 23:26
        No tego bufeciku to zazdroszcze mmmm smile
        • chomiczkami Re: Bufecik 05.04.11, 06:43
          Nie ty jedna, nie ty jedna smile.
          • agentka-csi Re: Bufecik 05.04.11, 14:42
            Witam, jestem nowa na forum, ale podczytuje juz od jakiegos czasu. Powiem tylko ze Zia inspiruje mnie i bardzo podziwiam Twoj zapal. Moze nie we wszystkich kwestiach - ale to kwestia gustu, jednak czyta sie z przyjemnoscia.
            Taki bufet np, to swietna sprawa i na pewno sie sprawdzi.
            • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 14:44
              Bardzo dziękuje za miłe słowa. smile Oby mi tego zapału nigdy nie brakło. wink
              Też mam nadzieje, że się sprawdzi, jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie bo to taki mój trochę autorski "projekt" i pomysł i ciężko przewidzieć efekt, ale jestem pewna, że będzie pysznie i ślicznie. smile
              • agentka-csi Re: Bufecik 05.04.11, 15:03
                Przepraszam ze zapytam tak z innej beczki - chodzi mi mianowicie o buty slubne czy Ty juz upatrzylas swoje bo jakos ten watek mi umknal a widzialam temat o butach druhien?
                • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 15:08
                  Niestety nie, poszukiwania trwają. Do sukni ślubnej mam upatrzone buty ale zależy od sukni czy będą pasować, do sukni weselej jest gorzej bo szukam czegoś białego(pod kolor sukienki) i na niskim obcasie.
                  • agentka-csi Re: Bufecik 05.04.11, 15:15
                    zycze wiec powodzenia, mam nadzieje ze znajdziesz wlasciwe. Ja powiem szczerze ze najpierw znalazlam buty big_grin i do nich szukalam sukienki. I o ile sprawa z sukienka nadal powiedzmy jest otwarta to z cala pewnoscia z butow nie zrezygnuje.
                    • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 15:26
                      Też mam nadzieje, że się uda. smile A jakie buty cię aż tak zachwyciły, że to do nich szukasz sukni a nie odwrotnie? smile
                      • agentka-csi Re: Bufecik 05.04.11, 15:34
                        tu jest strona ze zdjeciem moich cudeniek big_grin
                        weddinginfashion.onsugar.com/Designer-Wedding-Shoes-Christian-Louboutin-14734725
                        • bell82 Re: Bufecik 05.04.11, 15:46
                          agentka-csi napisała:

> tu jest strona ze zdjeciem moich cudeniek big_grin
                          >
                          rel="nofollow">weddinginfashion.onsugar.com/Designer-Wedding-Shoes-Christian-Louboutin-14734725

Chryste Panie ile to ma cm?? jakos sobie srednio wyobrazam całonocne balowanie w czyms takim
                          • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 15:50
                            Pewnie tak jak większość, 13-15 cm. smile
                          • agentka-csi Re: Bufecik 05.04.11, 15:51
                            bell - ale ja bede brala tylko cywilny z przyjeciem bez tancow, wiec mysle ze dam rade big_grin
                            • bell82 Re: Bufecik 05.04.11, 15:59
                              to zmienia postac rzeczy wink
                        • lili-2008 Re: Bufecik 05.04.11, 18:14
                          jakie cudeńka? paskudki raczejtongue_out
                          • dorothy_mills Re: Bufecik 05.04.11, 20:50
                            Lili myslalam,ze tylko ja mam zly gust,bo uważam,że buty koszmarne tongue_out
                            a jednak nie tongue_out
                            • picaflor Re: Bufecik 05.04.11, 21:06
                              L. sa koszmarne. A ta podeszwa... ordynarna? Zia, to dla druhen kupujesz takie drogie i eleganckie buciki od projektanta, a sama jakieś polskie gatuzo? Nie rób mi tego.

Ps. Nie mam nic do gatuzo. Sama w ccc kupuję czasem, ale chodzi o ten dysonans. Sukienki dla druhen już prawie są. A Ziowej ani słychu, ani widu. (Chyba, że ta z madonny zostanie - bardzo łądna zresztą). Buty od miszki? Garniak się szyje. A ta nic nie ma. Halo! Zia! Rusz tyłek, bo ubierasz wszystkich oprócz siebie.
                              • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 21:26
                                Nie skreślam firmy ze względu na markę. wink Do ślubnej wybrałam Blahniki więc aż takiego dysonansu nie będzie. U mnie będą sukienki, będą dodatki. smile Jedną wybierzemy już niedługo(chciałyście niespodziankę więc się nie odzywam wink) a druga już wybrana ale czekamy aż przyjedzie. Cierpliwości, bomba sukienkowo-dodatkowa wybuchnie już niedługo. wink
                            • maddalena81 Re: Bufecik 05.04.11, 22:44
                              Uff... bo ja pomyslalam, kurka znowu sie nie zanam na modzie.... ale obciachowe jak dla mnie buty z taka iloscia cyrkoni czy krytsztalkow. Ja mysle, ze to zart z tymi 'cudenkami'. big_grin
                            • lili-2008 Re: Bufecik 06.04.11, 09:23
                              Cieszę się, że nie jestem osamotniona w swej opiniiwink
                              Zdecydowanie można wybrać o wiele ładniejsze Louboutinysmile
                              • violetlake Re: Bufecik 06.04.11, 09:43
                                Niestety podzielam opinię dziewczyn co do tych butów. Strasznie ordynarne, nie znajduje nic w nich co by mnie przekonało o ich pięknie. To, że but sygnowany jest nazwiskiem Laboutin, nie jest od razu synonimem piękna i klasy. Projektantom też zdarzają się straszne wpadki...
                                Ale każdemu się może co innego podobać
                                • lili-2008 Re: Bufecik 06.04.11, 19:33
                                  Ja tak trochę z innej beczki teraz, ale co wy tak z tym "lAboutinem"? Kolejny raz już widzę dziwaczny zapis nazwiska tego projektanta.
                  • bramstenga Re: Bufecik 05.04.11, 19:53
                    A myślałaś o robionych na miarę butach tanecznych? Bardzo polecam, są fantastycznie wygodne, można samemu wybrać wysokość obcasa i materiał. No i oczywiście świetnie się w nich tańczy. Ja robiłam w Akcesie2, przesyłałam miarę przez internet, za półtora tygodnia miałam buty w domu.
                    ~bramstenga
                    • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 19:55
                      Znam buty taneczne. smile Dużo osób rzeczywiście mówi, że są wygodne, jednak jeśli chodzi o wzornictwo to nie bardzo.
                      • mohito86 Re: Bufecik 05.04.11, 20:04
                        a Gatuzo? mogą je "spersonalizować" jak Tylko będziesz chciała przecież i podobno wygodne są.
                        • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 20:08
                          Też o nich myślę. smile
                          • cashianna Re: Bufecik 05.04.11, 23:26
                            może wrócimy do tematu bufetu?

Zia, możesz mi napisać (może być na priv) jak u Ciebie wygląda sprawa ciepłego bufetu? bo rozumiem, że od momentu jego wjechania do momentu końca wesela w gorącym bufecie będzie dostępne jedzenie zapewniane przez Andelsa? jak oni to rozwiązują cenowo? w sensie ustaliliście cenę z góry niezależnie od ilości jedzenie, które 'pójdzie' czy podliczą Was już po weselu za faktyczną ilość ciepłych dań dostarczonych do bufetu? bo ja dziś rozmawiałam z moim 'jedzeniem' i coś mi nie pasuje. ah, przy okazji możesz mi napisać jak to będzie z bufetem słodkim (bo przecież macie go z zewnątrz) i zimnym.
                            • cashianna Re: Bufecik 05.04.11, 23:31
                              a co do butów zaprezentowanych powyżej to nie podobają mi się te cyrkonie. rzecz gustu jednak. ah, no i o ile takie obcasy ładnie się prezentują w kościele to na samo wesele nie są wskazane. no chyba, że ktoś ma wprawę w ich używaniu. ja na swój ślub będę szukała jak najniższych wink
                              a takie śliczne chabrowe i szafirowe szpilki widziałam w Selfridges ale nie pamiętam u kogo sad
                            • zia86 Re: Bufecik 05.04.11, 23:43
                              Już mówię. smile
                              Bufet wieczorny na którym będą przekąski zimne, 3 dania ciepłe oraz zupa wjeżdża po serwowanym obiedzie i jest uzupełniany na bieżąco. smile My mamy podaną cenę talerzyka(już z alkoholem) i niezależnie od tego ile jedzenia pójdzie cena się nie zmienia. Co do alkoholu to mamy 10 godzin nielimitowanej obsługi również w cenie talerzyka.
                              Co do bufetu słodkiego to nie wiem do końca o co pytasz ale on jest liczony na ilość rzeczy i osób, jest tak wyważony żeby niczego nie zabrakło ale żeby goście też nie zostawili za dużo słodkości, niektóre rzeczy są policzone po 200 inne po 100 a jeszcze inne np. po 50 sztuk, jeśli chodzi o cenę to liczyliśmy cenę danej słodkości razy zamówioną ilość, po zsumowaniu wyszła cena bufetu. Nie wszystko będzie stało od razu na bufecie, również będą tam donoszone słodkości. Do wszystkich rzeczy "z zewnątrz" musimy mieć faktury i wykaz co będzie podawane na sali.
                              • agentka-csi Re: Bufecik 06.04.11, 09:20
                                ja tylko dodam jeszcze odnosnie butow - nie chce zasmiecac topiku Zia- ze to kwestia gustu, mnie sie podobaja, wlasnie obcas jest bombowy, ale nikogo nie zamierzam przekonywac. Co do porownania z tirowkami to jednak lekka przesada a autorka pewnie gustuje w jakis tanich, babcinych czlapakach.
                                • lili-2008 Re: Bufecik 06.04.11, 09:27
                                  Uwierz, że pomiędzy tymi Twoimi, a babcinymi człapakami jest jeszcze cała gama innych możliwościbig_grin
                                • laracroft82 Re: Bufecik 06.04.11, 10:25
                                  agentka-csi napisała:

> ja tylko dodam jeszcze odnosnie butow - nie chce zasmiecac topiku Zia- ze to k
                                  > westia gustu, mnie sie podobaja, wlasnie obcas jest bombowy, ale nikogo nie zam
                                  > ierzam przekonywac. Co do porownania z tirowkami to jednak lekka przesada a aut
                                  > orka pewnie gustuje w jakis tanich, babcinych czlapakach.

i gdzie tu konsekwencja?? piszesz o kwesti gustu a robisz przytyki innej forumce, która je skrytykowała..
                              • violetlake Re: Bufecik 06.04.11, 09:55
                                Zia, a jak nauka tańca??
                                • anetazyjka Pierwszy taniec 06.04.11, 10:26
                                  Heh, wlasnie mialam o to samo zapytac - jak tam Wasz kurs tanca, chodzicie jeszcze? I co z pierwszym tancem?
                                  • agentka-csi Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 10:31
                                    Tez jestem ciekawa jak nauka tanca, a piosenka?
                                    • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 11:56
                                      Mamy lekcje indywidualne, które mieliśmy zacząć od tego tygodnia ale z powodu tego, że mnie rozłożyło to zaczniemy od następnej środy, za to już intensywnie 2 razy w tygodniu a jak będzie trzeba przed ślubem to i 3 razy w tygodniu. smile
                                      Piosenka na pierwszy taniec wybrana przez narzeczonego, nawet wers z refrenu znalazł się na zaproszeniach - klik
                                      • laracroft82 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 12:14
                                        hihihihi a własnie mialam napisac, ze jak to u Zia bywa, zaczyna cos od przyszlego tygodnia jak zwykle wink
                                        • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 12:20
                                          Też jest mi ta choroba strasznie nie na rękę. wink Ale cóż zrobić, na szczęście już dzisiaj wracam "do żywych". wink
                                          • anetazyjka Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 12:32
                                            Kiedys chodziliscie na jakis kurs, zrezygnowaliscie?
                                            • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 12:35
                                              Tak, chodziliśmy na 1 stopień, ale stwierdziliśmy, że wolimy lekcje indywidualne. smile
                                              • kati_p Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 12:44
                                                Popieram, takie "spędy" gdy na sali jest 20 czy 30 par raczej nie sprzyjają prawidłowemu opanowaniu kroków.. My chodziliśmy (daaawno) i szybko to olaliśmy.
                                                • agentka-csi Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 14:12
                                                  Zia zycze szybkiego powrotu do formy. Piosenka ma swietny tekst, raczej nie komercyjna ale te slowa mnie bardzo ujely.
                                                  • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 14:24
                                                    Dzieki. smile No wlasnie szukalismy takiej lekko rockowej ballady a ten tekst nasz tez ujal. smile
                                        • joanka-r Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 15:30
                                          ''hihihihi a własnie mialam napisac, ze jak to u Zia bywa, zaczyna cos od przyszl
                                          ego tygodnia jak zwykle wink''

dokładnie. Wszystko od nowego tygodnia, miesiąca, od poniedziałku etc.
                                          • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 17:46
                                            Ok. smile To juz Wam moge oficjalnie powiedziec, ze pierwsza lekcja w srode po poludniu. Na razie wzielismy pakiet 5 lekcji ale na pewno wezmiemy wiecej. smile
                                      • slimakpokazrogi Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 18:08
                                        zarąbista piosenka!! jakbym brała ślub, to bym sobie od Ciebie ściągnęławink
                                        Będziecie do tego tańczyć jakiś konkretny taniec? czy "freestyle"?
                                        • zia86 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 18:24
                                          Dzieki. smile Bedziemy do tego tanczyc jakis uklad na pewno ale czy bedzie on na bazie krokow jakiegos tanca standardowego czy nie to sie dopiero dowiemy. smile
                                          • chloe30 Re: Pierwszy taniec 06.04.11, 18:37
                                            Ładna piosenka, ale taka mało taneczna, obawiam się, że jak ktoś JUŻ super nie tańczy to może mieć problemy
                                            do roboty Zia, coby koszmarek nie wyszedł, widywałam na youtube takie wymęczone uklady, że lepiej przytulańca odstawić smile
    • zia86 Obrączki 06.04.11, 22:13
      W końcu mogłam się wybrać do galerii i przy okazji zakupów poszliśmy oglądać obrączki. Pani pomimo początkowego dystansu później zaczęła nas bardzo miło obsługiwać. smile Przymierzyliśmy chyba wszystkie nowe modele. wink Nie mogliśmy się zdecydować, w końcu zdecydowaliśmy się na te:
      https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5394_0_m.jpg

Mnie trochę bardziej podobały się ze złotem ale źle wyglądały u narzeczonego. Te mi za to ślicznie pasują do pierścionka i widać, że są obrączką. smile Na żywo wyglądają dużo delikatniej, w ogóle wszystkie one na żywo wyglądają delikatniej, co jest w niektórych wzorach zaletą a w niektórych wadą. smile Ja chciałam już od razu zamówić ale narzeczony powiedział, że lepiej żebyśmy się jeszcze z tym przespali a zobaczymy też w Warszawie czy jeszcze czegoś nie ma. smile
      • violetlake Re: Obrączki 06.04.11, 22:20
        zia86 napisała:
        >Nie mogliśmy się zdecydować, w końcu zdecydowaliśmy się na te (....) Ja chciałam już od
        > razu zamówić ale narzeczony powiedział, że lepiej żebyśmy się jeszcze z tym pr
        > zespali a zobaczymy też w Warszawie czy jeszcze czegoś nie ma. smile

Czyli się nie zdecydowaliście wink

To już nie chcesz diamencików dookoła?
        Btw. obrączki całkiem ładne smile
        • slimakpokazrogi Re: Obrączki 06.04.11, 22:26
          bo zia lubi atmosferę suspensu...tongue_out

a obrączki całkiem ładne - bardziej mi się podobaja niż łaczone z żółtym złotem...
      • johanka79 Re: Obrączki 06.04.11, 22:21
        o matko, to jednak się nie zdecydowaliście! pewnie wybierzecie inne w ostatniej chwiliwink
        • zia86 Re: Obrączki 06.04.11, 22:23
          Zdecydowaliśmy ale nie kupiliśmy, ja już chciałam wyciągać kartę ale Miko powiedział żebyśmy aż tak się nie spieszyli, ale jak nam się nie odwidzi do w poniedziałek idziemy zamówić. smile
      • cashianna Re: Obrączki 06.04.11, 22:27
        ooo, te mi się podobają o niebo bardziej niż te od Bielaka. na pewno jest to kwestia tego, że kamienie są po środku a nie naokoło obrączki. jeśli chodzi o Warszawę to serdecznie polecam salon w Blue City. jeden na pewno jest na dole a drugi już nie wiem na którym poziomie. swojego czasu szukałam pierścionka brylantowego jako prezent od taty dla mamy i obeszłam większość tych bardziej i mniej popularnych salonów i jubilerów. ten na dole w Blue City pozytywnie zaskoczył mnie bardzo ładnymi wzorami i cenami. niestety nie wiem jak sobie dają radę w temacie obrączek ale jeśli tak samo, jak z pierścionkami to powinnaś na czymś oko zawiesić.
        • agentka-csi Re: Obrączki 07.04.11, 10:55
          obraczki sa interesujace, choc nie do konca w moim guscie, ale to nie mnie maja sie podobaac. Czy to biale zloto czy platyna?
      • joanka-r Re: Obrączki 07.04.11, 11:15
        ''W końcu mogłam się wybrać do galerii i przy okazji zakupów poszliśmy oglądać obrączki. Pani pomimo początkowego dystansu ''

pewnie wszyscy w sklepach jubilerskich was już znają....że oglądać, mierzycie i wychodzicie z niczymsmile niedługo w sklepach rozwiesza waszą podobiznę z adnotacją''Tych młodych nie obsługujemy!!!!!''
        • zia86 Re: Obrączki 07.04.11, 11:23
          Nie znają, bo chodzimy po różnych galeriach. wink
          • angazetka Re: Obrączki 07.04.11, 12:12
            Poczta pantoflowa tongue_out
            • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 09.04.11, 18:49
              W Krakowie już są znani wink
      • super_konwalia Re: Obrączki 07.04.11, 11:41
        Zia świetny wybór! smile
        • polamana-parasolka Re: Obrączki 07.04.11, 12:02
          6800 zl za jakis pallad i srebro???? <szok> <szok>
          • joanka-r Re: Obrączki 07.04.11, 12:51
            6.800 to nie są warte tej ceny. Sorry,z e to napisze, ale niektorzy wydaja mniej na przyjecie weselne, np: obiad dla rodziny.
            • clio_1 Nie mogłam się powstrzymć ;-) 07.04.11, 13:14
              deser.pl/deser/1,111858,9391243,Slub_za_ponad_91_tysiecy__Ok__ale_dla_psow__.html
              • agata_abbott Re: Nie mogłam się powstrzymć ;-) 07.04.11, 13:34
                Clio - też o tym myślałam, ale stwierdziłam, że nie będę wywoływać burzy (już i tak jestem momentami złośliwasmile)
              • monikapers Re: Nie mogłam się powstrzymć ;-) 07.04.11, 15:33
                slub Zia bedzie duuuzo drozszy niz 91 000, a OBRACZKI?
                Sa okropne, Zia wybiera wszystko trendy, co sie blyszczy, za rok nie bedzie mogla na te swiecidelka patrzec...
                taka cena bycia modnym
            • aneta-skarpeta Re: Obrączki 07.04.11, 13:47
              jesli kosztuja 6800 to są wrecz brzydkiesmile

za 3000 sa spoko, nie moj gust ale spoko
              • agentka-csi Re: Obrączki 07.04.11, 14:29
                Wlasnie obejrzalam sobie na stronie i niestety tez uwazam ze za srebrno -palladowe obraczki to drogo. Chyba wolalabym z bialego zlota. Ale nie wiem za bardzo co to ten pallad. Ja preferuje platyne i my w tym kierunku kierujemy poszukiwania.
                • polamana-parasolka Re: Obrączki 07.04.11, 14:51
                  Pallad występuje w skorupie ziemskiej w ilości 6×10-4 ppm głównie jako zanieczyszczenie rud miedzi i cynku big_grin Tez bym zdecydowanie wybrala zloto badz platyne.
                  • agentka-csi Re: Obrączki 07.04.11, 14:59
                    big_grin
                    Zia a czy obraczka bedzie pasowala do zareczowego pierscionka? Domyslam sie ze masz bialy.
                    • spicy_orange Re: Obrączki 07.04.11, 18:30
                      agentka-csi napisała:

> big_grin
                      > Zia a czy obraczka bedzie pasowala do zareczowego pierscionka?

czytamy dziewczęta ze zrozumieniem:

Obrączki
                      Autor: zia86☺ 06.04.11, 22:13

> Mnie trochę bardziej podobały się ze złotem ale źle wyglądały u narzeczonego.
                      > Te mi za to ślicznie pasują do pierścionka i widać, że są obrączką. smile Na żywo w
                      > yglądają dużo delikatniej, w ogóle wszystkie one na żywo wyglądają delikatniej,
              • joanka-r Re: Obrączki 07.04.11, 15:36
                ''za 3000 sa spoko, nie moj gust ale spoko''

za 3000 też są brzydkie, osobiście nie chciałabym ich za darmo. No ale Zia musi coś reklamować, nie? Jestem wręcz przekonana, ze ich nie kupi.tongue_out
          • ronalilly Re: Obrączki 07.04.11, 19:37
            Faktycznie drogo. Myślałam, że to białe złoto jest.
            • madziorek889 Re: Obrączki 07.04.11, 20:06
              cena kosmiczna jak za takie obraczki przeciez to tylko srebro i to jeszcze z apartu. ja rozumiem jakby to bylo zloto czy tytan ale tu sie placi chyba ze ich udziwnienia
          • skorek Re: Obrączki 07.04.11, 20:16

udawany slub to i obrączki udawane tongue_out

slub raczej z jakimś mocnejszym kruszcem się kojarzy: złoto, platyna, ale srebro ? (pallard + złoto to białe złoto, ale pallard + srebro to po prostu srebro i pallard wink )
            • spicy_orange Re: Obrączki 07.04.11, 20:46
              skorek napisał:

>
              > udawany slub to i obrączki udawane tongue_out
              >
              > slub raczej z jakimś mocnejszym kruszcem się kojarzy: złoto, platyna, ale srebr
              > o ? (pallard + złoto to białe złoto, ale pallard + srebro to po prostu srebro i
              > pallard wink )

pallad jak już. Obejrzałam sobie notowania cen surowców-wyszło miże pallad jest połowę tańszy od złota,ale to tak na marginesie. Czemu udawane? Jakie mocniejsze kruszce? Nieważny skład tylko symbolika. Zia wybrała całkiem ładne te obrączki (pokazywała tu czasem naprawdę koszmarki). Czy są warte swej ceny nie komentuję, ale przecież żadna z was nie zaprzeczy że to SĄ obrączki?
            • mojitko Re: Obrączki 07.04.11, 21:53
              Nie wiem dziewczyny o co wam chodzi z tym palladem. Mnie osobiście bardzo podobają się obrączki z tego kruszca i sami się na nie chyba ostatecznie zdecydujemy.. Nie wiem czego im brakuje, że według Was są udawane?
              "Ostatnim z zastosowań palladu jest jego rola inwestycyjna, związana z faktem, iż pallad obok złota, srebra i platyny zaliczany jest także do grupy metali szlachetnych".
              • brytf-anna Re: Obrączki 07.04.11, 23:29
                Obrączki ładne, chociaż ja jak wiecie obstaję za klasyką (ale też podobały mi się kombinowane na początku). I w ogóle co to za określenie - "za 6800 to brzydkie, za 3000 by mi się podobały" big_grin W wątku Zii najbardziej mnie cieszą właśnie takie komentarze wink Tak czy siak, obrączki ładniejsze niż te od Bielaka, ale zobaczymy jaka będzie ostateczna decyzja big_grin

ps - chyba w ogóle rośnie nam konkurentka Zii - szpile od Louboutina i obrączki z platyny... czekamy na wątek! big_grin
                • zia86 Re: Obrączki 07.04.11, 23:40
                  No mnie też jak się obrączki podobają to po prostu się podobają. smile Inne rzeczy jak np. z czego są mają dla nas mniejsze znaczenie, choć prawdę mówiąc też wydawało mi się, że są z białego złota. smile
                  • aneta-skarpeta Re: Obrączki 08.04.11, 10:23
                    zia86 napisała:

> No mnie też jak się obrączki podobają to po prostu się podobają. smile Inne rzeczy
                    > jak np. z czego są mają dla nas mniejsze znaczenie, choć prawdę mówiąc też wyd
                    > awało mi się, że są z białego złota. smile

no wlasnie ja mam inaczej
                    widze np bluzkę- o spoko, podejdę- ooo 250 zł???? za taka szmatkę , w zyciu!
                    ale np za 49 bym kupiła

oczywiscie dot. to rzeczy ktore podobaja mi sie srednio i cena gra zasadnicza roznicę
                    • brytf-anna Re: Obrączki 08.04.11, 10:46
                      Nie no dziewczyny ja rozumiem o co chodzi, też tak mam że cena (a raczej rozsądek wink) blokuje mi kupno czegoś, co mi się podoba, a jak cena tego czegoś spada, to staje się to dla mnie bardziej atrakcyjne wink Po prostu Aneta użyła trochę nienajszczęśliwszego określenia smile

Co do klasycznych obrączek przedstawię jeszcze jeden argument za, który przedstawiła mi pani w sklepie smile powiedzmy, że kupujemy klasyczne obrączki, a na rocznicę dostajemy od męża pierścionek wink :

https://img42.imageshack.us/img42/7116/23485205128d52c9a7a7o.jpg

albo mamy klasyczna obrączkę i dokupujemy sobie coś cieniutkiego na z kolekcji np Rings Yes (na obrazku są chyba akurat dwie obrączki, męska i damska, ale chodzi mi o połączenie damskiej obrączki z takim cieniutkim brylancikowym ringsem):

https://www.yes.pl/images/file_column/item/photo/44435/enlarge/zlote-obraczki-eternel-zo-z-585-obr-3597wk.jpg

nie będę wklejać więcej zdjęć, bo znajduję same duże, ale wiecie, o co chodzi smile po pierwsze można dowolnie modyfikować zestaw, a po drugie nie kosztuje to wtedy takiego majątku, bo nie nazywa się "obrączka ślubna z brylantami" tylko "pierścionek" wink
                      • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 09.04.11, 18:41
                        Śliczne. Jaka to firma? Są takie same zestawy, ale z żółtego złota?
                        • zia86 Re: Obrączki 09.04.11, 18:53
                          To Apart, nie ma zestawu z żółtego złota. smile
                          • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 09.04.11, 19:05
                            Dzięki. Szkoda.
                          • bourlesque Re: Obrączki 09.04.11, 22:12
                            poproszę o fotki na gazetowego smile
                • maddalena81 Re: Obrączki 08.04.11, 09:19
                  Zia, w wywiadzie dla DF powiedzialas, ze jak cos pokazujesz na forum to jesli wiekszosc komentarzy ejst negatywnych to zmienisz zdanie. Zrob inaczje z obraczkami.
                  Podpisze sie po opinia Brytf-anny, ze poiwnnas kupic kalsyczne obraczki. Potem mozesz szalec z inna bizuteria, bo do klasycznych obraczek bedzie ci wszytko pasowalo.

Dziewczeta, naparwde dla was dana rzecz zmienia walory estetyczne jak poznacie cene? Zarzucacie Zia, ze suknia jej sie spodobala tylko dlatego, ze miala metke, a wam cos sie podba w zaleznosci od cen....

> ps - chyba w ogóle rośnie nam konkurentka Zii - szpile od Louboutina i obrączki
                  > z platyny... czekamy na wątek! big_grin
                  Zia jest bezkonkurencyjna smile ale watku koelzanki od szpilek nie moge sie doczekac big_grin
                  • angazetka Re: Obrączki 08.04.11, 09:32
                    > Dziewczeta, naparwde dla was dana rzecz zmienia walory estetyczne jak poznacie
                    > cene? Zarzucacie Zia, ze suknia jej sie spodobala tylko dlatego, ze miala metke
                    > , a wam cos sie podba w zaleznosci od cen....

Trochę nie tak to działa, ale przy wyprzedażach odkryłam, że coś w tym jest. Nie kupię danej kiecki za kilka stów, bo nie jest dla mnie tyle warta. Ale jak ją przecenią kilkukrotnie, to kupię, bo będzie miała właściwy - moim zdaniem - stosunek jakości do ceny.
                    • aneta-skarpeta Re: Obrączki 08.04.11, 10:44
                      a ile razy mialam tak, ze cos mi sie spodobało, a jak spytalam o cene...

przykladowo- ogladalismy narozniki, strasznie nam sie jeden spodobał...spytalismy o cene- 21 tys!
                      az pasknelam smiechem pod nosem i od razu milosc mi przeszla, choc za powiedzmy 6 tys nadal bylabym zajarana

choc sa takie rzeczy, ktore mimo wysokiej ceny nadal sa dla mnie cudne, ale to wyjatki
                  • aneta-skarpeta Re: Obrączki 08.04.11, 10:40
                    maddalena81 napisała:

> Dziewczeta, naparwde dla was dana rzecz zmienia walory estetyczne jak poznacie
                    > cene? Zarzucacie Zia, ze suknia jej sie spodobala tylko dlatego, ze miala metke
                    >

troche tak, bo pewne rzeczy ładne/nieladne są po prostu niewarte danej ceny

i ja nie napisalam, ze mi sie podobajatongue_out, napisałam ze za 3000 są spoko choc nie w moim stylu- za 7000 są kampletnie niewarte tej ceny i za 7000 wymagałabym "nieco wiecej"
                  • aneta-skarpeta Re: Obrączki 08.04.11, 10:41
                    maddalena81 napisała:

>

troche tak, bo pewne rzeczy ładne/nieladne są po prostu niewarte danej ceny

i ja nie napisalam, ze mi sie podobajatongue_out, napisałam ze za 3000 są spoko choc nie w moim stylu- za 7000 są kampletnie niewarte tej ceny i za 7000 wymagałabym "nieco wiecej" chocby wizualnie
                  • lili-2008 Re: Obrączki 08.04.11, 11:48
                    Myślę, że chodziło im o to, że te obrączki nie są warte tak wysokiej ceny.
                • aneta-skarpeta Re: Obrączki 08.04.11, 10:18
                  brytf-anna napisała:

I w ogóle co to za określenie - "za 6800 to brzydk
                  > ie, za 3000 by mi się podobały" big_grin

nie taki sens był mojej wypowiedzi, prosze czytać ze zrozumieniemsmile
            • lili-2008 Re: Obrączki 08.04.11, 11:35
              pallad bez rtongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Obrączki 09.04.11, 18:47
        Jesteś gwiazdą, nie dziw się że niektórzy ludzie mogą odczuwać dystans smile
    • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 21:44
      Duzo sie dzisiaj dzialo. Nie wszystko zwiazane ze slubem bezposrednio co prawda ale jeszcze nie dotarlam do domu. wink Przede wszystkim pan od poligrafii z ktorym mielismy sie dzisiaj spotkac po ustaleniu godziny spotkania i wstepnych szczegolow napisal godzine przed spotkaniem ze to za duzo ceregieli i nie przyjedzie. Naprawde pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, nie mam slow.
      Za to reszta ti same przyjemne rzeczy. smile Jutro czeka mnie jeden z najwazniejszych wyborow w trakcie tych przygotowan. Jestem bardzo podekscytowana. smile
      • johanka79 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 22:34
        Pan pewnie forum poczytałwink
        • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 22:37
          Akurat nie, bo nigdzie nie padło moje nazwisko, ale nawet jeśli by poczytał, to nie ma to znaczenia jeśli chodzi o zlecenie, bo warunki są niezmienne, my powiedzieliśmy co chcemy, pan powiedział ile będzie to kosztować, my się zgodziliśmy i chcieliśmy zobaczyć próbki. Zresztą niezależnie od wszystkiego, odwoływanie spotkania na godzinę przed, przez smsa i to w takim tonie jest po prostu bardzo nieładne.
          • slimakpokazrogi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:07
            zia - masz rację, że to maksymalne buractwo ze stony pana.... czy macie zamiar finalizować z nim transakcję?? ja bym zrezygnowała dla samej zasady... jako sprzedawca/usługodawca nigdy w życiu nie potraktowałabym zadnego, nawet potencjalnego klienta...
            Co do Twoich personaliów, to nie rozumiem - nie padły na forum czy przy rozmowie z panem?? Bo na forum to nie filozofia znac Twoje nazwisko (ja czytam od kilku dni i znam), więc faktycznie uważaj (nie na mnie tylko na takich jak ten panwink)...
            z drugiej strony przyznaję, że nie każdy zyje forum gazetysmile . Właściwie żaden z moich znajomych tutaj nie zagląda (nie chodzi o forum ślub tylko gazetę w ogole... więc niekoniecznie ludzie czytaja o Tobie i nie ma co robić teorii spisowych)
            • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:38
              No właśnie dla zasady i dlatego, że nie chce z takimi ludźmi współpracować absolutnie nie finalizuje tej transakcji. Panie już znalazły dla nas inną osobę. smile
              Chodziło mi o to, że w rozmowie z panem nie padało moje nazwisko.
      • slimakpokazrogi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 22:37
        no może w końcu ta błogosławioną suknię zobaczymy..???smile)
        a co do obrączek, to cena kruszcu nie gra roli - mnie na przykład ujmuja obrączki z tytanu (bo najtwardszy=najwierniejszy, najbardziej stały itd...) - a jest najtańszy ze wszytkich podanych wcześniej kruszców...

Obrączki zii są drogie ze względu na brylanty - nie liczyłam ile ich tam jest, ale kilka na oko, i pewnie nie najmniejszych.
        • madziorek889 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 22:56
          brylanty nie robia tutaj ceny tej obraczki jest wersja bez kamieni 500zl tansza
          • slimakpokazrogi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:11

madziorek - a, no chyba, że tak - nie analizowałam strony sprzedawcysmile. to faktycznie drogie... ale dla mnie każde obrączki drogie, bo dla mnie to coś czego nie noszę (nie nosimy), wiec po co przepłacaćsmile)
      • kati_p Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:11
        W ogóle jaki pan od poligrafii? CO miał dla was robić?
        • joanka-r Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:19
          ''W ogóle jaki pan od poligrafii? CO miał dla was robić?
          --''
          no właśnie, przecież wsio robi wam ceci?
        • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:39
          Od kaligrafii oczywiście. smile
      • joanka-r Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 07.04.11, 23:18
        ''Przede wszystkim pan od poligrafii z ktorym mielismy sie dzisiaj spotkac po ustaleniu godziny spotkania i wstepnych szczegolow napisal godzine przed spotkaniem ze to za duzo ceregieli i nie przyjedzie. Naprawde pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, nie mam slow.''

a nie mówiłam, ze juz Was przestaną obsługiwać i wpuszczać do sklepówsmile
      • audrey_horne Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 08.04.11, 00:28
        Pan od poligrafii? Ale czy poligrafia nie miała być z Ceci?
    • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 08.04.11, 05:45
      Wyruszam, mam nadzieje, że wrócę z pięknymi "zdobyczami". smile Jak na razie współpraca z salonem układała się bardzo dobrze, mailowałam z przemiłą panią, na pewno wyboru dokonamy w super atmosferze. smile Nie mogę się doczekać!
      • kati_p Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 08.04.11, 10:31
        Czyli jedziecie dziś do Zienia? smile Miłych wyborów zatem smile
      • lanckoronska Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 08.04.11, 15:10
        Mam nadzieję, że 'błogosławieństwo' dzisiaj spłynie smile Powodzenia w wyborzesmile A tak na marginesie Vera była ładna, ale są o wiele piękniejsze sukienki.
        • agentka-csi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 08.04.11, 15:18
          ja tez zycze powodzenia i pomyslnych lowow big_grin i zgodze sie z wczesniejszym postem ze ta vera wcale taka cudna nie jest i jestem pewna ze nowy typ bedzie wymarzony
    • zia86 Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 16:29
      Wszystko dobrze co sie dobrze konczy. smile I w naszym przypadku wszystko sie dobrze z sukienkami skonczylo. smile Mam piekna suknie, przy ktorej splynelo na mnie blogoslawienstwo i w ktorej wygladam bardzo dobrze. smile
      Ale od poczatku. smile Nowy salon Zienia powital nas pieknym wnetrzem, sukienki sa swietnie wyeksponowane. Obslugiwaly nas trzy przemile panie, ktire poswiecily nam duzo czasu i uwagi. Panie byly bardzo profesjonalne, cierpliwe, naprawde super. Przymierzylam wszystkie sukienki ktore tutaj pokazywalam. Wszystkie suknie byly piekne, sa lekkie, pieknie sie ukladaja i sa zrobione z cudownych materialow. Najpierw przymierzylam ta z paskiem taka puchata dolem. Wygladalam ladnie ale nie jest to do konca kroj dla mnie. Na drugi ogien poszla ABC, wygladalam i czulam sie swietnie ale brakowalo takiej iskry. Zaczelam sie juz bac, ze blogoslawinstwo na mnie nie splynie. wink Potem przymierzalam ta z tiulowym prostym dolem. Byla leciutka i fajnie sie ukladala, podobala mi sie. Nastepnie przymierzylismy ABC z ramiaczkiem i to byl strzal w 10! Suknia jest cudowna!! Ramiaczko dodaje duzego uroku i bardzo mi pasuje do tego mozna fajnie dopasowac gorset, no i te falbany... Na plenerowy slub idealna! Czulam wszystko iskry, blogoslawienstwo i przede wszystkim czulam sie pieknie. smile Suknia bedzie szyta na mnie dlatrgo moglam sobie kilka rzeczy wybrac. Bedzie w kolorze bieli tskiej czystej. Doradzila mi go pani stylistka, ja myslalam ze bedzie wygladac nie za dobrze ale wyglada perfkcyjnie do mojej cery i prawie rudych wlosow. wink Poniewaz sukienka jest bardzo strojna to dodatki beda skromne. Chabrowe buy i bukiet i niedlugie wiszace kolczyki biale. smile Strasznie sie ciesze!! Pierwsza przymiarka jeszcze przed swietami a odbior na poczatku czerwca. smile
      Jako drugiej szukalismy sukienki nanwieczor panienski. Przymierzalam ta fqlbaniasta i wygladala super ale stwierdzilam ze nie chce miec dwoch prawie takich samych. smile Kupilam inna ipani stylistka wymyslila do niej swietna stylizacje ale niech to na razie zostanie tajemnica, chce wszystkich zaskoczyc na wieczorku. smile
      Tak wiec jeszcze raz polecam salon Zienia, sukienki sa w roznych cenach i sa naprawde cudowne.
      Mam jedno zdjecie z przymiarki jesli ktos ma ochote to przesle na priv( tylko prosze zglaszajcie sie na priv tez zeby niepotrzebnie nie nabijac watkusmile ) ale to dopiero wieczorem bo na razie nie mam przy sobie komputera.
      --
      Nasza historia
      Nasza strona ślubna
      Mój blog z inspiracjami
      • agentka-csi Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 16:36
        Gratuluje! Jestem pewna ze wybor trafiony, bardzo chetnie zobacze te cudenka. Najwazniejsze ze jestes szczesliwa i masz w koncu to co chcialas!
      • next_exit Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 16:42
        Ziu wyslalam Ci prosbe o zdjecie na maila gazetowego, bo PW mozna wysylac tylko do znajomych (to chyba sie teraz zmienilo wraz ze zmianą profilów na forum gazety)
      • joanka-r Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 16:46
        ''Wszystko dobrze co sie dobrze konczy. I w naszym przypadku wszystko sie dobrze z sukienkami skonczylo. Mam piekna suknie, przy ktorej splynelo na mnie blogoslawienstwo i w ktorej wygladam bardzo dobrze. ''

No to prawie jak z wszystkimi poprzednimi, z tym, ze błogosławieństwo się ulatniało po jakimś czasie. Jeśli zechcesz to podeslij i mnie te fotkę, choć ja uważam,z e najlepiej do tej pory wyglądałś w JP.
      • ylfeth Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 17:30
        ale co się stało z Verą??? czy ja cos przeoczyłam?
        • spicy_orange Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 17:35
          ylfeth napisała:

> ale co się stało z Verą??? czy ja cos przeoczyłam?

drobiazg, po prostu czasu zabrakło wink
        • chomiczkami Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 17:49
          Niestety, tak smile Vera już jest nieaktualna od jednego wątku. Skończyła się jej era. Teraz obowiązująca suknia ślubna to ta "ABC" z ramiączkiem. Możemy już nie wracać do tamtego tematu? Trzeba z żywymi naprzód iść... a tu zmian tyle...
      • kawazwanilia Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 17:52
        Ale jak to, Zień?? Zia, czy Ty nie mierzyłaś już ABC wieki temu? Wtedy błogosławieństwa nie było? Szukałaś dalej, znalazłaś jedyną, cudną, niepowtarzalną etc. Verę, więc... ją olałaś (mimo możliwości uszycia w 8 tyg.), wróciłaś do Zienia z nastawieniem, że błogosławieństwo jednak spłynie, i ono tak na zawołanie wzięło i spłynęło? Ja już nic nie rozumiem. Tak czy siak dobrze, że decyzja podjęta. I dobrze, że biała, problem z koszulą do granatowego garnituru się rozwiąże.
        • slimakpokazrogi Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 18:20
          i bardzo dobrzesmile gratulujęsmile Mi zawsze się jakoś bardziej ABC podobała niz Vera... I bardzo fajnie, ze biała - też miałam obiekcje, jak ciemniejsza będzie pasowała do białekj koszuli. A teraz będzie gitwink i tez bym chciała dostać fotkę...smile
        • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:00
          Nie ma możliwości zrobienia Very w 8 tygodni, poza tym ja teraz mam swoją i jest super. smile
        • joanka-r Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:06
          ''Wtedy błogosławieństwa nie było? Szukałaś dalej, znalazłaś jedyną, cudną, niepowtarzalną etc. Verę, więc... ją olałaś (mimo możliwości uszycia w 8 tyg.), wróciłaś do Zienia z nastawieniem, że błogosławieństwo jednak spłynie, i ono tak na zawołanie wzięło i spłynęło?''

czasami na błogosławieństwo trzeba poczekać dłużej.....
          tak jak napisałam wcześniej dla mnie idealna dla ciebie była JP, ale może gdy dokona się przeróbek?
          • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:10
            Joanka JP była brana pod uwagę jako suknia weselna, nie ślubna. smile
      • violetlake Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 19:22
        No nareszcie doczekaliśmy się przy wątku dziewiątym smile
        To teraz buty i reszta, tak? czy już coś konkretnego masz upatrzone?

Aha, Zia, a Miko to wie jaką Ty masz tą suknie czy nie?

I oczywiście ja też prosze foty na gazetowego
      • super_konwalia Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:52
        zia, dobrze że wybrałaś opcję z jednym ramieniem, pasuje to do ciebie, masz bardzo szczupłe ramiona i wtedy tak się to nie rzuca w oczka wink według mnie jest to bardzo dobry wybór, pasują do Ciebie te zwiewne falbany, będziesz super wyglądać!
      • kati_p Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:17
        Wooow super się prezentuje suknia! Nie podoba i się tylko falbana na środku biustu.
        Umieram z ciekawości jak będzie wyglądała po zmianach smile
        • juicy83 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:23
          Paula poprosze zdjeciesmile
          paula-piotr@o2.pl
        • panda_zielona Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:43
          Muszę przyznać, że wybrana suknia jest bardzo elegancka i taka dziewczęca, wygladasz super. Jedynym mankamentem m/z jest ta falbana u góry. Może dałoby się z niej zrezygnować, bo za bardzo zasłania gorset.
      • angazetka Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 00:26
        Obejrzałam zdjęcie i, powiem szczerze, szału nie robi. Widzę, że tu ogólnie się podoba - mnie jakoś nie. Nie czuję chemii między nami, ale to w sumie nie ja powinnam ją czuć wink
      • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 11:05
        Wysłałam już wszystkim. smile Bardzo proszę o opinie.
        • roberta.redford Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 12:16
          bardzo ladnie, dobrze ci powieksza biust i maskuje koscisty dekolt. i falbana tez ok, mnie sie to podoba duzo bardziej niz ultra gladki, przylegajacy gorset i do tego bogaty dol, to strasznie przecina sylwetke i robi sie baletnica. a tutaj falbana ladnie laczy dol z gora.

fajnie jest!
        • kitka20061 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 12:19
          ja nie dostałamsad
        • ronalilly Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 17:56
          Obejrzałam zdjęcie. Niestety mi się nie podoba, w sumie nie wiem dlaczego.
      • lili-2008 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 18:49
        Poproszę o fotkę.
        I gratuluję.
        • filifionka-listopadowa Zdjęcia 10.04.11, 14:13
          ABC zdecydowanie bardziej podoba mi się niż Vera, gdybyś mogła wysłać mi zdjęcia bo jestem baaardzo ciekawa jak wyglądasz w tej sukience. Nie przejmuj się docinkami o .błogosławieństwie- nie ma nic złego w zmienianiu zdania kilka razy przez 3 lata.
      • tola_i_tolek Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 19:17
        Świetny wybór smile
        Tylko trzeba troche skrócić gorset i uważam, ze szarfa która idzie przez gorset jest za szeroka i trochę przytłacza Twoją drobniutka górę. Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy.
      • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 15:05
        Bardzo dziękuje dziewczyny za opinie. smile Oczywiście proszę o jeszcze, bo maili wysłałam dużo. wink
        Cieszę się, że większości z Was suknia się podoba, mam nadzieje, że będzie się też narzeczonemu podobać. smile
      • khumbamelala Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 22:10
        Zia, suknia jest piękna. Dużo ładniejsza od VW smile i faktycznie będzie idealnie pasowała do ślubu w plenerze. Szkoda, że zamierzasz ją zmieniać... ja na Twoim miejscu nie chciałabym jej z siebie zdjąć wink
      • chomsterek Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 27.04.11, 20:48
        Czy mogłabym prosić o fotkę z przymiarki sukni? Wiem, że minęło już trochę czasu odkąd je rozsyłałaś, ale nie śledzę wątków na forum na bieżąco, a jestem bardzo ciekawa, jak sukienka się prezentuje. Sama szukam czegoś na swój ślub i szczerze mówiąc, kompletnie nie wiem, co począć. Na nic nie mogę się zdecydować.
    • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:01
      Walczę ze zdjęciem, zaraz wyślę. smile
      • aureolkaa Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:25
        super! kiecucha wspaniała, mój faworyt smile trochę Ci jej zazdroszczę bo jest bardzo w moim typie wink Również proszę o fotkę na maila, możesz Zią powiedzieć jak przedstawiają się ceny sukienek krótkich-poprawinowych u Zienia? Pozdrawiam smile
      • polna_trawa [...] 08.04.11, 20:27
        • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:48
          Ok, wysłałam chyba do wszystkich. smile Dodałam też opis co będzie zmienione itd. smile Proszę o opinie. smile
          • sangrita Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:25
            IMHO dobrze na Tobie wygląda ta sukienka. Na ABC było strasznie, więc albo lepsze ujęcie, albo do Ciebie sukienka lepiej pasuje wink.
            Biała będzie na pewno ładniejsza, dobry wybór koloru.
        • polna_trawa Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:01
          Fajnie wyglądasz, ale dobrze, że ustaliłyście ze stylistką biały kolor i podniesienie wyżej tych falban. Ja bym zmniejszyła trochę tą falbanę na środku przy gorsecie. Jakoś tak dziwnie się układa. Myślę, że będzie fajnie.
          • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:03
            Bo ten gorset jest za duży na mnie, dlatego to tak wygląda. wink Dzięki za opinie. smile
            • afrekete Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:16
              Bardzo ładnie wygląda. Fajnie, że na gorsecie ozdobne jest tylko ramiączko i nie ma tam już żadnych falban. Faktycznie lepiej będzie wyglądać jak falbany na spódnicy będą zaczynały się wyżej. Podoba mi sie, wygląda jakbyś była otulona jakąś mgiełkąsmile Ogólnie myślę, że to dobry wybór. Nareszciesmile
      • chomiczkami Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:28
        Widzę, że ktoś mnie wyprzedza w robieniu porządków wink tak czy inaczej, Zia ma mail gazetowy i można tam do niej pisać o zdjęcia. To wyjątkowy wątek i szybko się zagraca prośbami o wysyłanie zdjęć, więc dla porządku lepiej wysyłać prośbę mailem.

A komentować tutaj smile.

Mnie ta sukienka podoba się dokładnie tak, jak gdy jej temat został podjęty pod raz pierwszy. Możliwe, że po zmianach, które Zia wprowadzi, będzie urocza. Na razie jest nie w moim stylu, chociaż uwielbiam falbanki i w zasadzie powinnam być nią zachwycona... ale jednak mnie nie przekonuje np. ta falbana przez środek klatki piersiowej, lubię, jak ramiączka są dwa (ach, dążenie do symetrii!) i dla mnie jest nieco... zbyt dowolna forma wink jakby była zszyta z przypadkowych kawałków.

Zobaczymy efekt końcowy i wtedy możemy ocenić wink na razie - jedynie potencjał do przeróbek, niestety.
        • spicy_orange Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 09:56
          > Widzę, że ktoś mnie wyprzedza w robieniu porządków wink

ooo, gratulejszyn-sama głosowałam na ciebie chyba z 5 razy (bo ta gupia ankieta nie pamiętała osób oddających głosy) big_grin nie widać cię na liście moderatorskiej więc myślałam, że sprawa jeszcze w toku wink

a co do zdjęcia sukuni ja się wyłamię i nie poproszę-zobaczę (mam nadzieję) w dniu ślubu, znaczy tfu, z dnia ślubu, jak Zia zamieści wink
          • chomiczkami Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 10:02
            Na razie jesteśmy cichociemne ;]. Nie widać nas. Dziękuję, dziękuję. Nieważne, tak czy inaczej, proszę prośby wysyłać na mail, bo wątek się zapcha i będzie tyle.
      • violetlake Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:36
        Dzięki za fotke, szkoda że tylko jedna wink
        Abstrahujac od tego że suknia wogóle nie jest w moim guście (ale najważniejsze że w Twoim smile ) ... to bardzo dobra decyzja żeby zrobić większy dół i go trochę podnieść do góry, bo taka jest teraz trochę biedna i oklapła wink no i będziesz mieć lepsze proporcje i bardziej kobieco zaokrąglone przy wyżej podczepionych tych skrawkach smile

Gorset się prezentuje ładnie na twojej figurze.

A tren czemu odpinany, nie przebierasz się na wesele?

Faktycznie ta falbana od ramiączka jakoś odstaje od całości, ale to chyba wina zdjęcia i niedopasowania sukni..

no to tyle chyba uwag, ale gratuluje wyboru w końcu smile
    • johanka79 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 20:59
      wyglądasz bardzo ładnie! dobry wybór
      • kaja86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:16
        a ja nie dostałam tongue_out
      • madziorek889 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:18
        sukienka ładna wiadomo ze jeszcze lepiej będzie się prezentować jak bedzie idealnie na ciebie uszyta i bardzo dobrze ze zdecydowałaś się na to ramiączką odwraca uwagę twoich szczuplych ramion i popieram by falbany zaczynały się wyżej. a masz juz jakies upatrzone buty i stroik?
        • agentka-csi Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:26
          czy i ja moge zobaczyc foteczke? ale na miecha10@gmail.com
          no i teraz jakie dodatki?
        • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:30
          Buty się szukają, bo te poprzednie są zbyt strojne do tej sukni, a stroika nie będzie. smile
          • madziorek889 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:55
            czyli nie bedziesz miała nic we włosach
          • 3-mamuska Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 19:51
            zia86 napisała:
            a stroika nie
            > będzie. smile
            No i dzieki bogu,bo to okropienstwo bylo .
    • 3-mamuska Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:17
      A tak wogole to super, bo balismy sie ze pojdziesz w bieliznie do slububig_grin
      • sangrita Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:26
        > A tak wogole to super, bo balismy sie ze pojdziesz w bieliznie do slububig_grin

Toć bielizny nadal nie ma wink
        • 3-mamuska Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 19:52
          sangrita napisała:

> > A tak wogole to super, bo balismy sie ze pojdziesz w bieliznie do slububig_grin
          >
          > Toć bielizny nadal nie ma wink

No przeciaz jakas w domu ma.
          • sangrita Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 21:50
            > No przeciaz jakas w domu ma.

Ale różową albo w ciapki. Białej niet wink
            • aneta-skarpeta Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 21:58
              dzieki za zdjecie

ja zawsze bylam zachwycona suknia ABCwink

moim zdaniem to idealny kroj dla Zii

i jak ktos napisał, oboje beda slicznie wygladac
      • aureolkaa Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:28
        Zia, bosko!
        Myślałam że ABC miała jakieś ekstra przeróbki w swojej sukni, ale widzę że wersja z ramiączkiem jest dokładnie ta sama, którą Ty mierzyłaś. Wygląda cudownie, chyba obawiam się tego białego koloru, bo ten podoba mi się ogromnie. Chociaż rzeczywiście do rudych włosów biel będzie wyglądać nieziemsko. Wyglądasz rewelacyjnie, jeszcze delikatne przeróbki "pod Ciebie" i będzie super. Jestem pod wrażeniem, naprawdę wink
        • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:32
          Dziękuje bardzo. smile W tej śnieżnobiałej bieli do mojej cery i włosów wygląda jeszcze lepiej. smile
          • agentka-csi Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:38
            a masz juz jakies buty na oku? tzn masz swoich faworytow czy bedziesz zaczynac poszukiwania od poczatku?
          • anielica.4 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:41
            I to jest właśnie ta błogosławiona suknia dla Ciebie
            Śnieżnobiała koniecznie i bardzo proste buty a dodatki to chyba bym sobie darowała. Jakie kwiaty ?
          • lillyth Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:41
            obejrzałam ciebie w sukience - jest nieźle, ale nie powala na razie; dużo bardziej mi się podobałaś w jp z kokardą. w tej jest za dużo przypadkowości i falban - ta biegnąca przez środek klatki piersiowej wygląda nieciekawie. dobrym pomysł jest wybór sukienki w bieli - będzie się lepiej komponować z koszulą miko, a z chabrowymi butami i rudymi włosami będzie świetnie^^
          • katmiller Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 21:53

A ta druga, weselna suknia, też biała? Bo nie pamiętam.
            Generalnie zgadzam się z opinią, że ta falbana na górze jest za duża. Jakoś tak mi przytłacza całość. Poza tym dobrze, że falbany u dołu będą podniesione bo teraz to jakoś smutno wygląda. Poza tym ja podobnie jak Chomiczkami mam w sobie dążenie do symetrii wink wolałabym dwa ramiączka... Ale najważniejsze że Tobie się podoba. Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego.
            • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:11
              Tak, suknia weselna też jest biała. smile
              • slimakpokazrogi Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 23:37
                sukienka super! na zdjęciu efekt psuje tylko to, że jest za duża.. no ale z tym nic się nie da zrobić przecież. Jedno ramiączko - genialny wybór - tuszuje szczuplutkie ramiona (troszkę za szczupłe jednak - a tu tego nie widać). Rzeczywiście gorset wymaga "podniesienia" - czyli po zmianie falban będzie ok. No i super przy nieduzym biuście. Ta sukienka ma jednak efekt "powiększający" . Ogólnie super -podoba mi się tez odmienność sukienek ślubnej i weselnej. A tak w ogóle - czy Ty po północy tez będziesz zmieniać kieckę? czy zostajesz na całą noc w weselnej? Bo spotkałam się z obiema koncepcjami na różnych weselach, z tym , ze zmiana o północy zawsze na nie-białą.
                • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 10:42
                  Dziekuje. smile To prawda sukienka troche powieksza ale u mnie ma to akurat fajny efekt, kiedy gorset jest dopasowany to fajnie zaznacza talie i powieksza biust. Mozna wziac wersje z mniej lub bardziej dopasowanym gorsetem to dobrze bo ja sie balam ze nie mozna gory dopasowac ciasno. smile Maja nam tez przyslac probke materialu do domku to bedziemy mogli kupowac reszte dodatkow. smile Choc nie bedziemy znnimi szalec bo sukienka jest bogata. Bede ja zmieniac przed pokrojeniem tortu okolo godziny 22. smile Tez wlasnie podoba mi sie ze slubna i weselna sa tak rozne, zalezalonmi na tym. A panienska tez jest zupelnie inna. wink
                  Zdjecia zaraz wysle ale jestesmy u znajomych i wzielismy tylko jednego laptopa. wink
                  --
                  Nasza historia
                  Nasza strona ślubna
                  Mój blog z inspiracjami
                  • blue.bluebell Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 11:52
                    Taki trochę off topic, ale wczoraj rzuciły mi się w oczy rozmaite pierzasto-falbaniaste bluzki i sukienki w New Yorkerze. Oczywiście, nie tak jakość i nie dokładnie to co w sukience od Zienia, ale trend silny i bardzo obecny. Mnóstwo tych pierzastych, półprzejrzystych lekkich strojów, pastelowych (sporo cielistych i bladoróżowych), szarych - białe również; falbanki, zakładki, kwiaty z tiulu. Tak sobie przejrzałam kilka i od razu pomyślałam o Twojej kreacji smile
                    • sangrita Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 16:17
                      Zdecydowanie, też ostatnio zauważyłam w różnych sklepach trend na pierzaste falbany.

(A co do kwiatków z tiulu, to mierzyłam nawet wczoraj kieckę z kwiatkami jak w Nuria Aire Barcelona. Okropnie pogrubiała).

Zia, a podrzuciłabyś mi jeszcze foto smoka? Bo chyba przegapiłam wink
                  • joanka-r Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 00:11
                    ''Zdjecia zaraz wysle ale jestesmy u znajomych i wzielismy tylko jednego laptopa''

zai bój się Boga, poszłaś do znajomych z lapkiem i tam też klikasz?
                    • kati_p Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 00:21
                      Mnie bardziej fascynuje to, że Zia potrzebuje 2 laptopów by wysłać maila wink Tak mi przynajmniej wynika z tego posta wink
                      • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 00:47
                        Bo musimy się jednym dzielić, a w domu każdy ma swój. wink
                        • spicy_orange Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 10:47
                          Zia, czy ja dobrze rozumiem, że poszliście do znajomych we dwójkę z jednym laptopem i się "bijecie" o dostęp do niego? Co na to znajomi u których jesteście? Oni tez tak robia jak przychodzą do was? Już sobie wyobrażam zatem twoje wesele-wszyscy goście z lapkami pod pachą-dobrze, że na stołach nic nie będzie-będą mieli gdzie rozłożyć swoje sprzęty big_grin
                          • blue.bluebell Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 11:52
                            O bosz smile przecież oni są na weekend w innym mieście. Gospodarze nie muszą ich chyba (no nie wiem, jakie Ty miałabyś wymagania smile ) cały czas trzymać za rączkę, wiesz, nawet tak banalne kwestie jak poranna toaleta - tego się razem z gośćmi nie robi (chyba).
                    • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 00:46
                      Joanka jesteśmy na weekend w Warszawie. smile To normalne, do nas też przyjeżdżają znajomi ze swoimi komputerami. wink
                      • angazetka Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 09:43
                        Nie, to nie jest normalne tongue_out
          • panda_zielona Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 08.04.11, 22:03
            Nic jeszcze nie dostałamsad Zia daj się i mnie popodziwiać
            • 3-mamuska Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 15:02
              Dzieki za zdjecie, slicznie wygalda gora sukienki gorset i ramiaczko na jedno ramie ,brdzo dobrze bo masz chude ramiona, wiec ladnie to wyglada. Bardo mi sie podoba od gory do momentu konca tych falban na biodrach. Slicznie wygadaja te wlosy tak polozone z przodu.

Natomiast mam jskies dziwne wrazenie co do dolu sukni,nie wiem jak to wyjasnic, ale chodzi o ta czesc miedzy falbanami na biodrach a dolem.
              Jakos tak w biodrach jest szeroka,a pod nimi odada ,nie wiem moze tak ma byc .Ale poprostu nie gra to z wygladem sukni w litere A.
              A i bardzo dobrze ze wybralas biala, bo ten kolor jast taki jak twoja skora.
    • arwena84 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 11:33
      Ślicznie Ci w niej, zawsze mi się ta Zieniowa suknia podobała. Po dopasowaniu i w bieli będzie super smile Smok straszny wink
      • juicy83 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 11:42
        Paula piékna suknia!i Tobie w niej naprawde ladnie!!!!wygladasz idealniesmile moze nie jestem obiektywna,ale sukienka jest i byla rowniez moim faworytemsmile w zwiazku uwazam ze jest Supersmile
        z jakiego materialu jest sukienka?jak sie dowiadywalam to ponoc jedwab naturalny,z tym ze jedwab naturalny nie wystepuje w czystej bieli tylko takiej smietankowej (czytaj brudndnej)
        • 1-aureus Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 11:49
          Ja też poproszę o zdjecia. wiem, ze prosby mialy byc na priv, ale odrzuca mi maila.
          • panda_zielona Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 12:46
            ZIa, mnie też niestety odrzuca maila,proszę więc o fotki sukni panieńskiej i smoka na gazetowego.
      • aqua.0 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 09.04.11, 12:51
        Mnie też podobasz sie w tej sukience! I tez od początku podobały mi sie te sukienki, szczególnie szara. Biała powinna byc bardzo piękna wink
        Wydawało mi sie tylko, że ABC miała bardziej pierzasty dół, ale juz dobrze nie pamiętam.
        • karola1008 Zia, mogłabyś 09.04.11, 18:38
          przeslać mi fotkę w sukni? Na kasia_ewa@poczta.onet.pl, bo gazetowy to mi ostatni działa jakby chcial a nie mogł smile. Dzięki z góry.
          • najta Re: Zia, mogłabyś 09.04.11, 19:07
            Zia, bardzo fajnie Ci w tej sukience. Trzeba tylko podnieść ją lekko do góry, żeby talia nie była taka długa, no i ja bym zmniejszyła troszkę tę falbanę na biuście smile

Poza tym jest całkiem całkiem smile Do tego widzę tylko upięte włosy.
            https://suwaczki.waszslub.pl/img-2010041001801830.png
            • lili-2008 Re: Zia, mogłabyś 09.04.11, 19:14
              Dzięki za zdjęcie. Pięknie w niej wyglądasz, ale pozbyłabym się tej falbany na gorsecie, a za to dodała więcej falban na dole.
              Zgadzam się z opinią, iż w bieli będzie Ci bardzo do twarzy.
              Zaczyna mi się klarować wizja Was obojga i naprawdę bardzo mi się ona podoba.
              • agentka-csi Re: Zia, mogłabyś 09.04.11, 19:24
                i ja poprosze, nie mam gazetowego ale moze na miecha10@gmail.com? z gory dzieki
            • zia86 Re: Zia, mogłabyś 09.04.11, 19:22
              Tak, właśnie chcemy zrobić. smile Falbana będzie mniejsza, bo cała suknia była za duża. smile To są plusy szycia sukni na daną osobę. smile
              • intuicja77 Re: Zia, mogłabyś 09.04.11, 20:07

zia , próbowałam wysłać prośbę na gazetowego ale odrzuca. Czy mogę zobaczyć jak wyglądasz w sukni ? obiecuje ,że napisze komentarz.
                I smoka jakbym mogła , zdążyłam tylko na ostatnie zdjęcie smile
    • elisien Re: proszę o fotkę spływającego błogosławieństwa 09.04.11, 18:37
      Podłączę się do próśb o zdjęcie, bo próbowałam pisać na priv i wciąż odrzucało mi maila uncertain
      • gazeta_mi_placi Re: proszę o fotkę spływającego błogosławieństwa 09.04.11, 20:32
        Suknia mi się nie podoba. Ale co kto lubi.
        • missy01 Re: proszę o fotkę spływającego błogosławieństwa 09.04.11, 22:23
          Ja też poproszę. smile
          A tak w ogóle, to cieszę się, że zrezygnowałaś z Diany. Nie miałaś wcześniej z nią bezpośredniego kontaktu i na żywo mogła okazać się kiepskim wyborem. wink
          • missy01 Poczułam to błogosławieństwo ;)) 10.04.11, 18:24
            Według mnie najlepszy wybór. Idealnie na plener. Ale, jak już ktoś wcześniej zauważył, zrezygnowałabym z butów w mocnym kolorze, a wybrała jakieś delikatne w kolorze najlepiej srebrnym lub zbliżonym do koloru sukni.
            • agata_abbott Buty 10.04.11, 18:27
              A tak btw butów - w plenerze jest dużo trawy. Obstawiam, że nie wszędzie będzie rozwinięty dywan, a nawet jeśli tak - chodzenie w szpilkach może być problemem. Może warto byłoby rozważyć zakup butów na jakimś grubszym obcasie?
              • zia86 Re: Buty 11.04.11, 00:30
                Tam jest alejka, na której będzie rozłożony dywan, nie trzeba będzie iść po trawie. wink
                • angazetka Re: Buty 11.04.11, 09:33
                  A dywan będzie leżał na...?
                  • agata_abbott Re: Buty 11.04.11, 11:40
                    Czym dłużej czytam te posty Zia na temat butów, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Zia nie chodzi w szpilkach na codzień, założyła je może kilka razy na krzyż i zawsze truchtała w nich góra pięć metrów do taksóweczki.
                    Szkoda, że nie będzie mi dane obejrzeć tego "dostojnego" chodu Zia w szpilkach po dywanie rozłożonym na trawie. Obstawiam, że nawet najpiękniejsza suknia nie zamaskuje niepewnego chodu panny młodej.
                    • zia86 Re: Buty 11.04.11, 13:38
                      Dziewczyny, pisałam, że nie na trawie. smile Tam jest alejka taka betonowa czy kamienna i na niej będzie położony dywan i po niej będziemy szli, nie trzeba będzie schodzić na trawę w ogóle.
            • olinka88 Re: Poczułam to błogosławieństwo ;)) 11.04.11, 09:33
              Czy ja też mogę poprosić o fotki sukni oraz smoka na maila: olinda@wp.pl smile
              Z góry dziękuję!
    • niebieski_lisek Czy nie będzie już zdjęć w tym wątku? 09.04.11, 22:25
      Zia, pytanie jak w tytule - nie zamierzasz już zamieszczać twoich (zrobionych przez ciebie a nie ściągniętych z netu) zdjęć w wątku? Zdjęć ze ślubu i wesela też nie będzie?
      • zia86 Re: Czy nie będzie już zdjęć w tym wątku? 09.04.11, 22:27
        Będą. smile Np. bardzo chętnie zamieszczę zdjęcia moich sukienek już w wątku. smile Ale na razie to było zrobienie przez grzeczność zdjęcia a akurat w tym wątku jest mnóstwo ludzi przypadkowych. wink
        • kati_p Re: Czy nie będzie już zdjęć w tym wątku? 09.04.11, 22:36
          zia86 napisała:

> Będą. smile Np. bardzo chętnie zamieszczę zdjęcia moich sukienek już w wątku. smile

jakim? poślubnym?

> Ale na razie to było zrobienie przez grzeczność zdjęcia a akurat w tym wątku jes
          > t mnóstwo ludzi przypadkowych. wink

??? A w wątku poślubnym nie będzie ludzi przypadkowych?
          • karola1008 Dzięki za 09.04.11, 22:48
            zdjęcie sukni. Zia, bardzo fajnie w niej wyglądasz, delikatnie i zwiewnie. Bardzo dobry wybór smile).
    • majandra25 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 09.04.11, 23:08
      Dzięki za zdjęcie. Zia, świetny wybór. Sukienka pasuje do Twojej figury, a myślę, że po dopasowaniu będzie wyglądać fantastycznie. Jest lekko, romantycznie i z pazurem. Czekam na dodatki, bo dopasowanie odpowiednich do tego typu sukni, aby nie wywołać efektu przepychu, będzie małym stylistycznym wyzwaniemsmile
      • moiniak Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 00:18
        mi Zia też pokaż plis plis plis smile
        • allkaja Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 00:40
          ja też poproszę fotki sukienki na maila kaja1@op.pl
          • intuicja77 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 08:22
            Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni smile Dobrze ,że ma to ramiączko , przez to nie jest banalna
          • landora Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 10:21
            A ja prosiłam na priv i nie dostałam sad
            • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 12:27
              Odrzuca mi twój gazetowy.
              • landora Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 14:50
                Ale ja pisałam do Ciebie z nie-gazetowgo na priv, tak jak kazałaś wink Posłuszeństwo nie popłaca tongue_out
                Na martarataj@poczta.onet.pl poproszę
    • nomos Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 10:01
      Dzięki za zdjęcie sukni smile
      Świetnie w niej wyglądasz, a po zamierzonych poprawkach będzie doskonale. Dobrze że zrezygnowałaś z very. Mam jedynie wątpliwości dotyczące koloru. Być może to wina oświetlenia i jakości zdjęcia, ale odnoszę wrażenie że masz różowawy odcień skóry i zimny kolor sukni może ten odcień niekorzystnie podkreślać.
      • zia86 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 12:26
        Dzięki. smile To wina prawdopodobnie zdjęcia, robionego komórką, ja jestem blada jak strasznie, nie mam zaróżowionej skóry. Przymierzałam sukienkę w tym kolorze(też taką falbaniastą ale krótką z przodu, długą z tylu) i było idealnie. smile
        • elisien Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 10.04.11, 12:44
          Dzięki za zdjęcie. Wyglądasz super smile to naprawdę bardzo dobry wybór.
    • spicy_orange Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 12:07
      idąc twoim tokiem rozumowania: przecież na weselu tez gości nikt nie będzie cały czas trzymał za rączkę-mogą sobie posurfować po sieci w przerwie między krojeniem tortu a trzecim gorącym daniem - przecież to nic złego wink
      • miawallace1 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 12:09
        ja też poproszę zdjecie na gazetowego smile
        ]
      • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 12:23
        To trochę inna sytuacja. wink Na imprezy nikt nie bierze komputera, ale jak się jest dwa dni u kogoś, to przecież nie cały czas siedzi się z tymi ludźmi, teraz np. my już wstaliśmy a gospodarze jeszcze nie, to co mielibyśmy robić. U nas tak po prostu jest, czujemy się dość swobodnie w u siebie na wzajem. smile
        • spicy_orange Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 12:42
          > np. my już wstaliśmy a gospodarze jeszcze nie, to co mielibyśmy robić.

np porozmawiać ze sobą? wink
          • zia86 Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 12:46
            Tak, rozmawiamy równocześnie, mamy podzielną uwagę. smile
            • monikapers Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 14:09
              poprosze o foto i gratuluje wyboru!
        • angazetka Re: Mam suknie ślubną!! I panieńską.;-) 10.04.11, 17:07
          No to chyba że tak smile Ale nie przyszłoby mi do głowy brać ze sobą w gości laptopa. Korzystam ze sprzętu gospdarzy tongue_out
    • zia86 3 miesiące 10.04.11, 14:39
      No prawie. wink Wczoraj minęły 3 miesiące do ślubu. smile Czas na małe podsumowanie.

Co mamy:

1.Miejsce ceremonii ślubnej
      - oprawa muzyczna ceremonii
      - szczegóły techniczne ustalone
      - dekoracje
      2. Sala weselna
      - ustalone menu
      3. Słodkości
      - ustalone szczegóły bufetu słodkiego
      - wybrany tort, oraz tort Pana Młodego
      - wybrane podziękowania dla gości na stoły, oraz do domu.
      4. Bufet herbaciany
      - Lista herbat i kaw
      - Zamówione ręcznie malowane dzbanuszki
      5. Dekoracje
      - koncepcja dekoracji: florystyki ślubnej(bukiety dla mnie, druhen, butonierki dla Pana Młodego, drużbów, bransoletki dla mam), miejsca ceremonii, sali weselnej, lounge, samochodów, kącika Pana Młodego, apartamentów.
      6. Oprawa muzyczna
      - Ustalona muzyka na wesele
      - Wybrana pierwsza piosenka
      - Koncepcja dekoracji świetlnej
      7. Fotograf
      - Wybrani fotografowie
      - Zrobiona sesja narzeczeńska
      8. Kamerzysta
      - Wybrani kamerzyści
      - Nagrany trailer
      9. Lounge
      - Załatwiona stacja z sushi
      - Wynajęte meble
      - Koncepcja dekoracji kwiatowej i świetlnej
      - Wybrana muzyka
      10. Suknia ślubna
      - Nareszcie wybrana! wink Odbiór początkiem czerwca
      11. Suknia weselna
      -Wybrana. Odbiór w połowie maja
      12. Garnitur Pana Młodego
      - Wybrany materiał, krój, szyje się. Odbiór najpóźniej 30 czerwca
      13. Sukienki dla druhen
      - Zaprojektowane, uszyte. Odbiór końcem kwietnia.
      14. Obrączki
      - Prawie wybrane. wink
      15. Transport
      - Wybrane auta dla nas i rodziców
      16. Pokaz barmański
      17. Poligrafia
      Zaproszenia, koperty i winietki się drukują. Czekamy na projekt menu, planów ślubu, numerków stołu, karteczek na bufety oraz planu gości. Ja mam nadzieje, że nam tego nie oclą... wink
      18. Noclegi dla gości
      19. Zamówiona drobnica. wink
      - Spersonalizowane: serwetki, podkładki pod szklanki, kieliszki, miotła ślubna, miseczka na obrączki, akcesoria do photo booth, wieszaki, komplet do krojenia tortu.
      19. Wieczorki panieński i kawalerski:
      - Ustalone koncepcje
      - Zamówione zaproszenia
      - Wybrani fotografowie
      20. Podróż poślubna
      - Zamówione hotele i loty. smile

Co zostało:

1. Dodatki do sukienek
      2. Dodatki do garnituru(oprócz spinek)
      3. Dodatki do sukienek dla druhen
      4. Ustalić drinki na wesele
      5. Spotkać się z DJ i konferansjerem(w czerwcu)
      6. Kupić księgę gości

O czymś zapomniałam?
      • anielica.4 Re: 3 miesiące 10.04.11, 14:48
        Zia możesz napisać co miałaś na myśli pisząc Ustalić drinki na wesele
        Robicie kartę ?>?
        • zia86 Re: 3 miesiące 10.04.11, 14:54
          Coś w tym stylu. wink
      • an.i.ka Re: 3 miesiące 10.04.11, 14:55
        Wybaczcie, ale co to jest kącik pana młodego i miotła ślubna?
        • zia86 Re: 3 miesiące 10.04.11, 14:59
          Proszę - Kącik PM i miotła ślubna wink
          • next_exit Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:09
            na stronie z kacikiem nie da sie chyba tego zobaczyc bez logowania.
          • brytf-anna Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:10
            Ahahah, dobre z tą miotłą smile jak widać ślubny biznes jest coraz szerszy. Ale ok, faktycznie lepiej to wygląda, szczególnie że zwykle są cykane fotki z tej czynności. Gdybym miała niekończące się źródełko pieniędzy pewnie bym kupiła wink
            Co do sukienki, naprawdę dobrze na Tobie wygląda, powtórzę to co większość smile i zdecydowanie w bieli. Jak będzie dopasowana, pięknie będzie dopełniała Twoja figurę.
          • angazetka Re: 3 miesiące 10.04.11, 17:11
            Szalenie staropolskie, pierwszy raz widzę miotłę ślubną big_grin
      • violetlake Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:32
        Nie widzę ubytków w organizacji wink Poza tym, że może przydało by się załatwić wizę do stanów?.... a no i bielizna, szukasz coś? wink

To może teraz czas na opis dekoracji nowego miejsca przysięgi? Bo dekoracje się chyba trochę zmienią ze względu na miejsce?

A jakie są w końcu te auta, bo ja się wieki temu już zgubiłam na czym stanęło?

W warszawie widzieliście jakieś nowe fajne obraczki?
        • monikapers Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:54
          Twoim duzym plusem jest wzrost, dlatego kiecka ladnie sie prezentuje, masz ladne (chude) rece i ramiaczko pasuje i dodajce calosci oryginalnosci, ukryje tez twoj maluni biust.
          koncepcja bieli z zywa pomarnacza wlosow jest dobra, nie wiem tylko czy szafirowe pantofle sa juz koniecznoscia bo sam bukiet bedzie sciagal bardzo wzrok, postawilabym raczej na szafirowe piekne paznokcie, idealnie zagraja z rudoscia i beda fajnym przelamaniem slubnego looku, tym bardziej, ze slub plenerowy, a wiec z zalozenia lzejszy.
          buty, wyrafinowane awangardowe sandalki - paski np: www.youtube.com/watch?v=ci4RgpSY5LA

tren? jaki tren?
          chyba nie ma potrzeby dodawac sobie elegancji i majestatu, teraz mamy idealny look mlodzienczy - swiezy, nowoczesny i awangardowy, a wiec taki, jaki radzilam ci juz dwa lata temu wink
          historia zatoczyla kolo, gratuluje
          • monikapers Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:56
            a moze te, skoro zrobilo sie trendsetersko
            www.youtube.com/watch?v=2wUgVBkeSzY&feature=related
            • chomiczkami Re: 3 miesiące 10.04.11, 16:41
              Ja lubię te: www.youtube.com/watch?v=lhb2-OOmeMg

Są kochane, ale nie wiem, czy pasowałyby Zii do stroju - raczej nie.
              • zia86 Re: 3 miesiące 11.04.11, 00:29
                Też je lubię, są w wersji niebieskiej i różowej też ale są za strojne do mojej sukni niestety. One są do jakiejś super krótkiej kiecki. smile
          • asiak103 Re: 3 miesiące 10.04.11, 15:59
            Zia, czy mogę prosić o zdjęcia sukni na gazetoweog bo bardzo chętnie zobaczę i ocenięsmile
            • laracroft82 Re: 3 miesiące 10.04.11, 16:08
              To ja tez poprosze, ale na zizus1982@o2.pl bo gazetowego ni mam ;]
          • zia86 Re: 3 miesiące 11.04.11, 00:23
            Ja nie jestem aż tak bardzo wysoka, ale rzeczywiście ze szpilkami(na zdjęciu mam 12 cm obcasy) przekraczam 180 cm. wink Ja trochę upieram się na jedne kolorowe buciki, do sukni weselnej muszą być białe a przynajmniej chciałabym mieć jedne do chodzenia potem. wink Choć zobaczymy jeszcze jak to będzie. Buty na pewno muszą być gładkie(dlatego odpadają te granatowe Blahniki) żeby nie przeciążyć i tak bardzo strojnego dołu sukni.

Tren napisałam w skrócie, po prostu niektóre te "paski" będą przedłużone, tak jak tutaj:
            https://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/46/91/89/1546918901_1
        • zia86 Re: 3 miesiące 11.04.11, 00:27
          Czekam na paszport, jak tylko dostanę to załatwiamy. smile
          Spotkam się w tym tygodniu z panią florystką na miejscu i dopasujemy tą wizje dekoracji z kościoła do nowego miejsca, na pewno niektóre elementy trzeba będzie zmienić i coś dodać.
          Auta to cadillaci takie z lat '70 bodajże. smile Trochę się rozglądaliśmy ale nic konkretnego nie wpadło mi w oko. W tym tygodniu zamówimy obrączki ale jeszcze raz przejdziemy na spokojnie po jubilerach. smile
          • afortunada Re: 3 miesiące 12.04.11, 14:47
            Zia, czy mogę też poprosić o zdjęcia? smile jakie tam tylko masz, kieckę, buty i co jeszcze wink dawno tu nie zaglądałam, a tu wszystko idzie do przodu big_grin
            baaardzo proszę big_grin
            • zia86 Re: 3 miesiące 12.04.11, 14:52
              Wysłałam wszystko co ostatnio wysyłałam, nie wiem gdzie skończyłaś, więc sorrki jak się coś powtórzyło. Proszę o opinie. smile
      • ania26111 Re: 3 miesiące 10.04.11, 20:02
        Mogłybyście wysłać linka, gdzie można znaleźć tą sukienkę w internecie? Próbowałam ale nie umiem znaleźć która to.
        • filifionka-listopadowa Re: 3 miesiące 10.04.11, 21:13
          Dziękuję za zdjęcie. Po tych modyfikacjach typu falbany i gorset będziesz wyglądać rewelacyjnie! Dobrze, że zrezygnowałaś z Very, skoro tuż pod nosem masz taką wspaniałą sukienkę, która bardzo Tobie pasuje!
          • aaguszka Re: 3 miesiące 10.04.11, 22:07
            czy ja mogę prosic o zdjęcie na gazetowego, by móc podziwiac?smilechoc widziałam suknię i uważam, że cudna, chcialabym Ciebie w niej zobaczyc.
        • zia86 Re: 3 miesiące 10.04.11, 22:10
          Proszę bardzo. smile
          https://zien.pl/uploads/images/Gallery/sluby/sluby-zien-mariage/07.jpg
          https://e4.pudelek.pl/p1016/201c32ec002610904c08cc7f
          • ania26111 Re: 3 miesiące 11.04.11, 10:13
            Dziękuję bardzo, suknia jest piękna i na pewno będziesz w niej ślicznie wyglądać smile
            Będę czekać na zdjęcia ze ślubu.
            • zia86 Re: 3 miesiące 11.04.11, 13:38
              Dziękuje za takie pochlebne komentarze. smile Też mam nadzieje, że w dniu ślubu będzie super.
              • ania26111 Re: 3 miesiące 15.04.11, 22:14
                Na pewno będzie super, musisz koniecznie zamieścić zdjęcia ze ślubu.
      • tola_i_tolek Re: 3 miesiące 11.04.11, 07:40
        Zia, czy możesz podrzucić fotki sukni weselnej- jakoś przeoczyłam a nie chce mi się szukać smile
        • zia86 Re: 3 miesiące 11.04.11, 13:36
          Proszę. smile Suknia weselna:
          https://image.topspartner.com/pnv/2011/b/fano-3.jpg

https://image.topspartner.com/pnv/2011/b/fano-1.jpg

https://image.topspartner.com/pnv/2011/b/fano-2.jpg
    • karenek Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 11.04.11, 08:20
      Zai wyslij mi fotki z sukienka na gazetowegowink
    • laracroft82 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 11.04.11, 09:51
      Dzieki za zdjecie..bardzo dobry wybór smile
      • asiak103 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 11.04.11, 09:59
        Sukienka jest naprawdę urocza i bardzo ładnie się na Tobie prezentuje. Dzięki za zdjęcie
        • kolpik124 Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 11.04.11, 10:57
          Czy na imprezie też bedą przybierane takie pozy jak na tych reklamówkach?
          • agentka-csi Re: Zia86 wychodzi za mąż 9 11.04.11, 14:03
            Zia dziekuje bardzo za zdjecie sukienki, jest bardzo fajna i wydaje mi sie ze do Ciebie pasuje. Zdecydowanie bialy kolor jeszcze doda jej uroku. Suknia weselna jest tez sliczna, nawet bardziej w 'moim' stylu. Sama sie nad nia zastanawialam.
    • zia86 Buty do sukni weselnej 11.04.11, 17:32
      Kiedy "bazę" mamy już skompletowaną czas zabrać się za poszukiwania dodatków. smile
      Na razie wpadłam na taki trop butów do sukni weselnej:
      https://image13.beso-images.com/resize?sq=450&uid=2408343903

Jak Wam się podobają?
      • gazeta_mi_placi Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 19:27
        A jak Tobie się podobają?
        • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 19:29
          Mnie się podobają. smile Muszę tylko sprawdzić dokładny kolor sukni.
          • gazeta_mi_placi Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 21:17
            Mnie także smile
        • aaguszka Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 19:31
          Proszę jeszcze raz o zdjęcia z przymiarki jeżeli jest taka możliwośc na gazetowego. pozdrawiamsmile
          • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 19:35
            Wysłałam już poprzednim razem, teraz drugi raz. smile Coś się dzieje z tą gazetową pocztą.
      • ronalilly Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 20:05
        Jak Ci się podobają, to kup. A nie możesz mieć jednych do obydwu sukienek? Skoro nie będzie Very ivory...
        • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 20:07
          Nie, bo do drugiej chce niższe.smile
      • angazetka Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 20:34
        Zamierzasz w nich tańczyć?
      • merkezhaolam Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 20:48
        Szczerze? Jeżeli zamierzasz w tych butach do sukni weselnej tańczyć, to ja poszukałabym czegoś innego. Jeżeli codziennie nie chodzisz w takich butach (cienki i wysoki obcas), to będą Ci przeszkadzać.

Odnośnie butów do sukni weselnej - dobrze pamiętam, że suknię weselną zmieniasz koło 22? Jeżeli tak, to też nie szalej z ich wysokością, chyba że do 22 będziesz jedynie podrygiwać nóżką siedząc wygodnie. Pod warunkiem, że nie chodzisz w tak wysokich butach codziennie, znam osobę, która ma nogi tak zdeformowane od butów na obcasach, że nie potrafi chodzić w płaskich i nawet do prac ogródkowych i przydomowych zakłada wysokie obcasy big_grin

A odnośnie tych butów - może to wina zdjęcia, ale klamerka z przodu buta jest brzydka.
        • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 20:57
          No właśnie dlatego, że zamierzam tańczyć to są niższe, bo te ślubne będą w okolicach 12-14 cm. smile
          • angazetka Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 21:15
            Niższe to niższe, one wyglądają na takie, co lubią spadać ze stopy.
          • audrey_horne Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:02
            A chodzisz na codzień na takich obcasach? Bo 12-14 cm to jest jednak już dość gigantyczny obcas. Jeśli w dodatku to ma być szpilka (a domyślam się, że tak), to po kilkunastu godzinach stopy mogą cię bardzo boleć. Te buty weselne są ładne, ale moim zdaniem zupełnie nie nadają się do tańca, zwłaszcza po całym dniu na obcasach. Jeśli masz się w tym swobodnie ruszać, moim zdaniem obcas musi być szerszy, na pewno nie taka szpileczka, nawet jeśli to "tylko" 7 cm (bo na tyle mi to wygląda). Poszukaj może czegoś na ładnym, stabilnym słupku - takie buty też potrafią być piękne.
          • merkezhaolam Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:02
            Ale ile one mają centymetrów? Paula, naprawdę obawiam się, że jezeli nie nosisz takich butów na codzień może być Ci ciężko - nie mówię tego ze złośliwości, wiem po prostu jak wygląda taniec w takich butach, jeżeli nie nosi się butów na takich wysokich i cienkich obcasach. Jeżeli wysokie - to o wiele lepszy jest stabilny obcas. Wystarczy, że krzywo postawisz nogę i możesz złamać obcas. Musisz się czuć BARDZO pewnie w takich butach - dziewczyny zwróciły też uwagę na to, że te buty mogą się zsuwać z nogi. A w takiej sytuacji nie pomogą żadne cuda przyklejane do butów, żeby ustabilizować stopę (chyba, że kropelką przyczepisz).

Pytałam też o to kiedy zmieniasz sukienkę ślubną na weselną, a w związku z tym i też te bardzo wysokie buty ślubne. Bo jeżeli wtedy, kiedy ma wjechać tort (a tak się mi kojarzy) czyli koło 22, to wcześniej nie będziesz miała szans, żeby tańczyć ze względu na noszone buty. Ja bym nie wytrzymała tylu godzin bez tańczenia na własnym weselu.
          • aneta-skarpeta Re: Buty do sukni weselnej 12.04.11, 10:03
            zia86 napisała:

> No właśnie dlatego, że zamierzam tańczyć to są niższe, bo te ślubne będą w okol
            > icach 12-14 cm. smile

Zia , powodzeniatongue_out
            ja na codzien nosze 8 cm i bez problemu pojde na zakupy, cały dzien na nogach itd

a jak zalozylam slubne 12 cm- bardzo wygodne i tak- to wieoczrem myslalam ze sobie nogi poodgryzam

a głównie siedziałamsmile
      • brytf-anna Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 21:11
        Średnio. Nie zwróciłabym na nie uwagi, a wewnętrznej metki nie będzie widać wink Ja bym takich nie kupiła z praktycznych względów - ta część pod piętą jest za bardzo nachylona i tworzy "zjeżdżalnię" - wolę, kiedy część pod pięta jest bardziej pozioma. W tych butach, mimo, że nie są przesadnie wysokie, cała stopa wyjechałaby mi przez za duży otwór na palce smile Ale ja mam szczupłą stopę i w większości peep toe mi się tak robi, nie mówiąc już o sandałkach. Ale jeśli przymierzałaś je (powtarzam - przymierzałaś, czyli pochodziłaś w nich z 15 minut po sklepie) i są ok - to dlaczego nie smile
        • slimakpokazrogi Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:37
          zgadzam się z brytf-anką - te buciki jakos nie mają nic w sobie... Gdyby nie metka, to bym nie zauważyła ich nawet.. przemyśl jeszcze te butki , przemyśl...
          • angazetka Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:42
            A, metka! Dopiero teraz zauważyłam, dlaczego te buty są ładne big_grin
      • niebieski_lisek Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:06
        Bardzo ładne
      • mohito86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:44
        zupełnie mi te buty nie podchodzą - i krój i ta ozdoba..
        Jak dla mnie najlepsze, które do tej pory pokazywałaś to były jakieś od L. - takie z dużymi kokardami z przodu.
        • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:46
          Tylko te L. z kokardami po pierwsze są już niedostępne a po drugie nie pasują mi do żadnej z sukienek. wink Choć mnie też dalej bardzo się podobają. smile
          Te były delikatne, mają ozdobę podobną do pasa w sukni i są niewysokie.
          • mohito86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 22:48
            najważniejsze, żeby się Tobie podobały i były wygodne - nam przecież nie muszą smile
            ale to wyjazd po same dodatki zagranicę nadal aktualny tak?
          • audrey_horne Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 23:01
            Niewysokie owszem, ale czy wygodne? Taki obcas nie wygląda mi na odpowiedni do tańczenia.
            • cashianna Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 23:18
              te buty wyglądają, nikogo nie obrażając, jak dla ciotki-klotki. jest wiele ładniejszych modeli.

weszłam na Twoją stronę na birdelle. tam jest napisane, że podłoga będzie pokryta 'mgłą'. mam zatem rozumieć, że będziecie mieli cały czas dym na podłodze? toż to można się udusić i, zapewne nie wyrażam jedynie swojej opinii, ale w takim dymie to nie wytrzymałabym nawet godziny. także współczuję gościom...
              • zia86 Re: Buty do sukni weselnej 11.04.11, 23:23
                Nie, dym będzie tylko na wejście, ma dawać efekt wstąpienia do magicznej krainy, potem oczywiście się rozproszy. smile
                • karola1008 Re: Buty do sukni weselnej 12.04.11, 08:22
                  Zia, litości..."efekt wstąpienia do magicznej krainy", ratunku. A buty jeśli mama być szczera-to takie sobie. Tyle że wcale za wysokie się nie wydają.
                  • aneta-skarpeta Re: Buty do sukni weselnej 12.04.11, 10:12
                    mi sie magiczna kraina kojarzy sie raczej z jakimś tajemniczym ogrodem, no ale niech tamsmile

buty, jak to elegancko moja kuzynka- dupy nie urywająsmile

takie ciotkowate

wysokosc ok, ale tez mam wrazenie, ze do tanczenia sie srednio nadają

zamiast grzebac w necie bierz nogi za pas i rob runde po ekskluzywnych sklepach i przymierzaj
    • zia86 Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:18
      Zastanawiam się jak napisać tekst zaproszenia, na pewno chce na luzie. Ale czy informacje techniczne o tym co, gdzie i kiedy umieszczać już w tekście zaproszenia czy np. po drugiej stronie albo na wkładce. Myślicie, że dodawać RSVP?
      • agata_abbott Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:29
        Zia, "wieczorki" zwyczajowo organizowane są przez świadków/znajomych. Robienie zaproszeń będzie po 1 - przekombinowaniem tematu, po 2 - to nie Ty powinnaś zapraszać. To trochę tak jakbyś robiła zaproszenia na swoje urodzinowe przyjęcie-niespodziankę...
        • zia86 Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:34
          Agata spotkałam się już z różnymi formami. Pisałam już jak to u nas jest zorganizowane. smile Pytałam o formę zaproszenia a nie o jego zasadność, projekty i tak już są zamówione więc decyzji nie zmienimy. smile
          • kati_p Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:41
            U kogo zamawiacie zaproszenia na wieczorki?
            • zia86 Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:48
              U tej firmy, która się tutaj reklamuje na górze. smile To jest jakaś młodziutka, nowa firma ale spodobały mi się ich projekty i podejście do klienta, zobaczymy. smile Nazywa się MaelbaFinch. W sumie to tak na dniach powinnam te projekty dostać.
              • kati_p Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 14:54
                A, widziałam tę stronkę, ciekawa jestem, co dla Ciebie zaprojektują smile
                • zia86 Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 15:08
                  Też jestem bardzo ciekawa. smile
                  • nus1ek strona slubna 12.04.11, 15:50
                    Zia widziałaś co dziaje się w waszej księdze gości? uncertain
                    • 3-mamuska [...] 12.04.11, 16:01
          • agata_abbott Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 16:31
            Ale ja wiem, jak Ty to organizujesz. Wg mnie bez sensu, ale whateversmile Ale robienie jeszcze zaproszeń na wieczory panieński i kawalerski to już przerost formy nad treścią.
            • spicy_orange Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 17:54
              Zia, a kto będzie na twoim wieczorku? tylko druhny, czy koleżanki które będą później na weselu czy również osoby, które na wesele nie są zaproszone ale są twoimi koleżankami? Gdybyś to nie ty organizowała swój panieński to chyba nie miałabyś wpływu na to kto przyjdzie? Pytam, bo nikt z moich znajomych nie organizował wieczorków i nie wiem jak to wygląda wink
              • zia86 Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 18:03
                U nas wszystkie osoby, które są moimi przyjaciółmi są zaproszone na ślub i wesele. smile Na wieczorku będą moje druhny i koleżanki, w sumie 10 osób. smile
      • inn-ka Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 18:19
        Zia, jak na luzie to z RSVP bym zrezygnowała - to bliskie Ci osoby więc z pewnością przyjdą, a jeśli nie to przeproszą wcześniej, że nie będą. Po prostu nie widzę możliwości nie poinformowania osoby, która by mnie zaprosiła na panieński czy będę/ nie będę.
        Wszystkie info dałabym w tekście. A tekst pisałabym taki osobisty, w stylu "Kochana Kasiu, tego i tego dnia zapraszam na mój wieczór panieński. Startujemy tu i tu, o godzinie takiej a takiej, w planach disco w kanjpie takiej a takiej, potem to a tamto. Nie może Ciebie zabraknąć!"
        O jakoś tak.
      • violetlake Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 20:21
        Sorki, ale to jeden z najbardziej nietrafionych twoich pomysłów. Idea zapraszania najbliższych przyjaciół w taki sposób (już abstrahując że na własny wieczór panieński/kawalerski) zgrzyta mi niesamowicie. No chyba że macie takie hrabiowskie towarzystwo. Wg mnie jakbyście nie napisali wyjdzie to śmiesznie, na luzie-dziecinnie, a na poważnie- mega sztywniacko.
        Wieczorki to jest taka super zabawa w gronie najbliższych ludzi, ja sobie tego nie wyobrażam, ale co kto woli wink

Ale jak już musisz się tak uzewnętrzniać to już podaruj sobie to RSVP. No chyba że chcesz jeszcze dołożyć sztywności do tego wszystkiego.
      • czerwona_malina Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 20:35
        Ja organizowałam wieczór panieński przyjaciółce. Ale nie bawiłyśmy się w zgadywanki, cóż ona takiego mogłaby chcieć, po prostu powiedziała "chcę striptizera" i pokazała, którego. A ja załatwiłam smile przesłała mi listę gości i razem napisałyśmy tekst zaproszenia. Ale zapraszałyśmy głównie przez nk, bo przyjaciółka nie chciała narażać mnie na koszty telefonów. Inna druhna (bo byłam druhną) zajęła się organizacją dodatków, żeby nas jakoś oznaczyć jednakowo smile zebrałam też info o lokalach, do których mogłybyśmy ewentualnie pójść po pokazie striptizera w prywatnym mieszkaniu, i przekazałam wszystko młodej, bo sama chciała wybrać miejsce i sama też zarezerwowała. Na wszystko była zrzuta uczestniczek wieczoru. Zebrałam też pieniądze i opłaciłam wszystko (striptizera i wejściówki do dyskoteki). Wyszło sporo kasy, więc młoda zarządziła, że nie chce nic więcej poza tym striptizerem.
      • slimakpokazrogi Re: Zaproszenia na wieczorki 12.04.11, 21:50

jak chcesz na luzie, to żadnych RSVP... zreszta pewnie , skoro wąskie grono osób i same najbliższe , to i tak wiedzą kiedy, co i w jakiej formie się odbędzie. Zaproszenia będa więc jako pamiatkowy "bajerek", a nie rzeczywiste zaproszenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka