aknytt 26.05.08, 20:44 komu przypina sie kotyliony,wszystkim panom ?? i po której stronie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: kotyliony 26.05.08, 21:44 jestes pewna, ze chodzi Ci o kotyliony? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: kotyliony 26.05.08, 22:06 To takie "wstążeczki" co się rozdaje wszystkim gosciom...tez nie wiem czy to sie kotylionem zwie, ale tak mi ciocia powiedziala, na niktorych weselach spotkalam Odpowiedz Link Zgłoś
doro.t.k.a Re: kotyliony 26.05.08, 22:41 ja takie wstążeczki znam pod nazwą "drużbówki" i przyczepia się je wszystkim panom po lewej stronie (najczęściej w klapę marynarki) Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: kotyliony 27.05.08, 00:10 A do czego służą kotyliony na weselu? To jakaś tradycja? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszunia Re: kotyliony 27.05.08, 01:37 No właśnie, po co to jest?? Moja mama się uparła, że jak to bez tych wstążeczek, a jak pytam po cholerę, czemu ma to służyć to mówi, że tradycja i foch Odpowiedz Link Zgłoś
magdalinska Re: kotyliony 27.05.08, 08:13 u mnie nie bylo, nie podoba mi sie, moze ma to sluzyc "zaznaczeniu" gosci weselnych?? zeby nikt z zewnatrz sie nie wbił cale szczescie ze moi rodzice nie przywiazywali wagi do takich "tradycji", przynajmniej bez wojen sie obylo zreszta ja na weselach, gdzie to przypinaja, po godzinie odpinam, wiec nie wiem gdzie sens takich wstazeczek.... Odpowiedz Link Zgłoś
doro.t.k.a Re: kotyliony 27.05.08, 09:11 sensu w tym rzeczywiście nie widzę i nie na wszystkich weselach, na których byłam pojawiały się drużbówki ale jak ich nie było bo para młoda sobie tego nie życzyła to nikt się nie obrażał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: kotyliony 27.05.08, 13:57 No właśnie chyba tylko po to żeby nie wbił się nikt z zew. albo jak jest kilka wesel w tym samym obiekcie (zdarza sie) zeby się goście nie mylili U mnie raczej tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vennaa84 Re: kotyliony 27.05.08, 20:15 Hmmmm....z teho co się orientuje owe wstążeczki przypina się panom, do klapy marynarki, ale istotna jest strona, z której to się robi - na prawej klapie dla kawalerów, na lewej dla żonatych....lub odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś