anusia.f 21.02.06, 11:54 Zastanawiam się jak ułożyć karteczki na stolikach dla gosci. Układać rodzinami, czy pomieszać rodziny, moją i narzeczonego razem? A co z młodzieżą? Ich też osobno? A dzieci Jak to zrobić...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minnie_mouse Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:18 Ja zamierzam tak usadzić gości, aby czuli sie ze sobą dobrze. Nie będę mieszać rodzin, bo nie można nikogo zmuszać do poznania się. Goscie będą mieli dużo czasu aby ze sobą porozmawiać i sie zapoznać w czasie przyjecia. Nie rozdziela się par, ani nie sadza się skłóconych osób (jesli takie sa) obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:30 Grupy przyjaciól, rodziny sadzam razem. Dla osob, ktore sie nie znaja biore pod uwage wiek, zainteresowania i jezyki jakie zna. Nie rozsadzam par ani rodzin, ale dzieci jesli w ogole beda na przyjeciu beda mialy swoj stolik ze swoim jedzeniem. Ale w sumie to mam na liscie tylko jedna 10 letnia dziewczynke i druga 7 lat (nie na 100%). A reszta to maluchy (maksymalnie 3 lata) wiec nie beda na nocnym weselu. Tez nie wiem co znimi zrobic bo ja bym w ogole zrobila bez dzieci w takim ukladzie, ale akurat ta dziewczyna 10 letnia to moja bratanica. Sama tez sie bedzie nudzila. Zawsze bedzie jakis stolik nie do konca dopasowany, ale przeciez nie bede ustawiala prz jednym 15 osob a innym 6. Wazne, zeby osoby obok pasowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:37 O właśnie a jak z dziećmi-takimi maluchami-my mysleliśmy o połowkach porcji,osobne krzesełka czy na kolankach(chociaż to chyba nie bedzie zbyt rodzicom odpowiadać)?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:54 U mnie w restauracji płaci się za dziecko 50%. Nie wypada nie dać osobnego miejsca, czy chciałabyś trzymać 10-20 kg cały czas na kolanach na sukience,w której idziesz na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:00 U mnie jedzenie jest wybitnie nie dla dzieci. Jest to trzydaniowa kolacja z przystawkami, wiec kazdy musi miec swoj talerz i swoje miejsce. Ale dzieciom moze to nie smakowac a poza tym jest to nawet za duzo jak na jedna dorosla osobe. A co dopeiro dzieci. I mi facet z restauracji powiedzial, ze dla dzieci mozemy zrobic inne jedzenie. Lzejsze, "normalniejsze". A poza tym bedziemy miec na poczatku taki koktail na stojaco i tam pewnie niektore dzieci zjedza wystarczajaco. Ale jak tak sobie mysle, ze mam tylko moja bratanice. Gdyby bylo wiecej dzieci byloby latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:11 Z tego co wiem maluchy beda gdzieś do 20, a zanim dotrzemy z koscioła bedzie 18,nie oszczedzam na krzesłach))chociaż z tego, co obserwowałam na weselach maluchy i tak na nich długo nie posiedzą...3 minuty to góra Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 13:15 Ale wypada faktycznie nawet na te 5 minut postawić krzesełko-może nawet jakieś pod dzieci sie znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: karteczki na stoliki 21.02.06, 12:44 ja planuję zabawę w puzzle. wytniemy karteczki z imionami gości, traktujac pary łacznie i bedziemy sie bawić "przesadzaniem" ich aż trafimy na opcję najlepszą. jeszcze nie wiem dokładnie jak bo goście od 18-75 lat będą częśc naszych część zagranicznych, wiadomo ze babci mojej nie posadzę z ludźmi którzy tylko poangielsku mówią, choc znając babcie to by sobie pewniesuper poradziła namigi młodych pewnie pomieszamy bo młodzi sie szybko dogadują. i chyba im fajniej bedzie siedzieć z młodymi niz "przy rodzicach" Odpowiedz Link Zgłoś