karo_s 16.06.05, 22:55 Bardzo proszę o radę-jaki klej najlepiej kupić do robienia aplikacji na zaprosznia-taki zwykły jest do niczego!Dzięki papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an20 Re: Klej i zaproszenia 16.06.05, 23:32 sa dwa kleje pierwszy to "uchu do wszytkiego", a drugi to - nie wiem jak to nazwac taki klej w sztyfie wkladany do tzw pistoletu - klei na goraco, poprostu ten klej w sztyfcie po trochu sie rozpuszcza a pistolet umozliwia jego nakladanie. Niektorzy nazywaja to silikon, ale ja nie znam prawidlowej nazwy, swoj kupilam w Castoramie i widzialam tez w Obi, a takze na gieldzie w Broniszach. Odpowiedz Link Zgłoś
zzolwik Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 08:27 może być też "ośmiorniczka" ; bardzo ładnie można przykleić wszystkie aplikacji ale ten klej na gorąco w pistolecie też dobry, ale lepiej nie kupuj najtańszego, bo trochę cieknie ten klej samoczynnie a jak jest lepszy pistolet to można klej dozować po kropelce. powodzenia w produkowaniu zaproszeń Odpowiedz Link Zgłoś
karo_s Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 09:12 Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko -jaki klej do elementów papirowych ale z grubego kartonu. (żeby je przykleić do zaproszenia) Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 09:15 To zależy co chcesz przykleić. Ja doczepiam wstążkę i karteczkę z naszymi imionami i datą slubu. Wykorzystuję do tego dwustronnie klejącą taśme. Odpowiedz Link Zgłoś
karo_s Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 10:08 Chce przylepić kartonik ze słowem zaproszenie i na ten zwykły klej tak sobie sie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 10:22 No to bez problemu możesz wykorzystać dwustronną taśmę klejącą. Ja poczatkowao próbowałam uzywać kleju, ale wyglądało to okropnie bo ten kartonik mi się wyginał A z tasmą nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 12:23 Ja też kleiłam taśmą dwustronnie klejącą. Jeżeli element jest z cieńkiego papieru i np ażurowy i taśma się nie nadaje można w sklepie papierniczym kupić klej w spraju specjalnie do papieru żeby się nie marszczył tak jak przy zwykłym kleju. Niestety jest dość drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 13:47 Czy zrobienie takich zaproszen wlasnorecznie wymaga duzo czasu? Ja w zasadzie moglabym wygospodarowac pol godzinki dziennie, chociaz czasami nawet mnioej, jak mam ciezki dzien w pracy. Dalabym rade? Czy te zaproszenia wychodza taniej, niz gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś
karo_s Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 14:55 Po wstępnych obliczeniach i poradach od dziewczyn z forum zdecydowałam że zrobimy zaproszenia sami,zwykłe proste bez żadnych wielkich ozdób tyle ile chcemy w cenie dużo niżesz niż te na zamówienie.Oczywiście na pewno nie będą takie eleganckie, piękne i wogóle ale nasze. Rónież nie mam za dużo czasu ale wieczorkami miomo że padam bawię się w ukąłdanie zprosznie, projektowanie i jest fajnie. Obecnie jesten na etapie próbnych wydruków na różnych papierach na zwykłaej drukarce atramentowej-zobaczymy pa Odpowiedz Link Zgłoś
rysek Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 18:05 najlepiej jest kupic pistolet o kleju taki w obi lub gdzieś jak ktoś wcześniej napisał. Natomiast ważny jest klej do niego, odradzam sylikon to co przyklejisz szybko odpadnie. Polecam klej do drewna, jast on w kolorze przeźroczysto-żółtym. często sklejam różne pudełka i robie takie karteczki więc przetestowałam już masę specyfików. Na adres gazetowy wysłałam efekty moich prac Odpowiedz Link Zgłoś
morphea1 Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 19:40 jeśli możesz mi podesłac swoje zaproszenia - zdjęcia - to i ja poprosze!na adres gazetowy Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
angela_r Re: Klej i zaproszenia 17.06.05, 23:14 mogę też prosić o przesłanie efektów Twojej pracy? mail gazetowy Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
lilia13 Re: Klej i zaproszenia 18.06.05, 11:57 Ja też robiłam sama zaproszenia i używałam kleju "MAGIC". Jest to klej introligatorski i jest bardzo dobry, a najważniejsze jest to, że po wyschnięciu robi się przeźroczysty, więc jak gdzieś przypadkiem wyjdzie to nic nie będzie widać. U mnie kosztował około 4 złotych, więc się opłacło. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Klej i zaproszenia 21.06.05, 11:27 Bardzo polecam klej introligatorski CR - za tubkę 3,50zł. Po wyschnięciu robi się przezroczysty i bardzo dobrze klei, tylko trzeba go używać z umiarem, tzn. nie walić za dużo Odpowiedz Link Zgłoś