Dodaj do ulubionych

Problem - rozkład przy stole.

IP: *.kalisz.mm.pl 10.04.05, 11:24
No i będzie cyrk. Mam dwoje rodziców, z czego jedno ma jeszcze żonę. Wszyscy troje będą na weselu. Całkiem się lubią, ale ostatnio moja mama zaczeła bardzo nerwowo rfeagować na jakąkolwiek wzmiankę o drugiej żonie mojego ojca. I nie mam pojęcia jak ich posadzić. Tradycja nakazuje młodzi, obok młodego, teściowa i potem teść. A druga żona jako trzecia? Na logikę by tak było, ale już sama nie wiem. Boję się spytać mamy - vide zdanie nr. 4. Dajcie znać, czy ktoś też tak ma/miał. Hej, hej
Obserwuj wątek
    • Gość: Nika Re: Problem - rozkład przy stole. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.05, 15:37
      Byłam na takim weselu gdzie rodzice Pana Młodego są rozwiedzeni i ojciec ma
      drugą żonę. Matka Pana Młodego siedziała razem ze swoją matką po tej stronie
      stołu, co Para Młodych. A Ojciec z drugą żoną, córką i siostrą vis a vis byłej
      żony i teściowej.I było b.miło, sympatycznie i kulturalnie.Początkowo myslałam,
      ze będzie sztywno ale już przed kościołem mój tatko pociągnął mnie w stronę
      ojca Pana Młodego (baaaardzo dawno go nie widziałam) i powiedział patrząc na
      jego drugą żonę: "A to Twoja nowa ciotka" i wszyscy wybuchneli śmiechem i już
      było O.K.Prawda jest taka, że rodzice muszą trochę zacisnąć zeby i schować
      animozje w kieszeń abyście na własnym weselu nie martwili się o takie rzeczy!!!
      Głowa do góry!
      • Gość: atra1 Re: Problem - rozkład przy stole. IP: *.kalisz.mm.pl 10.04.05, 21:21
        Dzięki za dobre słowo. Najbardziej boję się smutnych i skwaszonych min bo zaraz się denerwuję. W końcu to wesele, prawda?
        Będę myśleć, pozdrowionka, papap

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka