Dodaj do ulubionych

zupelnie nie w temacie:(

28.04.07, 19:31
Witajcie dziewczyny mam powazny problem. Facet wywalil mnie z mieszkania. Całe szczęście, że kupiłam właśnie swoje mieszkanie, ale mialam go powolutku sobie zrobić i wtedy sie wprowadzić. Teraz mam na głowie ślub i mieszaknie nie wiem jak to wszyskto pogodzicsad Musze na gwałt kupić lodówkę. Moze któeaś z Was kupowała ostatnio i mi może jakąs polecić? A do tego nie wiem czym rozni sie kolor inox od srebrnego. Chce taka zeby nie było widać palców i nie wiem który kolor wybrac? Pisałam na forum o mieszkaniu ale nikt nie odpowiada może mi pomożecie? Prosze!!!
Obserwuj wątek
    • nionczka Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 19:37
      Ja mam kolor stalowy (inox) i nie zostaja palce. No chyba, ze sa bardzo
      brudne smile. Nie wiem czy jest dobra czy nie. W sumie jeszcze sie nie zepsula.

Zalezy czego dokladnie szukasz. My mielismy cztery kryteria:
      - kolor stalowy lub inny, ale nie bialy
      - mniej wiecej dobra marka
      - nie za wysoka i nie za wielka (dwudrzwiowe i dwumetrowe odpadaly)
      - energoszczedna

Te warunki spelnialy tylko 3 lodówki i wybralismy jedna z nich.
      Moim zdaniem kolor srebrny i inox (stal nierdzewna) to ten sam kolor. Ale moge
      sie mylic.

• mada82 Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 19:41
        Wiedziała, że na Was zawsze można liczycsmile Dziękismile
        Ja mam bardzo podobne kryteria do Ciebie, z tym, że chciałabym dwudrzwiową z zamrażalnikiem. A można widzieć na jaką firmę padł wybór?
        • nionczka Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 19:44
          Nasza tez jest dwudrzwiowa (tzn oddzielnie zamrazalnik, oddzielnie lodowka) i
          jest firmy Indesit. I, jak grzecznie wyczytalam w instrukcji obslugi, sluzy do
          przechowywania produktów spozywczych dla osob doroslych (jak bedzie dziecko
          trzeba bedzie poszukac nowej?).
    • mike2005 Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 19:39
      mada82 napisała:

> Witajcie dziewczyny mam powazny problem. Facet wywalil mnie z mieszkania. Całe
      > szczęście, że kupiłam właśnie swoje mieszkanie, ale mialam go powolutku sobie
      > zrobić i wtedy sie wprowadzić.

Nie "go", tylko "je".

A poza tym to marna prowokacja.
      • golinda Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 19:47
        tak, mike, twoje prowokacje są zawsze zaj...ste!
        A poza tym, dlaczego uważasz, że to prowokacja?
      • mada82 do mike2005 28.04.07, 19:48
        mike2005- dzięki za pomoc nie ma co. Jak nie chcesz to po prostu nie pisz. Jestem naprawdę w bardzo cięzkiej sytuacji. Wiem wiem jak sie samemu nie potrzebuje pomocy w jakimś temacie to się krytykuje to co piszą inni, ale niektórzy naprawdę potrzebują pomocy!!!! Tak jak teraz ja. Muszę kupić lodówke, wanne i ubikację w poniedzaiłek żeby hydraulik nam zamontował i się wprowadzam bo na dzień dzisiejszy nie mam gdzie spaćsad teraz waletuję w akadmeiku...
        • lukasowa Re: do mike2005 28.04.07, 19:54
          wiem ze mialo byc o lodowce ale moja ciekawosc nie zna granic... wychodzisz za
          tego faceta ktory Cie wlasnie wywalil z mieszkania????
          • sierpniowa_julka Re: do mike2005 28.04.07, 20:12
            ja też w pierwszej chwili o tym pomyślałam, ale to raczej o właściciela
            wynajmowanego mieszkania chodziło... big_grin
            • lukasowa Re: do mike2005 28.04.07, 20:14
              no dobra, ma to rece i nogi,tos mnie troche uspokila...smile
          • mada82 Re: do mike2005 28.04.07, 20:15
            nie no coś Ty. Wynajmowaliśmy mieszaknie razem u faceta, który nie płacił alimentów i komornik zlicytował mieszkanie, więc musieliśmy się razem wyprowadzićsad
            • mada82 Re: do mike2005 28.04.07, 20:17
              dodam jeszczcze, że musieliśmy to zrobić w przeciągu 2 dni!!!!!!!! Masakra...
              • olenka_a Re: do mike2005 28.04.07, 21:03
                My mamy lodówkę gorenje. Białą, ale są też stalowe, moim zdaniem ładniejsze niż
                białe, ale nam akurat ten kolor do kuchni nie pasował.
                Lodówka ma osobno zamrażarnik. Jest super.
                • mada82 Re: do mike2005 28.04.07, 21:14
                  a mogę znać serię tej lodóweczki Gorenje?
                  • olenka_a Re: do mike2005 28.04.07, 21:32
                    przekopałam papiery, ale nie moge znaleźć co to za moedl,a na lodówce nie
                    pisze...przynajmnie z przodu.Ale będę jeszcze szukać.

Dla mnie wszystkie lodówki gorenje są fajne. My wybraliśmy taką, która
                    odpowiadała nam cenowo i jakościowo (mają rózne funkcje i rozmiary oraz
                    głośność "chodzenia").
                    • mada82 Re: do olenka_a 28.04.07, 22:08
                      Już teraz bardzo Ci dziękuję za pomoc! Naprawdę wielkie dzięki. Chyba zdecyduje się właśnie na gorenjesmile
                      • olenka_a Re: do olenka_a 28.04.07, 22:11
                        Mój kolega z pracy też ma gorenje i sobie bardzo chwali. Tylko zwróć uwagę,
                        żeby cicho chodziła, bo te lodówki mają zróżnicowaną "głośność". My mamy
                        lodówkę blisko pokoju, w którym śpimy, więc było to dla nas ważne.
                        • mada82 Re: do olenka_a 28.04.07, 22:19
                          o tym nie pomyślałam zaraz sprawdzę jak to wygląda w lodówkach które sobie wypisałam jako warte zainteresowaniasmile
                          • nionczka Re: do olenka_a 28.04.07, 22:38
                            Podobno te halasujace to te, ktore maja system no frost. Sama tego nie wiem,
                            czytalam na jakims forum wink
    • agajp7 Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 21:07
      my mamy lodówkę firmy LIEBHERR (kupiona w media markt), mamy ją juz trzy lata
      jest rewelacyjna odmraża się ją raz w roku, rozmrożenie trwa niecale 3 godziny
      ma osobno część chłodzącą i zamrażalnik, polecam jest rewelacyjna aha i my mamy
      kolor biały bo taki pasowł nam do kuchni
      • kenzoania Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 21:21
        ja też polecam Liebherr smile Co prawda ja mam do zabudowy ale polecam. Inox to
        inaczej kolor nierdzewki bo srebrny to raczej chromowy. Na inoxie nie zostają
        paluchy (mam taki pochłaniacz).
    • kamu2 Re: zupelnie nie w temacie:( 28.04.07, 21:24
      my kupowalismy lodówke jakis miesiąc temu whirpoola,kupowalismy cały sprzęy AGD
      prze internet podam ci nazwe firmy www.maximedia.pl z tego co przejzałam to
      ceny mieli naprawde super,na niektórych sprzętach róznice mieli ogromne i wybór
      tez bardzo duży,teraz bedziemy pralke u nich zamawiać,polecam wszystkim znajomym
    • mike2005 Teraz wszystko jasne 28.04.07, 21:40
      W pierwszej chwili myślałem, że to twój facet rzekomo wyrzucił cię na bruk,
      dlatego trąciło mi to prowokacją - na przyszłość wyrażaj się jaśniej.
      Miałem kiedyś taką sytuację, że mieszkałem z panną (w moim mieszkaniu), potem
      się pokłóciliśmy i rozstaliśmy. Była przyjezdna i studiowała, miała kiepską
      sytuację materialną i wiedziałem, że wynajęcie czegokolwiek będzie stanowiło dla
      niej nie lada problem, więc pozwoliłem jej jeszcze trochę u mnie pomieszkać. Już
      się nie bzykaliśmy, ja spotykałem się z innymi, ale nie miałem serca, żeby byłą
      wyrzucić na bruk. Wiem, że do dziś jest mi wdzięczna, że jej wtedy nie wywaliłem
      z mieszkania.
    • konwalia-82 Re: zupelnie nie w temacie:( 29.04.07, 07:01
      Ja mam Amicę i odradzam. Non stop coś się psuje, a mam od nich niestety prawie
      cały sprzęt sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka