rydzyna1213 18.03.10, 16:31 jakies opinie? przejrzałam inne portale, ale może ktoś ma informacje na bieżąco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cobraswiecie Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 16:41 Też chciałem się tam wybrać ale jednak wybrałem.Hotel Corall Hills. Resort Rzekomo, ten kto pyta ten nie błądzi... Mawiają: każdy według siebie sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 16:54 cobraswiecie napisał: > Też chciałem się tam wybrać ale jednak wybrałem.Hotel Corall Hills. Resort > > Rzekomo, ten kto pyta ten nie błądzi... > Mawiają: każdy według siebie sądzi. z jakiego Biura ten Twój hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 18:12 hej pewnie z itaki go namierzylas? maja tez podobny tropicana garden palms,otoz patrzylem ostatnio te dwa hotele i na 100% wybralbym dive inn,hotel ma sporo dobrych opini na wszystkich portalach,maly kameralny z dobra plaza mimo dojazdu i ma go necermann w swojej ofercie a oni byle czego nie biora,wszak nie bylem w nim ale duzo o nim neta przeczytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:21 My wybraliśmy go z oferty Itaki. Był jeszcze Coral Hills, ale Dive Inn wydał się nam ciekawszy. W kwietniu napiszę co tam nas spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:24 koalabis napisał: > My wybraliśmy go z oferty Itaki. Był jeszcze Coral Hills, ale Dive Inn wydał si > ę > nam ciekawszy. W kwietniu napiszę co tam nas spotkało. > to będe czekac - ja szykuje się na maj Odpowiedz Link Zgłoś
aguladarek24 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 21:15 hejka my tez wlasnie zastanawiamy sie nad tymi dwoma hotelami a w kwietniu ktorego jedziecie?? bo my wybieramy sie 20 kwietnia na dwa tygodnie pozdrawiam Agula Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:22 tak - przejarzałam oferte itaki - hotel ma w maju bardzo przystępną cene - dlatego będę wdzięczna za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 19:32 Ma fajną rafową plażę, do tego spacerkiem można się przejść do Old Sharm, cena dosyć ciekawa. Oby tylko mocno nie wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 20:46 na wszystkich portalach czytalem o nim dobrze,wiec smialo lec i opowiadaj po powrocie bo jednak opini o im tak duzo nie ma,na holidaycheck jest troche zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
cobraswiecie Re: Hotel Dive Inn 18.03.10, 21:10 Zamówilem z Itaki a patrząc na te ceny w okresie poza sezonem to naprawdę się opłaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 19.03.10, 07:49 koalabis napisał: > Ma fajną rafową plażę, do tego spacerkiem można się przejść do Old Sharm, cena > dosyć ciekawa. Oby tylko mocno nie wiało. > a w maju może mocno wiać? Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 20.03.10, 08:57 rydzyna1213 napisała: > a w maju może mocno wiać? Na www.synaj.com doczytałem, że wiosną wieje suchy i gorący wiatr pustynny zwany chamsin /chamsun/, wywołuje burze piaskowo-pyłowe. W maju statystycznie mocniej wieje jak w kwietniu:( Obecnie bywają dni, że jest 30km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 20.03.10, 11:34 gladi3 napisał: > hej pewnie z itaki go namierzylas? maja tez podobny tropicana garden palms,otoz > patrzylem ostatnio te dwa hotele i na 100% wybralbym dive inn,hotel ma sporo > dobrych opini na wszystkich portalach,maly kameralny z dobra plaza mimo dojazdu > i ma go necermann w swojej ofercie a oni byle czego nie biora,wszak nie bylem w > nim ale duzo o nim neta przeczytalem. w neckermanie cena dużo wyższa, więc jestem trochę zaniejpokojona i jeszcze Itaka podaje ten hotel jako last minute? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 28.04.10, 21:21 jak tam wrocil ktos z tego hotelu juz?chetnie poczytam wrazenia bo malo ich lub wrecz nie ma na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 28.04.10, 21:43 Wróciliśmy w czwartek, ogólnie zadowoleni. Hotelik oceniłbym na czwórkę, więcej napiszę w długi weekend. Mam ceny fakultetów i całkiem sporo innych ciekawych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 09:42 ok czekam na info,sam hotel wiem ze maly ale ma fajny basen,to daj znac to chetnie poczytam dlugi opis. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 11:25 koalabis napisał: > Wróciliśmy w czwartek, ogólnie zadowoleni. Hotelik oceniłbym na czwórkę, więcej > napiszę w długi weekend. Mam ceny fakultetów i całkiem sporo innych ciekawych > informacji. > to ja czekam z niecierpliwościa :-)))) niedługo tam będe więc garsć informacji się przyda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 11:43 gladi3 napisał: > a kiedy lecisz? 18,05 Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 16:36 www.ppecyna.user.icpnet.pl/dive/index.htm Jakoś się sprężyłem i coś tam napisałem, w wolnej chwili dokończę mapkę z atrakcyjnymi miejscami w okolicy hotelu. Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 20:05 koalabis napisał: > www.ppecyna.user.icpnet.pl/dive/index.htm > Jakoś się sprężyłem i coś tam napisałem, w wolnej chwili dokończę mapkę z atrak > cyjnymi miejscami w okolicy hotelu. Miłej lektury dzięki serdeczne :-))) juz widze że będę mieć do Ciebie kilka pytań - zaciekawiły mnie te rachunki w All? czemu to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 22:17 > juz widze że będę mieć do Ciebie kilka pytań - zaciekawiły mnie te rachunki w All? czemu to służy? --- Prawdopodobnie jakieś wewnętrzne rozliczenia w hotelu, tak mi przynajmniej powiedział barman. To formalność chociaż trochę uciążliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 29.04.10, 23:07 sama opaska nie wystarczy? to jak bedziemy podpisywac te rachunki to kolejka w barze bedzie gigant!! nienormalne? ale jak oceniasz sam hotel? to moj pierwszy taki skromny 4 gwiazdkowy!! opinie ma dobre a to wiele wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 10:03 gladi3 napisał: > sama opaska nie wystarczy? to jak bedziemy podpisywac te rachunki to kolejka w > barze bedzie gigant!! nienormalne? ale jak oceniasz sam hotel? to moj pierwszy > taki skromny 4 gwiazdkowy!! opinie ma dobre a to wiele wg mnie ----- Nie ma nigdzie kolejek (czasami na kolację jak się przyjdzie o 19.00) a w szczególności do baru. To kameralny hotel i nie ma wielu gości. A ci co są to rozchodzą się pomiędzy plażami, basenem czy też wieczorem wyjeżdżają do Naama, Old Marketu czy też korzystają z fakultetów. Hotel tak jak wcześniej napisałem dla mnie z zapasem spełnił moje oczekiwania, chociaż pewnie będą i tacy, którzy będą narzekali na niedogodności, które opisałem wcześniej. Na stronie dorzuciłem mapkę z lokalizacją plaż i innych ciekawych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 10:32 wierze ze bedzie ok,wczesniej bylem w sonesta club i amphoras holiday w sharm to duze fajne hotele a w tym roku skusila mnie cena tego hotelu a kryzys dal swoje,skorzystam z twoich rad co do plazy,a powiedz mi jak z pokojami tzn zamierzam dac 1 raz w zyciu w lape o lepszy pokoj sa lepsze i gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 11:25 Też miałem okazję być w Soneście i pomimo tego, że oba hotele mają cztery gwiazdki to jednak Sonesta wypada jednak mimo wszystko zdecydowanie lepiej niż Dive Inn, ale każdy hotelik ma swoje plusy i minusy. Zależy czego oczekujesz i na co się nastawiasz. Z tego co zauważyłem to wszystkie pokoje wyglądają tak samo- jedynie te na piętrze mają wygrodzony balkonik. A plaże trzeba odwiedzić wszystkie, żeby mieć jakieś porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 11:33 sonesta to baja,duze piekne baseny ladna niska zabudowa,podobnie jak w dive inn taka mi sie podoba,ok widze ze sporo hoteli zaliczyles wiec negatywow nie piszesz wiec bedzie ok.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 17:07 gladi3 napisał: > sonesta to baja,duze piekne baseny ladna niska zabudowa,podobnie jak w dive inn > taka mi sie podoba,ok widze ze sporo hoteli zaliczyles wiec negatywow nie > piszesz wiec bedzie ok.pozdro musi byc ok :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 30.04.10, 19:07 do koalabis. super masz galerie naprawde kawal histori i wspomnien,ja powspominalem zdjecia z sonesty mialem tam podroz poslubna,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 01.05.10, 07:27 koalabis☺ galeria imponująca :-)) pozdrawiam Wielkopolskę :-) bo już niestety nie mieszkam (wbrew nickowi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 01.05.10, 07:39 a co do fakultetów - najbliżej Dive Inn jest (nomen omen :-) Biuro Wielkopolska - wedug mojego rozeznania bardzo korzystne cenowo - nie wiem niestety jak sprawuje sie w praktyce - ale chcemy skorzystać z ich oferty Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hotel Dive Inn 02.05.10, 10:55 Ceny biur na mieście są zbliżone do siebie. Jedynie oferta rezydentów dosyć mocno odstaje od tego co proponują lokalne biura. Ja poznałem Aaba Sharm z jak najlepszej strony i wiem, że to solidna firma dlatego zawsze jeżdżę z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 09:59 HOTEL. Kameralny, ładny hotel w stylu egipskim.Położony ok. 5 min od pobliskiego "centrum" Il Mercato ze sklepami i restauracjami. Codzienne wieczorne, bezpłatne busy do centrum w Naama Bay( tam nocne życie). Ok 5 min busem od plaży hotelowej z rafą do której dobijają wycieczkowe łodzie ze snurkującymi ( my to mamy za darmo i codziennie ) PLAŻA. Hotelowe plaże są obecnie 2 jedna już wspomniana z wielką rafą koralową , sama plaża jednak nie jest atrakcyjna ponieważ jest wąska i osadzona na skalistym brzegu ktroy dodatkow jest cześciowo w czasie przypływu zalewany co jeszcze zmniejsza jej powierzchnię. Jednak podczas mojego pobytu lipiec/sierpień nie było problemów z miejscem. Plaże tę najlepiej wykorzystywać jako bazę do snurkowania więc i leżak wystarczy czasem na kilka osób. Busy na te plaże kursują regularnie i punktualnie kilka razy w ciągu dnia i nie trzeba się na nie zapisywać - podstawianych jest tyle busów jakie jest zapotrzebowanie. na plaży jest barek - serwujący napoje bezalkoholowe w All. Druga plaża Marhaba - nie korzystałam gdyż opinie były niepochlebne - plaża bez rafy i bez all. Bus wyjeżdża 1 raz dziennie . dodatkowo do dyspozycji jest plaża w Naama Bay na którą dowozi również 1 raz dziennie bus hotelowy. Jest to plaża płatna 25 LE w recepcji. Plaża piękna szeroka piaszczysta z wystarczającą ilością leżak.ów - ręczniki należy zabrać ze sobą jest również wydzielony obszar dla snurków z fragmentem rafy koralowej. POKOJE. Pokój dla 3 osób składa sie z jednego pomieszczenia, małego korytarzyka łazienki mi tarasu(balkonu). Wyposażenie typowe i wystarczające . Tv - 2 polskie kanały .Budynki są jednopiętrowe w większości pokoje z widokiem na basen, który jest jeden, ale wystarczający - nigdy nie było tłoku jakiejś walki o leżaki czy inne rzeczy. Wyżywienie-smaczne, wystarczająca ilość żadnych kolejek . W wersji ALL są 3 posiłki i napoje - brak przekąsek w ciągu dnia.Hotel oferuje miejscowe jogurty! - ważne by ustrzec się "zemsty" Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 10:09 hej a kiedy bylas? wrocilas jakos teraz? pracuje jeszcze wasik tzn barman na barze jedyny z wasami taki cwaniak,hotel maly ale bardzo go milo wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Hotel Dive Inn 10.08.10, 16:09 zetka73 - zgadza się co do zemsty - my sie tym razem nie ustrzegliśmy :-))) ale hotel super Odpowiedz Link Zgłoś