angeline
03.10.09, 05:58
Czytam i czytam... i pare rzeczy chce powiedziec co ja mysle o polskiej spolecznosci.
Jedo to, ze to forum jest dla kobiet ktore mialy experience z egipcjanami, takze niewiem po co tu sie wtracaja inni. Szczegolnie mezczyzini.
Niektorzy tu co pisza to malo jeszcze widzieli a daja rady, wsadzaja linki z netu, krytykuja, a tam co tu mowiac wiedza wszytko i mysla, ze sa "on top".
Ale tak naprawde to daleko wam do tego "top".
Pisze z bledami? Tak pisze bo nie mieszkam w Polsce od lat!!! i chce napisac co mysle o polakach. Nie bedac w Polsce od lat.... czytajac tu odechciewa sie tam wogole jechac!!
Wydaje wam sie, ze co jestscie "west country"?
Daleko niektorym do tego. Pierw zmienicie myslenie, to pierwszy krok.
To, ze Polska sie zmienila ( osobiscie niewiem jak jest bo dawno tam nie bylam i nie ciagnie mnie nawet to, ze mam tam rodzine ) to jednak ludzie sie nie zmienili. Wszytko na zewnatrz wyglada ok ale wewtnatrz jest duzo....
Na zadnych forach tak sie nie czyta jak polskich gdzie sa same wyzwiska, przeklenistwa, same wulgarne slownictwo.
To, ze polki sa z arabami czy innymi, to nie jest nikogo business tylko ich. To nie pierwsze biale kobiety ktore sa w mieszanych zwiazkach. A ze pisza, ze mialy bad experince z egipcjanami to ich sprawa nie tych krytykow. Na to moze im odpisac jedynie inna kobieta ktora miala tez experince podobany ale nie jakis mezczyzna ktory nie ma pojecia o tym.
To, ze pisza online czy pokzauja w tv jakies okrutne historie to musicie wiedziec, ze wszedzie cos sie dzieje ale nie mozna wszytko brac odrazu zle jak sie widzi i czyta z news. Pierw trzeba miec realny experince z tym dopiero mozna cos powiedziec.
Jak wyglada to dla mnie ?
Jeden wielki rasizm!!!
Ponizacie innych, a przeciez to ludzie ja wy. Inna kulltura i religia? To nie ich wina. Tam sie urodzili i tak sa wychowani.
Wydaje mi sie, ze nasza religia uczy zeby miec szacunek dla kazdego. Gdzie ten szacunek? Ale skoro nie macie sami dla siebie to co mowiac o innych.
Zobaczcie film dokumntarny Rent a Rasta. Czy wypisuja na forach o tych kobietach co tam robia tak jak tu? Watpie, ze sa takie fora gdzie beda siedziec mezczyzini i krytykowac je. Co jeszcze, jesli ktorys z was obejrzy ten film zobaczy, ze wcale nie sa atrakcyjne. Wiem moga by byc posty, ze sa grube, stare, nie ladne to co im zostalo, nikt ich nie chce inny itp jak pisza polscy mezczyzini o polkach ktore maja romans czy zwiazek z arabami.
Ale kto powiedzial, ze one np by chcialy polaka czy jakiegos innego bialego? Jakby chcialy to by jezdzily w inne miejsca, napewno tansze niz Jamajca. Ale roznica jest, ze one sa z zachodu i nikt ich tak nie krytykuje bo nikogo nie inetersuje co one robia, po co jada itd.
Co w Polsce chyba jest na odwrot bo sasiedzi lubili plotkowac i interesowac sie innymi. To chyba jest w polskiej krwi.
Nie mowie, ze wszycy sa tacy sami polacy bo poznalam online paru fajnych ale to ludzie ktorzy podrozowali lub maja kontakt z innymi narodowosciami.
Naprawde z takimi malymi mozdzkami daleko nikt nie dojdzie.
Wiem jakie jest zycie w Egipcie bo bylam tam pare miesiecy, i nie tylko w Hurghada ale takze w Kairze i Alexandri.
Jest ciezko i tyle. Poznalam troche ich zycie i kulture. Poznalam sporo fajnych ludzi. Nie nie wszyscy pracuja tylko w hotelach, na plazach, przy nurkowaniu. Mozna poznac duzo fajnych ludzi.
Czytajac tu zauwazylam, ze sporo nie bylo wogole tam lub malo widzieli. Bo taki wyskok na jeden czy dwa dni do Kairu z Hurghady czy Sharm to nic! Co mozna zobaczyc? Godzina na piramidy, godzina na Khan El Khalili, potem szybko obleciec trzeba muzeum i co... a przeciez w Kairze jest tyle ciekawych miejsc do zobaczenia.
Poznanie jakikolwiek ludzi tylko w tych miasteczkach nad morzem to tez nic. Przeciez przez takie cos nie mozna oceniac calego Egiptu.
Dlatego zanim ktos sie wypowie tu, to pierw zobaczcie na wlasne oczy, poznajcie dopiero piszcie.
O zwiazkach mieszanych wogole sie nie wypowiadajcie bo smieszne sa te komenty jakbym czytala wpisy jakis zacofanych ludzi z innej planety. Chyba, ze w innych wiekach zyjemy...mozliwe.
Tak jak byl tu topic, ze na mtv bylo za duzo czarnych. Ludzie !!! LoL... jestscie smieszni.
Ogladajac powiem szczerze, ze nie zauwazylam tego, moze dlatego, ze nie patrze na kolor skory i dla mnie kazdy czlowiek jest czlwiekiem jakim ja jestem czy ci tu wszyscy co pisza.
Napewno duzo ludziom sie to nie spodoba co napisalam ale wiecie co? Mam to gdzies!!
Bo mieszkam na zachodzie i mysle jak ucywilizowany czlowiek :)
Pozdrawiam