Dodaj do ulubionych

karteczki na stoliki

21.02.06, 11:54
Zastanawiam się jak ułożyć karteczki na stolikach dla gosci. Układać
rodzinami, czy pomieszać rodziny, moją i narzeczonego razem? A co z
młodzieżą? Ich też osobno? A dzieci Jak to zrobić...?
Obserwuj wątek
    • minnie_mouse Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:18
      Ja zamierzam tak usadzić gości, aby czuli sie ze sobą dobrze. Nie będę mieszać
      rodzin, bo nie można nikogo zmuszać do poznania się. Goscie będą mieli dużo
      czasu aby ze sobą porozmawiać i sie zapoznać w czasie przyjecia. Nie rozdziela
      się par, ani nie sadza się skłóconych osób (jesli takie sa) obok siebie.
      • nionczka Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:30
        Grupy przyjaciól, rodziny sadzam razem. Dla osob, ktore sie nie znaja biore pod
        uwage wiek, zainteresowania i jezyki jakie zna.

Nie rozsadzam par ani rodzin, ale dzieci jesli w ogole beda na przyjeciu beda
        mialy swoj stolik ze swoim jedzeniem. Ale w sumie to mam na liscie tylko jedna
        10 letnia dziewczynke i druga 7 lat (nie na 100%). A reszta to maluchy
        (maksymalnie 3 lata) wiec nie beda na nocnym weselu. Tez nie wiem co znimi
        zrobic bo ja bym w ogole zrobila bez dzieci w takim ukladzie, ale akurat ta
        dziewczyna 10 letnia to moja bratanica. Sama tez sie bedzie nudzila.

Zawsze bedzie jakis stolik nie do konca dopasowany, ale przeciez nie bede
        ustawiala prz jednym 15 osob a innym 6. Wazne, zeby osoby obok pasowaly.
        • cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:37
          O właśnie a jak z dziećmi-takimi maluchami-my mysleliśmy o połowkach
          porcji,osobne krzesełka czy na kolankach(chociaż to chyba nie bedzie zbyt
          rodzicom odpowiadać)??
          • agnrek Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:54
            U mnie w restauracji płaci się za dziecko 50%. Nie wypada nie dać osobnego
            miejsca, czy chciałabyś trzymać 10-20 kg cały czas na kolanach na sukience,w
            której idziesz na wesele?
            • nionczka Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:00
              U mnie jedzenie jest wybitnie nie dla dzieci. Jest to trzydaniowa kolacja z
              przystawkami, wiec kazdy musi miec swoj talerz i swoje miejsce. Ale dzieciom
              moze to nie smakowac a poza tym jest to nawet za duzo jak na jedna dorosla
              osobe. A co dopeiro dzieci.
              I mi facet z restauracji powiedzial, ze dla dzieci mozemy zrobic inne jedzenie.
              Lzejsze, "normalniejsze".
              A poza tym bedziemy miec na poczatku taki koktail na stojaco i tam pewnie
              niektore dzieci zjedza wystarczajaco. Ale jak tak sobie mysle, ze mam tylko
              moja bratanice. Gdyby bylo wiecej dzieci byloby latwiej.
            • cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:11
              Z tego co wiem maluchy beda gdzieś do 20, a zanim dotrzemy z koscioła bedzie
              18,nie oszczedzam na krzesłachsmile))chociaż z tego, co obserwowałam na weselach
              maluchy i tak na nich długo nie posiedzą...3 minuty to górasmile
              • cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:15
                Ale wypada faktycznie nawet na te 5 minut postawić krzesełko-może nawet jakieś
                pod dzieci sie znajdą
    • kiwigirl Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:44
      ja planuję zabawę w puzzle. wytniemy karteczki z imionami gości, traktujac pary
      łacznie i bedziemy sie bawić "przesadzaniem" ich aż trafimy na opcję najlepszą.

jeszcze nie wiem dokładnie jak bo goście od 18-75 lat będą częśc naszych część
      zagranicznych, wiadomo ze babci mojej nie posadzę z ludźmi którzy tylko
      poangielsku mówią, choc znając babcie to by sobie pewniesuper poradziła namigi smile

młodych pewnie pomieszamy bo młodzi sie szybko dogadują. i chyba im fajniej
      bedzie siedzieć z młodymi niz "przy rodzicach"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka