19.02.06, 10:05
czesc ludziki smile
pytanko apropos welonu..
mierzylam kilka i mam wrazenie ze "smiesznie" wygladam generalnie w
kazdym...jakos to do mnie nie pasuje no...w zwiazku z tym pytanie.. musze
miec ten welon na slubie i weselu czy nie musze? ktoras z Was moze nie miala
w ogole welonu? co sie wtedy "rzuca" na oczepinach???
pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • chenoa1 Re: welon 19.02.06, 10:09
      ja nie zamierzam miec welonu bo bedzie mi sie platal, tez czulabym sie dziwnie,
      rzucasz wtedy bukietem i nie ma problemu, mozna fajnie upiac wlosy i bez welonu
      wyglada sie super np z kwiatkami we wlosach czy cos w tym stylu
      • czambalamba Re: welon 19.02.06, 10:13
        no wlasnie...
        ja po prostu przy swojej buzi jakos nie widze tych fal weloniastych... zreszta-
        pewnie i tak mnie przekonaja wszyscy ze welon miec MUSZE i kropka, chce sie
        dowiedziec po portsu czy to konieczne...
        poza tym juz te "nakładanie na twarz" welonu wydaje mi sie wprost z zachodu..
        no jakos mnie to nie kreci...smile))))
        pozdr
        • chenoa1 Re: welon 19.02.06, 10:19
          moja mama gdy uslyszala ze nie bedzie welonu powiedziala : ale jak to, przeciez
          musi byc! no wlasnie nie musi, co prawda mama mi bedzie jeczec ale ja jak
          zwykle postawie na swoim. to jest twoj dzien. jesli nie chcesz welonu, nie
          musisz go miec.
    • nieztejbajki Re: welon 19.02.06, 10:33
      do mojej sukienki welon chyba nie bedzie pasował, więc go nie bedzie.
      A na oczepinach będę rzucała bukietem smile. Niektóre rzucaja podwiązką, ale mi się to wcale nie podoba smile
      • chenoa1 Re: welon 19.02.06, 10:38
        ja tez wolę bukietsmile bedzie lepiej leciał hehesmile
    • minerwamcg Re: welon 19.02.06, 10:55
      Nigdzie nie jest napisane, że MUSISZ go mieć. Nie ma nic takiego ani w
      przepisach kościelnych, ani w prawie cywilnym smile)) Mama swój ślub i wesele już
      miała, jeżeli wówczas nie mogła decydować o tym, co chce, a czego nie, to jej
      strata, w każdym razie nie ma powodu, żeby miała sobie to odbijać na Twoim.
    • usa83 Re: welon 19.02.06, 13:58
      Ja też nie bedę miała welonu, ale za to przedłużone, rozpuszczone włosy.
      Szczerze mówiąc nie lubie welonów i chyba się już trochę "przejadły" co
      niektórym.Kiedy mówię komuś,że nie będę miała welonu...robią głupie miny
      ikomentuja...:""jak to, suknia ślubna bez welonu???"" Po co zakrywać piękną
      suknie? Mamy rok 2006!Czas coś zmienic i nie wierzyć w "zabobony" itp.
      • czambalamba Re: welon 19.02.06, 14:32
        uff no troche mi lepiej...
        chyba wydaje mi sie ze lepiej ebde wygladac chocby w jakimś fajnym kapeluszu...
        albo po prostu - upięte włosy i kwiatki białe jakoś w nich... nie wiem sama,
        suknie - gorę mam odkrytą, włosy tylko do ramion, wiec może i głupio będzie bez
        welonu, ale jak sie zobaczyłam w welonie..jakos tak okrągło... w sumie jestemt
        roszku zaokrąglona wiec ten tiul wokoł głowy mam wrazenie ze jestem jeszcze
        większa smile nie wiem no, moze mi się jeszcze odmieni, będę kombinować w każdym
        razie smile
        pozdrawiam
        • szara82 Re: welon 19.02.06, 14:45
          Jeszcze nie mierzyłam welonu, ale też pewnie będzie problem, bo mam okrągłą buzię i nie chcę wyglądać jak pyza. Dlatego mentalnie szykuję się do jakiegoś oryginalnego stroiku na włosy (korale? wstążka?), wpiętych kwiatów, ewentualnie krótkiego małego kawałka tiulu wpietego pod kok. A wychodzę z założenia, że muszę się czuć dobrze, a nie marwić jak wyglądam. Czego i Tobie czmbalamba życzęwink
    • lamciad Re: welon 19.02.06, 14:28
      Ja też chyba nie zamierzam zakładać.Dostałam co prawda w prezencie od
      kolezanki,ale wydaje mi sie iz wygladam nieciekawie.Welon wiecej odbiera niz
      daje.Przede wszystkim przysłania urok zarowno nasz jak i sukni.A jak juz tak
      idac sladem tradycji to welon jest symbolem dziewictwa,a umowmy sie,ze 3/4 z
      nas "wianka" juz dawno nie masmile)))))))))
    • paulucha3333 Re: welon 19.02.06, 18:41
      ja tez nie zamierzam miec welonu kiedys marzylam o takim dluuuuugim,ale
      odwidziało mi siewinkmoja kolezanka tez nie miala welonu przed odczepinami
      przypiela na jeden taniec pozniej matka chrzestna jej odpieło i zuciła,pozatym
      moze byc bukiet kto powiedzial ze musi byc welon??pozdrawiam
    • tusia364 Re: welon 19.02.06, 21:24
      Ja nie miałam welonu tylko stroik. Czułam się bardzo dobrze, a rzucałam
      stroikiem (bo bukietem z 17 róż nie chciałam smile ).
      A moja koleżanka z powodu welonu była bardzo nerwowa. Miała krótkie włosy i
      trochę był problem z upięcie. Potem na niego siadała, w tańcu jej spadał, a gdy
      jej swieżutki małżonek usiadł na niego wyrywając jej trochę włosów, to miała
      miejsce ich pierwsza małzeńska kłótnia uncertain
    • magdalenax Re: welon 20.02.06, 13:06
      W welonie wygladalam okropnie i zrezygnowalam z niego. Rzucalam bukietem.

Magda
    • agnrek Re: welon 20.02.06, 13:08
      Welon się ma albo się nie ma smile A jeśli się mac, to strasznie pretensjonalnie
      wygląda panna młoda, która go spuszcza na twarz i defiluje. Brrr, okropnie,
      strasznie prowincjonalnie sad
      • czambalamba Re: welon 21.02.06, 17:17
        a jednak chyba bede miala....
        kolor sukienki taki mam że ciężko będzie znaleźć coś wierzchniego do okrycia do
        kościoła..przynajmniej tak mi w tym salonie powiedzieli, gdzie sukienkę
        wypożyczam, no coż, na oczy spuszczać go nie będę raczej u dołu upnę jakoś i
        jakoś to będzie smile
        pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka