Dodaj do ulubionych

kika fotek:)

08.05.07, 14:28
z mojego(a raczej naszego)slubu.
Narazie mam tylko te robione cyfrowka przez gosci.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7a5b00e6e7f06cc.htmlwww.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03e9a9520f35051a.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/522df62a4342f1bb.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6954e95de979fa82.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52384ab3f2e08446.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ee328ea2898b714.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/388bb005239e2007.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5132a5ab447c342f.html

Jak same widzicie "bez szału"Postawilam to minimalizmsmile bez wizazystek,
strojnej sukienki itp itd. A to byl i tak najwspanialszy dzien w moim
zyciu.Lepszego slubu i wesela wymarzyc sobie nie moglam
Obserwuj wątek
    • magusza Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:33
      Ładnie wyglądałaś mimo tego minimalizmu, chociaż ja przy dorobku dwojga
      (ślicznych) dzieci z pewnością zrezygnowałabym z welonu i białej sukniwink
      • ma-la Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:40
        A dlaczego mialaby rezygnowac z bialej sukni i welonu??Kazdy ma prawo czuc sie
        fajnie i slicznie wygladac.
        • magusza Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:42
          A zastanawiałaś się dlaczego panna młoda jest ubierana na biało?wink
          • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:47
            z tego co wiem owa biel ma symbolizowac czystosc. Idac tym tropem malo ktora
            panna mloda na biel sie nadaje,bo glowe daje ze zadna "czysta" (znaczy sie
            dziewica)nie jest.Druga sprawa to to,ze to indywidualna sprawa.Skoro
            zdecydowalam sie na slub koscielny,to chcialam do niego isc wlasnie w bialej sukni.
            • monika20073 Do kaji 08.05.07, 16:03
              Przpraszam bardzo, ale ja jestem "czysta". I pozostane nia do slubu.
              Wiec chyba troche sie pospieszylas z tym osadzaniem wszystkich dziewczyn z
              goryuncertain
              • kasiulkkaa Re: Do kaji 08.05.07, 16:26
                > Przpraszam bardzo, ale ja jestem "czysta". I pozostane nia do slubu.
                A to fakt, jestes czysta - masz umysł nieskazony jakąkolwiek umiejetnoscia
                myslenia i obawiam się, ze pozostaniesz taka na dłuzej niz tylko do slubu.

> Wiec chyba troche sie pospieszylas z tym osadzaniem wszystkich dziewczyn z
                > goryuncertain
                Czytac moze i potrafisz, ale zrozumieć to zbyt trudne.
              • kaja2071 Re: Do kaji 08.05.07, 17:17
                zle mnie zrozumialas, albo zle sie wyrazilam.
                Powinnam byla napisac zdecydowana wiekszosc.
          • eva_luna2 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:49
            w takim razie założe się, że 99% panien młodych powinna iść bez welonu, bo on
            też cos symbolizuje...wink
            • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:53
              otoz tosmile
              slub to sakrament. I nie sadze by znczenie w tym swietle mial fakt,ze kobieta
              ktora ma dzieci biala kiecke zalozyla. To tylko oprawa.Ale skoro juz sie ktos na
              nia decyduje, to po co sobie zalowacsmile))))
              • eva_luna2 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:54
                a tak a propos- może i skromnie- ale z klasą. życze duzo szczescia
                • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:55
                  bardzo dziekujesmile
          • vobi Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:49
            Magusza, gdyby biel wciaz byla symbolem niewinnosci, w sklepach z sukniami
            slubnymi nie byloby prawdopodobhnie ani jednej bialej kiecki... Pododbnie
            welony dawno by odeszly do historii.
            • magusza Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:52
              Zgadzam się z Wami ale w tym wypadku są dzieci i to dwoje i mnie akurat to
              trochę w oczy razismile Ale ciiiiii to tylko moje zdaniewink
              • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:54
                a gdyby bylo jedno to mniej by cie to w oczy razilo?
                • magusza Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:55
                  Chyba tak ale też by raziło
                  • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:01
                    no coz. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Choc szczerze przyznam ze twoje (bez
                    urazy) troche mnie smieszy. Zabawne jest to ze gdybym np zdecydowala sie tylko
                    na slub cywilny, nikogo by w oczy nic nie razilo.Ani ubior,ani fakt ze ja i moj
                    JUZ mąz mamy dzieci. Jednak jako ze zdecydowalismy przysiadz sobie przed Bogiem,
                    nagle znaczenie zaczynaja miec symbole,wlasnie takie jak biala sukienka czy
                    welon, a fakt ze jestesmy razem 10lat, ze sie szanujemy i kochamy,ze wspolnie
                    wychowujemy w szczesliwym zwiazku dwoje maluchow przestaje miec znaczenie.
              • asiek831 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:56
                Czyli jak nie ma dzieci, to udajemy, że jesteśmy dziewicami i idziemy w bieli. A
                jak już jest dowód w postaci dzieci, to nie wolno zakładać białej sukni? Według
                mnie to hipokryzja.
              • mandarynka231 Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:45
                dzieci Cię w oczy rażą? A jak seks bez dzieci, co Cię mniej razi? Szczyt
                hipokryzji.. powiem tak: skoro rażą Cię dzieci na ślubie (które są - jakby nie
                było - owocem miłości) w zestawieniu z białą suknią i welonej, to może zmień
                swoje motto, bo Twoje poglądy są jego przeciwieństwem..

PS - Kaja2071 - Gratulacje, wyglądałaś świetnie smile
            • monika20073 Re: kika fotek:) 08.05.07, 16:05
              Ehh..uncertain
          • mapi9 Re: kika fotek:) 08.05.07, 17:45
            magusza napisała:

> A zastanawiałaś się dlaczego panna młoda jest ubierana na biało?wink
            a zauważyłaś że już się na to nie patrzy!!!Moja koleżanka wyszła za mąż jako
            dziewica miała biało-bordową suknię i co? Przestańcie się czepiać kobiet które
            już mają dzieci.Zresztą biała suknia i welon należy się dziewicy,jesteś
            dziewicą??????????
      • curiosa Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:53
        Ślicznie naprawdę ślicznie smile
        Magusza, nie zapominaj, że bel to także symbol płodności (tak tak) i początku
        czegoś nowego. A co ważne, przed XIX w. białe suknie byłyu symbolem ślubu
        zawieranego potajemnie. Dopiero w XIX w "awansowały".
        Pozdrawiam,
        curiosa
    • vobi Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:47
      Do twarzy Ci z tym minimalizmem smile
    • asiek831 Re: kika fotek:) 08.05.07, 14:58
      Według mnie wyglądałaś ślicznie i bardzo mi się podoba twoja suknia. Gratuluję i
      życzę dużo szczęścia smile
      • ashton Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:04
        Mi też się suknia podoba, wcale nie aż taki minimalizm. Wszystkiego najlepszego!
        • stewe_griffin Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:25
          serdecznie gratuluję i życzę duuużo szczęścia!!

wyglądałaś bardzo ładnie smile.. ciekawa jestem, czy wygodnie było Ci w sukni ze
          stójką?? ja też będę miała pod szyjkę i jestem ciekawa, czy to nie
          przeszkadzało.. z góry dziękuję za odpowiedź smile
          • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:35
            dziekuje bardzo, stojka absolutnie mi nie przeszkadzalasmile
    • liwi123 Re: kika fotek:) 08.05.07, 15:54
      wyglądałaś prześlicznie smile i suknia biała uważam że w tym dniu jest jak
      najbardziej na miejscu smile
      • katarzyna1311 Re: kika fotek:) 08.05.07, 16:20
        Wygladałaś pięknie!! Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego!!!

P.S. Taka figura po dwójce dzieci, zazdroszczę!!!
    • emka_waw nie mylcie wianka z welonem!!! 08.05.07, 16:19
      Symbolem dziewictwa jest WIANEK! Welon to tradycja jeszcze pogańska, miał
      chronić Pannę Młodą, przed 'złym okiem' czyli rzuceniem uroku!

Suknia śliczna smile
    • ragazza4 Re: kika fotek:) 08.05.07, 16:40
      Przyłączam się do dyskusji na temat welonu...Uważam, że jest zasadnicza różnica pomiędzy tym, jak ktoś grzeszy jawnie a tym jak ktoś grzeszy dyskretnie. Wiem, tego typu myślenie to z pewnością rodzaj hipokryzji. Jednak gdy panna młoda żyjąca od kilku lat w konkubinacie przywdziewa welon, to jest to co najmniej nadużycie pewnych norm kulturowych i obyczajowych. Za wzór postawię moją przyjaciółkę, która wychodząc za mąż w stanie błogosławionym zrezygnowała z bieli a także z welonu [na rzecz skromnej sukienki ecru i skromnego stroika na głowę].
      • vobi Re: kika fotek:) 08.05.07, 16:46
        ragazza4 napisała:

> Przyłączam się do dyskusji na temat welonu...Uważam, że jest zasadnicza
        różnica
        > pomiędzy tym, jak ktoś grzeszy jawnie a tym jak ktoś grzeszy dyskretnie. Wiem,
        > tego typu myślenie to z pewnością rodzaj hipokryzji.

Powiem wiecej - jest ogromna hipokryzja.

Jednak gdy panna młoda ży
        > jąca od kilku lat w konkubinacie przywdziewa welon, to jest to co najmniej
        nadu
        > życie pewnych norm kulturowych i obyczajowych. Za wzór postawię moją
        przyjaciół
        > kę, która wychodząc za mąż w stanie błogosławionym zrezygnowała z bieli a
        także
        > z welonu [na rzecz skromnej sukienki ecru i skromnego stroika na głowę].

No coz, jakos mnie wzor przyjaciolki nie zbudowal.
        Uwazam ze to, jaki kolor sukni wybiera dziewczyna do slubu jest tylko i
        wylacznie JEJ SPRAWA.
      • kasiulkkaa Re: kika fotek:) 08.05.07, 16:52
        Jednak gdy panna młoda ży
        nadu
        > życie pewnych norm kulturowych i obyczajowych.
        Gdy taka niedouczona idiotka ja ty bredzi na temat welonu, którego symboliki
        nie zna, to jest to wykroczenie przede wszystkim przeciwko zdrowemu rozsądkowi.

Za wzór postawię moją przyjaciół
        także
        Jak widać przyjaciółka równie uczona.
        • kocurki_dwa Re: kika fotek:) 08.05.07, 17:26
          Ty zapewne musiałaś zrezygnować,i Teraz się wyzywasz biedaczkosmile
          • kasiulkkaa Re: kika fotek:) 08.05.07, 19:25
            Już dostatecznie wiele razy udowodniłas, ze myslenie i czytanie ze zrozumieniem
            to nie jest to, co ci najlepiej wychodzi. Ten raz mogłas sobie darować. Ale jak
            widac pustej lali nigdy doś udowadniania swojej pustoty.
            Gratulacje, kocurki, udało ci się kolejny raz.
      • kaja2071 Re: kika fotek:) 08.05.07, 17:14
        jezeli chodzi o normy kulturowe i obyczajowe- to jesli mam byc szczera jakos
        niespecjalnie mnie ruszaja.Na dzien dzisiejszy welon traktuje sie jako ozdobe,
        dodatkowy gadzet, i jesli mam byc szczera,to dopoki nie rozgozala ta dyskusja
        nawet przez mysl mi nie przeszło ze kogos moze razic(?) fakt, ze takowy do slubu
        zalozylam.
        Zreszta, cala ta dyskusja jest chyba zbedna. Chcialam tylko pokazac pare fotek z
        wlasnego slubu, a rozgorzala dyskusja o tym czy powinnam byla w biel sie
        ubierac.Jesli zas chodzi o twoja ragazza przyjaciolke- jej wybór.
        Ja jestem z mezczyzna ktorego kocham, mamy dwoje wspanialych dzieci, szanujemy
        sie, rozumiemy, i cieszymy z faktu ze jestesmy rodzicami. I co wiecej - ja sie
        ciesze, ze zalozylam w ten wyjatkowy dzien biala sukienke.Czulam sie jak
        ksiezniczka, a to chyba miedzy innymi o to chodzi, by na zawsze zapamietac ten
        dzien jako wyjatkowy,i zeby wyjatkowo wygladac
        • ragazza4 Do kaja2071 08.05.07, 17:27
          Moim postem nie chciałam sprawić Ci przykrości. Jednak obserwuję od jakiegoś czasu tendencję do 'desakralizacji' sakramentu małżeństwa. Panny młode ceremonię zaślubin traktują właśnie jako okazję do zabłyśnięcia sukienką, ładnymi butami, dziwią się, że ktoś wymaga od nich spowiedzi, żalu za grzechy albo zakrytych ramion w kościele. W tej chwili wychodzę już trochę poza ramy dyskusji i nie odnoszę tych uwag do Twojej osoby.
          W każdym razie życzę Ci wszystkiego dobrego na nowej drodze życia;]
          • lacitadelle Re: Do kaja2071 08.05.07, 17:35
            > Jednak obserwuję od jakiegoś cz
            > asu tendencję do 'desakralizacji' sakramentu małżeństwa. Panny młode ceremonię
            > zaślubin traktują właśnie jako okazję do zabłyśnięcia sukienką, ładnymi butami,
            > dziwią się, że ktoś wymaga od nich spowiedzi, żalu za grzechy albo zakrytych r
            > amion w kościele.

to, co piszesz, jest prawdą. Jednak akurat kolor suknii czy też obecność wianka
            nie mają akurat w sobie nic religijnego. Nauczymy się rozdzielać pewne kwestie -
            spowiedź, żal za grzechy czy odpowieni strój do kościoła to są kwestie
            regulowane przez Kościół, żaden poważny ksiądz natomiast nie będzie się wtrącał
            do koloru sukienki, bo nie jest on elemetnem wiary czy symbloliki religijnej.
            • ragazza4 Re: Do kaja2071 08.05.07, 17:44
              Rzeczywiście, trochę pomieszałam wątki - co od razu zaznaczyłam. Wiedziona jednak ciekawością pogrzebałam w internecie i znalazłam artykuł o znaczeniu kolorów w liturgii kościelnej. Wynika z niego, że biel jest symbolem niewinności także w kościele, a nie tylko w świeckiej kulturze. Dla oponentek z forum: nie jestem starą panną, nie mam dzieci, nie brałam ślubu będąc w ciąży. Wklejam link.
              goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6&art=1119457951&dzi=1104780517&katg=
          • mapi9 Re: Do kaja2071 08.05.07, 20:07
            ragazza4 napisała:

> Moim postem nie chciałam sprawić Ci przykrości. Jednak obserwuję od jakiegoś
            cz
            > asu tendencję do 'desakralizacji' sakramentu małżeństwa. Panny młode
            ceremonię
            > zaślubin traktują właśnie jako okazję do zabłyśnięcia sukienką, ładnymi
            butami,
            > dziwią się, że ktoś wymaga od nich spowiedzi, żalu za grzechy albo zakrytych
            r
            > amion w kościele. W tej chwili wychodzę już trochę poza ramy dyskusji i nie
            odn
            > oszę tych uwag do Twojej osoby.
            > W każdym razie życzę Ci wszystkiego dobrego na nowej drodze życia;]
            DESAKRALIZACJI? a czy ona biegała po kościele nago?
      • mapi9 Re: kika fotek:) 08.05.07, 20:03
        ragazza4 napisała:

różnica
        > pomiędzy tym, jak ktoś grzeszy jawnie a tym jak ktoś grzeszy dyskretnie.
        Wiem,
        > tego typu myślenie to z pewnością rodzaj hipokryzji. Jednak gdy panna młoda
        ży
        nadu
        > życie pewnych norm kulturowych i obyczajowych. Za wzór postawię moją
        przyjaciół
        także
        i co bidulka potem powie za parę lat swojemu dziecku że nie miałam białej sukni
        bo byłam z tobą w ciąży? Co za różnica jaki kolor sukni.Teraz wszytskie
        tradycje odchodzą na bok.
      • lacktris Re: kika fotek:) 09.05.07, 09:24
        różnica
        > pomiędzy tym, jak ktoś grzeszy jawnie a tym jak ktoś grzeszy dyskretnie.

A jaka to różnica?? Bo skoro mówimy o grzechu, to wg mnie ( tak to jest tylko i
        wyłącznie moje zdanie) to w obliczu Boga nie ma znaczenia czy grzeszę jawnie
        czy dyskretnie, grzech to grzech. I uważasz że jeśli chodzę do łóżka z każdym
        kto się napatoczy , ale robię to dyskretnie i nie ma żadnych dowodów w postaci
        dzieci to mniej grzeszę, niż żyjąc z jednym facetem i mając z nim dowody
        grzechu? To wg mnie śmieszne.

A tak naprawdę to nie ma znaczenia w co jest się ubranym w kościele, ważne jest
        to po co tam jesteś, żeby ślubować drugiej osobie.
    • maroonbug Re: kika fotek:) 08.05.07, 17:01
      slicznie wygladalas!!
      wszystkiego dobrego!
    • strzygula Re: kika fotek:) 08.05.07, 17:11
      skoro biel to taki symbol i tradycja i w ogole to dlaczego teraz w wiekszosci
      sa kolory sukien rozne ale nie biale?
      • paulina.galli Re: kika fotek:) 08.05.07, 19:48
        Mnie tam nic nie razi smile
        a juz na pewno nic kolorystycznie

Za to zwrocilam uwage na świetną figure!
        (jesli kiedys bede miala dzieci - daj mi Boze taka figurke po 2ch ciążach smilesmilesmile:
    • mala831 Re: kika fotek:) 08.05.07, 19:50
      wyglądałaś ślicznie i bardzo naturalnie. Gratulacje i wszystkiego najlepszego.
      • mapi9 Re: do kaja2071 08.05.07, 19:59
        u mnie na ślubie będzie mój synek.Cieszę się że będzie miał taką okazje.Nawet
        na wstępie filmu z wesela będą jego zdjęcia.Pozdrawiam Cię serdecznie kaja
        wszystkiego dobrego
        • kaja2071 Re: do kaja2071 09.05.07, 10:00
          dzieki serdeczne.
          A tak na marginesie - mały ubawil sie na weselu po pachysmile Tancowal jak
          oszalałysmile W zyciu tak dobrze sie nie bawil.
    • kasiunia62 Re: kika fotek:) 08.05.07, 21:59
      wink
    • karolin-k Re: kika fotek:) 08.05.07, 22:04
      wyglądaliście super !!!
      piękna suknia
      gratulacje
    • librea Re: kika fotek:) 09.05.07, 07:42
      gratulacje. pięknie wyglądaliście wszyscy, także Towje dzieciaczki. a te
      kąśliwe uwagi w stosunku do "bieli"..., no coż pewne osoby na tym forum zawsze
      mają coś do powiedzenia, bowiem są idealne - tak przynajmniej one
      uważają.powodzenia!!!
    • tomduska Re: kika fotek:) 09.05.07, 07:45
      no to ja pierdykne z zupełnie innej stronysmile)
      Mnie sie otwiera tylko jedno zdjęciesad(. czy można cos na to poradzić, bo tak
      ładnie panna młoda wygląda na tej jedynej fotce, ze bardzo chciałabym pooglądac
      resztę.
      PS. Na dodatek dzień przed Waszym slubem obchodziłam 5 rocznicę ślubu.
      • vobi Re: kika fotek:) 09.05.07, 08:21
        Tomduska, musisz sobie skopiowac linki (zaznacz link mysza i nacisnij Ctrl+C) i
        wrzucic do paska adresu przegladarki (Ctrl+V).
        • dagps Re: kika fotek:) 09.05.07, 08:30

• tomduska Re: kika fotek:) 09.05.07, 11:55
          bardzo Ci dziękuję Vobi za pomoc, zabieram się za oglądanko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka