Dodaj do ulubionych

nietypowy prezent

11.08.05, 14:57
Dziewczyny, wiem, co się dzieje z kwiatkami, które para młoda dostaje pod kościołem-padają! jakie macie niekonwencjonalne pomysły na zastapienie owych kwiatków? ja mojej siostrze zamiast wiechcia kupiłam piękny album wydany przez jakieś wydawnictwo, gdzie były piękne słowa dla młodych i miejsca na dokumentację ich narzeczeństwa, ich przyszłego potomstwa, zdjęcia pierwszego małżeńskiego lokum, itd. Siostra jest do dziś zachwycona! A kwiaty nie pozostały. Koleżance kupiłam białego doniczkowego kwitnącego kwiata w pięknym koszu- do dziś stoi w salonie. A w zeszłym roku byłam świadkiem mojej przyjaciółki i do porcelanowego serwisu herbacianego dołączyłam tomik poezji o miłości. A co Wy dostałyście zamiast tradycyjnych bukietów?
Obserwuj wątek
    • misia_pysia79 Re: nietypowy prezent 11.08.05, 15:04
      ksiązki, ksiązki , ksiązki !!!!!
      Poproisiliśmy gości o nie, zamiast kwaitów. Bardzo się cieszymy, że goście
      przyniesli ksiązki. Mamy i piękne albumy, i przewodniki turystyczne, poradniki,
      ksiązki religijne, biblię, ksiązki kucharskie, tomiki poezji, kamasutrę smile

Pomysł bombowy! polecam wszystkim molom ksiązkowym!
      • wera51 Re: nietypowy prezent 11.08.05, 15:36
        my też poprosiliśmy o książki zamiast kwiatów
        15 się okaże z jakim skutkiem
        uważam że ksiązki, albumy itd sa pamiątką
        a kwiaty zaraz padną a nie są wcale tanisze
    • jaga112 Re: nietypowy prezent 11.08.05, 15:20
      Ostatnio na starowce widziałam jak młoda para dostała kwiatki doniczkowe -
      rozne gatunki wsadzone w kosz, ale w oddzielnych doniczkach oraz sliczną świecę
      w kształacie kwiata. Mozna kupic czekoladki, dac kosz ze slodyczami, rameczki
      na zdjecia, aniołki itp.
      • reszka.ja Re: nietypowy prezent 12.08.05, 01:26
        my prosimy gosci aby zamiast kwiatow przyniesli maskotki, przybory szkolne itp
        mamy zamiar je przekazac dzieciom w domu dziecka
    • inez_82 Re: nietypowy prezent 22.08.05, 20:41
      Witam.Na weselu brata mojego chlopaka mlodzi goscie dawali maskotki, starsi(
      ciotki, wujkowie)kwiaty.Uwazam, ze to dobre rozwiazanie.Maskotki dzis pieknie
      przystrajaja pokoj ich synka.Ja bardzo lubie kwiaty ale zastanawiam sie na
      podobnym rozwiazaniem.Slub juz za rok.!!!!pozdrawiam.
      • zuzankak w obronie kwiatów 22.08.05, 22:00
        Rzeczywiście pomysł z ksiazkami jest super, z maskotkami - wzruszający, ale...
        Nasz ślub - nasz dzień, dostalismy mnóstwo kwiatów, które od razu
        zaprzyjaźniona sąsiadka odwiozła do domu i zadbała o wodę. Wiem, że juz nigdy
        tylu kwiatów nie bedę miała. Sa na filmie, zdjeciach. Część zawieźlismy na
        drugi dzień na groby naszych bliskich. poza tym w Rodzinie konserwatywnej
        pomysł, zeby na ślub przyjsc bez wiązanki nie przejdzie. Moja kuzynka
        zaproponowała maskotki, przynieśli je młodzi, a starszyzna skwitowała" Co mi
        smarkula będzie mówic, co mam jej wreczyć z życzeniami".
        Życzę wszystkim przyjemnosci w przyjmowaniu życzeń, kwiatów, ksiażek i innych
        upominków.
        Wasz ślub - Wasz dzień, niech inni to uszanują.
    • monialinka Re: nietypowy prezent 23.08.05, 10:32
      Witam, ponieważ jesteśmy strasznymi łasuchami poprosiliśmy naszych gości aby
      zamiast kwiatów zechcieli "osłodzić nam życia" i poprosiliśmy o
      czekoladki."Starszynza" i tak pewnie przyniesie standardowo kwiatki.
      Ślub 1.10.2005 zobaczymy jak to wyjdzie.
      • gochakar Re: nietypowy prezent 29.08.05, 11:27
        moja kolezanka brala w tym roku slub i zamiast kwiatkow prosila gosci o koperte-
        datki poszly na wakacje dla biednych dzieci i mysle, ze jest to fajny pomysl
      • evika13 Re: nietypowy prezent 29.08.05, 11:42
        my też wspomnieliśmy o czekoladkachsmile
        wyjeżdzamy zaraz po weselu, więc słodycze nas bardziej ucieszą.. również po
        powrocie!
    • chemmini Re: nietypowy prezent 29.08.05, 12:05
      moi znajomi poprosili o pieluszki i maskotki ktore potem oddali do domu
      dziecka, uwazam ze tak powinno byc i jak sie to napisze przy wysylaniu
      zaproszenia to kazdy na pewno bedzie wolal przyniesc taka rzecz niz kwiatki a
      to jest piekne i bardziej cieszy, a z kwiatami nie ma co robic potem
    • althea35 Re: nietypowy prezent 29.08.05, 12:17
      W Szwecji nie ma zwyczaju dawania kwiatow przed kosciowem. Wszyscy podchodza,
      skladaj zyczenia, ale nikt nie dale kwiatow.
      A prezenty sklada sie na specjalnie przygotowanym do tego celu stoliku.
    • dzemowka Re: nietypowy prezent 29.08.05, 12:18
      mi sie podoba pomysl ksiazek, albumow itp. chociaz tez nie jestem w 100% pewna.
      bo ja lubie np przewodniki miec wszystkie tej samej firmy itd. ale po slubie
      zaraz wyjazd. co wtedy zrobic z kwiatkami? rodzice tez raczej nie beda mogli
      sie nimi opiekowac bo tez wyjazd. ale tyle pieknych kwiatow fajniejest miec
      • bokow Re: nietypowy prezent 29.08.05, 13:01
        A ja mam pytanie, jak prosiliście gości o te prezenty- mówiliście wręczając
        zaproszenie,czy układaliście jakiś wierszyk mówiący co chcecie dostać?
        • livia79 Re: nietypowy prezent 29.08.05, 18:39
          My z narzeczonym dodawalismy do slubnego prezentu dla przyjaciol wedlowskie
          ptasie mleczko "Siodme niebo", w pudeleczku z kokardka smile Jedno dla mlodej,
          drugie dla mlodego.
    • es-te wino 02.09.05, 15:24
      Ja podarowałam już w życiu kilka butelek wina zamiast kwiatów,
      - zdjęcie pary która brała ślub w ładnych ramkach
      - zdjęcie - fotomontaż przyjaciół i pary która brała ślub - napracował się mój
      narzeczony przy tym baaardzo smile
      - wazon szklany z kwiatkami aby zawsze mieli gdzie wstawić kwiatki ode mnie bo
      uwielbiam kwiaty
      - czekoladki
      - pieniążek w takim specjalnym ruloniku
      - owoce - ananas z kokardką
      - kokosy
      i inne

myślę że warto czasem pomyśleć nad innym prezentem - drobiazgiem zamiast
      kwiatów, kupbo nawet dwóch filiżanek (skorum nieporcelanowych) jest fajne i na
      pewno zostanie zapamiętane, ale jestem również za tym aby na ślubie były
      kwiaty. Ja chcę ich choć troszkę dostaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka