Dodaj do ulubionych

Harmony Makadi Bay

30.03.10, 19:48
Witam, wybieram się tam niedługo i mam pytania do osób, które były niedawno. O
samym hotelu się naczytałam w te i różne strony. Zobaczymy... ale
czy hotel leży na totalnym odludziu, czy jest możliwość przespacerowania się
wieczorem do Makadi Souk na przykład, czy raczej nie...
czy na plaży albo w hotelu jest możliwość wykupienia rejsu na Giftun czy
wycieczki wędkarskiej po cenach niższych niż u rezydentów? a może ktoś wie jak
wygląda sprawa wędkowania w samym Makadi?
i wreszcie... może śmieszne, ale dla mnie ważne - czy w pokojach są czy nie ma
czajników - wieści są sprzeczne, a chciałabym wiedzieć czy się tarabanić ze
swoim "sprzętem"
A z innej beczki... może ktoś coś wie na temat możliwości wędkowania w Nilu?
Za wszelkie odpowiedzi i inne ewentualne wskazówki a propos hotelu bardzo
dziękuję...
Obserwuj wątek
    • mamynia Re: Harmony Makadi Bay 30.03.10, 21:09
      Byłam tam 1,5 roku temu i jeśli poza nazwą (dawniej Domina Makadi Bay) nic się
      nie zmieniło to :
      - czajników brak
      - odludzie kompletne, nie próbowałam wychodzić poza hotel wieczorami z resztą
      do samej bramy wjazdowej jest kawał drogi. Do Hurghady jeździliśmy hotelowym busem.
      - w hotelu jest biuro organizujące wycieczki morskie - byliśmy z nimi na
      Giftunie - fajnie, sprawnie i niedrogo. W hotelu wykupiliśmy też wycieczkę do
      beduinów na pustynię.
      - odnośnie wędkowania nie pomogę, ale wędkarzy nie widziałam (choć można było
      łapać rybki rękoma- po odpływach było ich mnóstwo w wodzie do łydek :) )

A tak w ogóle to było nam tam cudownie. Byliśmy z dzieckiem więc nie
      przeszkadzało nam to, iż hotel jest na odludziu i tak nie korzystalibyśmy z
      uroków nocnego życia;)
    • donster Re: Harmony Makadi Bay 31.03.10, 00:27
      Witam
      Ja jadę tam na początku czerwca, Hotel ma dobre opinie. Niestety tylko część
      główna, ale nie ma się co martwić w części sport obecnie przeprowadzany jest
      remont więc wszystkich kwaterują w budynku głównym.
      • mamynia Re: Harmony Makadi Bay 31.03.10, 19:33
        Donster jesteś pewna, że remont nie dotyczy właśnie budynku głównego? W nim nie
        ma zbyt wielu pokoi, większość mieści się w kilkunasto-pokojowych domach.
        Na stronie Sun&Fun jest taka informacja:
        "Harmony Makadi
        Informujemy, iż w hotelu trwają prace remontowe budynku głównego.
        Dodano: 09/02/2010"
        Czyżby skończyli remont budynku głównego i remontowali wszystkie na raz domy?????
        • donster Re: Harmony Makadi Bay 09.04.10, 01:45
          mamynia napisała:

> Donster jesteś pewna, że remont nie dotyczy właśnie budynku głównego? W nim nie
          > ma zbyt wielu pokoi, większość mieści się w kilkunasto-pokojowych domach.
          > Na stronie Sun&Fun jest taka informacja:
          > "Harmony Makadi
          > Informujemy, iż w hotelu trwają prace remontowe budynku głównego.
          > Dodano: 09/02/2010"
          > Czyżby skończyli remont budynku głównego i remontowali wszystkie na raz domy???
          > ??
          Jak podaje biuro Alfa Star remont trwa w części Sport, więc wszystkich mają
          kwaterować w budynku głównym.
          Mam nadzieję,że ktoś kto będzie tam przebywał w niedługim czasie będzie posiadał
          bardziej aktualne i precyzyjne informacje.
          Pozdrawiam
    • donster Re: Harmony Makadi Bay 31.03.10, 00:39
      A wracając do pytania to hotel jest na totalnym odludziu. Jest położony prawie
      na samym końcu zatoki Makadi. Wędkowanie można wykupić w lokalnym biurze w Hur.
      Na Nilu nikt nie łowi ( CHYBA JEDYNIE MIEJSCOWI).
      • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 01.04.10, 10:49
        Dziękuję za podpowiedzi, jakby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie
        będę wdzięczna. Chyba jakaś ślepa dziś jestem bo nic nie widzę na
        stronie suna w sprawie remontu, ani w opisie hotelu ani w
        komunikatach... na stronie hotelu tez nic. My jedziemy z Triadą i
        niby zakwaterowanie miało być właśnie w budynkach bocznych... ale
        jak wiadomo niczego nie mozna być pewnym...
        • mamynia Re: Harmony Makadi Bay 01.04.10, 10:57
          tu strona z ogłoszeniem hotelu - gdzieś po środku strony :)

www.sunfun.pl/index.php?pid=137
          Pozdrawiam serdecznie.
          • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 01.04.10, 11:54
            Dzięki piękne... wyjeżdżam 9.04.2010 i może akurat już skończą...
            szczególnie jeśli pierwszy będzie objazd
            • donster Re: Harmony Makadi Bay 01.04.10, 23:05
              Jak wrócisz to napisz co i jak. Ja tęż jadę na objazd i pobytówkę,ale dopiero w
              czerwcu.
              Pozdrawiam
              • iwooszka Re: Harmony Makadi Bay 05.04.10, 22:12
                byłam w harmony w lutym, również w połączeniu z rejsem po Nilu
                hotel super, czysty, przestronne pokoje, byliśmy zakwaterowani w
                dwóch różnych domach - przed i po powrocie z rejsu, w pierwszym nie
                było czajnika, w drugim owszem i nawet herbatka i kawa
                my byliśmy zakwaterowani super, z dala od budynku głównego, za to
                blisko morza, piękny widok, cicho
                nic nie wiem by w budynku głównym znajdowały sie pokoje dla gości
                duże baseny, jeden podgrzewany, plaża rozległa, dużo leżaków
                hotel rzeczywiście na odludziu, poza terenem nie ma nic ciekawego,
                do hurgady jeżdżą busy hotelowe za 5$ za osobę w obie strony
                wędkarzy nie widziałam, na Nilu również nie w hotelu opżna wykupic
                wycieczki morskie, jednak nie są dużo tańsze niż u rezydenta.
                jeśli jeszcze masz jakieś pytania chętnie odpowiem
                • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 06.04.10, 11:31
                  Dzięki piękne za info, a jakim statkiem płtynęłąs... My jedziemy z
                  Triadą, podobno ich statki się polepszyły ale i tak mam obawy co do
                  czystości... Jak masz jakieś ciekawostki i podpowiedzi co do rejsu
                  to też będę wdzięczna... A możesz mi napisać o jaki numer pokoju
                  prosić, żeby dostać w jakimś oddalonym od animacji i muzyki...
                  najlepiej przy plaży, jeśli pamiętasz. Dzięki.
                  • iwooszka Re: Harmony Makadi Bay 06.04.10, 15:45
                    ja również byłam z triadą, statek L'aube du Nile, naprawdę w
                    porządku, może bez luksusów- kabinki małe, łazienki pozostawiają
                    trochę do życzenia, ale czysto, smacznie,z tego co wiem nikt nie
                    miał "zemsty". napoje na statku rzeczywiście drogie, ale można
                    wnosić z miasta ,nie zdarzyło się,żeby ktoś sprawdzał torby. My
                    mieszkaliśmy na 4 poziomie, fajnie bo wysoko, ale od strony
                    maszynowni, więc nocami niesamowicie warczało i huczało, szczególnie
                    gdy "zaparkowane" było kilka sttatków, w tym nasz w środku:)
                    jak juz pisałam wcześniej wg mnie będąc w Assuanie lepiej na własną
                    rękę skorzytsac z niekótrych wycieczek fakultatywnych, np tour
                    dorożkami, z tego co pamiętam koszt u rezydenta to 15$ od osoby, a
                    my zapłaciliśmy 35 funtów za nas dwoje wynajmując dorożkę na
                    nabrzeżu - myślę, ze na miejscu sami zorientujecie się co warto
                    kupić u rezydenta.
                    jeśli chodzi o hotel to najlepiej prosić o pokoje z numerami
                    początkowymi np.12, 15, 22, 23, itp, czyli zaczynającymi się od 1
                    lub od 2, bo to oznacza w której linii od morza wille leżą. trzecia
                    cyferka oznacza piętro 1-to parter, 2-I piętro, 3 - II piętro, z
                    tego co pamiętam my mieliśmy 2234 i był to naprawdę super pokój, z
                    widokiem zarówno na morze i bokiem na baseny, na III piętrze.
                    • iwooszka Re: Harmony Makadi Bay 06.04.10, 15:46
                      miało być na II piętrze:), czyli ostatnim:)
                      • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 09.04.10, 13:02
                        Do Donstera: wydaje mi się,że jednak piszemy o różnych hotelach, część sport
                        jest w Serenity, hotelu koło Harmony, nie spotkałam się w opisie Harmony z
                        określeniem sport area, a w Harmony wydaje mi się, że jednak nie kwaterują wcale
                        w budynku głównym.
                        Już na walizkach, pięknie dziękuję wszystkim, szczególnie Iwooszce, za pomoc i
                        fajne wskazówki odezwę się po powrocie. Dzieki!
                        • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 05.05.10, 20:16
                          Melduje się po powrocie, z poślizgiem ale już w skrócie piszę co i jak:
                          1. nie ma remontu w Harmony,
                          2. sam hotel oki, 5* to nie jest na pewno ale pokój i teren bardzo przyjemne i
                          czyste - z wyjątkiem okolic baru przy basenie, ALE... JADALNIA TO KOSZMAR!!! na
                          szczęście lunche można w polskim allu jeść w knajpce przy plaży - mały wybór
                          jedzenia ale za to dużo czyściej i przyjemniej niż w budynku głównym – bo tzw.
                          restauracja główna to padaczka totalna!
                          3. dojście do rafy zależy od cyklu przypływów i odpływów - inna sytuacja była na
                          początku naszego pobytu, a inna po powrocie z rejsu, nie jest szczególnie
                          uciążliwa. Wiele osób narzekało na brak morza przy plaży, nam to nie
                          przeszkadzało, wręcz przeciwnie, nawet leżeć na płyciźnie i obserwować krabiki i
                          inne żyjątka. Rafa bardzo ładna.
                          4. hotel faktycznie na totalnym odludziu, jedyne sklepiki to przyhotelowe z
                          bardzo wysokimi cenami, bus do Hurghady 2 razy dziennie.
                          5. rejs - super! Jedyny minus to kabina – lekko zatęchła i nieświeża z brzydką
                          (ale dobrze sprzątaną) łazienką. Jechaliśmy z duszą na ramieniu bo wiadomo jakie
                          opinie ma Triada, ale przewodnik (trafił nam się Pan Maciek – super),
                          organizacja i statek naprawdę w porządku.
                          W razie pytań służę pomocą na ile będę mogła.
                          • donster Re: Harmony Makadi Bay 05.05.10, 23:59
                            Witam
                            Czekałam długo na twoją relację.
                            Mam nadzieję, że jednak to ten sam hotel do którego i my się wybieramy.
                            Kilka pytań jednak mam:
                            - zemsta była?
                            - nieskromnie ale wprost ile wydaliście na te dwa tygodnie?
                            - czy na miejscu w Makadi jest jakieś biuro lokalne organizujące wycieczki
                            fakultatywne ( a jeśli tak to jakie ceny)czy trzeba jechać do Hurghady żeby tam
                            coś załatwić?
                            - ile kosztuje transfer do Hurghady?
                            - i coś więcej o samym rejsie tj. jakie ceny na statku ( napoje)
                            - ile faktycznie kosztuje wiza
                            - czy płaciliście za bilety wstępu do grobowców i piramid i czy są jakieś
                            utrudnienia ( prace konserwatorskie) , które uniemożliwiają wstęp do tych obiektów
                            - podaj nazwę statku jak możesz
                            Jeśli o czymś zapomniałam, a warto wziąć pod uwagę oraz Twoje dobre rady to napisz.
                            Pozdrawiam
                            mmagda_lena napisała:

> Melduje się po powrocie, z poślizgiem ale już w skrócie piszę co i jak:
                            > 1. nie ma remontu w Harmony,
                            > 2. sam hotel oki, 5* to nie jest na pewno ale pokój i teren bardzo przyjemne i
                            > czyste - z wyjątkiem okolic baru przy basenie, ALE... JADALNIA TO KOSZMAR!!! na
                            > szczęście lunche można w polskim allu jeść w knajpce przy plaży - mały wybór
                            > jedzenia ale za to dużo czyściej i przyjemniej niż w budynku głównym – bo
                            > tzw.
                            > restauracja główna to padaczka totalna!
                            > 3. dojście do rafy zależy od cyklu przypływów i odpływów - inna sytuacja była n
                            > a
                            > początku naszego pobytu, a inna po powrocie z rejsu, nie jest szczególnie
                            > uciążliwa. Wiele osób narzekało na brak morza przy plaży, nam to nie
                            > przeszkadzało, wręcz przeciwnie, nawet leżeć na płyciźnie i obserwować krabiki
                            > i
                            > inne żyjątka. Rafa bardzo ładna.
                            > 4. hotel faktycznie na totalnym odludziu, jedyne sklepiki to przyhotelowe z
                            > bardzo wysokimi cenami, bus do Hurghady 2 razy dziennie.
                            > 5. rejs - super! Jedyny minus to kabina – lekko zatęchła i nieświeża z br
                            > zydką
                            > (ale dobrze sprzątaną) łazienką. Jechaliśmy z duszą na ramieniu bo wiadomo jaki
                            > e
                            > opinie ma Triada, ale przewodnik (trafił nam się Pan Maciek – super),
                            > organizacja i statek naprawdę w porządku.
                            > W razie pytań służę pomocą na ile będę mogła.
                            • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 06.05.10, 15:33
                              - zemsta była?
                              na szczeście byle jaka, ale była, w hotelu, nie wiem czy winić
                              jedzenie, czystość, florę bakteryjną czy małe rosyjskie łapy
                              grzebiące w półmiskach, na statku nikt nie chorował, w restauracji
                              było czysto i mi osobiście bardzo kuchnia odpowiadała. Inna sprawa,
                              że na statku wybijaliśmy zarazę polską wódeczką (kieliszeczek po
                              posiłku), a w hotelu trunkami w ramach alla, dużo podlejszymi
                              (napoje w hotelu we wszystkich barach są w plastikach, niby fuj, ale
                              widząc czystość reszty zastawy BARDZO dobrze, że w plastikach.
                              Genarealnie na rejsie jadłam na targu, opychałam sie lodami i
                              niemytymi owocami, a hotelu - klops...
                              - nieskromnie ale wprost ile wydaliście na te dwa tygodnie?
                              nie wiem dokładnie bo mieliśmy jakieś dolary z których część poszła
                              na wycieczki, część na przyjemności, z bankomatu wybrałam w sumie
                              1000 zł, ale ja raczej nie przywożę tony pamiątek tylko drobiazgi
                              dla znajomych, zresztą nawet na targu w Assuanie, mimo bogactwa
                              towaru i możliwości stargowania niskich cen trudno jest znaleźć coś
                              fajnego, nie made in china i w gabarytach "do przewiezienia".
                              Zresztą ja nie znoszę się targowć, wszystkie zakupy zrobiliśmy na
                              jednym straganie w Assuanie i na lotnisku w Hurghadzie (ceny wyższe,
                              ale za to fix i jest co robić czekając na lot).
                              - czy na miejscu w Makadi jest jakieś biuro lokalne organizujące
                              wycieczki fakultatywne ( a jeśli tak to jakie ceny)czy trzeba jechać
                              do Hurghady żeby tam coś załatwić?
                              w centrum Mkadi może i jakieś biuro jest, ale Harmony jest na
                              peryferiach i nie ma jak wyjść do tego centrum, w hotelu sprzedaja
                              tylko łodzie ze szklaneym dnem, jazdy camel on the beach i takie
                              tam, ale nie korzystaliśmy
                              - ile kosztuje transfer do Hurghady?
                              wydaje mi się że 8 USD w 2 strony, ale nie byliśmy bo... czekaliśmy
                              czy i tak nie wylądujemy w HRG z powodu wulkanu
                              - i coś więcej o samym rejsie tj. jakie ceny na statku ( napoje)
                              Statek: L'aube du Nil, oprócz kabiny naprawde oki, przechodziliśmy
                              przez różne i nasz był taki średniak (w porównaniu do Moevenpicków
                              nie jest to na pewno 5*, ale tamte są pewnie 3 razy droższe), było
                              czysto, obsługa bardzo sympatyczna, kabina mocno taka sobie, ale tam
                              sie w końcu tylko śpi. Mieliśmy kabine na najniższym pokładzie na
                              dziobie, super lokalizacja, daleko od restauracji, knajpki z muzyką
                              i od silników. Napoje: cola puszka, duża woda - 10 funtów; piwo
                              duże - 30 funtów. Nie było problemów z wnoszeniem napojów, kupionych
                              na nadbrzeżu, oczywiście w plecaczkach. Nie kupujcie napojów w
                              zabytkach – ceny wyższe niż na statku, ale w małych sklepikach i
                              knajpkach koło portów. Na zwiedzanie koniecznie bierzcie duuuuużo
                              płynów, bo mimo że wychodzi się ze statku rano to szybko robi sie
                              upałek i... pić się chce. Piwo: w Assuanie nielegalne, można kupić w
                              Duty Free przy Corniche lub w dorożkach (tak, dorożkach!!!) czy w
                              niektórych sklepach spod lady w czarnej torbie... publicznie popijać
                              brzydko, jeśli już to z torby właśnie; w Luksorze procenty są
                              ogólnodostępne i można sobie iść wieczorkiem na piwko czy drinka.
                              - ile faktycznie kosztuje wiza
                              eee nie pamiętam, bo myli mi się z Turcją, ale tyle co miała
                              kosztować to kosztowała, podwyżki nie było
                              - czy płaciliście za bilety wstępu do grobowców i piramid i czy są
                              jakieś
                              za bilety zbiera pilot i na końcu rozlicza się i każdym i oddaje
                              pieniądze za ewentualne niewykorzystanei wejścia, musisz mieć na
                              umowie kwotę - u nas to było ok. 140-150 USD/os. Dodatkowo byłam w
                              Abu Simbel i na Izydzie, resztę atrakcji w Assuanie załatwialiśmy we
                              własnym zakresie... dużo mniejszym kosztem ale za to rujnując me
                              nerwy targowaniem się o wszystko, ale to zależy od indywidualnych
                              upodobań.
                              Nie ma żadnych rusztowań i utrudnień, nie można fotografować: Doliny
                              Królów, Abu Simbel (w środku) i są utrudnienia na Wielkiej Tamie
                              (można robić fotki tylko małymi aparatami w określonych kierunkach).

Przepraszam za literówki, ale spellcheck mi szwankuje.
                              Jak masz jeszcze jakieś pytania to czekam. Pozdrawiam
                              • after.dark Re: Harmony Makadi Bay 06.05.10, 20:36
                                przedtem ten hotel nazywał się domina makadi bay.
                                wrzuć w wyszukiwarkę, niedawno cały watek o tym hotelu był.
                                dla mnie to był pierwszy wyjazd do egiptu i ten hotel bardzo sobie chwalę.
                                jedyny mankament to taki, że hotel na uboczu, więc jeśli dla ciebie atrakcją
                                jest nocne życie, to nie radzę.
                              • slonko28.08 Re: Harmony Makadi Bay 08.05.10, 13:18
                                Witam, wybieram sie do tego hotelu za miesiac.Chcialabym uzyskac
                                wiecej informacji na temat jedzenia i czystości basenow, naczytalam
                                sie wiele naegatywnych opini na temat tego hotelu, i chcialabym
                                potwierdzic czy jest az tak zle. Z gory dziekuje za informacje.
                                • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 09.05.10, 08:29
                                  Co do czystości basenów to "jak Allach pozwoli" to czyste, ale zdarzają się dni
                                  kryzysowe, bar przy basenie, tym najbardziej obleganym, środkowym, raczej
                                  obskurny. W restauracji, jak pisałam wcześniej - koszmar. Ktoś porównał ten
                                  lokal do stołówki w PRLu, nieprawda! na stołówkach było znacznie czyściej, bo
                                  kontrole z Sanepidu szalały! Na śniadanie brałam chusteczki nasączane, żeby
                                  sobie umyć stolik, na lunche chodziliśmy na plaże, łyżeczki przez w sumie
                                  tydzień pobytu widziałam raz – plastikowe!Do każdego dania kolejki, Rosjanie się
                                  przepychają i włażą innym na plecy. Kelnerzy może i sympatyczni, ale jest ich
                                  jakieś trzy razy za mało. Na kolację trzeba iść albo punktualnie - dostaniesz
                                  stolik i może nawet napój, ale za to po byle ziemniaki będziesz stać 10 minut i
                                  jeść zimne, albo na sam koniec, kiedy nie ma wyboru, ale tez kolejek. Pomiędzy
                                  tymi porami jest jeden wielki ogonek do wejścia (wpuszczają tylko taką ilość
                                  osób, jak wychodzi), a potem do dań. Rosjan jest bardzo dużo, pierwszy raz byłam
                                  w hotelu w którym byli w aż takiej przewadze i już teraz rozumiem narzekania na
                                  tą nację (kobieta karmiąca piersią na kolacji, rodzice sprawdzający pieluszkę
                                  dziecka - tak! kupa na lunchu, dziewczyny w bikini ze stringami, dzieci
                                  grzebiące łapami w tacach z jedzeniem). Samo jedzenie jest całkiem ok, to zależy
                                  oczywiście od indywidualnych upodobań, ale mi - te nieliczne potrawy, których
                                  spróbowałam mimo kolejek - smakowały.
                                  Mimo tych wszystkich negatywów naprawdę mi się podobało, choć na 2 tygodnie nie
                                  zdecydowałabym się na hotel na takim odludziu. Mam nadzieję, że Cię nie
                                  wystraszyłam, ale moim zdaniem ten hotel - mimo że w sumie fajny - nie zasługuje
                                  na 5*, co nie znaczy, że wyjazd nie bęzdie super. Ja tez dużo czytałam opinii
                                  przed wyjazdem, byłam nastawiona raczej negatywnie, a i tak było naprawdę fajnie!
                                  • mamynia Re: Harmony Makadi Bay 09.05.10, 09:01
                                    Mmagda_leno - bardzo musiało się tam przez ostatnie półtora roku zmienić... Gdy my byliśmy wszędzie było czyściutko, wszędzie masa osób z obsługi sprzątająca i czyszcząca... Kolejek do restauracji nie było - tylko raz kilka minut czekaliśmy przed wejściem. W środku też nie było przepychanek, kolejek i nigdy nie brakowało jedzenia - czasem trzeba było poczekać minutę czy góra dwie na czystą zastawę. Kelnerzy też stawali na wysokości zadania - na napoje nigdy długo nie czekaliśmy. Ciekawe z czego te niekorzystne zmiany wynikają? Zwolnili część personelu czy przyjmują więcej turystów????
                                    Rosjan też było dużo - jak chyba teraz w każdym hotelu, ale my trafiliśmy na takich normalnych, "nie toksycznych" :)
                                    Z drugiej strony czy nie przesadzasz trochę? To karmienie piersią nie jest chyba jakieś strasznie obrzydliwe? A dzieci jak to dzieci chyba na całym świecie są podobne. Polskim szkrabom też zdarza się grzebać w jedzeniu, zrobić kupę w nieodpowiednim miejscu czy domagać matczynego mleka akurat w restauracji.....
                                    • mmagda_lena Re: Harmony Makadi Bay 09.05.10, 19:04
                                      Tak jak pisałam, wszystko zależy od upodobań i oczekiwań, my byliśmy
                                      zniesmaczeni, ale nie przeszkadzało nam się to dobrze bawić, starsi państwo -
                                      pierwszy raz za granicą - byli zachwyceni wszystkim, a młoda para poznana w
                                      hotelu - w kompletnym negatywnym szoku. Co kto lubi... A na Rosjan tez do tej
                                      pory trafialiśmy bardzo fajnych, dlatego nigdy nie rozumiałam narzekań na
                                      "ruskich", a teraz rozumiem, ot co. A powyższe dywagacje są tylko moimi
                                      spostrzeżeniami i refleksjami, ktoś może mieć inne... ale sądzę że kupy i gołe
                                      biusty przy jedzeniu przeszkadzają bez względu na nację...
                                      • sdec Re: Harmony Makadi Bay 01.06.10, 20:35
                                        Zastanawiam się właśnie nad tym hotelem - na 2 tygodnie!W opcji można wybrać
                                        pokoje standardowe i standardowe z widokiem na morze (dopłata ok. 600-700 zł).
                                        Jedziemy 2+2. Czy opłaca się dopłacać do pokoju z widokiem na morze? Mam jeszcze
                                        upatrzony inny hotel: Serenity makadi, ale jest jednak droższy.
                                        • donster Re: Harmony Makadi Bay 01.06.10, 23:38
                                          sdec napisała:

> Zastanawiam się właśnie nad tym hotelem - na 2 tygodnie!W opcji można wybrać
                                          > pokoje standardowe i standardowe z widokiem na morze (dopłata ok. 600-700 zł).
                                          > Jedziemy 2+2. Czy opłaca się dopłacać do pokoju z widokiem na morze? Mam jeszcz
                                          > e
                                          > upatrzony inny hotel: Serenity makadi, ale jest jednak droższy.
                                          Wylatuję do Serenity Makadi w sobotę.
                                          Po powrocie napiszę co i jak.
                                          • sdec Re: Harmony Makadi Bay 02.06.10, 21:13
                                            Ok, dzięki, ale ja już w ciągu tygodnia muszę się na coś zdecydować, bo później
                                            może nie być terminów, chciałam np. wylot na 3.07., ale niestety w W-wy już są
                                            wykupione na ten termin, pozostaje mi więc 10.07.
                                            A jedziesz na 1, czy 2 tygodnie? I czym się kierowałaś, przy wyborze hotelu?
                                            • donster Re: Harmony Makadi Bay 03.06.10, 23:44
                                              sdec napisała:

> Ok, dzięki, ale ja już w ciągu tygodnia muszę się na coś zdecydować, bo później
                                              > może nie być terminów, chciałam np. wylot na 3.07., ale niestety w W-wy już są
                                              > wykupione na ten termin, pozostaje mi więc 10.07.
                                              > A jedziesz na 1, czy 2 tygodnie? I czym się kierowałaś, przy wyborze hotelu?
                                              Witam
                                              Jadę na dwa tygodnie.
                                              Najpierw objazd potem wypoczynek.
                                              Hotel ma całkiem dobre opinie i jest jednym z nowszych.
                                              Ustronne położenie z pewnością pozwoli odpocząć.
                                              Jeśli zastanawiasz się czy dopłacać do pokoju z widokiem na morze czy wykupić
                                              nieco droższy hotel, to z mojej strony polecam tą drugą ewentualność.
                                              Jadę z Alfa Star. Podobno wszystkie pokoje jakie to biuro podróży ma zapewnione
                                              w tym hotelu znajdują się w budynku głównym i prawie wszystkie mają widok na
                                              basen i morze (zobaczymy w praktyce jak sprawa się ma w rzeczywistości, ale
                                              faktycznie chyba moje opinie na niewiele Ci się przydadzą )
    • marina1231 Re: Harmony Makadi Bay 29.05.10, 22:41
      Czy ktośz was kożystał z internetu bezprzewodowego? Bo widziałam że
      jest dostępny, ile kosztuje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka