Dodaj do ulubionych

plaże w sharm

26.05.10, 19:05
witam wszystkich. mam pytanie odnośnie plaż hotelowych w sharm, poniewaz
nigdzie nie moge znaleść odpowiedzi. czy można korzystać z plaż hotelowych za
odpłata? plaża hotelu do ktorego sie wybieram nie jest zbyt ciekawa. z tad
moje pytanie, prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • koalabis Re: plaże w sharm 27.05.10, 10:42
      Ja mogę polecić dwie niezłe plaże płatne:
      -plaża należąca do hotelu Kanabesh w Naama Bay- szczególnie polecam osobom z dziećmi. Jedna z najładniejszych plaży w Naama- czysty żółty piaseczek, wysprzątane, leżaki w przyzwoitej odległości od siebie, natryski oraz toaleta. My płaciliśmy za nią 25LE, ale mieliśmy zniżkę z hotelu. Kupując bilet na miejscu kosztuje 30LE.
      W Naama są jeszcze dwie plaże, z których miałem okazję korzystać, ale nie polecam ich bo tłok, brak parasoli i ogólnie młyn i brudno. Te plaże to Wind Beach leżąca z lewej części zatoki patrząc na zatokę od morza oraz mmniej więcej w połowie zatoki Public Beach- również porażka, jedynie cena przyzwoita 15LE.

-plaża Reef Beach w dzielnicy Hadaba- niedaleko hotelu Amphoras- również czysto, natryski i WC i bardzo dobre warunki do snorkowania. Dodatkowo dla maniaków internetowych darmowe WiFi. Cena dla ludzi z ulicy 25LE. Dla dzieci do lat 12 połowa ceny.
      • kkk Re: plaże w sharm 27.05.10, 12:00
        potwierdzam - Reef beach jest cudowna :) fajna miła plaża i swietne
        warunki - ładne rafy, masee kolorowych rybek :)
      • sancieska Re: plaże w sharm 28.05.10, 15:09
        dziekuje bardzo za odpowiedzi, jestem wdzieczna. ja bede w hotelu amphoras
        akurat i on ma nie ciekawa plaze. a ta pierwsza plaza jest daleko od tego
        hotelu? prosze mi jeszcze napisac jak wyglada wejscie na ta plaze?, one sa
        hotelowe? jesli tak to jak to wyglada? musze isc do recepciji? czy reczniki
        trzeba miec swoje? jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie:)
      • sancieska Re: plaże w sharm 28.05.10, 15:23
        a chcialam zapytac jeszcze czy sa to plaze z lagodnymi zejsciami do wody i czy
        jest plytko bo na tym mi zalezy
      • sancieska Re: plaże w sharm 31.05.10, 20:10
        a do tyh plaz w naama jest daleko od hotelu amphoras? jak mam tam dojsc? nie
        zalezy mi na rafie
    • sancieska Re: plaże w sharm 31.05.10, 11:09
      ponawiam pytanie
      • koalabis Re: plaże w sharm 31.05.10, 11:39
        W Naama Bay łagodne zejście do wody i piaseczek, do popływania i dla dzieci w sam raz. Brak rafy.
        • sancieska Re: plaże w sharm 02.06.10, 11:38
          a te plaze w naama sa daleko od hotelu amphoras?, jak do nich dojsc?
          • koalabis Re: plaże w sharm 02.06.10, 13:17
            sancieska napisała:

> a te plaze w naama sa daleko od hotelu amphoras?, jak do nich dojsc?

Hotelowa plaża hotelu Amphoras leży niedaleko Reef Beach, ale to są plaże z porównywalnymi warunkami i rafą. Natomiast piaszczysta plaża w Naama leży kilka kilometrów od Twojego hotelu. Koszt dojazdu taxi to 25LE.
            • sancieska Re: plaże w sharm 03.06.10, 10:45
              dziekuje slicznie za odpowiedz:) pozdrawiam
              • kkk Re: plaże w sharm 04.06.10, 19:46
                Reef beach ma zejscie po schodkach, skalisty początek (butuy zalecane a potem
                juz tylko głeboka toń i rafy
                zadnej płycizny (nie licząc płycizny na skałkach i kamieniach-na pewno nie dla
                dzieci) zadnego piasku, polecana dla miłośników nurkowania/snurkowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka