Dodaj do ulubionych

ALFA STAR SKROCILO POBYT!!!

IP: 62.114.154.* 23.01.04, 19:33
Podaje informacje, jaka otrzymalam od PC_Maniaca:
"Alfa Star skrocili nasz przylot do Egiptu o 13 godzin. Teraz poinformowali,
ze wylot z Hurghady tez jest skrocony o 13 godzin. Mielismy wykupione
nurkowanie na jutro, wlasnie stracilismy kilkadziesiat dolarow...
O 11.15 jutro zbiorka w hotelu, wylot z DWOMA miedzyladowaniami w Gdansku i
Wroclawiu, pozniej do Warszawy. Alfe nie interesuje to, ze znow bedziemy
spac na lotnisku, bo nie mamy transportu w nocy do Lodzi!!!!!!".

---
Przewodnik po Hurghadzie:
www.hurghada.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Corrina Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 20:57
      A wydawało się, że tym razem już wszystko będzie tak pięknie...
      Ja z tym biurem w każdym razie z całą pewnością nie pojadę. Proporcje dobrych i
      złych opinii, jakie słyszalam o Alfie wyłącznie od moich znajomych (a wielu ich
      było, naprawdę) sa takie jak 2:10.
      Przykro mi, że trafiło na pc_maniaca, przykro mi właściwie za każdym razem, jak
      coś takiego czytam...

pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: radioaktywny Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.Astral.Lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 23.01.04, 23:42
        Przykre jest to, ze sami siebie nie szanujemy, a pozniej mamy zal ze inne
        nacje nas lekcewaza. Przykro mi,iz trafilo na pc_maniaca. Tym bardziej
        przykro, ze ostrzegalem Go osobiscie przed Alfa, a szereg razy na tym forum
        innych uzytkownikow forum. Ja tez "doswiadczylem" dobrodziejstwa tego biura, i
        do dzis czekam na proste slowo "przepraszamy". Zdaje sobie sprawe, ze nie
        doczekam sie tego wiec dla mnie biuro to przestalo istniec...
        Pozdrawiam serdecznie :-)
        • pc_maniac Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 24.01.04, 00:07
          Gość portalu: radioaktywny napisał(a):

> przykro, ze ostrzegalem Go osobiscie przed Alfa, a szereg razy na tym forum
          > innych uzytkownikow forum. Ja tez "doswiadczylem" dobrodziejstwa tego biura,
          i
          > do dzis czekam na proste slowo "przepraszamy". Zdaje sobie sprawe, ze nie
          > doczekam sie tego wiec dla mnie biuro to przestalo istniec...
          > Pozdrawiam serdecznie :-)

Problem polegal na tym, ze w sytuacji plajty BP El Greco mialem wybor, albo
          czekac na zwrot pieniedzy od ubezpieczyciela, albo zdecydowac sie na inne BP,
          jakie mial w ofercie posrednik, zmiast tego rozwiazania.

Dodam do poprzedniego postu, ze zamiast w ciagu 6-7 godzin dotrzec do Lodzi,
          gdzie mieszkamy, spedze w podrozy 13 godzin. Owszem rezydentka podala mi 2
          pociagi jakie odchodza do Lodzi z Wa-wy, jest tylko jeden problem -
          musielibysmy zjawic sie na lotnisku w Wa-wie punktualnie.Co w przypadku az 2
          miedzyladowan w Polsce, gdzie panuja minusowe temperatury jest niemozliwe, ze
          wzgledu na odladzanie samolotu (przerabialismy to juz podczas lotu do Egiptu),
          kto w przypadku spoznienia sie samolotu do PWarszawy zapewni mi nocleg, po 11
          godzinach spedzonych na lotniskach i w samolocie?

Bo napewno nie AlfaStar, ktory rznie glupa juz w Egipcie.

GRATULACJE PANIE KRIS, ja myslalem, ze co jak co ale nie bedzie Pan tak
          beszczelny by ten sam turnus oszukac 2 razy!!!
          • corrina_f1 Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 24.01.04, 00:19
            Ja tylko mam nadzieję, że tego tak nie zostawisz !! Róbcie dym, bo nie ma
            miejca na rynku na tak nieuczciwe firmy ja AS .

pozdrów ode mnie Hurgadę natychmiast, albo tuż przed wylotem - o której
            startujecie ?

pzdr
            Kasia
      • pc_maniac Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 23.01.04, 23:57
        Potwierdzam informacje Agushy.
        W pismie wywieszonym dla turystow podano, ze zostaje zmieniona data wylotu, co
        nie jest zgodne z umowa z BP AlfaStar, nie zas jedynie godziny.
        Dzieki temu, ze juz przylot do Egiptu skrocono nam o 13 godzin, teraz jestesmy
        juz oszukani o 26 godzin.

Tak jak przy wylocie z Polski nie mielismy pretensji do BP (coz takie rzeczy
        sie zdarzaja - np. ze wzgledu na pogode, czy zajeta trase przelotu, to drugi
        taki numer, ktory dotyka ten sam turnus, nie mozna nazwac przypadkiem, lecz
        rozmyslnym oszukiwaniem klienta!!
        Malo tego, MY NIE ZAPLACILISMY za zwiedzanie Polski z lotu ptaka - bo jak
        nazwac BEZMYSLNE planowanie lotu z 2 miedzyladowaniami (start Egipt-->Gdansk--
        >Wroclaw-->Warszawa)Czemu niby do cholery mam ogladac 2 razy Warszawe z lotu
        ptaka, tylko po to by wyladowac w niej dopiero za 3 razem!!!!!!!

Rezydentka nie miala nawet na tyle kultury, by w wywieszonym ogloszeniu uzyc
        slowa PRZEPRASZAM (moze pracownicy tego BP maja odgorny zakaz uzywania tego
        slowa?!), za to poinformowala mnie, ze to moja wina iz wykupilem w lokalnym
        biurze nurkowanie dla 2 osob na 24 stycznia, a trzeba bylo wykupic u nich (nie
        wspomnieli jedynie, ze ta atrakcje maja 33% drozsza). Nastepnie poinformowano
        mnie, ze biuro H2O, gdzie wykupione mielismy nurkowanie, nie ma mnie na swojej
        liscie. Rozumiem, ze gdyby odebrali te pieniadze z H2O, bylbym zadowolony, ze
        chociaz zajeli sie naszymi problemami.
        Niestety, musielismy sami jezdzic po Hurghadzie i odkrecac impreze.

Tutaj musze szczerze podziekowac firmie Tiger Diving, ktora sprzedala nam ta
        impreze, bo pomimo poznej pory (g.23:00) zalatwili formalnosci i zwrocili nam
        pieniadze za impreze jaka oferuja w bazie nurkowej H2O.

Pewnie zastanawiacie sie z jakim biurem nastepnym razem wybiore sie do tego
        kraju?!
        Wlasnie z Tiger Diving, bo jesli potrafili zrezygnowac ze swojego zysku i
        zwrocic nam pieniadze, to uwazam, ze sa godni zaufania, a dowiedzialem sie, ze
        maja w ofercie rowniez wyjazdy kompleksowe, lacznie z przelotem do Egiptu.
        • Gość: ana Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.stansat.pl 24.01.04, 00:04
          czy masz moze jakies namiary na to biuro Tiger Diving?
    • Gość: corrina_f1 Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.04, 00:02
      Dopiero teraz doczytałam jeden szczegół. Pc_maniac chciał nurkować przed
      wylotem ??? Expertem nie jestem w dziedzinie nurkowania ale wiem na pewno, że
      24 godziny przed i po locie nurkowanie raczej nie jest wskazane, wręcz
      zabronione. (ze względów oczywistych --> ciśnienie) Szkoda tylko , że kasa i
      tak stracona.. :( A może coś dało się odzyskać ?

pozdrawiam
      Kasia
      • pc_maniac Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 24.01.04, 00:14
        To mialo byc INTRO, wiec jest to 1x15 min. praktycznie prawie na powierzchni,
        drugie zas, to zejscie zaledwie na ok.6 m, na 25 min, wiec wedlug instruktorow,
        nie ma to wpywu, jesli atrakcja ta jest min. na 16 godzin przed wylotem.

Sprawdzalem to nie tylko u instruktorow z tej bazy.
        • marieia czekamy! 24.01.04, 12:20
          spoko czekamy na Was
          to jakas chyba plaga egipska z tym pobytem w Egipcie
          a z firma AS sobie poradzimy
          juz ich uprzedziłam ze beda miec sma mile "niespodzianki"....
          pozdrawiam i czekam na lotnisku
        • Gość: Nitka Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 22:26
          Zasada jest 24 godziny.
          Jednostkowe reakcje mogą się róznić dlatego przyjmuje się 24 godziny jako czas
          bezpieczny.
          Nie powinno się od tej zasady odchodzić w żadnym przypadku, nawet wtedy kiedy
          jest to intro na 6-7 metrów.
          Szkoda slow.

• Gość: Ania Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: 213.212.203.* 24.01.04, 02:01
      Ktos pytal o kontakt do Nas?
      www.tiger-diving.com
      Nie ukrywamy sie. Nasz dewiza to traktowac wszystkich klientow jak Naszych
      gosci z polsko-egipska goscinnoscia.
      Ania i Said
      • Gość: ana Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.stansat.pl 24.01.04, 12:23
        dzieki za info.. to ja pytalam:) zajrze dzis na wasza stronke, pozdrawiam
        serdecznie:)
        • Gość: deo Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.smrw.lodz.pl 24.01.04, 13:36
          A nie mówiłem drodzy FANATYCY EGIPTU i wszystkiego co przybrudzone lub
          czarne , - że tylko z polskim biurem podróży , tylko polskim Boeingiem Lotu a
          najlepiej 7 +7 z Triadą a nie jakimś tam Alfa Star-em , Eximem czy też EXITEM
          albo Orangem.
          Ciekawe czy jak tak dalej pójdzie to bedzie jeszcze w lecie jakieś biuro, z
          którym bedzie mozna bezpiecznie za niezbyt duże pieniadze poleciec do
          EGIPTU ?????????????????
          • radioaktywny Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 24.01.04, 14:46
            Moge z czystym sumieniem rowniez polecic tiger-diving. Korzystalem z ich uslug
            snoorkujac na rafach w okolicy Hurghady. Zdaje sie ze na zdjeciu zamieszczonym
            na stronie www stoi dziewczyna, ktora byla naszą public relations :-). Nie
            pamietam jej imienia, ale milo sie z Nia rozmawialo. Teraz bedac tam znow / a
            to jest pewne/ na pewno skorzystam z uslug biura.
            Serdecznie pozdrawiam:-)
          • imonate Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 25.01.04, 14:56
            Tak, deo, tylko ze z naszą grupą leciało kilka osób właśnie z Triady więc
            zatem spotkały te osoby takie same problemy jak klientów Alfy. Wybierając się
            z Triadą nie koniecznie lecisz Lotem. To po pierwsze.

Po drugie, osoby te miały wykupiony rejs po Nilu 7 dni. I wiesz co te osoby
            spotkało??? Skrócono im ten rejs do 4 dni. Wiem o tym na 100% bo mieszkalismy
            w tym samym hotelu i razem wczoraj czyli 24 stycznia wracalismy do Polski Air
            Polonia.
            • Gość: deo Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.wss.zgierz.pl / 213.25.131.* 25.01.04, 18:35
              Nie jestem Fanatykiem TRIADY ale akurat ja nie miałem drastycznie
              nieprzyjemnych przygód z tym biurem oprocz oczywiście ale to chyba dotyczy
              wszystkich biur że w ostatnim dniu pobytu doba hotelowa kończy sie chyba w
              południe a wylot samolotu do Polski był chyba o 2.00 w nocy i turyści w
              oczekiwaniu na transfer na lotnisko błąkali sie po hallu hotelowym czy po
              hurghadzie . Ale może tego nie można przeskoczyć !

Nie to mnie jednak intryguje ale to Czy po przeczytaniu postów z których
              wynika , że każde biuro ze średniej pólki operujące w Egipcie ma swoje grzechy
              MOŻNA POLECIĆ jakieś biuro ze względnym spokojem że czegoś tam nie wywinie
              turystom ???? albo nie padnie jak mucha .
              Diving tiger ?? nie wiem co to za biuro ??
              Czy też należy raczej dopłacić ileś tam złotych więcej i jechać do Egiptu
              tylko z Neckermanem i inym drogim biurem / ale jakim Orbis ?? Vang ?? /
              • imonate Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 25.01.04, 19:31
                > Nie jestem Fanatykiem TRIADY ale akurat ja nie miałem drastycznie
                > nieprzyjemnych przygód z tym biurem oprocz oczywiście ale to chyba dotyczy
                > wszystkich biur że w ostatnim dniu pobytu doba hotelowa kończy sie chyba w
                > południe a wylot samolotu do Polski był chyba o 2.00 w nocy i turyści w
                > oczekiwaniu na transfer na lotnisko błąkali sie po hallu hotelowym czy po
                > hurghadzie . Ale może tego nie można przeskoczyć !

Deo, chyba nie czytasz uważnie. Wątek nie dotyczy tego, że doba hotelowa
                zakończyła się o 12-tej!!!! O tym wiem doskonale i to akceptuję. Chyba
                wszędzie na świecie tak jest. Wątek dotyczy tego, że Alfa opóźniła przylot
                swoich Klientów lecących z Warszawy do Hurghady 10 stycznia o około 13 godzin
                i tego, że przyśpiezyła wylot z Hurghady o około 12 godzin. Dodatkowo
                zafundowała Klientom (swoim i Triady) dodatkowo aż 2 śródlądowania; wymieniam
                po kolei: Gdańsk, Wrocław. Czyli podróż, która powinna trwać zgodnie z planem
                i informacją na biletach 4 godziny trwała około 8 godzin bez możliwości
                opuszczenia samolotu nawet na 5 minut.
                W taki sposób zginęło mi z pobytu w Hurghadzie 25 godzin. Nie jestem
                pieniaczką i myślę, że nie bolało by mnie to gdyby np. na tablicy
                informacyjnej padło słowo "przepraszam" i wykaśniono przyczynę takiej zmiany.
                Ale cóż, jak wcześniej zauwazył pc_maniak, słowo "przepraszam" nie mieści się
                w słownictwie rezydentów. Po drugie, dla Alfy była to zmian tylko godzin
                wylotu. Dla nas i dla obsługi portu lotniczego w Hurghadzie była to zmiana
                daty wylotu. Wszystkim pasażerom, którzy na biletach mieli wydrulowane miesce
                docelowe Warszawa i data 25.01.2004 biuro zafundowało dodatkowa atrakcję. Na
                lotnisku obsługa nie chciała dokonać odprawy ponieważ nic nie wiedziała, że
                samolot leci do Warszawy. Dopiero po godzinie mogliśmy dołączyć do reszty
                grupy poganiani przez egipską obsługę.

Od obsługi pokładowej Air Polonia dowiedzielismy się, że o zmianie trasy i
                godzinie naszego wyotu dowiedzieli sie dzień wcześniej od Alfy i sami
                współczuli nam tak trudnego i długiego lotu. Wiemy z pewnością, że za naszą
                przygodę nie było odpowiedzialna Air Polonia tylko zarząd Alfy.

Widzisz deo, moja sierpniowa wyprawa z tym biurem do Egiptu odbyła się bez
                żadnych zakłóceń, o czym nie omieszkałam napisać. Tym razem diametralnie
                zmieniłam o Alfie swoje zdanie.

informacja AlfaStar o przesunięci wylotu i 2 międzylądowaniach
                • Gość: deo Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.wss.zgierz.pl / 213.25.131.* 25.01.04, 20:44
                  NIE MOŻEMY SIĘ ZROZUMIEĆ IMONATE .
                  Chyba nadajemy na innych falach ale trudno - może tym razem .
                  Wiem , że wątek mówi o tym , że akurat Alfa Star skróciło pobyt turystom ale z
                  tego wynika tylko tyle , że można tym turystom współczuć i koniec .
                  Ot mieli pecha !!!!!
                  Takich wątków jest na forum pełno odnośnie biur podróży ze średniej półki czy
                  to bedzie Triada czy Exim czy Alfa Star .
                  Wszystkie te biura co jakiś czas wywijają jakiś niemiły numer swoim klientom a
                  nawet same padają co też odbija sie na turystach
                  W związku z tym , żeby coś z tych postów na forum wynikało oprócz
                  współczucia dla oszukanych zadaję forumowiczom pytanie :
                  Czy forumowicze znają biuro ze średniej półki, które nie robi klientów w
                  bambuko ??
                  Czy też jest tak , że każde biuro o średnich cenach będzie narażało na niemiłe
                  niespodzianki turystów i jest to NIEUNIKNIONE !
                  Więc by nie być zaskoczonym to TRZEBA jeżdzić TYLKO Z NECKERMANEM / i jakim
                  jeszcze drogim biurem ??????? / za duże pieniądze !
                  No jaśniej już nie mogę
                  Liczę na to , że może uda mi się uzyskać odpowiedzi na te pytania od
                  PT.Forumowiczy
                  Pozdrawiam deo
                  • imonate Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 25.01.04, 20:54
                    Też zadaję sobie pytanie z jakim biurem jechać do Egiptu i nie potrafię
                    udzielić odpowiedzi. Ale mam nadzieję, że osoby zarządzające polskimi BP
                    czytające to forum zaczną wyciagać wnioski z toczących się tutaj dyskusji z
                    korzyścią dla nich samych, a może w przyszłści wyrobią sobie taką markę jak
                    Neckerman czy TUI.
          • Gość: pppp Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: *.udn.pl 25.01.04, 17:17
            Czyli Triada tez lata do Egiptu Air Polonia, nie tylko Lotem
    • Gość: Nitka Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!!-i dobrze!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 22:20
      Mnie jedyni zadziwila Wasza bezmyslność.
      Przecież nawet osoba ktora prawie nie zana sie na nurkowaniu wie, ze ostatnie
      nurkowanie powinno być max na 24 godziny przed odlotem. Nie wolno nurkować
      bezposrednio kilka godzin przed lotem.
      Wiec w sumie to dobrze sie stalo ze przeszlo Wam to nurkowanie kolo nosa...
      Ludzka bezmyslnosc nie zna granic.
      • Gość: corrina_f1 Nurkowanie przed wylotem - Marku może pomożesz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.04, 09:56
        Nitka, jakbyś czytała dokładniej wątek, zauważyłabyś, że miałam podobne
        przemyślenia jak Ty, wyraziłam je jednak nieco delikatniej. Tak czy inaczej,
        pc_maniac udzielił jeszcze z Egiptu odpowiedzi na Twoje i moje obawy. Z tego co
        wiem, głupi nie jest, więc skoro napisał , że na takiej głębokości można było
        przeprowadzic intro, to pewnie tak było. Chętnie poznałabym opinię jakiegoś
        nurka, może Marek Rokowski się odezwie ? :)

pzdr
        Kasia
        • Gość: spirit Re: skrocony pobyt IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 26.01.04, 11:40
          A moze by tak ludzie zrobieni w trabe napisali,zadzwonili,zamailowali
          do Polskiej Izby Turystyki czy innej instytucji wydajacej zezwolonia
          na prowadzenie biur podrozybo mysle ze oni nie czytaja forum.A nawet gdyby
          czytali to nie maja oficjalnej skargi.To ze takie jaja sa tu opisywane
          jest swietna informacja n/t szwindli b/p.
          Wybieram sie 10 marca do Egiptu i mialem leciec wlasnie z A-S /nie AS/
          jeszcze nie zaplacilem
    • Gość: sarana Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: 195.20.110.* 26.01.04, 16:11
      Cóż za dziwny zbieg okoliczności, nam tydzień wcześniej Alfa Star także
      skróćiło poby o jedną dobę. Juz o tym pisałam na tym Forum. Zgodnie z umową i
      voucherem mieliśmy pobyt 11-18 stycznia, a a wylecieliśmy z Sharm 17 stycznia.
      Mieliśmy być w Poznaniu wieczorem w niedzielę, a byliśmy w nocy z soboty na
      niedzielę. I , co ciekawe, o zmianie dnia wylotu dowiedzieliśmy się przypadkowo
      4h przed godziną zbiórki ! Rezydent wywiesił informację na tablicy o 16,
      zbiórka była o 20:30, nawet nie sprawdził , czy informacja do wszystkich
      dotarła ! Wyobraźcie sobie tę panikę, ustne przekazywanie sobie nawzajem
      informacji, szybkie pakowanie itp. Wszyscy mieli plany na wieczór i dopołudnia
      w niedzielę, wymienione pieniądze, których nie zdążyliśmy wydać na planowane
      zakupy. Nikt nam nic nie wyjaśnił, nie mówiąc o zwykłym przpraszam. A lot też
      był ze śródlądowaniami na trasie : Hurghada-Sharm-Wrocław-Poznań. Po powrocie
      natychmiast wsłaliśmy reklamację, do dziś bez słowa odzewu, ale mają dwa
      tygodnie ustawowe, więc może...
      • imonate Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 27.01.04, 00:06
        Sarana strasznie współczuję, tym bardziej, że poleciałaś tam tylko na tydzień.
        Mam prośbę, napisz za tydzień czy Alfa dało Wam jakąkolwiek odpowiedź na
        złożoną reklamację.
    • Gość: loko Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! IP: 217.29.140.* 27.01.04, 12:10
      to bardzo dobrze ze nie nurkowales kilka godzin przed wylotem poniewaz jest
      to bardzo niebezpieczne alfa star uratowala ci zycie
      • pc_maniac Re: ALFA STAR SKROCILO POBYT!!! 27.01.04, 12:27
        Gość portalu: loko napisał(a):

> to bardzo dobrze ze nie nurkowales kilka godzin przed wylotem poniewaz jest
        > to bardzo niebezpieczne alfa star uratowala ci zycie

Widzę, że z roli oszusta, robiącego w balona turystów, AlfaStar urasta do roli
        zbawiciela, a niajśmieszniesze, że forumowicz, który to pisze nawet nie
        potrafi poczytać co w tym wątku już zostało napisane o nurkowaniu "Intro" do 6
        m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka