dorothy_mills 27.02.10, 22:29 Czy ktoś może polecić mi jakiś ładny 4*/5* hotel przy plaży ? Jedyny warunek to brak dzieci w hotelu,czy takie istnieją w Egipcie??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colin1974 [...] 28.02.10, 11:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 11:10 Ale dlaczego tak piszesz ? Uwazasz ze jak ktos nie lubi dzieci to jest chory psychicznie ? Ja tez nie lubie dzieci na urlopie, a juz szczegolnie w samolocie, ale po prostu nauczylem sie radzic sobie z nimi, a troche je po prostu ignoruje. Jezeli chodzi o hotel bez dzieci to Citadel Azur Resort w HRG zrobil na mnie wrazenie dosyc dobre, bo malo takich typowo dzieciecych atrakcji Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 [...] 28.02.10, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 12:44 To niestety nie podpucha, szukamy hotelu bez dzieci na podróż poślubną. Chcemy wypocząć bez wrzasków. Po ślubie przyjdzie czas na dzieci wtedy będziemy jeździć z dziećmi DO HOTELU PRZYSTOSOWANYCH DLA DZIECI. Czy to,że ktoś chce wypocząć bez krzyków to coś złego? Raz byliśmy w takim hotelu i bardzo to sobie chwalimy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 12:56 .. skoro tak to wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :)) A co do hotelu BEZ dzieci to hrabia juz ci podpowiedział gdzie takowego szukac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 13:05 Doskonale Cię rozumiem, jak widzisz niektórym się w zakutych łbach nie mieści. Na szybko zapytałem kolezankę mieszkającą od lat w Egipcie i niestety, nic jej nie wiadomo na ten temat. W Hyatt Regency są strefy wolne od zakwaterowania dzieci, tyle że cena jest na poziomie rajskiej plazy a nie Egiptu. Dlatego polecam Meksyk i Grand Oasis Playa, tam nie przyjmuja nikogo poniżej 23 lat. A jak nie to zadzwon do bonvoyage.pl a znajda Ci coś na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 13:13 W Meksyku już byliśmy, szukamy czegoś stosunkowo taniego,bo samo wesele będzie kosztować nas dość sporo. Ciesze się,że znalazł sie ktoś wyrozumiały, kto odpowiada na pytania zamiast osądzać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 13:25 Za logiczne pieniądze nie będzie łatwo o tego typu hotel, przeważnie sa to luksusowe obiekty za cenę niestety wysoką. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wspomniany turecki www.adamevehotels.pl Tylko pytanie czy to wyjdzie lepiej cenowo niż egzotyka? Wątpię. Jeśli zaś ma być jednak w Egipcie to szukałbym coś czego nie mają polskie biura, może Marriott w Hurgahdzie? Coś z sieciówek bym sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
iw42 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 13:29 W hotelu Hilton Waterfalls w Sharmie jest duzy basen z pieknym otoczeniem niedostępnym dla dzieci do lat 12 tzw strefa ciszy i można miło wypoczywać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 12:59 No własnie cairo.. co komu do tego kto czego szuka na urlopie... jak najbardziej jestem za i tego sie trzymajmy... na szczescie mi krowa nie zdechła bo nie mam krów :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas [...] 28.02.10, 15:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 13:13 osoby nieobyte w świecie pojęcia nie mają że są całe sieci wręcz hotelowe przyjmujace gości od 16-tu, czy częsciej 18-tu i więcej lat Nie każdy jest taki ,,obyty'' jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
zilina Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 14:15 Trzeba szukać hotelu bez aquaparku, zjeżdżalni, placu zabaw, takich, w których nie ma opcji pokoje rodzinne, itp. Myślę, że Citadel Azur jest dobrym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
helnan-1 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 17:00 Typowych "adults only" hoteli w Egipcie nie ma. Słyszałem dobre opinie o hotelach Jolie Ville Golf i Hyatt w Sharm. Jeśli chodzi o rejon Hurghady to Fort Arabesque Resort (Makadi) jest moim zdaniem miejscem pod tym względem spokojnym.Dalej na południe - w Soma Bay- polecałbym Sheraton Resort oraz daleko ( za MA) Lahami Bay Resort (typowo divingowo-sportowy hotel , duży teren , 3 plaże do wyboru).Wszystkie dopuszczeją pobyt z dziećmi ale profil hotelu czy jego organizacja ( np wydzielone strefy ciszy) ograniczają w sposób naturalny "dziecięce uciążliwości".Wadą tych wszystkich miejsc są niestety wysokie ceny ale one też mają wpływ na ograniczenie masowych rodzinnych wakacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iova Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 18:14 ja też zwykle szukam hoteli gdzie ilość dzieci będzie mocno ograniczona przy basenie chce wypocząć w ciszy, na posiłkach nie chce słuchać krzyczących dzieci, które biegają po restauracji bawiąc się między stołami w samolocie nie lubię kręcących się dzieci zwłaszcza jeżeli siedzą w bezpośrednim pobliżu nie lubię dzieci i mam do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 20:42 iova napisa > > nie lubię dzieci i mam do tego prawo No pewno.Ja też nie lubię.Wyrosłem.Bywają upierdliwe i dręczące.Ale trochę tolerancji nie zawadzi.Nie każdy urodził się od razu dorosły,choć sądząc po wpisach niektórzy taki świat zastali.Zapomnieli że byli dziećmi,upodabniają się do jednojajowych braci mniejszych i ich "zalet"nigdzie niespotykanych.Wątek z gatunku tych od bicia piany.Czyli o niczym.Było już takich bez liku.Można wybrać opcję mniej lub bardziej "dorosłą"nawet w Egipcie.Wystarczy poszperać.Można też u św.Katarzyny lub w jakimś dominikańskim (lub koptyjskim)klasztorze rodzaju "in nomine" i "patri" ale bez dzieci postara się przynajmniej począć w ciszy i spokoju takowe.Jeśli już nie urlop na bezdupiu bez dzieci to trzeba wybrać hotel,może być statek z nurkami.I pod wodę popływać.Tam nie ma dzieci,tylko milczące rybki i inne atrakcje.No a jak już wszystko odpada to nie wychylać się z domu.Pozostaje pływanie między udami,dosyć dosyć,bez ryzyka podróży za to nawet bywa przyjemnie...czasami.Poza tym świat trzeba brać taki jaki jest a nie jak sobie go nagnę do siebie.Być może kiedyś będzie pytanie w rodzaju "gdzie hotel dla dzieci" u obecnie pytających.Tolerancja!!!To wszystko!Ale to tak na marginesie,no bo wątek ma "wzięcie" poza tym taka szybkościowa reakcja na bicie piany.Ale bliżej mi do colin czy zakutego łba (zawsze zakładam z przyłbicą bo Kasia lubi z plaskacza przez monitor) o innych atrakcjach typu...Krowa już mi zdechła,barany się rozbiegły na dodatek ślubną głowa boli,jak zwykle(zaraz się ujawni)migrena bo pełnia Księżyca poza tym jakaś orkiestra dęta ćwiczy w pobliżu,same nieszczęścia.Co tam jakieś cudze bachory.Rodzimy się dorośli i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch [...] 28.02.10, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 [...] 28.02.10, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 20:31 kasia_p45 dzięki ;) jednak nie rozumiem,co ma chęć spędzenia urlopu bez dzieci do tego,że forum schodzi na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 20:35 Akurat jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Sorry ale nie bede ci tlumaczyc zawilosci niektorych zdarzen z tego forum.. Znajdz odpowiedni hotel dla siebie i baw sie dobrze a forumowymi glupotami sie nie przejmuj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas [...] 28.02.10, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 [...] 28.02.10, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 22:01 ja wiem,że może dla dzieciatych szukanie hotelu bez dzieci jest czymś dziwnym,ale byłam na wakacjach w hotelu dla ludzi powyżej 21lat i było super. Natomiast na zeszłych wakacjach jakiś dzieciak wskoczył na mnie do basenu i podrapał mi cale plecy pazurami. opalam się na czerwono,po dwóch dniach pobytu na słońcu byłam mocno czerwona, podrapanie do krwi bolało jak diabli. Wolałabym, żeby taka sytuacja nie miała miejsca w podroży poślubnej. Jeśli istnieją hotele od 16,18,czy 21 lat,to chyba ode mnie zależy czy taki wybiorę,ja Wam nie każe zostawiać dzieci w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgw5 Re: hotel BEZ dzieci 28.02.10, 23:36 witam jestem mamą 3 latka, która wróciła z Egiptu kilka dni temu. Rozumiem pytanie, bo ja szukałam hotelu, gdzie są mile widziane dzieci, bo nie chciałam właśnie wysłuchiwac żalów i skarg, że hałasujemy ect. Choć hotel był przyjazny dzieciom i tak było wileu sflustrowanych dziećmi wczasowiczów. pozdrw Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: hotel BEZ dzieci 01.03.10, 00:26 Dyskusja jest glupia i bez sensu.Pytanie bylo jasno sformulowane.Mi czasem wstyd,że pisze po pijaku...ale widze,że luzik -bo mędrcy na trzezwo nie wiedzą o co chodzi.Jeszcze raz pytam..kiego czorta zabieracie glos skoro nie macie nic do powiedzenia? Janan..kiedyś jeszcze cos rzeczowo motywowales i byl temat do dyskusji..a teraz jak gupi byk...lecisz na czerwone..po co??Nuda a z drugiej strony dulszczyzna...koszmar.A moze byc tak fajnie...no oki cudow nie wymagam,a zalozycielce watku proponuje jednak Karaiby,tam przynajmniej jak nie caly hotel bez dzieci-to sa baseny ciszy bez bachorkow. A teraz pomyslcie jak inaczej by wyglądalo zycie bez dzieciakow w hotelu....w dzien zero pisku na lunchu.Wieczorem cisza w restauracji..i nie ma kinder disco..kur...a..nie ma "kaczuch" itd...animatorzy robia show dla "duzych"..nie ma glupich skeczy itd...nasze zycie nocne zaczyna sie o 21 i idzie na max dla duzych..a nie od 24..kiedy juz niektorzy sa zgon:)...Mysle,ze egipskie menaga w koncu pomysla...poki co i tak wszystko idzie na pniu..ale moze kiedys?:) Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: hotel BEZ dzieci 01.03.10, 07:12 Zdecydowanie polecam Movenpick w El Gouna. Najspokojniejszy hotel jaki spotkałem w Egipcie. Dzieciaki dozwolone, ale ogromny obszar, dłuuuga plaża z pojedynczymi parasolami. Brak atrakcji dla dzieciaków. Cisza, spokój. Tak było kiedyś, jak jest teraz...? Tu macie kawałek plaży www.panoramio.com/photo/9881838 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: hotel BEZ dzieci 01.03.10, 13:15 cairo7 napisał: > Janan..kiedyś jeszcze cos rzeczowo motywowales i byl temat do > dyskusji..a teraz jak gupi byk...lecisz na czerwone..po co??Nuda a z > drugiej strony dulszczyzna...koszmar.A moze byc tak fajnie. .... Nie wierzę że nie czytasz.W związku z tym powinno być wszystko jasne,może i po jednym, ale swój pogląd to Ty masz.Jeśli czytałeś to w tym co powycinane plus dodatkowo dwa dostojne wątki od tej samej osoby(inne nicki) akurat połączyły się tutaj.No i nie wyszło.Lapać 3w1 i uzasadnić to trzeba by powieść.Więc nie bardzo się starałem bo i tak nie wyjdzie.Ważne że dyskutując przez osoby trzecie do właściwej dotarło.Wqwiło bo niepotrzebnie dałem się wciągnąć w dyskusję łącząc różne tematy.Już mi przeszło.Wszystko możliwe że może być fajnie.Ale jakoś nie wierzę w dobre intencje kiedy celowo podawane są kłamliwe informacje aby tylko dowalić(komu i po co...wiesz doskonale!.Dlatego dulszczyzna.Co dalej to się zobaczy nie powinno się celowo niszczyć tego forum poprzez kłamstwa.To także Twój dorobek z przed lat. > cudow nie wymagam,a zalozycielce watku proponuje jednak Karaiby,tam > przynajmniej jak nie caly hotel bez dzieci-to sa baseny ciszy bez > bachorkow. Spokojnie.Nieco daleko,chciała jednak taniej więc ten kierunek zapewne jej nie nęci.Problem w tym żeby nie trafiła do klasztoru dominikanów zamiast na Dominikan.Wiesz o co biega. > A teraz pomyslcie jak inaczej by wyglądalo zycie bez dzieciakow w > hotelu....w dzien zero pisku na lunchu.W I o to chodzi.Troszke tolerancji nie zawadzi.Kazdy kiedys byl dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch [...] 01.03.10, 13:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: hotel BEZ dzieci 01.03.10, 20:43 Z grubsza Twoje wymagania spełni Hotele Magic Life w Marmaris. Dzieci są przyjmowane ale nie ma dla nich żadnego programu. W ogóle możesz zainteresować się ofertą tej sieci , przynajmniej w hotelach są części relaksacyjne czyli dzieci tam nie bywają. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Zalosnie wyglada ten watek 01.03.10, 23:18 Moze lepiej by bylo gdyby usunac wszystko oprocz pierwszego posta? Odpowiedz Link Zgłoś