Dodaj do ulubionych

Hotel Dive Inn

18.03.10, 16:31
jakies opinie? przejrzałam inne portale, ale może ktoś ma informacje na bieżąco?
Obserwuj wątek
    • cobraswiecie Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 16:41
      Też chciałem się tam wybrać ale jednak wybrałem.Hotel Corall Hills. Resort

Rzekomo, ten kto pyta ten nie błądzi...
      Mawiają: każdy według siebie sądzi.
      • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 16:54
        cobraswiecie napisał:

> Też chciałem się tam wybrać ale jednak wybrałem.Hotel Corall Hills. Resort
        >
        > Rzekomo, ten kto pyta ten nie błądzi...
        > Mawiają: każdy według siebie sądzi.

z jakiego Biura ten Twój hotel?
        • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 18:12
          hej pewnie z itaki go namierzylas? maja tez podobny tropicana garden palms,otoz
          patrzylem ostatnio te dwa hotele i na 100% wybralbym dive inn,hotel ma sporo
          dobrych opini na wszystkich portalach,maly kameralny z dobra plaza mimo dojazdu
          i ma go necermann w swojej ofercie a oni byle czego nie biora,wszak nie bylem w
          nim ale duzo o nim neta przeczytalem.
          • koalabis Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:21
            My wybraliśmy go z oferty Itaki. Był jeszcze Coral Hills, ale Dive Inn wydał się
            nam ciekawszy. W kwietniu napiszę co tam nas spotkało.
            • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:24
              koalabis napisał:

> My wybraliśmy go z oferty Itaki. Był jeszcze Coral Hills, ale Dive Inn wydał si
              > ę
              > nam ciekawszy. W kwietniu napiszę co tam nas spotkało.
              >
              to będe czekac - ja szykuje się na maj
            • aguladarek24 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 21:15
              hejka my tez wlasnie zastanawiamy sie nad tymi dwoma hotelami a w
              kwietniu ktorego jedziecie?? bo my wybieramy sie 20 kwietnia na dwa
              tygodnie
              pozdrawiam
              Agula
          • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:22
            tak - przejarzałam oferte itaki - hotel ma w maju bardzo przystępną cene - dlatego będę wdzięczna za opinie
            • koalabis Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:32
              Ma fajną rafową plażę, do tego spacerkiem można się przejść do Old Sharm, cena
              dosyć ciekawa. Oby tylko mocno nie wiało.
              • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 20:46
                na wszystkich portalach czytalem o nim dobrze,wiec smialo lec i opowiadaj po
                powrocie bo jednak opini o im tak duzo nie ma,na holidaycheck jest troche zdjec
                • cobraswiecie Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 21:10
                  Zamówilem z Itaki a patrząc na te ceny w okresie poza sezonem to naprawdę się opłaca:)
              • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 19.03.10, 07:49
                koalabis napisał:

> Ma fajną rafową plażę, do tego spacerkiem można się przejść do Old
                Sharm, cena
                > dosyć ciekawa. Oby tylko mocno nie wiało.
                >
                a w maju może mocno wiać?
                • koalabis Re: Hotel Dive Inn 20.03.10, 08:57
                  rydzyna1213 napisała:

> a w maju może mocno wiać?
                  Na www.synaj.com doczytałem, że wiosną wieje suchy i gorący wiatr pustynny zwany chamsin /chamsun/, wywołuje burze piaskowo-pyłowe. W maju statystycznie mocniej wieje jak w kwietniu:(
                  Obecnie bywają dni, że jest 30km/h.
          • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 20.03.10, 11:34
            gladi3 napisał:

> hej pewnie z itaki go namierzylas? maja tez podobny tropicana garden palms,otoz
            > patrzylem ostatnio te dwa hotele i na 100% wybralbym dive inn,hotel ma sporo
            > dobrych opini na wszystkich portalach,maly kameralny z dobra plaza mimo dojazdu
            > i ma go necermann w swojej ofercie a oni byle czego nie biora,wszak nie bylem w
            > nim ale duzo o nim neta przeczytalem.
            w neckermanie cena dużo wyższa, więc jestem trochę zaniejpokojona i jeszcze Itaka podaje ten hotel jako last minute?
            • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 28.04.10, 21:21
              jak tam wrocil ktos z tego hotelu juz?chetnie poczytam wrazenia bo
              malo ich lub wrecz nie ma na tym forum.
              • koalabis Re: Hotel Dive Inn 28.04.10, 21:43
                Wróciliśmy w czwartek, ogólnie zadowoleni. Hotelik oceniłbym na czwórkę, więcej napiszę w długi weekend. Mam ceny fakultetów i całkiem sporo innych ciekawych informacji.
                • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 09:42
                  ok czekam na info,sam hotel wiem ze maly ale ma fajny basen,to daj znac to
                  chetnie poczytam dlugi opis.
                • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 11:25
                  koalabis napisał:

> Wróciliśmy w czwartek, ogólnie zadowoleni. Hotelik oceniłbym na
                  czwórkę, więcej
                  > napiszę w długi weekend. Mam ceny fakultetów i całkiem sporo
                  innych ciekawych
                  > informacji.
                  >

to ja czekam z niecierpliwościa :-)))) niedługo tam będe więc garsć
                  informacji się przyda :-)
                  • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 11:32
                    a kiedy lecisz?
                    • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 11:43
                      gladi3 napisał:

> a kiedy lecisz?

18,05
                      • koalabis Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 16:36
                        www.ppecyna.user.icpnet.pl/dive/index.htm
                        Jakoś się sprężyłem i coś tam napisałem, w wolnej chwili dokończę mapkę z atrakcyjnymi miejscami w okolicy hotelu. Miłej lektury
                        • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 20:05
                          koalabis napisał:

> www.ppecyna.user.icpnet.pl/dive/index.htm
                          > Jakoś się sprężyłem i coś tam napisałem, w wolnej chwili dokończę mapkę z atrak
                          > cyjnymi miejscami w okolicy hotelu. Miłej lektury
                          dzięki serdeczne :-)))
                          juz widze że będę mieć do Ciebie kilka pytań - zaciekawiły mnie te rachunki w All? czemu to służy?
                          • koalabis Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 22:17
                            > juz widze że będę mieć do Ciebie kilka pytań - zaciekawiły mnie te rachunki w All? czemu to służy?
                            ---
                            Prawdopodobnie jakieś wewnętrzne rozliczenia w hotelu, tak mi przynajmniej powiedział barman. To formalność chociaż trochę uciążliwa.
                            • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 23:07
                              sama opaska nie wystarczy? to jak bedziemy podpisywac te rachunki to kolejka w
                              barze bedzie gigant!! nienormalne? ale jak oceniasz sam hotel? to moj pierwszy
                              taki skromny 4 gwiazdkowy!! opinie ma dobre a to wiele wg mnie
                              • koalabis Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 10:03
                                gladi3 napisał:

> sama opaska nie wystarczy? to jak bedziemy podpisywac te rachunki to kolejka w
                                > barze bedzie gigant!! nienormalne? ale jak oceniasz sam hotel? to moj pierwszy
                                > taki skromny 4 gwiazdkowy!! opinie ma dobre a to wiele wg mnie
                                -----
                                Nie ma nigdzie kolejek (czasami na kolację jak się przyjdzie o 19.00) a w szczególności do baru. To kameralny hotel i nie ma wielu gości. A ci co są to rozchodzą się pomiędzy plażami, basenem czy też wieczorem wyjeżdżają do Naama, Old Marketu czy też korzystają z fakultetów.
                                Hotel tak jak wcześniej napisałem dla mnie z zapasem spełnił moje oczekiwania, chociaż pewnie będą i tacy, którzy będą narzekali na niedogodności, które opisałem wcześniej.
                                Na stronie dorzuciłem mapkę z lokalizacją plaż i innych ciekawych miejsc.
                        • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 10:32
                          wierze ze bedzie ok,wczesniej bylem w sonesta club i amphoras holiday w sharm to
                          duze fajne hotele a w tym roku skusila mnie cena tego hotelu a kryzys dal
                          swoje,skorzystam z twoich rad co do plazy,a powiedz mi jak z pokojami tzn
                          zamierzam dac 1 raz w zyciu w lape o lepszy pokoj sa lepsze i gorsze?
                          • koalabis Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 11:25
                            Też miałem okazję być w Soneście i pomimo tego, że oba hotele mają cztery gwiazdki to jednak Sonesta wypada jednak mimo wszystko zdecydowanie lepiej niż Dive Inn, ale każdy hotelik ma swoje plusy i minusy. Zależy czego oczekujesz i na co się nastawiasz.
                            Z tego co zauważyłem to wszystkie pokoje wyglądają tak samo- jedynie te na piętrze mają wygrodzony balkonik.
                            A plaże trzeba odwiedzić wszystkie, żeby mieć jakieś porównanie.
                            • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 11:33
                              sonesta to baja,duze piekne baseny ladna niska zabudowa,podobnie jak w dive inn
                              taka mi sie podoba,ok widze ze sporo hoteli zaliczyles wiec negatywow nie
                              piszesz wiec bedzie ok.pozdro
                              • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 17:07
                                gladi3 napisał:

> sonesta to baja,duze piekne baseny ladna niska zabudowa,podobnie jak w dive inn
                                > taka mi sie podoba,ok widze ze sporo hoteli zaliczyles wiec negatywow nie
                                > piszesz wiec bedzie ok.pozdro
                                musi byc ok :-)))
                                • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 19:07
                                  do koalabis. super masz galerie naprawde kawal histori i wspomnien,ja
                                  powspominalem zdjecia z sonesty mialem tam podroz poslubna,pozdrawiam
    • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 01.05.10, 07:27
      koalabis☺ galeria imponująca :-)) pozdrawiam Wielkopolskę :-) bo już niestety nie mieszkam (wbrew nickowi :-)
    • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 01.05.10, 07:39
      a co do fakultetów - najbliżej Dive Inn jest (nomen omen :-) Biuro Wielkopolska - wedug mojego rozeznania bardzo korzystne cenowo - nie wiem niestety jak sprawuje sie w praktyce - ale chcemy skorzystać z ich oferty
      • koalabis Re: Hotel Dive Inn 02.05.10, 10:55
        Ceny biur na mieście są zbliżone do siebie. Jedynie oferta rezydentów dosyć mocno odstaje od tego co proponują lokalne biura. Ja poznałem Aaba Sharm z jak najlepszej strony i wiem, że to solidna firma dlatego zawsze jeżdżę z nimi.
    • zetka73 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 09:59
      HOTEL. Kameralny, ładny hotel w stylu egipskim.Położony ok. 5 min od pobliskiego
      "centrum" Il Mercato ze sklepami i restauracjami. Codzienne wieczorne, bezpłatne
      busy do centrum w Naama Bay( tam nocne życie). Ok 5 min busem od plaży hotelowej
      z rafą do której dobijają wycieczkowe łodzie ze snurkującymi ( my to mamy za
      darmo i codziennie ) PLAŻA. Hotelowe plaże są obecnie 2 jedna już wspomniana z
      wielką rafą koralową , sama plaża jednak nie jest atrakcyjna ponieważ jest wąska
      i osadzona na skalistym brzegu ktroy dodatkow jest cześciowo w czasie przypływu
      zalewany co jeszcze zmniejsza jej powierzchnię. Jednak podczas mojego pobytu
      lipiec/sierpień nie było problemów z miejscem. Plaże tę najlepiej wykorzystywać
      jako bazę do snurkowania więc i leżak wystarczy czasem na kilka osób. Busy na te
      plaże kursują regularnie i punktualnie kilka razy w ciągu dnia i nie trzeba się
      na nie zapisywać - podstawianych jest tyle busów jakie jest zapotrzebowanie. na
      plaży jest barek - serwujący napoje bezalkoholowe w All. Druga plaża Marhaba -
      nie korzystałam gdyż opinie były niepochlebne - plaża bez rafy i bez all. Bus
      wyjeżdża 1 raz dziennie . dodatkowo do dyspozycji jest plaża w Naama Bay na
      którą dowozi również 1 raz dziennie bus hotelowy. Jest to plaża płatna 25 LE w
      recepcji. Plaża piękna szeroka piaszczysta z wystarczającą ilością leżak.ów -
      ręczniki należy zabrać ze sobą jest również wydzielony obszar dla snurków z
      fragmentem rafy koralowej. POKOJE. Pokój dla 3 osób składa sie z jednego
      pomieszczenia, małego korytarzyka łazienki mi tarasu(balkonu). Wyposażenie
      typowe i wystarczające . Tv - 2 polskie kanały .Budynki są jednopiętrowe w
      większości pokoje z widokiem na basen, który jest jeden, ale wystarczający -
      nigdy nie było tłoku jakiejś walki o leżaki czy inne rzeczy. Wyżywienie-smaczne,
      wystarczająca ilość żadnych kolejek . W wersji ALL są 3 posiłki i napoje - brak
      przekąsek w ciągu dnia.Hotel oferuje miejscowe jogurty! - ważne by ustrzec się
      "zemsty"
      • gladi3 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 10:09
        hej a kiedy bylas? wrocilas jakos teraz? pracuje jeszcze wasik tzn barman na
        barze jedyny z wasami taki cwaniak,hotel maly ale bardzo go milo wspominam.
      • rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 16:09
        zetka73 - zgadza się co do zemsty - my sie tym razem nie ustrzegliśmy :-))) ale hotel super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka