niczka.net 27.08.08, 10:13 Drogie Panie, pytałam ostatnio o Oycowizna, a macie może jakieś informacje na temat Kołomyji. Wiem, że w klimacie sa podobne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojboze Re: Wesele Kołomyja Konstancin 27.08.08, 10:35 Na weselu tam nie byłam, ale na imieninach i Andrzejkach tak Jedzenie bardzo dobre, obsługa bez zarzutu, a klimat super, jeśli lubisz karczmiany styl. Polecam tam pierogi, polędwicę wołową w oliwie z kaparami i zapiekane warzywa. Każdy szczegół dekoracji jest dopracowany (weki i słoiczki, koronkowe dekoracje, drewniane oryginalne narzędzia itd). Z tego co wiem, to nie jest tanie miejsce, ale na wesele w klimacie chłopsko-wiejskim bardzo pasuje. Podobno są jakieś atrakcje dodatkowe w klimatach wiejskich, pieczenie barana, czy niespodzianka dla panny młodej, ale nie powiem jaka Super byłoby tam zrobić wesele zimą, jeśli jest śnieg na dworze. Można zrobić kulig, no i jest olbrzymi kominek... Ja miałam szczęście bawić się tam, kiedy spadł pierwszy śnieg i było bajecznie. No ale ze śniegiem u nas ostatnio bardzo ciężko... Wiem, że czasem można tam spotkać się z czymś bardzo pomocnym w imprezach rodzinnych, tj. z panią, która opiekuje się dzieciakami i zapewnia im rozrywkę, dzięki czemu dorośli mogą sobie pogadać i spokojnie zjeść. Oczywiście nie wiem, czy planujesz dzieci na weselu, ale jeśli tak, warto o to spytać. A zresztą pojedź i sama zobacz, czy klimaty tego typu lubisz, bo to idealne miejsce na imprezę weselną rodzinną, z oczepinami, wódką, nalewkami, orkiestrą i biesiadnymi przyśpiewkami. Czyli taką, która na tym forum jest z miejsca skreślona ( Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Wesele Kołomyja Konstancin 27.08.08, 13:11 Drogie jest to miejsce. Myślałam o obiedzie poslubnym tam i ceny jakie mi zaoferowano byly dosc wysokie. Za obiad 120-160 od osoby i licza sobie 30 zł korkowego od butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Wesele Kołomyja Konstancin 28.08.08, 14:32 planowaliśmy tam imprezkę po ślubną od 17 do 24. Cena jaką zaproponowanio przy wskazanym menu była dośc atrakcyjna jak na Warszawę. Oni mają wysokie ceny za wesele całonocne z całkowitym wynajęciem lokalu. Jeśli tylko chcesz jedną salę to jest ok. Wnętrze mi się bardzo podoba no i jedzenie mają pyszne. Cześto tam jadam. Zrezygnowaliśmy ze względu na fakt, że nie bardzo można tak potańczyć, bo podłoga jest z bardzo krzywa, taka z kamieni. PAnie na szpilkachmiałyby problem. Znaleźliśmy coć innego, ale w zupełnie innym klimacie. Nasi znajomi byli z miesiąc temu na weselu takim do 24 i byli bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Wesele Kołomyja Konstancin 28.08.08, 16:29 Z tego co pamiętam ostatnia sala w głębi jest deskowa. Pierwszy raz tam tańczyłam z przyszłym teściem Nóg nie połamałam, więc da radę... Odpowiedz Link Zgłoś