Dodaj do ulubionych

Polska Restauracja w Hurghadzie

IP: 62.114.154.* 11.03.04, 22:06
Rozumiem i podziwiam pracę rezydentów, dlatego nigdy nie komentowałam ich
desperackich walk o turystów (typu: nie wykupujcie w lokalnych biurach
wycieczek bo np. "pojedziecie autokarem bez klimatyzacji" czy "nie będziecie
ubezpieczeni" czy nawet ostatnio "nie wejdziecie do muzeum czy
świątyni".....), kiedy na mojej stronie zaczęły pojawiać się reklamy tanich
wycieczek fakultatywnych z lokalnych biur (a pojawiają sie od sierpnia 2003
r, więc można to sprawdzić:).
Dzisiaj jednak muszę stanąć w obronie polskiej restauracji "good place" jako
że reklamuję tę restaurację na mojej stronie. Otóż rezydenci dobrze wiedzą,
że miejsce to jest "zaprzyjaźnione" z moim serwisem jak również z samą Sonią.
I w sposób wręcz obrzydliwy robią antyreklamę tej restauracji. Dzisiaj
turyści przekazali, co powiedziała rezydentka na spotkaniu (pomijam
komentarze na temat Soni:) - "jest tu polska restauracja, ale odradzam, ja
się tam okropnie zatrułam...".
Osobiście źle się z tym czuję, nie chciałam zaszkodzić dziewczynom z
restauracji (i myślę że Sonia również), dlatego proszę wszystkich
klientów "good place" o podzielenie się swoimi uwagami na temat jedzenia i
czystości (dziewczyny mogą nawet wprowadzić "przezornych" do kuchni).

Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka p. Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.114.154.* 11.03.04, 22:26
      ach i jeszcze jedno... w menu oprócz specjałów polskiej kuchni nie ma wycieczek
      do Luksoru czy Kairu :))) - a to już było do rezydentów:)))
      • radioaktywny Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 11.03.04, 23:26
        A w której części Hurghady jest ta restauracja bo jakoś mimo wielu wędrówek nie
        natknąłem się na nią, a szkoda....
        • Gość: agnieszka p. Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.114.154.* 11.03.04, 23:37
          restauracja jest otwarta od grudnia 2003 r. w hotelu Roma - są dwa wejścia:
          jedno od ulicy (Sheraton Road), drugie przez hotel
    • Gość: gość Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.lech.kso.pl 12.03.04, 00:06
      Schabowy z kapustą i ziemniaczkami w Egipcie????
      Wódeczka też jest?:))
      • Gość: agnieszka p. Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.114.154.* 12.03.04, 00:16
        niestety, wieprzowiny nie ma, ale za to przepyszne pierogi ruskie i z mięsem,
        barszcz czerwony, bigos, ogórkowa, krokiety, gołąbki, naleśniki, kluski
        śląskie, rolady wołowe, gulasze. Dziewczyny same kiszą kapustę, ogórki > te
        długie - rewelacja!!!, robią też biały ser. Często też przygotowują coś extra
        np. rybę w galarecie. Alkohole też są:)
        • Gość: gość Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.lech.kso.pl 12.03.04, 00:27
          wybacz, ale ruskie pierogi w cieniu piramid....???
          jakoś to mi nie pasuje.....jechać taki szmat drogi na pierogi?
          to chyba lekkie zboczenie:))
          • Gość: agnieszka p. Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.114.154.* 12.03.04, 00:30
            dla niektórych są one zbawieniem (widziałam na własne oczy:) po tygodniu
            jedzenia tego samego w hotelu
            • Gość: gruba Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.135.62.* 12.03.04, 18:29
              popieram wypowiedz/goscia/, ja osobiscie nie jade do innego kraju, aby jesc
              polskakuchnie, chetnie zajadam sie kuchnia kazdego kraju, a i tak uwazam, ze
              najlepsze pieogi i schabowe robi moja mama....Niewazne co zrobicie i jak
              przyprawicie nie bedzie to mialo smaku POLSKIEJ KUCHNI
              • Gość: cs nie musza byc tylko Polacy IP: *.k241.webspeed.dk 12.03.04, 18:51
                Na pewno wielu nie-polakow bedzie mialo ochote na polkie danie, no i spotkalem
                naprawde wielu naszych turustow, ktorzy niczego nie trawia oprocz standartowej
                papki.
                Pamietam na Krecie komentarze: "Ach to greckie jedzenie, gdyby nie McDonald, to
                bysmy z glodu umarli"
                • Gość: nija Re: nie musza byc tylko Polacy IP: 62.135.62.* 12.03.04, 21:07
                  A ja tam sie ciesze, ze jest taka knajpa. Czasami mam juz dosc egipskiego
                  jedzenia, a nie jestem jedynym Polakiem tu mieszkajacym. Poza tym, jest tam
                  swietna atmosfera, niezly wystroj, dziewczyny mile, a rezydenci... no comment...
                  I prosze nie myslec, ze kogos tu reklamuje, mowie to, jako obiektywny
                  obserwator, zadnych profitow z tego nie mam...

nija
                  • Gość: cs Re: nie musza byc tylko Polacy IP: *.k241.webspeed.dk 12.03.04, 21:22
                    oczywiscie, jak ktos mieszka poza krajem, to tez jest inaczej.
                    Niektorych rzeczy zawsze bedzie brakowalo.
                  • Gość: lui Re: nie musza byc tylko Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:55
                    polska restauracja? świetnie! w egipcie bylismy na tydzien we wrzesniu 2003 i
                    teraz jedziemy znow tylko ze na 3 tygodnie. prosze mi uwierzyc - ostatnim razem
                    po 4 dniach jedzienia hotelowego(hotel le meridien)mc donald byl dla nas
                    zbawieniem! tym razem z pewnoscia skorzystamy z polskiej restauracji nawet jak
                    jedzenie nie bedzie smakowalo identycznie jak w polsce!
    • agnieszka_44 Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 12.03.04, 22:54
      Witam,
      milo uslyczec, że jest polska restauracja w Hurgadzie. Na pewno odwiedzę ja
      niejeden raz podczas wakacji. Szkoda, że nie ma schabowego. Mam wyzywienie w
      hotelu HB a moj syneczek(16 lat)zjada góry jedzenia. Ale wolowinka tez jest
      nieoceniona, kiedy wielki glód dopada. Mam nadzieje, że bialy serek jest
      przepyszny. W jakiej postaci jest podawany? jako pasta?
      Lubię smakowac dania regionalne, ale doceniam tez uczucie sytości w zolądku:)
      Pozdrawiam i juz sie cieszę na mysl o ogórkowej w Hurgadzie.
      • ra.kr Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 12.03.04, 23:58
        Wreszcie bedzie mozna zjesc cos sytego tak trzymac.
        • Gość: Anna Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 15:55
          Troszkę to smutne.

Niejednokrotnie w hotelach spotykałam się wręcz z agresją turystów, że
          podawanie jest jedzenie arabskie a nie polskie. Prostaczkowie uważali, że skoro
          hotel opanowany jest przez polaków to powinni polskie jedzenie podawać...

Ja jeśli jestem znudzona jedzeniem w hotelu, które tak naprawę jest tylko mixem
          z dodatkiem kuchni arabskiej, po stokroć wolę iść do restauracji arabskiej by
          próbowac czegoś nowego, ale cóż...nie wszysy tak myślą, a tęskonota za
          schabowym po tygodniu czy dwóch wakacji tylko obrazuje naszą kulturę kulinarną.
          • lilypons Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 14.03.04, 16:34
            Wcale nie jest to smutne. Na wycieczki jeżdżą różni ludzie, prostaczkowie
            również i mają prawo jeść to co chcą. Ty wolisz próbować miejscowych specjałów
            i jest to o.k. Inny ma chęć na "pierogi ruskie w cieniu piramid" i to tez jest
            o.k. Istnienie polskiej restauracji nie zmusza nikogo do spożywania tam
            czegokolwiek. Ale dobrze, że jest możliwość zjedzenia czegoś, do czego jesteśmy
            przyzwyczajeni i co lubimy/ nawet jeśli ktoś ma plebejski gust i uwielbia
            schabowego z kapustką/.
            Pozdrawiam
            • Gość: cs schabowy z kapusta IP: *.k241.webspeed.dk 14.03.04, 17:01
              to zabawne, ale nigdy w zyciu nie jadlem schabowego z kapusta
              Zawsze mowiono, ze jest to nasza potrawa narodowa, ale nigdy jej nie
              uswiadczylem :o))
              • lilypons Re: schabowy z kapusta 14.03.04, 20:42
                Zapomniałam dodać,że schabowy z kapustką to potrawa narodowa prostaczków,
                którzy jeżdżą po całym swiecie tylko po to, aby zobaczyć, gdzie jej nie ma i
                zaraz podnosić rwetes, że nie mają co jeść :(.
                Pozdrawiam
                • Gość: Paweł Re: schabowy z kapusta IP: *.toya.net.pl 03.04.04, 18:12
                  Sama jesteś prostaczka!!!Ciekawe co jesz w domu?
                  • lilypons Re: schabowy z kapusta 03.04.04, 22:18
                    Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Sama jesteś prostaczka!!!Ciekawe co jesz w domu?

A Ty pewnie jesteś herbowy i masz książęce maniery.
                    Jeśli ciekawi Cię moje menu, to służę:
                    1. Śniadanie: schabowy z kapustką
                    2. Obiad: schabowy z kapustką
                    3.Kolacja: schabowy z kapustką
                    Jako małe co nieco pierogi ruskie / oczywiście ze skwarkami - jak to u
                    prostaków w zwyczaju/.
          • agnieszka_44 Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 14.03.04, 23:20
            Smutne, ale co???
            Że sa ludzie, którzy nie gustują w zmianach?
            LUDZIE, a nie prostaczkowie.
            A gdyby w hotelu, jak sama mówisz, opanowanym przez polskich turystów,
            pojawialy się od czasu do czasu nasze regionalne potrawy, to co takiego staloby
            się Szanownym Egipcjanom?
            Przecież, żyją z nas, turystów!
            Ja nigdy nie spotkalam sie z agresją polskich turystów w restauracjach
            hotelowych.
            Pozdrowienia

• Gość: Trine Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 00:16
              Jak nie gustują w zmianach to polecam Krynicę
              • lilypons Re: Polska Restauracja w Hurghadzie 18.03.04, 08:26
                A którą, jeśli wolno spytać?
            • Gość: Jolka Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.borek-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 21:05
              Myśle ze restauracja Good Place jest najlepszą w Hurghadzie, ponieważ kucharki
              które tam gotują w Poslce niegotowały wcale dla prostaczków, tylko dla wyższych
              sfer !! Wiem bo je znam !! Czy to źle, że ktoś chce sobie przypomnieć o Polsce
              przez jedzenie ? Wkońcu jesteśmy polakami a nie porstakiami :P. Życze tej
              załodze jak najlepszych sukcesów, najwięcej gości, i żeby sie niepoddawały !!!
              P.S. a może jakis Arab spróbuje pierogów :P
    • Gość: Voy Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.polkos.com.pl 15.03.04, 20:56
      Oj uczepiliscie sie!

Jest grecka, jest chinska, a niech i bedzie polska!

ja nie pojde, ale jak ktos ma ochote...
      • agneshrg Do VOY 16.03.04, 14:12
        ja tam wole ogorkowa i kurczaka w curry w domu polonii
        • Gość: cs czesc agnieszka IP: 195.215.5.* 16.03.04, 14:39
          kurczak w curry to chyba nie bardzo polskie :o))
        • Gość: Voy Re: Do VOY IP: *.polkos.com.pl 20.03.04, 14:34
          :)))))))))))))))

Moja droga..... czasy sie zmienily, niestety NIE PROWADZE juz Domu Polonii w
          Hurgadzie. To bylo wspoaniale miejsce, gdzie spotykali sie praktycznie wszystcy
          Polacy pracujacy w HRG... byla WIEPRZOWINA i ŻÓBRÓWECZKA....

ach, te stare, dobre egipskie czasy...
        • Gość: camillo Re: Do VOY IP: *.visp.energis.pl 04.04.04, 17:32
          Do konca zycia bede pamietal imprezy i najlepsza polska kuchnie w domu polonii
          w Hrg!
          • agneshrg i te ogorki 05.04.04, 13:26
            i te kiszone i ogorkowa i prawdziwy piernik i makowiec na swieta,
            niezapominajac o oplatku i suszonych grzybach. Walizka zawsze byla pelna w
            tamta strone i lzejsza w powrotna.
    • Gość: horus Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.139.254.* 08.04.04, 00:08
      na temat resturacji, nic nie wiem, mieszkam w egipcie, ale nie bylem tam ani
      razu, a na temat wycieczek pani Soni, jest to prawda ze ludzie nie wchodza do
      swiatyni hatszepsut poki nie placa dodatkowy koszt 5 usd,jest to [po prostu
      skandal. Pani Sonia jeszcze klamie mowiac ze programy wszystkich wycieczek sa
      ustalone przez ministerstwo turystki, wiec mam pytanie do Pani Soni../czy Pani
      kiedys uslyszala o wycieczce "Mega Kair"? Czy Pani sie orientuje jak jej
      program sie odbywa, i co zawiera? Czy Pani Sonia jest w stanie oferowac taki
      program za 85 usd polskiem turystom? Oto program Mega Kairu - pierwszego dnia
      piramidy, Sfinks , Muzeum Egipskie, obiad. Swiatlo i DZwiek pod Piramidami w
      Gizie. Nocleg w najlepszym 4* hotelu w Egipcie "Oasis" -chyba pani sonia nie
      zna tego hotelu bo jest podobno bardzo drogi, dzien 2 zwiedzanie piramid w
      dahszurze, na pewno pani sonia nie wie co tam jest, ale bardzo warto to zo
      miejsce zobaczyc, nastepnie zwiedzanie sakara, gdzie tam jest najstarsza
      piramida skodkowa, pani sonia kojarzy ta nazwe z piwem,,,bardzo dobre piwo
      egipskie, i dalej zwiedzamy stary kair, obiad i meczet albastrowy,za 85
      usd,podobno pani sonia ma kair bez mega za 65 usd, pisze tylko ze juz nie
      trzeba klamac bo naprawde nie wolno,dzieki, na temat pani soni mam duzo
      ciekawych rzeczy,
      • Gość: dahab Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: 62.135.110.* 08.04.04, 13:12
        Czytam ten forum juz od trzech miesiecy ,i czegos nie moge zrozumiec!
        Po pierwsze: dlaczego wszyscy mysla ze Polska restauracja w Hurghadzie ma cos
        wspolnega z Pania Sonia ???
        Po drugie : dlaczego trzy miesiace temu na tym forum wiekszosc osob mowilo na
        Sonie "Oszustka" a teraz wiekszosc ja chwali i mowi ze jest super???
        Pozdrawiam was i zapraszam do Egiptu :)
        • Gość: makavity Re: Polska Restauracja w Hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 23:02
          jadłem tam i owszem, chwalę sobie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka